Et smilende par cykler foran Eiffeltårnet i Paris, kvinden har solsikker i cykelkurven.

Storbyferie i Paris – Her er de bedste tips og tilbud

Thiamka Margrethe Pedersen
Forbinder du også en storbyferie i Paris med noget skønt og romantisk? Det er ikke uden grund, at “Kærlighedens By” besøges af så mange turister året rundt. Besøg kulturbyen, og oplev hvordan, den emmer af historie, kunst og arkitektur. Læs videre, og få mine rejsetips til din næste storbyferie.

Paris – også kaldet “Byernes By” – er en af danskernes favoritstorbyer. Jeg synes selv, at Paris har den perfekte kombination af storhed, elegance og charme.

Jeg har besøgt Paris en håndfuld gange. Første gang med en veninde i 1995, og siden hen på kærestetur med min mand, og også som familie med to børn. Læs videre og få tips til din storbyferie i Paris med børn.

Din hurtige vej til tips og tilbud til Paris

Du er selvfølgelig velkommen til at læse min artikel fra toppen og ned.

Men hvis du er på jagt efter et bestemt tip eller et godt tilbud til Paris, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Hvordan kommer jeg til Paris?
Hvad koster flybilletter til Paris?
Kør selv-ferie til Paris?
Og hvad med at køre i tog til Paris?
Hvor skal du bo i Paris?
Paris’ mest kendte seværdigheder
Tips til gode gratis seværdigheder
Paris’ mest populære bydele og kvarterer
Sådan kommer du rundt i Paris
Mad og drikke i Paris
Shopping i Paris
Hvornår er det bedst at besøge Paris?
Mine fire bedste oplevelser i Paris
Storbyferie i Paris? Se aktuelle flypriser og pakkerejser

Storbyferie i Paris

Hvordan kommer jeg til Paris?

Afstanden til Paris er perfekt, hvis du ønsker at komme lidt væk – og udenfor landets grænser – i en (forlænget) weekend.

Men skal du tage fly, bil eller tog til Paris?

Hvad koster flybilletter til Paris?

Flyvetiden til Paris er ca. 1 time og 55 min. – altså knap 2 timer.

Nedenfor kan du se, hvad flybilletter til Paris koster lige nu

København - ParisFra 198,-Vælg
Billund - ParisFra 1.108,-Vælg
Hamborg - ParisFra 1.246,-Vælg
Aalborg - ParisFra 1.812,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Fandt du ikke, hvad du søgte, kan du selv finde billige flybilletter til Paris her.


 
Billige flybilletter til Paris

Kør selv-ferie til Paris

Jeg har selv kørt til Paris i bil et par gange. Det var en forholdsvis overskuelig tur på omkring 11-12 timer, hvor selve køreturen udgjorde en hyggelig del af ferien.

Særligt i foråret er det en oplevelse at se, hvordan træer, buske og planter bliver grønnere og mere farverige, jo længere man kommer sydpå.

Men hvor langt er der til Paris? Fra den danske grænse er der ca. 1.060 km., og fra København ca. 1.240 km.

Jeg vil dog fraråde at køre i centrum i myldretiden. Tæt trafik og trafikpropper i Paris’ indre by er ikke at spøge med. Husk også at tage parkeringsmuligheder- og afgifter med i dine overvejelser.


 

Og hvad med at køre i tog til Paris?

Og endelig er der jo naturligvis toget, som også er en behagelig form for transport.

Fra Aarhus eller København kan du fx køre i tog til Paris på under 14 timer. Togturen har den fordel, at du kan læne dig tilbage og se byer og smukke landskaber passere.

Prisniveauet i Paris

 

Hvor skal du bo Paris?

Når jeg er på storbyferie i Paris, har jeg ikke noget fortrukket område at bo i. Men da jeg jo holder meget af at være på gåben, prioriterer jeg at bo forholdsvis centralt for at spare transporttid.

Der er rig mulighed for at finde god indkvartering og overnatning. Jo mere centralt du vil bo, jo dyrere er det selvsagt. Du kan vælge at leje gennem Airbnb, eller at bo på hostel, vandrehjem, hotellejlighed eller hotel på din storbyferie i Paris.

En hotellejlighed med et lille tekøkken er fx en udmærket løsning, og koster ca. 800-1.000 kr. per nat.

Find selv dit billige hotel i vores hotelsøgemaskine.


 
Markeder i Paris

Paris’ mest kendte seværdigheder

Paris er et sandt overflødighedshorn af seværdigheder og muligheder for spændende oplevelser. På din storbyferie hertil kan det snarere være et problem at vælge fra- end at vælge til mellem alle de storslåede attraktioner som monumenter, pladser og boulevarder.

