Nye flyruter i 2022

Nye flyruter til ferien i 2022 | Godt 60 direkte ruter til dig

Der er gode muligheder for at flyve direkte til nye steder fra danske lufthavne i 2022. Godt 60 nye flyruter har åbnet fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus og danskerlufthavnen Hamborg.

I hele den første del af 2022 er der åbnet over 60 nye flyruter fra Danmark – og den positive udvikling fortsætter i resten af 2022.

Desuden har mange flyselskaber genåbnet ruter, som blev midlertidigt nedlagt, da corona-pandemien rigtig rasede, og adskillige grænser i hele verden blev lukket. Herunder fortæller vi dig om alle de nye direkte ruter i år.

NYHEDER i juni

Hvis du har gennemgået listen tidligere på året, kan jeg fortælle dig, at jeg i juni har opdateret listen med:

  • Nye flyruter fra København til Grækenland
  • Ny flyrute fra Billund til Birmingham
  • En sommerrute fra Billund til Helsinki
  • En vinterrute fra Aalborg til Lanzarote

Find hurtigt dine favoritrejsemål eller -afrejselufthavne

Nye flyruter fra København:

England | Grækenland | Island | Jordan | Litauen | Norge | Spanien | Tyrkiet | Tyskland | USA

Nye flyruter fra Billund:

Grækenland | Italien | Norge | Portugal | Spanien | Tyrkiet | Tyskland | Helsinki | Storbritannien

Nye flyruter fra Aalborg:

Spanien | Italien | Litauen | Sverige | Tyrkiet

Nye flyruter fra Aarhus:

Spanien | Polen

Nye flyruter fra danskerlufthavnen Hamborg:

Spanien | Grækenland | Italien | Portugal |Sverige |

Tjek også disse lavprisoversigter med billige flybilletter

Billige direkte flybilletter til 31 populære storbyer i Europa
Flyv billigt til Sydeuropa – arranger rejsen selv
Billige flybilletter til sommerferien 2022 | Slå til nu

Kaputas stranden ved Antalya

Nye direkte flyruter fra København Lufthavn

Klik på de enkelte byers navne, og du bliver videresendt til en søgemaskine, der passer til det samme rejsemål. På siden kan du også se de billigste afgange lige nu.

Danmarks klart største og vigtigste lufthavn kan naturligvis byde på adskillige spændende nyheder i 2022. I 2022 står det hurtigt voksende tyrkiske flyselskab Corendon Airlines for klart de fleste nyheder. De har nemlig åbnet hele 14 nye ruter fra København fra juni 2022.

Corendon Airlines, som også har åbnet en del nye direkte ruter fra Billund Lufthavn, tilbyder flybilletter til de fleste af danskernes charterfavoritter fra København. 6 nye ruter til Tyrkiet, 4 nye ruter til Grækenland og 4 til Spanien.

Nye flyruter fra København til Spanien

Fra den 17. juni åbner det spanske lavprisflyselskab Vueling sin ottende spanske rute fra København. Lufhavnen dermed får sin første direkte flyrute til den nordspanske havneby Bilbao, og det er en god nyhed for dig, som drømmer om at udforske Nordspanien og Baskerlandet. Det er en sommerrute, og Vueling vil flyve hver mandag og fredag frem til den 2. september.

Derudover flyver Corendon i sommerperioden til følgende lufthavne i Spanien: Palma de Mallorca, Gran Canaria, Tenerife og Ibiza.

Læs også:
16 badebyer på Mallorca, hvilken by er bedst og billigst?
13 badebyer på Gran Canaria, hvilken by er bedst og billigst?

Nye flyruter fra København til Tyrkiet

Corendon flyver i sommerperioden til følgende lufthavne i Tyrkiet: Antalya (fra 8. april), Bodrum, Izmir, Dalaman/Marmaris, Gazipasa/Alanya og Konya.

Nye flyruter fra København til Grækenland

Norwegian kan melde udsolgt på mange af deres eksisterende flyvninger til Athen og Chania på Kreta. Derfor har de valgt at tilføje yderligere 6 sommerruter til deres program:

  • Santorini: med 2 ugentlige afgange (mandag og torsdag)
  • Korfu: med afgang fredag + Rhodos med 2 ugentlige afgange (tirsdag og fredag)
  • Heraklion på Kreta: med 2 ugentlige afgange (torsdag og lørdag)
  • Kos: med 2 ugentlige afgange (onsdag og søndag)
  • Preveza på Lefka: med afgang tirsdag

Corendon flyver i sommerperioden til følgende lufthavne i Det Græske Øhav: Heraklion og Chania (på Kreta), Rhodos og Kos.

