Rejse med teenagere

Rejse med teenagere – sådan planlægger du

Annette og Tore Seier
Når familien med en eller flere teenagere skal på ferie, er der nogle ting, som du kan planlægge. Ting som kan medvirke til, at alle parter får den mest optimale ferie. I ”Rejse med teenagere – sådan planlægger du”, giver vi dig vores bedste råd til en god ferie.

Valg af ferieform

Rejse med teenagere

En af de første ting, du skal tænke på, er, hvilken ferieform der passer til jeres familie.

Er I fx til aktiv ferie, sol- og badeferie, roadtrip eller en storbyferie med shopping. Det er en overvejelse, som du bør gøre dig, inden du tager en beslutning om selve destinationen.

Når du sammen med din teenager vælger ferieform, kan I selvfølgelig overveje, om I som familie gerne vil prøve noget helt nyt.

Du bør også tage med i dine overvejelser, om det er en årstidsbestemt ferie, om det er en længere ferie eller måske bare en forlænget weekend.

Det kunne være en skiferie om vinteren eller en storbyferie, hvor det som regel er perfekt at rejse i foråret eller efteråret eller en badeferie til Middelhavet om sommeren.

Mulighederne er uendelige for dig og din familie. Det vigtigste på en rejse med teenagere er, at der tages hensyn til alles behov.

Overvejelse af destination

Når du overvejer en eller flere destinationer, afhænger dit valg ofte af den dyreste post på budgettet – nemlig flybilletten. Men prøv at vælge imellem destinationer, som giver alle parter mulighed for den bedste ferie.

Ferie med teenagereHvis du gerne vil opleve kultur, og din teenager kun tænker på strand, så vælg destinationer som tilfredsstiller begge parter. Byer som f.eks. Barcelona og Lissabon giver dig denne mulighed.

Vil du gerne være aktiv, men teenageren vil shoppe, så vælg f.eks. at rejse til et af landene på Balkanhalvøen, hvor begge ønsker kan indfries.

Læs også: 18 skønne storbyer med strand

Måske drømmer du om en roadtrip i USA, og din teenager vil opleve steder fra sine ikoner i Tv-serier. Vælg eventuelt at starte din roadtrip i New York med en tur i Sex and the Citys fodspor, eller start i Los Angeles med en tur i Beverly Hills 90210s fodspor.

Hvis I skal på en tur til Asien, og din teenager vil på badeferie og du vil opleve kultur, så rejs eventuelt til Thailand. Start i Bangkok, og afslut ferien ved en badedestination.

Læs også: Flyv billigt til USA – hvilken storby skal du vælge?
Læs også: Ferie i Bangkok for nybegyndere – en dybt charmerende storby
Læs også: Hvad koster flybilletter til Thailand?

Inddrag din teenager i planlægningen

Sjov på familieferieDet er en god ide at inddrage din teenager i dine ferieplaner.

Inddragelsen gør, at I alle kan tale om jeres ferie. En ferie, som alle parter gerne skulle se frem til og glæde sig til. Ferien giver mulighed for, at I som familie får oplevelser og minder sammen resten af livet.

Spørg din teenager om ønsker, tanker eller forventninger. Lyt til din teenager, indgå i en dialog, og vær åben.

Det kan godt være, at du måske ikke lige umiddelbart kan indfri alle din teenagers ønsker, eller at de overhovedet ikke passer ind i dine planer. Men vigtigheden af inddragelsen er stor, for ved inddragelsen tager din teenager også sit ansvar for jeres fælles ferie.

Sælg dine ferietanker til teenageren

Fortæl om de muligheder der er for ferien. Det økonomiske råderum, længden på ferien og dine tanker.

Sælg destinationerne ved at fortælle din teenager om de forskellige muligheder for aktiviteter og seværdigheder, og hvad du har i tankerne, at I ville kunne opleve sammen som familie. Spørg din teenager, om det lyder spændende, og om dine forslag kunne være en mulighed. Når du planlægger din rejse med teenagere, kan du også vælge at være meget faktuel.

• Vis destinationen på et kort.
• Fortæl om landet.
• Køb – og eller lån bøger fra stedet.
• Vis billeder.
• Find eventuelt en film – eller tv-programmer fra stedet.

Internet er en nødvendighed

Familieferie i Europa

Når du tager på ferie med teenagere, så kræver det adgang til internettet. Selvom du måske synes, at I er på ferie for at være sammen og opleve nye ting, må du se i øjnene, at internetadgang er en nødvendighed for en teenager.

Undersøg, om der er internet, inden du booker dit hotelværelse, og fortæl teenageren, at der vil være internet på værelset.

Hvis I skal på roadtrip, så køb et forudbetalt simkort (prepaid sim card), så teenageren kan være på nettet, mens I kører. Forudbetalte simkort kan som regel købes i de fleste lande for et par hundrede kroner. Så sørg for at undersøge det, inden du rejser, og fortæl din teenager, at dette bliver muligt.

Planlæg, men vær forberedt på ændringer undervejs

Når du er på ferie med teenagere, så vær forberedt på at lave afstikkere. Lyt til familien. Mærk, om begejstringen er der, eller om din teenager måske keder sig undervejs. Det er okay at lave ændringer i din plan. Måske har teenageren ikke lyst til museumsbesøg igen i dag, men vil heller shoppe.

Kig på vejret, hvis solen skinner fra en skyfri himmel, skulle dagen måske bruges på sol og badning i stedet for en køretur. Teenagere er ofte impulsive og får en ide, som måske ikke lige er med i din plan. Prøv at lytte til din teenager, vær selv lidt mere impulsiv, gør noget sjovt, og tag en afstikker fra dine egne planer.

En af vores bedste ferier med vores teenager

FamilieferieEn af de bedste ferier, vi har haft med vores teenager, var en ferie, hvor vi startede med at rejse til Toronto i Canada.

Derefter fløj vi til Miami for derefter at tage på road trip i Florida. Den sidste del af ferien blev brugt på sol- og badeferie i Fort Lauderdale.

Ferien var et kompromis, hvor vi alle fik opfyldt vores ferieønsker, og hvor vi i planlægningsfasen havde inddraget vores teenagerdatter.

• De voksnes ønsker: Opleve natur og køre på roadtrip i USA.
• Teenagerens ønsker: Komme op i CN Tower i Toronto, besøge forlystelsesparkerne i Orlando området samt mulighed for sol- og badeferie.

Beslutningen blev taget, og vi startede i Toronto og besøgte CN Tower. Derefter så vi imponerende natur ved Niagara Falls. Efter en flyvning til Miami startede vi vores roadtrip i Florida. På vores roadtrip var hendes kompromis og ønske, at vi brugte tid på forlystelsesparkerne i Orlando, shopping i outlets og sejle airboat i Everglades National Park. Vi ville opleve naturen i Florida og tage på en fisketur fra Key West.

Alle ønsker blev indfriet. Vi fik set krokodiller i Everglades, besøgt 2 forlystelsesparker i Orlando og tog på fisketur fra Key West. Vi oplevede masser af smuk natur, fik shoppet i flere outlets og havde alle en skøn ferie. Den sidste uge boede vi i en lejet lejlighed i Fort Lauderdale med pool og tæt på havet, så der var også tid til sol- og badeferie.

Bonusinfo: Vi lavede en klar aftale med vores teenager i mange år. Aftalen var, at der maksimalt var et museumsbesøg pr. ferie.

Fotos:
Alle fotos © Ontrip.dk

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.