Herunder kan du læse om mine 6 bud på kendte seværdigheder i Paris, som jeg varmt kan anbefale dig at se.

1. Den historiske Akse

Hvis du vil opleve kernen af Paris, kan du tage udgangspunkt i Den historiske Akse, som er en 8 km. lang strækning, der løber i lige linje gennem byen. Den begynder ved Louvre og den lille Triumfbue, igennem Tuilerie Haven, over Concorde Pladsen, op ad Champs-Elysées, forbi den store gamle Triumfbue på Charles de Gaulle Pladsen, for at slutte ved den nye Triumfbue i bydelen La Défense.

Da den gamle Triumfbue ligger ca. midt på strækningen, får du især her en tydelig fornemmelse af hele Aksen og med udsigt til den i begge retninger.

2. Eiffeltårnet

Min egen favoritseværdighed er Paris’ godt 300 meter høje vartegn. Det smukke Eiffeltårn, som blev bygget til verdensudstillingen i 1889, er imponerende og storslået, og alligevel så fin og sirlig på én gang.

Har du god tid, er det fantastisk at tage alle trapperne op nærmest ude i det fri, og på den måde fornemme hvor højt tårnet er. Samtidig kan du rigtigt studere stålkonstruktionerne og beundre bygningsværket.

Flere steder på vejen op, hænger interessante fotos, som vidner om, hvordan byggeriet tog form. Uanset alder tror jeg, de fleste børn vil synes, at det er en sjov oplevelse.

Hvad skal du se i Paris?

3. Triumfbuerne

Når man taler om Triumfbuen i Paris refererer man som regel til den store gamle 50 meter høje bue fra 1800 tallet midt på Charles de Gaulle Pladsen, også kendt som Place de l’Étoile (Stjernepladsen). Her finder du Den ukendte Soldats grav, hvorpå der brænder en evig flamme.

Stå oppe på buens tag og nyd den smukke udsigt, men kig også ned på den hektiske, myldrende trafik på de 12 ind/udfaldsveje.

Der findes også den halvt så store, 25 meter høje, Triumfbue ved Louvres vestlige ende. Og endelig er der den moderne ”nyfortolkede” triumfbue i La Défense, som står i stor kontrast til de gamle. Den 110 meter høje bue blev i øvrigt tegnet af den danske arkitekt Spreckelsen.

4. Notre Dame Katedralen

Intet besøg i Paris uden at lægge vejen forbi Notre Dame katedralen, som det tog 100 år om at bygge. Den gotiske kirke ligger faktisk på en ø i Seinen, og fra tårnet får du en fin udsigt. Inde i selve kirken kan du kigge op og forstille dig, hvordan Quasimodo, Klokkeren fra Notre Dame, må have bevæget sig rundt i gangene.

Seværdigheder i Paris

5. Louvre Kunstmuseum

Et must må også være at besøge det imponerende Louvre, hvor du kan beundre verdens mest berømte maleri Mona Lisa og andre kendte kunstværker. Prioritér hvad du vil se, for du kan umuligt nå det hele – langt fra. Kom også tidligt på dagen, for at undgå lange køer.

6 Montmatre

Bydelen Montmatre er for mange indbegrebet af Paris. Bestig de mange trappetrin op til området, som er kendt for den smukke hvide kirke, Sacré Coeur og det hyggelige kunstnerkvarter med romantiske brostensbelagte gader.

Slå dig ned på Place du Tertre med et glas vin og nyd stemningen blandt alle de malende og tegnende kunstnerne. Fra Montmatre får du i øvrigt en smuk udsigt ud over Paris’ tage.


 
Montmatre

Tips til gode gratis seværdigheder

Der er et hav af gode ting at foretage sig i Paris, ligesom der er utallige seværdigheder, som du også kan nyde uden, at det koster noget.

Tag fx en spadsertur ad den brede Champs-Elysées, og forstil dig, hvordan stemningen er her, når cykelrytterne fra Tour de France passerer.

Du kan også stå på Concorde Pladsen og mærke dens storhed og grumme historie om de næsten 3.000 mennesker, der her blev henrettet i guillotinen under den franske revolution.

Måske ikke just det, du forbinder med en storbyferie, men læg evt. også vejen forbi Père Lachaise Kirkegården, hvor flere berømtheder ligger begravet såsom Edith Piaf, Oscar Wilde og Jim Morrison fra The Doors.

Og skal det være rigtig parisisk, bør du slentre en lang tur langs Seinen. Eller hvad med et par romantiske udflugter i de hyggelige haver og parker med en flaske vin & en lækker sandwich under armen. Slå dig ned på en bænk, og måske er du heldig at se lokale ældre mænd spille boule eller andre former for kuglespil.

