Sådan får du billige flybilletter – Se de seks bedste tips

Se vores video med seks gode råd om, hvordan du finder de billigste flybilletter til din næste ferie.

Her på Travelmarket gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med at finde de billigste flybilletter. Tidligere har jeg skrevet bogen “Sådan får du billigere rejser”, og nu kan du også se en video, hvor jeg giver dig gode råd.

Videoen indeholder seks forskellige tips og varer knap fem minutter. God fornøjelse!

Råd nr. 1
BESTIL I GOD TID

Det kan ikke betale sig, at vente med at købe flybilletter til i sidste øjeblik, tværtimod. Et fly er traditionelt opdelt i mange forskellige ”prisklasser”, og de billigste billetter sælges først. Så oftest bliver flybilletten bare dyrere, jo tættere du komme på afrejsedagen

Specielt indenfor den sidste måned op til afrejsen vil prisen ofte stige, da efterspørgslen her er størst. Derfor er det en god idé at bestille 4-5 uger før afrejsedagen, men helst så tidligt som muligt.

Mange ruteflyselskaber har åbnet ruter til de populære sommerferiedestinationer, og skal man på ferie i skolernes ferie, bør man være tidligt ude for at få de billigste flybilletter – helst med bestilling allerede i januar eller februar.

Råd nr. 2
REJS BILLIGT – PÅ BESTEMTE DAGE OG TIDSPUNKTER

Flere undersøgelser har vist, at det oftest er billigst at rejse på tirsdage, og at man skal undgå at rejse på fredage og søndage. Derfor kan der være mange penge at spare på at kunne flytte sin afrejse- eller hjemrejsedag med en enkelt dag eller to.

Nogle dage er billigere end andre på grund af lav konkurrence på dagen, og i andre tilfælde flyver selskaber kun på bestemte ugedage.

Ofte er de meget tidlige og sene afgangstider billigere end ellers, da efterspørgslen ikke er så stor her.

Råd nr. 3
TJEK FLERE FORSKELLIGE AFREJSELUFTHAVNE

Danmark er et lille land, så det kan ofte betale sig at tjekke priser med afrejse fra flere forskellige lufthavne. Måske det geografisk passer med, at du også inddrager lufthavnene i Malmø og Hamborg i din prissammenligning.

Det er mest praktisk at flyve direkte til destinationen, og til mange destinationer bør du undersøge, hvilke lufthavne der har direkte ruter med de forskellige flyselskaber, og hvornår i ugen de forskellige selskaber flyver til destinationen. Herved kan du med lidt tilpasning rejse måske fra en anden lufthavn og flyve direkte – og måske samtidig finde en billigere flybillet.

Råd nr. 4
SPAR TID OG PENGE – BRUG EN REJSESØGEMASKINE

Rejsesøgemaskiner sammenligner priser på flybilletter fra både flyselskaber og rejsebureauer, og med én søgning finder du alle de billigste priser i markedet.

Priserne på flybilletter kan variere fra selskab til selskab, selvom rejsen er præcis den samme. Så ved at bruge en rejsesøgemaskine, kan du spare meget tid, da du undgår at skulle besøge mange forskellige websider.
Husk at der er stor forskel på online rejsebureauer som Expedia, Travellink, flybillet.dk (de sælger nemlig flybilletter) – og så en rejsesøgemaskine, som faktisk søger på tværs af alle disse online rejsebureauer OG flyselskabernes websider!
Samtidig kan du ofte spare penge ved at benytte en rejsesøgemaskine, da der er stor konkurrence mellem online rejsebureauerne, da de gerne vil ligge øverst i søgeresultaterne hos rejsesøgemaskinerne.
Det gør ofte, at de kan have billigere flybilletter, end du kan finde direkte hos flyselskabet, da rejsebureauerne tager noget af fortjenesten og giver til dig. Samtidig med vil du ofte opleve, at prisen via rejsesøgemaskinen er billigere end den pris, du finder direkte på rejsebureauernes egne websider, da nogle bureauer kører med forskellige priser i rejsesøgemaskinerne i forhold til på deres egne websider.

Råd nr. 5
HOLD ØJE MED PRISUDVIKLINGEN – OPRET EN PRISAGENT

Priserne på flybilletter ændrer sig hele tiden, og nogle gange kommer der måske specielle kampagnepriser. For disse priser er det oftest gældende, at du skal bestille eller rejse inden for en bestemt periode.

Derfor kan det være en god idé at oprette en såkaldt ”prisagent”, som rejsesøgemaskinerne tilbyder. ”Prisagenten” vil automatisk holde øje med pris-udviklingen og sende dig en daglig mail om den aktuelle pris. På www.travelmarket.dk sætter vi simpelthen en robot til at foretage en søgning ef¬ter dine ønsker, så vi kan informere dig om pris¬udviklingen på din ønskede destination.

Råd nr. 6
LAVPRISSELSKABERNE ER BILLIGE – MEN HUSK GEBYRERNE

Det handler om frihed, og hvis man reelt kan nøjes med håndbagage, hvorfor så ikke benytte den billigste mulighed uden indskrevet bagage.

Det er filosofien bag lavprisselskabernes billige flybilletter. Så er man et par på en storbyferie i 3 dage, kan man sikkert fint nøjes med håndbagagen. Men er I en familie med 2 børn som skal 1 uge sydpå har man som regel en indskrevet kuffert, og man vil måske gerne have sikkerhed for at sidde sammen.

Derfor er prisen på flybilletten, du ser ved første øjekast ikke nødvendigvis den endelige, da du ofte skal betale ekstra for sædevalg, bagage og brug af kreditkort ved betalingen.

Se vores guide til flyselskabernes gebyrer her.

Jeg håber, at du kan bruge mine tips, og hvis du vil have flere, kan du hente vores gratis e-bog med gode råd til at finde billige rejser på www.travelmarket.dk – god fornøjelse og rigtig god ferie!

Trackback fra din side.

Ole Stouby

Ole Stouby

Jeg har mere end 20 års erfaring i rejsebranchen. I 1996 stiftede jeg rejseportalen Travelmarket med det mål at samle tilbud fra rejseselskaberne, så forbrugerne kunne få et let overblik over mulighederne, som findes i markedet.

Kommentarer (1)

  • lis cardel jensen

    |

    Hej Ole da jeg ikke er en ørn til alt det pc.Fandt jeg lige den her side da jeg skulle til at se hvordan man finder fly biletter billigst. Jeg syntes at det er en rigtig flot side du har lagt ind for at hjælpe andre for det er da ikke til at overskue om man gør det rigtigt, ved ikke om jeg tør gøre det selv endnu, du får en stor 🙂 fra mig.
    venlig hilsen Lis

    Reply

Efterlad en kommentar