Tropisk strand med palmer, krystalklart blåt vand og en seren blå himmel.

Seværdigheder Dansk Vestindien

Dansk Vestindien

Cruzan romdestilleri

En søde aroma gennemtrænger den varme luft, efterhånden som man nærmer sig romdestilleriet ved West Airport Road på St. Croix. Her har man i århundreder fremstillet rom efter den samme opskrift, og det er netop den proces, man kan overvære i destilleriet. Efter rundturen er der smagsprøver, hvor man blandt andet lærer at smage forskel på hvid og gylden rom.

Emancipationsparken

Lige over for Grand Hotel i Tolbodgade, ligger Emancipationsparken. Den blev indviet af Peter von Sholten til minde om slavernes frigivelse den 3. juli 1848. Mange af St. Thomas’ officielle ceremonier bliver afholdt her, ligesom parken også bliver brugt til friluftskoncerter og markeder.

St. George Village botaniske have

Haven, på knap syv hektar, er en interessant blanding af historie, flora og fauna, bygget oven på en indianerbosættelse fra før Columbus kom til øerne. En kaktushave, et stykke regnskov og flotte majestætiske mahognitræer, der ligger indhyllet i et tropisk buskads, tiltrækker mange par, der ønsker at blive viet i de flotte omgivelser.

Synagogen i Crystal gade

Den jødiske synagoge i Crystal gade er den næstældste på den vestlige halvkugle. I dag kan man stadig se den originale teglstensgotik fra 1833, og inden for ligger der sand på gulvet til minde om vandringen i ørkenen fra Egypten.

Whim Plantation Museum

Det velrestaurerede storhus og sukkerplantagen er i dag museum for antikviteter, kunstgenstande, værktøjer, porcelæn og historiske optegnelser fra den danske periode i St. Croix. Det gamle bageri kører for fuld damp, og hvis man kommer forbi, må man endelig ikke forpasse muligheden for at smage en Johnny Cake fremstillet på traditionel maner.

St. Croix

Fort Christiansværn

Den gamle hovedstad Christianssted bevogtes af fortet, der stod færdigt i 1749. Fortet, der i dag er museum med udstillinger af fangehullerne og soldaternes gemakker, fungerede i sin tid som fæstningsværk mod pirater. Fortet har desuden fungeret som kirke og guvernørbolig.

Fort Frederik

I Frederikssted ligger Fort Frederik, der står, som det gjorde, da det blev bygget i 1760. Fortet var beregnet til at beskytte plantageejerne mod pirater og oprørsivrige slaver. Ved fortet ligger frihedspladsen, hvor Peter von Sholten den 3. juli 1848 frigav slaverne. Siden 1976 har bygningen fungeret som museum for blandt andet slavernes frihedsdeklaration.

St. Croix Akvarium

Hvis man planlægger at snorkeldykke, giver akvariet en god introduktion til, hvad man kan forvente at møde under overfladen. Akvariet, der ligger i Christianssteds gamle toldbygning, er fyldt med tropiske fisk, søpindsvin, koraler og andre forskellige former for dyr, der lever under vandet. Af og til bliver akvariet også brugt til undervisningsmæssige formål.

St. John

Annaberg-plantagen

Den tidligere sukkerplantage fra 1700-tallet, Annaberg, er St. Johns mest besøgte historiske seværdighed. Her kan man blandt andet se ruinerne af sukkermøllen, slavernes barakker og skorstenen fra kogeriet.

Jomfruøernes naturpark

I nationalparken, der fylder to tredjedele af øen, er det muligt at tilmelde sig 22 forskellige guidede ture, der går via Reef Bay Trail. På vejen kommer man forbi parkens mange seværdigheder og gør undervejs stop på en af de mange udsigtspunkter.

St. Thomas

Blackbeard slottet

Tårnet regnes af mange for et af de vigtigste og ældst eksisterende bygninger på øerne. Tårnet var angiveligt i piraternes varetægt engang efter opførelsen i 1679, hvilket er årsagen til, at det i dag hedder Blackbeard’s Castle. Bygningen huser i dag et hotel.

Bygningen Government House

Når man har forceret trappen fra Norre Gade til Government Hill, står man foran den bygning, der i 1867 blev bygget til den danske generalguvernør. I dag holder den amerikanske guvernør til i Government House, der er åben for offentligheden i stueetagen. Ved siden af i det flotte Seven Arches Museum.

Murstenstrappen med de 99 trin

Den lange murstenstrappe, der uden tvivl er Charlotte Amalies berømteste trappe, har i virkeligheden 103 trin. De fører fra Guvernørhuset op mod Blackbeards Castle og er bygget af danske mursten, som skibenes medbragte som ballast.

Book dine seværdigheder her