Læs også: Storbyferie i Paris – Disse steder skal du bare se!


 
Tips til gratis seværdigheder

Paris’s mest populære bydele og kvarterer

Af Paris’ mange hyggelige bydele er mit favoritkvarter helt sikkert romantiske Montmatre. Jeg nyder at gå rundt i de brostensbelagte gader, sidde på de hyggelige caféer og ose i de små specialbutikker.

Et andet dejligt område er Det gamle Latinerkvarter ved Seinens sydlige bred. Det er et af de ældste kvarterer i Paris, og her er caféer, restauranter og butikker i de hyggelige gader. Liv & glade dag er der også masser af – også i aften- og nattetimerne!

Uanset om man kan lide det nyere forretningskvarter, La Défense eller ej, er det interessant at se, hvordan skyskrabere og moderne glas- og stålbygninger står i skærende kontrast til den historiske del af Paris.

Find mere information om seværdigheder og oplevelser i Paris på Paris´officielle turisthjemmeside.


 
Latinerkvarteret i Paris

Sådan kommer du rundt i Paris

Der er mange former for transport rundt i Paris fx taxis og bybusser. Du kan også benytte dig af de velkendte Hop on Hop off busser, som giver dig den optimale mulighed for at se alle de populære attraktioner og seværdigheder.

Selv foretrækker jeg at gå rundt i Paris i mit eget tempo. Med gode travesko, en guide & et kort i en lille rygsæk og kameraet over skulderen, er gåben for mig den perfekte måde at opleve byen med alle dens lyde, dufte/lugte og stemninger. Jeg minder mig selv om, også at kigge op for ikke at gå glip af synet af alle de skønne bygninger og flotte facader.

Dernæst synes jeg, at det er skønt at opleve en storbyferie ved at cykle rundt. På den måde kan jeg nå at se meget på kort tid – og stadig ude i den friske luft, uden at gå glip af alle indtrykkene.

Hvordan kommer du rundt i Paris?

Sidst men ikke mindst er metroen effektiv og hurtig, når du skal et længere stræk fra den ene seværdighed til den anden. Paris’ imponerende transportsystem har 14 linjer og 297 stationer under jorden i flere etager. Selvom det umiddelbart kan virke uoverskueligt, er det enkelt at navigere i, når man først har lært systemet.

Et tip til en god måde at opleve byen på er at sejle på Seinen. Vælg enten at sejle til ét stop og betale for denne ene tur, eller køb et dagskort og hop af- og på båden mellem de 9 stoppesteder, som ligger tæt ved seværdighederne.

Uanset kan du hvile fødderne, imens du nyder Paris set fra vandsiden og de flotte broer, du passerer. De fleste børn vil også nyde en sejltur på Seinen – uanset alder.

Orienter dig om priser, og få information om metro og Batobus på Seinen her.


 
Mad og drikke i Paris

Mad og drikke i Paris

Byen bugner af caféer, bistroer, brasserier, restauranter og hyggelige spillesteder med levende musik. Der er uendelige muligheder for at få fantastisk mad og gode spiseoplevelser, og jeg har efterhånden haft så mange, at det er svært at fremhæve én fremfor en anden.

Frisk i erindringen er dog mit seneste besøg, hvor vi fandt et skønt lille sted i en stille gade. Med teksten ”The owners also eat here” på døren for at byde gæsterne velkommen, lod vi os friste.

Det viste sig at være en troværdig reklame og et fantastisk valg. Vi nærmest slikkede tallerkenerne efter den lækre ret bestående af frisk pasta, muslinger & rejer og masser af hvidløg.

Et must på min storbyferie i Paris er nu også at sætte tænderne i franske crepes. Og hvad enten det er en madpandekage- eller en sød af slagsen, ja så smager de altid himmelsk.

Mad og drikke i Paris

Hvad angår prisniveauet i Paris, kan du spise på fine og meget dyre restauranter, men du kan også sagtens nyde en god café au lait & en lun croissant – eller et godt måltid til rimelige penge.

Som det gælder i så mange andre storbyer, er priserne lavere, jo længere du bevæger dig væk fra hovedgaderne og centrum.


 

Shopping i Paris

Når der skal shoppes på din storbyferie i Paris, findes der noget for enhver smag og ethvert budget. Paris byder på alt lige fra små specialbutikker til store varehuse – og ting passende fra den lille pengepung til den store.

Overalt finder du hyggelige shopping områder som fx Latinerkvarteret med masser af finurlige butikker.

Selvom du ikke skal købe noget bestemt, er det altid en oplevelse at fornemme stemningen, når du går ad Champs-Elysées. Her finder du de dyre og eksklusive butikker med modetøj, sko, smykker og ure, men også almindelige butikker.

