Kvinde lytter til musik og slapper af på sit sæde i et fly, mens en anden kvinde sidder og læser bag hende.

Sådan kommer du til at sove bedre på flyet – tips til rejsen

Kenneth Karl Nielsen
Mange har problemer med at sove på flyveturen. Her kommer nogle gode tips til at få sovet bedre. Og så kan du ankomme og være frisk og klar til straks at kaste dig over masser af nye oplevelser.

Valg af sæde

En person i en gul trøje sidder ved et vindue i et fly og kigger ud.

Det rigtige valg af sæde kan være meget vigtigt for, om du får sovet på flyveturen.

Med en plads ved vinduet kan du læne dig op mod væggen, og du skal ikke rejse dig, når folk skal forbi – og så er det dig, der bestemmer, om der skal være rullet for vinduet eller ej.

Undgå den bagerste plads i flyet. Her kan sædet nemlig ofte ikke lægges ned.

Sørg også for at få et sæde et stykke væk fra toiletterne. Folk larmer nemlig ofte, når de står og venter.

Vil du sove på flyet, så betal lidt ekstra, så du kan vælge dit eget sæde i god tid. De penge er godt givet ud, når du sidder i sædet og gerne vil sove.

Hjemmesiden SeatGuru.com viser de bedste pladser på næsten alle fly i verden.

Undgå kaffe – drik en øl i stedet for

Rigtigt mange mennesker har problemer med at sove, når de har drukket kaffe, og endnu flere får problemer med det, når de flyver. Lad være med at drikke kaffe den dag, du skal ud at flyve. Sig også nej tak til kaffe, når personalet tilbyder det.

Jeg har hørt fra mange, at en enkelt øl lige inden eller på flyet er beroligende. Et alternativt råd er derfor at drikke en øl eller to, inden du skal sove.

Godt ekstraudstyr

Blå rejsepude, sort sovemaske og orange ørepropper.Den klassiske nakkepude er ikke ligefrem sexet. Men for mange hjælper den til, at de kan sove bedre. Og når du er landet, pakker du den bare langt ned i rygsækken.

Er det stadigt for meget, kan du købe en sej oppustelig hovedpude :-).

Den klassiske sovemaske er også ganske usexet. Men den kan også hjælpe.

Et alternativt tip er at bruge en lille hovedtelefonadapter, så du kan tilslutte dine egne hovedtelefoner til flyets system. På den måde får du meget bedre lyd i ørerne, og du kan falde i søvn til dejlig afslappende musik.

Et par støjreducerende hovedtelefoner kan lukke flyets larm ude. Ørepropper hjælper mange til at lukke af for lydene i flyet. De fås i mange forskellige varianter.

Har du en hættetrøje eller en tynd sportsjakke med hætte på, kan det være en god idé at tage den på og trække hætten ned over øjnene. På den måde bliver du i mindre grad forstyrret af, hvad der sker rundt om dig.

Om håndbagage, fødder og vinklen på sædet

Det kan være en fordel at have god plads til fødderne i flyet. Sørg for at lægge din håndbagage i rummet over sæderne.

Inden du gør dette, skal du dog tage de ting ud, som du ved, du skal bruge på flyveturen. Dem placerer du i lommen foran dig, så kan du let komme til dem undervejs (og så undgår du også at vække andre rejsende :-)).

To personer smiler og snakker sammen i et flysæde, mens de andre passagerer i baggrunden enten læser eller kigger på deres telefoner.Mange tager skoene af, når de flyver. Det er mere behageligt, da det giver bedre blodcirkulation i fødderne. Hvis du gør det, så hav rene strømper på og husk … fødder lugter ikke altid godt 😉

Et andet godt soveråd er at lægge sædet tilbage. Husk dog at tage hensyn til dem bagved! Så vent med at gøre det til efter, at maden er spist og hentet etc.

Evt. medicin

Flere og flere vælger at tage noget trafikmedicin, som hjælper dem med at sove bedre. Hvis du generelt har problemer med at sove, er det en god idé at tage en snak med din egen læge om det.

Andre gode råd

Sig til personalet i flyet, at du gerne vil sove. I mange tilfælde husker de det, og de vil ikke forstyrre dig undervejs. Nogle selskaber har små klistermærker, som du kan sætte på dit sæde, der indikerer, at du ikke skal vækkes ved servering af mad og forfriskninger.

Find billige flyrejser i vores flysøgemaskine.

Artiklen er baseret på en artikel, der tidligere er bragt på Backpacker Planet.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Izabela Habur
Valg af sæde © istockphoto / BraunS
Ekstraudstyr © istockphoto / ChamilleWhite
Tag hensyn © istockphoto / BraunS

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.