Populære flyselskaber

Der er mange forskellige flyselskaber i verden. Her finder du information om de de mest populære flyselskaber i Danmark.

Forskellige flyselskaber

SAS
SAS, som står for Skandinavian Airlines, kæmper med Norwegian om at være det største flyselskab i Skandinavien. SAS samarbejder med 28 flyselskaber, der tilsammen udgør Star Alliance. Dette betyder, at du kan rejse til 1.316 lufthavne i 192 lande.

Norwegian
Norwegian er et lavpris-flyselskab, som flyver rundt til mange destinationer på flere kontinenter. Selskabet flyver til Europa, Nordafrika og Mellemøsten. I sommeren 2015 havde Norwegian hele 90 fly i deres flåde. Hele 87 af dem er Boeing 737-800. Til dags dato skulle de, efter sigende, faktisk være oppe på omtrent 120 fly, og langt flere er bestilt hjem.

Easyjet
EasyJet er det største flyselskab i Storbritannien, hvis man måler efter antal passagerer transporteret. De har 24 forskellige baser at finde, og deres største findes i London. Det er nemlig i Gatwick Lufthavn. Selv om EasyJet er fra Storbritannien, opererer de også aktivt i store dele af Europa. De har store baser i lande som f.eks. Spanien, Frankrig, Tyskland, Italien og mange andre europæiske lande.

Ryanair
Ryanair er et irskbaseret lavprisflyselskab, som var det første flyselskab i Europa til at lancere den populære lavprismodel. Det er Europas største flyselskab og kan prale af et årligt passagertal på 114,4 millioner (2016). Det beflyver i alt 950 destinationer i 26 lande. Og du kan flyve med Ryanair fra København Lufthavn, Billund Lufthavn, Aarhus Lufthavn og Hamburg Lufthavn til populære destinationer såsom London, Rom, Barcelona, Chania, Pisa, Venedig, Malaga, Alicante, Budapest, Milano og Malta.

Turkish Airlines
Turkish Airlines er det nationale tyrkiske flyselskab. Det har sit hovedsæde i Istanbul. Istanbul er kendt for at være en meget international by, hvor man finder to forskellige slags kulturer mixet sammen – den mellemøstlige med den europæiske.

Emirates
Emirates har deres base i byen Dubai, der ligger i De Forenede Arabiske Emirater. De flyver hovedsageligt ud fra Dubai International Airport. Hvis du skal have flybilletter med Emirates, flyver du med det selskab der har købt suverænt flest af det nye lækre Airbus’ A380 superjumbo.

Thai Airways
Thai Airways er et thailandsk flyselskab, der flyver masser tilfredse mennesker rundt hver eneste dag. Det er det nationale flyselskab i Thailand. Thai Airways var et af de fem flyselskaber, der var med til at stifte “Star Alliance”.

Brussels Airlines
Brussels Airlines er et belgisk flyselskab og samtidigt er det det største flyselskab med base i Belgien. Hvis du vil have flybilletter med Brussels Airlines, kan du flyve til over 50 forskellige destinationer i Europa.

Singapore Airlines
Singapore Airlines, eller forkortet SIA, er et stort flyselskab, der flyver mange mennesker rundt i store dele af Asien. Hovedsageligt Syd- og Øst-Asien. De flyver også en lang række ruter til blandt andet Europa og Amerika.

Air France
Air France er en del af SkyTeam og har flyvninger til hele verdenen. Sammen med KLM har de lavet Air France-KLM og er europas største flyselskab.

KLM
KLM (Royal Dutch Airlines) blev dannet i 1919 i Amsterdam. I dag kan de via SkyTeam tilbyde rejser til hele verdenen på ca. 225 destinationer.

Wizz Air
Wizz Air er et ungarnsk lavprisselskab fra 2003. Selskabet flyver for det meste på en række europæiske destinationer.

British Airways
British Airways er et af verdens mest kendte selskab, der flyver til hele verdenen. British Airways er medlem af Oneworld Alliancen.

Lufthansa
Lufthansa er et tysk selskab, der er blandt de største i Europa. De flyver til hele verdenen og er kendt for at være sikre og punktlige.

Icelandair
Icelandair er en del af Star Alliance. Icelandairs fordel er at du kan mellemlande på Island og få en miniferie der, når du flyver til Noramerika eller Grønland.

Finnair
Skal du ud i verden og gerne vil have et stop i Helsinki, så er Finnair det oplagte valg.

Vueling
Vueling er et lavprisselskab der i 2021 blev kåret til det bedste lavprisflyselskab. Vueling har base i Spanien.