Kenneth Nielsen

Kenneth Nielsen

Jeg elsker at rejse, har besøgt mere end 40 forskellige lande og deler gerne ud af min viden om alt det, som jeg har oplevet. Jeg har arbejdet hos Travelmarket siden år 2000.

10 tips til den bedste storbyferie

Mange af de populære storbyer er blevet mere tilgængelige end nogensinde før. Uanset om du bor i Jylland, på Fyn eller Sjælland, er der kort vej til den nærmeste lufthavn og kort vej til en storbyferie i Europa eller New York. Her kan du finde 10 gode tips, som vil gøre din storbyferie både billigere og bedre.

Gode tips til din storbyferie


Du kan næsten altid få flybilletter til London t/r til under 500 kr., og flybilletter til byer som Paris, Barcelona, Malaga m.fl. koster oftest cirka 500-600 kr. t/r. Flybilletter til New York fås i øjeblikket for mindre end 2.000 kr.

bestil din storbyferie i god tidBestil flybilletten i god tid

Uanset om din storbyferie går til Europa eller USA, er det en god idé at bestille dine flybilletter i god tid og senest 4-5 uger i forvejen. Det kan meget sjældent betale sig at vente til sidste øjeblik. Søg flybilletter i vores flysøgemaskine her på Travelmarket.

Flyv på skæve dage

De fleste vil gerne tage på ferie over weekenden, men kan du rejse på andre dage, kan der være mange penge at spare. Hvis du har mulighed for det, så tjek forskellige datoer for ud- og hjemrejse. Hvis du kan tage en fridag eller to, får du nemlig en meget billigere rejse.

Flyv direkte

Da en storbyferie ofte kun er på nogle få dage, gælder det om at få mest ud af den. Derfor vil jeg anbefale, at du kigger efter direkte flyvninger, så tilbringer du mindre tid i lufthavne og får mere tid til oplevelser. Sørg også for inden afrejse at have styr på, hvordan du kommer fra lufthavnen til dit hotel. Du kan ofte se dette på lufthavnens hjemmeside.

medbring kun håndbagage på din storbyferiePak kun det nødvendige

Når du skal pakke kufferten til storbyferien, så tænk dig nøje om, og tag kun det nødvendige med. Hvis du skal rejse i nogle få dage, er det ikke nødvendigt at tage ligeså meget med, som du eventuelt gør på sommerens charterferie. Måske har du så plads til en ekstra souvenir på vejen hjem.

Rejs evt. kun med håndbagage

Flere og flere vælger kun at rejse med håndbagage. Der kan være en stor besparelse ved dette, da mange lavprisflyselskaber kræver høj betaling for kufferter. De andre fordele er, at du lynhurtigt kan tjekke ind og ud af lufthavnen, din bagage bliver ikke væk, og du skal ikke bære rundt på en tung kuffert.

Lavprisflyselskaberne har strenge regler for, hvor stor din håndbagage må være, og hvor meget den må veje. Tjek disse regler, da du ellers kan få en ekstra regning på flere hundrede kroner. Husk også, at du ikke må tage alt med i håndbagagen – læs mere her.

Vælg tøj der kan bruges til flere forskellige ting

Når du kun rejser med det mest nødvendige, kan det være en god idé at tænke sig godt om, når du pakker tasken til storbyferien. Vælg for eksempel tøj, som både er behageligt at have på til sightseeing, men som også kan bruges til et fint restaurantbesøg om aftenen. Jeans er for eksempel gangbare på langt de fleste natklubber i Europa.

planlæg din storbyferieBo i centrum – eller tæt på offentlig transport

Der kan ofte være penge at spare ved at bo uden for centrum i storbyerne, men overvej nøje, om du vil dette. Hvis du kun har 2-3 dage på storbyferien, kan det være meget generende at bruge en stor del af tiden på transport. Tjek Google Maps, hvor du ofte ikke bare kan se dit hotels placering, men også beregne transporttid til de store seværdigheder.