Nye flyruter fra København til USA

Det amerikanske flyselskab Delta har meddelt, at de genoptager deres direkte flyrute fra København til New York fra 3. juni til midt i september. Ruten har fem ugentlige afgange: mandag, onsdag, fredag, lørdag og søndag.

Derudover genåbnede SAS en direkte flyrute til Boston i slutningen af marts.

Ny flyrute fra København til Island

Den 3. juni havde flyselskabet Niceair sin første direkte flyvning mellem København og Akureyri i det nordlige Island. Det er en glædelig nyhed, fordi der har ikke været flyvninger dertil siden sommeren 2012. Den direkte flyrute til Akureyri forventes at være åben året rundt.

Ny flyrute fra København til Canada

Er Canada et af dine drømmerejsemål, er der nu gode nyheder. Der er nemlig annonceret to direkte flyruter fra København til Toronto, hvilket forhåbentligt resulterer i skarpe flypriser.

Fra maj måned genoptager AirCanada forventeligt deres direkte flyrute fra København til Toronto. Og i juni åbner SAS en direkte flyrute til Toronto med tre ugentlige afgange (tirsdage, torsdage og lørdage. SAS-flyene afgår fra København ved middagstid, hvilket muliggør gode forbindelser til andre destinationer.

Ny flyrute fra København til Tyskland

I sit sommerprogram har SAS annonceret en ny direkte flyrute fra København til Hannover.

Ny flyrute fra København til England

I slutningen af marts åbnede SAS en ny direkte flyrute fra København til Birmingham.

Ny flyrute fra København til Norge

Den 1. maj åbnede SAS en ny direkte flyrute fra København til Kristiansand-Kjevik lufthavnen – med op til to daglige afgange. SAS bliver dermed en stærk konkurrent til Widerøe på ruten, hvilket forhåbentligt resulterer i gode flypriser til dig.

Ny flyrute fra København til Den Baltiske Riviera i Litauen

I Norwegians sommerprogram er der en rute til Palanga i Litauen – en badeby ved Østersøen i et område, der også kaldes for Den Baltiske Riviera.

Ny flyrute fra København til Jordan

Fra den 27 Marts genåbnede flyselskabet Royal jordanian flyruten fra København til Amman i Jordan. Der vil være 3 ugentlige afgange på tirsdage, torsdage og Søndage. Vælger at du at rejse til Jordan, kan du vælge imellem mange forskelllige rejseoplevelser fx økoturisme, kulturelle oplevelser, wellness eller eventyr i den smukke natur.

Long tail både i Krabi

Nye direkte flyruter fra Billund Lufthavn

Der er rigtigt mange spændende rutenyheder fra Danmarks næststørste lufthavn og ud i verden.

Klik på de enkelte byers navne, og du bliver videresendt til en søgemaskine, der passer til det samme rejsemål. På siden kan du også se de billigste afgange lige nu.

Nye direkte ruter fra Billund til populære rejsemål i Sydeuropa

Nu nærmer sommerferien sig, og der er masser af muligheder for at ud i verden. Der er nemlig hele 16 nye direkte ruter til Billund.

Corendon Airlines, som også er åbnet i København, tilbyder otte nye ruter, Ryanair har åbnet seks nye ruter og Norwegian har åbnet en enkelt nye rute. Og der er nye muligheder for at finde billige flybilletter til flere af de allermest populære rejsemål i Sydeuropa. Og endelig har Finnair åbnet for en sommerrute til Helsinki, hvis du er mere til at udforske vores egne breddegrader.

Nye flyruter fra Billund til Tyrkiet

Corendon Airlines har åbnet direkte flyruter til følgende lufthavne i Tyrkiet: Antalya, Bodrum og Gazipasa/Alanya.

Nye flyruter fra Billund til Grækenland

Corendon Airlines har åbnet direkte flyruter til følgende lufthavne i Grækenland: Heraklion og Chania (Kreta), Kos og Rhodos.

Nye flyruter fra Billund til Spanien

Corendon Airlines har åbnet en direkte flyrute til Palma de Mallorca. Og Ryanair har åbnet direkte flyruter til Madrid og Ibiza.

