En kvinde tager et billede af et farverigt markedsområde fra en bro med både og boder.

Ferie i Bangkok for begyndere – en dybt charmerende storby

Mette Vaabengaard
Første møde med ferie i Bangkok virker som et bombardement af alle sanser. Et virvar af smilende mennesker, trafiklarm, fugtig varme, kradse farver og sur-søde lugte tilsat smagen af mango, gærede fisk, chili og lime. Charmen ligger i kontrasterne, der er så store, at de ved første øjekast kan synes skræmmende.

Ferie i BangkokDen thailandske hovedstad blev grundlagt omkring en handelsstation på østsiden af Chao Phraya floden i 1767, og den har haft vokseværk lige siden. Prangende skyskrabere, neonskilte og butikscentre i byens finansielle centrum blander sig med faldefærdige pælehuse, gyldne templer og flodbådene, der fungerer som butik, gadekøkken og bybus.

Læs også: Rejsebudget til Thailand
Læs også: 10 gode grunde til at rejse til Thailand
Læs også: Luksus for livsnydere i Bangkok – Sådan gør du

Et paradis for shopaholics

Turister i Thailand vender som regel hjem med kufferter fulde af skræddersyede kjoler og jakkesæt, silke, smykker samt mærkelige bootlegs og kopivarer. Det kræver en målrettet indsats (- og meget tid tilbragt i kønsløse butikscentre) at få købt alle disse must-haves inden for et begrænset tidsrum.

Ferie i BangkokAlternativet kan være at lade tilfældet råde. Udforsk den del af Chinatown, hvor hver gade er forbeholdt bestemte typer handlende fra urmagere til garnspinderier. Tag til amuletmarkedet for at finde præcis den Buddha, der kan løse dine problemer. Nyd det eminente udbud af eksotiske frugter og madvarer på det flydende marked langs Chao Phraya. Køb orkideer på blomstermarkedet. Eller bland dig med backpackerne på Khaosan for at se på kunstige dreadlocks og tattoveringer. Der er masser af spændende steder at gøre en god handel.

Det gælder ikke mindst på weekendens store marked i Chatuchack, hvor 15.000 boder sælger alt fra levende dyr til tøj, antikviteter og lakerede bambusskåle. Markedsbyen er opdelt i 26 zoner, og det er muligt at skaffe et kort, så man kan finde rundt.

Guld og grønne parker

Bangkoks svar på Eiffeltårnet er det gamle kongeslot Grand Palace, hvor du også finder Thailands største helligdom i form af Wat Phra Kaeo templet med den lille men meget betydningsfulde smaradgbuddha, der troner på en piedestal af guld.

Sightseeing i BangkokAndre steder i byen kan du også se gyldne spir med munke og buddhastatuer, men husk at være klædt på til lejligheden. Sandaler, korte bukser og korte kjoler har ingen adgang.

Vil du have mere ro til at fordøje de mange indtryk, er parkerne et oplagt udflugtsmål. Mange lokale foretrækker Lumphini parken, hvor palmerne vajer over grønne plæner. Her kan du sidde ved søen og nyde stemningen, mens solen går ned over byens højhuse.

Sådan kommer du rundt

Thailands festlige turkisfarvede, gule, grønne og pink taxaer har ry som nogle af verdens bedste, og prisen er til at overkomme, når der køres efter taxameter.

Bangkok for nybegyndereEneste problem er trafikken, der kan gøre det til en langstrakt fornøjelse, at komme fra en del af byen til en anden.

Tuk-tuk og motorcykeltaxaer har lidt nemmere ved at komme hurtigt gennem myldretiden og de små gader, men de er ikke for folk med sarte nerver.

Du kan også tage bus, metro eller Bangkok Skytrain, der er en smart højbane med to linjer og 25 stationer. Eller man kan hoppe på en flodbus eller en flydende taxa i form af langbåd til de mindre kanaler. Det giver lejlighed til at opleve byen fra vandet og se nærmere på de mange boder og madsteder langs bredden. Gademylderet kommer lidt på afstand, hvilket i situationen føles som ren Zen.
 

Vidste du at…

Ferie i Bangkok

• Bangkok tiltrækker 10 mill. turister hvert år, kun overgået af London.
• Thailands kælenavn er meget passende Smilets Land, og det mærker man også i Bangkok.
• Bangkok har også et andet, ceremonielt navn, som er verdens længste stednavn. Thaierne bruger en kortform at det lange navn, nemlig Krung Thep, som betyder Englenes By
• Songkran, thaiernes traditionelle nytår fejres 15.-17. april og tiltrækker turister fra hele verden, ikke mindst på grund af de udbredte vandkampe i gaderne.
 

Har du brug for hjælp til at finde en billig ferie i Bangkok?

Du kan se prisniveauet på flybilletter til Bangkok i din rejsemåned i denne lavprisoversigt.
 
Du kan også selv søge efter dine flybilletter til Thailand i vores flysøgemaskine her.

Er du på udkig efter charterrejser til Thailand, kan du søge i vores chartersøgemaskine her.

En tredje mulighed er, at du kigger i udvalget af gode rejsetilbud på rundrejser og sol- og badeferier til Thailand i vores søgemaskine med temarejser her.

Artiklen blev bragt i 24rejser 31. marts 2011

Fotos:

Topfoto (c) istockphoto / lzf
Gyldne templer (c) istockphoto / pigphoto
Flodbådene i Bangkok (c) istockphoto / Jodi Jacobson
Det thailandske gadekøkken (c) istockphoto / ManniiChannel
Ayudhaya Buddha statuer (c) istockphoto / EyeOfPaul
Thailands befolkning (c) istockphoto / Jodi Jacobson

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.