Du kan læse 8 gode tips til, hvordan du vælger transport og transfer her.

Og du kan søge efter hoteller i søgemaskinen på Travelmarket.

Planlæg hvad du skal se hjemmefra

Fælles for mange af de populære byer til storbyferier er, at de har seværdigheder nok til en meget lang ferie. Derfor anbefaler jeg, at du allerede inden afrejse har fundet ud af, hvad du vil se, og hvordan du kommer frem til de forskellige seværdigheder. Sørg for altid at give dig god tid, og levn plads til nogle timer til uventede oplevelser.

Undgå lange køer

Ved store seværdigheder kan der være lange tidskrævende køer for at komme ind, men det er næsten altid muligt at undgå disse. Nogle steder kan du købe en billet på internettet inden afrejse, og andre steder kan du komme uden om køerne med et specielt seværdighedspas eller rabatkort.

storbyferie til New YorkLæg et budget

Selv om du kun rejser i kort tid, kan det godt være dyrt, og prisniveauet er ofte højt i de populære storbyer. Tjek entrepriser på de største seværdigheder hjemmefra – på hjemmesider som Numbeo kan du tjekke prisen på restaurantbesøg, transport og meget andet.

Husk at få en indrejsetilladelse til USA

Prisen for en flybillet t/r til New York har i perioder været helt nede i 2.500 kr., og derfor er New York (trods lang flyvetid) blevet et oplagt mål til en storbyferie.
Rejser du til USA, SKAL du have en indrejsetilladelse – læs mere om indrejsetilladelsen her.

Du finder mange flere gode råd om at finde billige flybilletter og billig overnatning i vores e-bog: “Sådan får du billige rejser”, som du kan downloade her.

Rigtig god fornøjelse med din næste storbyferie.

Topfoto (c) istockphoto / instamatics
Bestil din storbyferie (c) istockphoto / 4774344sean
Nøjes med håndbagage (c) istockphoto / izuzek
Storbyferie i Paris (c) istockphoto / NataliaDeriabina
Storbyferie i New York (c) istockphoto / espiegle

Gode tilbud på flybilletter

Nedenfor finder du priser på billige flybilletter til din næste storbyferie (Priserne er fundet af vores brugere inden for de sidste 48 timer og kan derfor være ændret).

Klik på de flybilletter, som  passer dig, og du bliver derefter sendt over i vores flysøgemaskine. Her kan du bl.a. ændre på rejsedatoer og vælge den billigste eller hurtigste flyrejse. Du kan også se vores priskalender, som viser, hvilke dage du kan rejse billigst.

Amsterdam

København - AmsterdamFra 412,-Søg
Aalborg - AmsterdamFra 1.080,-Søg

 

Athen

Billund - AthenFra 544,-Søg

 

Dublin

København - DublinFra 210,-Søg
Aalborg - DublinFra 395,-Søg

 

Berlin

Billund - BerlinFra 30,-Søg
København - BerlinFra 203,-Søg
Aalborg - BerlinFra 1.031,-Søg

 

Barcelona

Aalborg - BarcelonaFra 522,-Søg
København - BarcelonaFra 572,-Søg
Billund - BarcelonaFra 640,-Søg

 

Istanbul

København - Istanbul (Ataturk)Fra 967,-Søg

København - Istanbul (Sabiha Gokcen)Fra 2.576,-Søg

London

Aalborg - LondonFra 78,-Søg
Billund - LondonFra 78,-Søg
København - LondonFra 172,-Søg

 

New York

 

Paris

København - ParisFra 510,-Søg
Aalborg - ParisFra 2.196,-Søg

 

Prag

København - PragFra 427,-Søg

 

Riga

København - RigaFra 928,-Søg

 

Rom

København - RomFra 252,-Søg
Billund - RomFra 521,-Søg

 

Stockholm

 

Wien

Billund - WienFra 260,-Søg
København - WienFra 549,-Søg

 

Relaterede artikler

Kommentarer til indlægget

Skriv en kommentar

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.