Nye direkte ruter fra Billund til Italien

Ryanair har åbnet direkte flyruter til Bari, Torino og Trapani (Sicilien).

Ny flyrute fra Billund til Portugal

Ryanair har åbnet en direkte flyrute fra Billund til Porto.

Nye flyruter fra Billund til Norge

Norwegian har åbnet en direkte flyrute til Bergen i Norge.

I april åbnede det norske lavprisflyselskab Flyr en ny direkte rute mellem Billund og Oslo. Dermed kommer Flyr i konkurrence med SAS og Norwegian, hvilket forhåbentligt resulterer i gode flypriser til dig.

Ny direkte flyrute fra Billund til München

Og endelig åbnede Lufthansa fra 1. maj en direkte flyrute til München i Tyskland.

Ruten har længe været i toppen af Billunds Lufthavns ønskeseddel, og der bliver fløjet med 2 daglige afgange.

Ny direkte flyrute fra Billund til Helsinki

I juni åbnede Finnair en direkte sommerrute fra Billund til Helsinki. Flyvetiden er 1 timer og 55 minutter. Der er tale om fire ugentlige afgange, nemlig tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Den sidste flyvning i denne omgang er den 14. august.

Ruten har længe været i toppen af Billunds Lufthavns ønskeseddel, og der bliver fløjet med 2 daglige afgange.

Ny direkte flyrute fra Billund til Birmingham

Fra den 30. oktober åbner Ryanair en direkte flyrute fra Billund til Birmingham. Du kan vælge imellem to ugentlige flyafgange; fredag og søndag. I forvejen har Ryanair 3 direkte flyruter til Storbritannien fra Billund: Edinburgh, London-Stansted og Manchester.


Alt i alt er der flere spændende nyheder til dig, som foretrækker at flyve fra Billund – og dejligt flere muligheder, når din sommerferie i 2022 skal planlægges.

Nye flyruter fra Aalborg Lufthavn

Stockholm i Skærgården
Aalborg Lufthavn bliver mere og mere populær at flyve fra, og nu kan du stå på toget i hele Jylland og tage det helt ud i lufthavnen.

Kører du i bil, så er der gratis parkering i Aalborg Lufthavn.

I 2022 har Aalborg seks nye direkte flyruter at byde på.

Ny flyrute fra Aalborg til Spanien

Fra november vil charterselskabet TUI flyve direkte fra Aalborg Lufthavn til den kanariske ø Lanzarote. Du kan rejse til Lanzarote hver anden mandag fra november til april. I vores chartersøgemaskine skal du vælge “Kun fly” under hotelspecifikationen.

Ny flyrute fra Aalborg til Tyrkiet

Med planlagt start den 10. april vil det tyrkiske flyselskab Corendon Airlines flyve fra Aalborg Lufthavn til Antalya i Tyrkiet. Derefter er der flyafgange hver torsdag og søndag frem til 6. november.

Ny flyrute fra Aalborg til Grækenland

I april åbnede Bravo Tours op for en direkte flyrute fra Aalborg til den græske ferieø Zakynthos, som er kendt som havskildpaddernes ø. På Zakynthos kan du nyde fine sandstrande, skønne badebugter, frodige omgivelser og et dejligt klima.

Ny flyrute fra Aalborg til Italien

Den 3. maj åbnede det spanske lavprisselskab Volotea en direkte flyrute til Napoli. Og dermed har nordjyderne en nem mulighed for at udforske både Syditaliens største by, den smukke Amalfikyst og den charmerende kystby Sorrento. Du kan flyve fra Aalborg til Napoli hver tirsdag indtil den 4. oktober.

Ny flyrute fra Aalborg til Stockholm

Du kan nu flyve direkte fra Aalborg til Stockholm med Ryanair. At Ryanair er gået ind på ruten fra Aalborg til Stockholm har betydet, at prisen er faldet drastisk. Vi tjekker prisen på denne løbende og har fundet flere flybilletter til mindre end 200 kr. t/r.

Nye flyrute fra Aalborg til Litauen

Du kan snart flyve direkte fra Aalborg til Kaunas i Litauen. Kaunas, som er Europæisk kulturhovedstad i 2022, er den næststørste by i Litauen og et udmærket sted at starte en ferie i er rejseland, som kun få danskere besøger.

Dog må du have tålmodighed, fordi Ryanair på grund af Corona-situationen har valgt at vente med at åbne for flyruten til Litauen.

