Rejseguide til Fransk Polynesien (Tahiti)

Fransk Polynesien består af fire store øgrupper, der med deres enestående natur, koralrev og fascinerende kultur hvert år tiltrækker turister i hundredtusindvis. Øerne omfatter Tahiti, men også Muroroa, hvor franskmændene i en årrække udførte deres atombombesprængninger.

Fakta

Top
Lokalt navn
-
Hovedstad
Papeete
Areal
4.000.000 km2
Primære sprog
Fransk er det officielle sprog. Engelsk er udbredt.
Største religion
-
Indbyggere
245.000
Styreform
Republik, Fransk oversøisk terrirorium med delvist selvtyre indenfor den franske republik.
Geografi
Fransk Polynesien består af 118 øer fordelt på et område, der cirka er ligeså stort som Europa. Øerne er delt op i 5 forskellige øgrupper og det samlede landareal er næsten på størrelse med Korsika - resten er hav. Området er vulkansk og øerne er meget forskellige. Her er høje frodige øer med bjerge i 2.000 meters højde, dejlige blå laguner, bjergsider der ender direkte i vandet, flotte hvide sandstrande og små atoller.

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Fransk Polynesien kan besøges året rundt - her bliver aldrig alt for varmt, da stillehavsvinden blæser hen over øerne. I snit er temperaturen 27 grader - og selv om sommeren (vores vinter) er der sjældent over 30 grader. Højsæsonen er juni, juli og august.

Rejselitteratur

Pas og visum

-

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Husk sommertøj, strandtøj, sportstøj og tøj til at sejle med. Mest mulig bomuld. Tag evt. en varm trøje eller en tynd jakke med, da der kan blive lidt køligt om aftenen og i bjergene. Husk strandsandaler så du ikke skærer dig på de skarpe koraller. Husk også solhat, solcreme og solblok til solen og den voldsomme refleksion fra vandet og lagunen - husk også myggespray.

Husk inden afrejse

-

Lokale forhold

Top

Valuta

Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

-

Drikkepenge

-

Tidszone

-

Vægt og mål

-

Fotografering

-

Drikkevand

-

Elektricitet

-

Opførsel

-

Åbningstider

-

Mad og drikke

-

Forhold for handicappede

-

Helligdage

-

Overnatning / Hotel

Top

Camping

-

Hoteller

-

Andre overnatningsformer

-

Lokal transport

Top

Fly

Book flybilletter her

Bus

-

Tog

-

Taxi

-

Andre transportformer

-

Specielle forhold

Top
-
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 11.593,- Fra 12.505,- -
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.