Ferie i Dansk Vestindien

Dansk Vestindien – en gammel dansk perle

Travelmarket
Drømmer du om at nyde livet på dejlige caribiske øer? Så er en ferie i Dansk Vestindien med den spændende historie, dejlige kultur og natur måske lige noget for dig. De tre vestindiske øer, Sankt Croix, Sankt Thomas og Sankt Jan, er tidligere danske kolonier. I dag er øerne sande ferieparadis, som lokker deres besøgende til med smukke badestrande, farverige byer, overdådige naturoplevelser, flotte seværdigheder og et hav af muligheder for både afslapning og sjove aktiviteter.

De tidligere Dansk Vestindiske Øer er et sandt bountyparadis med palmer, kridhvide sandstrande og en skøn befolkning. Det danske ses stadig i bygninger, og man er stolt af sin danske fortid.

I 1917 solgte Danmark de tre øer i Caribien, der under et blev kaldt De Dansk Vestindiske Øer, St. Thomas, St. John (Jan) og St. Croix. De nu amerikanske Virgin Islands er et caribisk paradis, der har nogle af verdens bedste hvide strande, frodige palmetræer og en kreolsk kultur krydret med mange input.

Rejser til Dansk Vestindien indeholder ofte besøg på alle øer, for de har hver deres kendetegn. St. Thomas er high-end luksus, St. John er romantisk og St. Croix har den bedste rom.

Alle gode gange tre

Når man holder ferie på De Dansk Vestindiske Øer, så er er man ikke i tvivl om, at tre er et magisk tal, for det er lige, hvad øerne er – magiske. Hver for sig har St. Thomas, St. John og St. Croix alle elementer af den perfekte ferie, men har man tid, så besøg dem alle.

Luksusparadiset St. Thomas

Hvis man ankommer til St. Thomas med et krydstogtskib, så kommer man ind til øen gennem en af verdens smukkeste havne. Hovedbyen Charlotte Amalie – opkaldt efter den danske dronning af samme navn – er en seværdighed. Fastfrosset i danskertiden er den en seværdighed i sig selv.
Danmark regerede over øen indtil 1917, men den rige fortid ses. Sukker, slaver og rom, alt kom ind og ud af Charlotte Amalie.

I dag er Charlotte Amalie kendt for sine krydstogtskibe og de mange milliardærer, der kommer hertil i deres kæmpe-yachts. Alle andre typer mindre og større skibe er her naturligvis også, og det hele emmer af rigdom. Byen er da også Dansk Vestindiens absolut bedste shopping-by.
Inde på selve øen er Crown Mountain med sine 474 meter det højeste punkt. Herfra kan man se langt ud over de 80 km2, som udgør hele dette paradis.

St. Thomas har de mest vidunderlige sandstrande, sol hele året rundt og svalende palmer – og så er vandet postkort blåt. Her er i øvrigt gode muligheder for at dykke og snorkle.
Andre vælger at fiske, vandre på øen eller bare dase i solen. Og så har St. Thomas nok de bedste restauranter i Dansk Vestindien – naturligvis. Milliardærer spiser godt.

Naturparadiset St. John

Skal det være grønt, kønt og skønt – så er St. John et godt bud, for her er naturen mange steder uspoleret, og man finder den helt rigtige paradisstemning.

Midt på St. John banker øens hjerte – den 53 kvadratkilometer store Virgin Islands National Park – der fylder to tredjedele af øen. Naturparken er med til at holde øens indre uforstyrret og uberørt. Naturen er farverig på St. John, og flokke af sommerfugle giver den helt rigtige farverige paradis-stemning.

Et sted hvor der ikke er stille, er derimod Trunk Bay. Rejser til Dansk Vestindien er meget populære, og det mærker man i den grad på Trunk Bay, der flere gange er blevet kåret blandt verdens suverænt bedste strande. Her er da også så smukt, at man næsten glemmer de andre turister.

I byen Cruz Bay og i Coral Bay finder man den særegne reggae, der har sin egen sound her. Rytmerne fanger kroppens muskler, og mange oplever, at de bliver trukket med i musikkens vuggen.
Rundt om St. John rammer de lange, hvide sandstrande dette uvirkelige sted ind på smukkeste vis. Havet er azurblåt, og fisk i alle farver er sammen med havskildpadder, søstjerner og havgræs det synlige bevis på, at det betaler sig at passe på naturen.

Det historiske paradis St. Croix

Ferie i Dansk Vestindien er for en dansker noget helt specielt, og på St. Croix er epicentret for dansker-dyrkelsen. I byerne Christiansted og Frederiksted afspejler den danske historie sig ikke kun i bynavnene, for her er gadenavnene også danske. En shopping-tur i denne specielle by er en oplevelse ud over det sædvanlige. Byerne på øen har også glimrende restauranter og museer, der er et besøg værd.

Danskerne byggede byerne på skuldrene af slaverne og deres slid gav os rigdom. Slaverne blev frigivet i 1848 og salget i 1917 satte et punktum for dansk tilstedeværelse i Caribien. Den smukke gamle guvernørbolig i Christiansted er et must-see for danske turister, og det samme gælder naturligvis det meget smukke fort i Frederiksted, hvorfra guvernør Peter von Scholten frigav de oprørske slaver.

Historien er ikke glemt, men i dag er vi tilgivet af øens befolkning for slaveriet og huskes for frigivelsen. Det er som om, mange beboere føler et broderskab, et skæbnefællesskab med os danskere, og danskere er velsete på øerne. Rejser til De Dansk Vestindiske Øer er da også et hit blandt mange, der vil kende vores historie.
Flere hundrede plantager rundt om på den 218 kvadratkilometer store ø fortæller også deres historie.

Fotos:
Foto © istockphoto / Matthew_Miller

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.