Nye flyruter fra Aarhus Lufthavn

Warszawa - en overset perle
På grund af sin placering et stykke udenfor Aarhus − og alligevel tæt på Billund Lufthavn − undlader mange at søge flybilletter fra Aarhus Lufthavn. Det er en skam, da der er en del spændende direkte flyruter fra Aarhus og ud i Europa.

Et godt råd: Inkludér gerne Aarhus i dine søgninger på Travelmarket (du kan søge på 4 forskellige afrejselufthavne i én søgning)

Aarhus har fået to nye ruter, som begge går til spændende rejsemål.

Ny flyrute fra Aarhus til Spanien

Nu kan du flyve direkte fra Aarhus til danskerfavoritten Malaga.

Ny flyrute fra Aarhus til Polen

Og så har Aarhus fået den første direkte rute til Warszawa fra Jylland. Og du kan vælge imellem to ugentlige afgange, nemlig mandag og fredag.

Warszawa er en overset by til storbyferie og er et rigtigt godt valg, hvis man vil tage på en anden storbyferie end naboen.

Læs ogsåTre skønne storbyer i Polen – Tips og tilbud til din storbyferie i Polen

Nye flyruter fra Hamborg

Det tyske lavprisselskab Eurowings, som er ejet af Lufthansa-gruppen, har åbnet syv nye sommerruter til Spanien, Grækenland, Portugal, Italien og Sverige.

Nye flyruter fra Hamborg til Spanien

Den 4. april åbnede Eurowing en ny direkte flyrute til Bilbao i Nordspanien. Med den nye Bilbao-rute fra København får du således to direkte ruter til byen i Baskerlandet. Denne rute afgår to gange om ugen, nemlig mandag og fredag.

Den 7 maj åbnede samme flyselskab for en direkte rute til den spanske ferieby Alicante ved Costa Blanca. Denne nye rute vil afgå hver tirsdag og lørdag.

Og jeg synes da også lige, at du skal have at vide, at Eurowings i løbet af sommeren øger frekvensen af flyvninger til Palma de Mallorca med en daglig afgang. Du kan således frit vælge at flyve til den populære ferieø alle ugens syv dage.

Læs også: Top 10 seværdigheder i Alicante – og tre berømte begivenheder

Ny flyrute fra Hamborg til Grækenland

Den 30. april åbnede Eurowings en direkte flyrute til hovedbyen Chania på den populære græske ø Kreta. Denne rute afgår to gange om ugen, nemlig mandag og fredag.

17 badebyer på Kreta − hvilken by er bedst og billigst?

Ny flyrute fra Hamborg til Italien

Den 15. april åbnede Eurowings en direkte flyrute til Verona, som ligger i Norditalien og som er den nærmeste lufthavn for Gardasøen. Denne rute afgår to gange om ugen, nemlig mandag og fredag.

Ny flyrute fra Hamborg til Sverige

Den 29. april åbnede Eurowings en direkte flyrute fra Hamborg til Gøteborg. Denne rute afgår fire gange om ugen, nemlig hver mandag, onsdag, fredag og søndag.

Nye flyruter fra Hamborg til Lissabon og Porto i Portugal

Den 30. april åbnede Eurowings en direkte flyrute fra Hamborg til Lissabon. Denne rute vil blive betjent to gange om ugen, nemlig hver onsdag og lørdag.

Dagen efter åbnede samme flyselskab for en direkte rute til den nordportugisiske by Porto, og den vil blive betjent med tre ugentlige afgange.

Læs også:
Storbyferie i Lissabon – Ti ting du skal se!
Storbyferie i Porto – Her er de bedste tips og tilbud

Har vi overset nogle direkte flyruter? – Eller har du noget at tilføje? – Så skrive gerne en kommentar, og vi opdaterer artiklen.

Er det billigt at flyve på nye flyruter?

Når et flyselskab åbner en ny rute, så starter de ofte med at sælge flybilletterne billigt. Så ja, der er ofte billigt at flyve på nye flyruter.

Har I nye flyruter med fra alle danske lufthavne?

Ja, i denne artikel finder du flyruter fra alle danske lufthavne. Vi holder øje med flybranchen, og skriver alle nye ruter ned i oversigten.

Topfoto til “Nye flyruter til ferien i 2022” getty images / YakobchukOlena
Warszawa: istockphoto / TomasSereda
Stockholm: istockphoto / mikdam
Krabi: istockphoto / f9photos
Antalya: istockphoto / Tolga TEZCAN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.