Rejseguide til Dansk Vestindien

Danske Vestindiske Øer er et af de mest ideelle steder at besøge, hvis man kan lide sol, sand og vand. Og øernes fantastiske kyster og ideelle klima tiltrækker da også hvert år millioner af turister, der kommer for at smage en bid af paradis.

Fakta

Top
Lokalt navn
U.S Virgin Islands
Hovedstad
Charlotte Amalie
Areal
358 km2
Primære sprog
Engelsk, men der tales også spansk og kreolsk.
Største religion
Protestantisme og katolicisme
Indbyggere
117.657
Styreform
Jomfruøerne er et amerikansk territorium og fungerer således ikke som en egentlig stat. Øen har både en guvernør og et senat med 15 medlemmer. Desuden er Jomfruøerne repræsenteret i den amerikanske kongres med et medlem.
Geografi
Jomfruøerne ligger øst for Puerto Rico mellem det Caribiske hav og Atlanterhavet. Øerne er en del af de små Antiller, men ligger lige på grænsen til de store Antiller.

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Højsæsonen for turister ligger mellem december og april, hvilket skyldes vejret i henholdsvis Nordamerika og Europa. Det er derfor en god idé at rejse uden for sæsonen, hvor priserne på hotelværelser er lavest. Desuden er klimaet på Jomfruøerne det samme året rundt.

Rejselitteratur

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet. Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium på: http://www.um.dk Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge. Vi har lavet en pakkeliste med ting, der er vigtige at medbringe. Et-to par bukser/nederdele Trøjer/skjorter Undertøj Strømper Godt fodtøj Badetøj, shorts og t-shirts (hvis der er varmt) Lille taske eller rygsæk til penge, solbriller og så videre Gyldigt Pas Eventuelt visum Forsikringspapirer Flybilletter Kreditkort Lidt lokal valuta Eventuelt Vaccinationsattest Toiletsager Solcreme Lille håndklæde Aspirin eller Paracetamol mod smerter og feber Diarrépiller Insektspray Plaster Kondomer Nål og tråd

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske. Bekræft eventuelle flybilletter Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer. Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Top

Valuta

U.S dollar(US$), 1 = 100 cents Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp på Jomfruøerne skal du ringe på følgende nummer: Politi, ambulance og brandvæsen

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge på Jomfruøerne. Hoteldragere skal have cirka en dollar per kuffert de bringer op. Det samme får stuepiger og turguider. Taxichauffører får ti procent medmindre et beløb er aftalt på forhånd, og på restauranter forventes 10 til 15 procent.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 7.00 på.

Vægt og mål

På Jomfruøerne benytter man følgende måleenheder: Længde: yard, mile Vægt: pound Væske: pint/gallon

Fotografering

Man må aldrig fotografere de lokale uden at spørge først. Nogle kan finde på at forlange penge, mens andre ganske enkelt bliver sure.

Drikkevand

Man bør holde sig fra drikkevand fra hanerne og i stedet købe vand på flaske.

Elektricitet

På Jomfruøerne benytter man følgende strømkilde: 120 volts AC, 60Hz.

Opførsel

Korte shorts og bar mave bør holdes til hotel- og strandområderne. Hvis man befinder sig i byområderne, gør man klogt i at have en trøje og et par lange shorts parat. Badedragter og bikinier bør heller ikke bæres andre steder end på stranden, og så er topløshed direkte forbudt på Jomfruøerne.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.00 til 15.00 (mandag-fredag) Butikker har åbent fra 10.00 til 18.00 (mandag-lørdag) Kontorer har åbent fra 9.00 til 17.00 (mandag-torsdag)

Mad og drikke

De mest kendte lokale retter er kogt eller stegt ged, rød bønnesuppe, majsfrikadeller, kogt fisk, konkylier og Johnny Cakes. Desuden drikker man lokal øl og selvfølgelig rom til maden.

Forhold for handicappede

Forholdene for handicappede er generelt ret ringe i Caribien. Der er dog bedring på vej i form af lifter på krydstogtskibe og ramper og kørselsovergange på fortove. For yderligere oplysninger kan man kontakte sit rejsebureau eller følgende adresse: Society for the Advancement of Travel for the Handicapped 347 5th Avenue Suite 610 New York NY 10016 USA Telefon: +1-212-447-7284 Fax: +1-212-725-8253

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar Helligtrekongersdag, 6. januar Memorial Day, 27. marts Transfer Day, 31. marts Organic Act Day, 19. juni Dansk Vestindisk Frigørelsesdag, 3. juli USA's uafhængigheds dag, 4. juli Hurricane Supplication Day, 24. juli Columbus Dag og Puerto Rico venskabsdag, 14. oktober Virgin Islands Thanksgiving (Hurricane Thanksgiving), 17. oktober Veteranernes dag, 11. november Juledag, 25. december Første juledag (Boxing Day), 26. december Flytbare helligdage Martin Luther King dag Præsidentens dag Påske, marts eller april Arbejdernes dag USA's Thanksgiving

Overnatning / Hotel

Top

Camping

St. John har, som den eneste af de tre øer, to campingpladser.

Hoteller

Der findes kun få billige hoteller, da øerne som udgangspunkt er mest interesseret i velhavende turister. Til gengæld er der masser af luksuriøse hotelværelser til rådighed, hvis man har et godt rejsebudget.

Pension

Der ligger cirka en snes gæstehuse på de tre øer tilsammen.

Vandrehjem

Der er ingen vandrerhjem på Jomfruøerne.

Andre overnatningsformer

Ferielejligheder udlejes i stor stil på Jomfruøerne. Desuden er der enkelte steder mulighed for at blive indlogeret i private villaer

Lokal transport

Top

Fly

Både St. Thomas og St. Croix har en lufthavn, så hvis man vil til St. John skal man benytte en af de to og så tage videre med båd. Book flybilletter her

Bus

Bus er klart den billigste transportform på Jomfruøerne. St. Thomas og St. Croix tilbyder rimeligt gode busforbindelser, mens dem på St. John er lidt langsommere.

Tog

Der kører ikke tog på Jomfruøerne.

Taxi

Der kører taxier på både St. Croix, St. John og St. Thomas. Priserne er fastsat af regeringen, så det eneste man skal forhandle med chaufføren om er drikkepenge. Man skal regne med at priserne stiger efter midnat. Find yderligere informationer på: http://www.st-thomas.com/eetaxi/

Billeje

Der er masser af udlejningsselskaber på Jomfruøerne, men også rift om bilerne. I hovedstaden Charlotte Amalie er det praktisk talt umuligt at finde en parkeringsplads. Find yderligere informationer på: http://www.usvi.net/usvi/stjcars.html

Båd eller færge

Færge eller båd er klart den bedste måde at rejse mellem øerne på. Der sejler regelmæssigt færger fra Charlotte Amalie og Red Hook på St. Thomas til St. John. Desuden kan man rejse mellem St. Thomas og St. Croix med vandflyver eller katamaranfærge.

Andre transportformer

Hesteudlejning er et hit på Jomfruøerne. Man kan leje heste efter temperament med og uden fører. De er eksempelvis ideelle, når man begiver sig ind i skov- og bjergområderne.

Gode links

Top
U.S Virgin Islands Tourism Office
c/o Atlantic Link
Vesterbrogade 6D, 1st fl.
DK-1620 Copenhagen V
Denmark
Phone/mobile: +45-29421005
Email: usvitourism@atlanticlink.net
www.usvitourism.vi
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 4.564,- Fra 3.291,- -
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.