Snup evt. en forfriskning på en fortorvscafé og hvil benene, imens du kigger på alle menneskene, der passerer.

de bedste oplevelser i Paris

Jeg holder selv rigtig meget af at gå på markeder – også i Paris. På mit seneste besøg tilbragte vi det meste af en dag på Marché Vernaison. Et kæmpe område opdelt i mange genre og stilarter – lige fra kopivarer til eksklusive antikviteter.

Det var en charmerende kombination af åbne loppemarkeder, skønne boder, spændende butikker og små hyggelige gader – nogle overdækkede og andre åbne.

Som et ekstra krydderi på markedsoplevelsen, gik vi forbi et rigtigt Edit Piaf ”værtshus”, hvorfra vi kunne høre en meget vellignende kopi af hendes karakteristiske stemme.

Det siges, at der er over 70 større og mindre markeder i Paris. Læs mere om nogle af dem her.


 
Shopping i Paris

Hvornår er det bedst at besøge Paris?

Jeg kan forestille mig, at Paris er smuk og hyggelig hele året rundt. Dog tror jeg, at de fleste forbinder Kærlighedens By med det romantiske forår. Og da foråret jo kommer lidt tidligere til Paris end i Danmark, kan du tyvstarte her med at mærke de højere temperaturer og nyde det smukke syn af kirsebærtræerne i blomst.

Jeg har selv været i Paris i foråret og sensommeren, og begge årstider er skønne med hver sin charme. April-maj byder på 14-20 grader og 6-7 solskinstimer, og henne i august-september kan du nyde 20-24 grader og 5-7 solskinstimer.


 
Moulin Rouge i Paris

Mine fire bedste oplevelser i Paris

Da jeg som nævnt har besøgt Paris flere gange, er det efterhånden umuligt at fremhæve de bedste oplevelser. Her er dog fire rigtigt gode:

1. At tage alle trapperne op i det smukke Eiffeltårn. Det var en skøn fornemmelse at være ude i det fri og samtidig opleve hvordan, udsigten blev bedre og bedre for hver repos, vi kom til. Derudover kunne vi rigtigt studere og beundre stålkonstruktionerne. Vi hilste på et par smilende håndværkere, som i bogstavelig forstand hang og malede. Det er vildt at tænke på, at hele tårnet bliver malet hvert 7. år

2. At cykle rundt sammen med en gruppe ledet af en kompetent guide, som viste os nogle af de største og vigtigste ting i Paris. Eftersom turen startede sent om eftermiddagen, var det mørkt, da vi kom ned til Seinen. Som afslutning på turen, tog vi en hyggelig sejltur, som var virkelig smuk med alle lysene, specielt dem på Eiffeltårnet.

3. At opleve et kabaretshow på Moulin Rouge. Sikke en atmosfære i den gamle mølle, når der blev danset can can på scenen. Moulin Rouge er indbegrebet af det klassiske Paris i gamle dage og ja, man ser lidt ”barm”, men med masser af smukke fjer, perler og flot make-up & opsat hår, er det bestemt på en sober, stilfuld og elegant måde. Som prikken over i’et skulle vi naturligvis nyde fransk champagne til showet!

4. At glemme tid og sted på Marché Vernaison, da vi gik opdagelse i det enorme marked blandt vintage, sjove & finurlige ting og antikviteter.


 
Hvor skal du bo i Paris

Har du fået lyst til at tage på storbyferie i Paris?

Du kan flyve til Paris fra København, Billund, Aarhus (Tirstrup), Aalborg og Hamborg. Og nedenfor kan du se aktuelle flypriser til Paris tur/retur:

København - ParisFra 198,-Vælg
Billund - ParisFra 1.108,-Vælg
Hamborg - ParisFra 1.246,-Vælg
Aalborg - ParisFra 1.812,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv finde billige flybilletter til Paris i Travelmarkets flysøgemaskine.

Og her kan du finde gode tilbud på pakkerejser til Paris:

Hotel Reseda
ParisHotel ResedaFrankrig (3 nætter)Standard
1.655,-Vælg
Le Montclair Montmartre by River
ParisLe Montclair Montmartre by RiverFrankrig (3 nætter)Standard
1.665,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du rejse i flere dage? Find selv flere pakkerejser til Paris i vores søgemaskine med pakkerejser og charterrejser.


 
Jeg håber, du kan få glæde af mine rejsetips, og ønsker dig en skøn storbyferie i Paris!

Har du andre gode tips, er du velkommen til at dele dem med os i kommentarfeltet.

Fotos:
Topfoto © / Getty Images/ encrier
Alle fotos © private/ Thiamka Margrethe Pedersen


 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.