Storbyferie i Paris med børn

Storbyferie i Paris med børn

Travelmarket
Når man siger “Paris”, så tænker de fleste på små caféer, store modehuse, kunstmuséer og kirker. Kan man holde ferie børn med her? Det kan man, og der er masser at give sig til for familien på et weekendophold eller længere.

Søg flybilletter til Paris her

storbyferie i Paris med børnDen ubetinget mest kendte attraktion i Paris-området, i hvert fald blandt børn, må ubetinget være Disneyland Paris®, som i sig selv kan fylde en hel lille ferie, men Paris har mange flere spændende attraktioner for hele familien.

Læs også: Billige flybilletter til Disneyland Paris

Små ben kan blive meget trætte af at trave fra seværdighed til seværdighed. Heldigvis har Paris et godt system af busser og ikke mindst sin berømte metro. Afhængig af børnenes alder skal der også afsættes tid til middagssøvn, spisning eller til at få brugt nogen kræfter på en af byens mange legepladser – i Paris er der masser af små “åndehuller” med legepladser og mulighed for at sidde lidt og hvile de trætte ben.

Læs også: Storbyferie i Paris – disse steder skal du bare se
Læs også: Paris – byen med de mange markeder

Vores forslag til en storbyferie i Paris med børn er:

Parc Asterix er, som Disneyland Paris®, en forlystelsespark, men af gode grunde noget mere fransk i sit udtryk end Disneyland Paris®. Her er noget for hele familien. Vilde rutsjebaner til de store og hyggelige små attraktioner for de mindste.

storbyferie i Paris med børnEiffeltårnet: Hvad er et besøg i Paris uden en tur op i Eiffeltårnet. Der er mulighed for at stå af på 3 forskellige niveauer alt efter ens lyst til højder. Børnene kan få en opdagelsesguide med sig, hvor de lærer om tårnet og dets tilblivelse gennem forskellige opgaver der skal løses på vejen.

France Miniature: Hele Frankrig i miniatureformat. Her kan I komme fra Mont Saint Michel til Saint Tropez på under en halv time. Parken har også en forlystelsespark/legeland, så familien kan komme af med lidt krudt.

Jardin du Luxembourg, en af Paris parker, kan hele familien slappe af og hygge sig. Her man leje små modelbåde som børnene kan sejle med på de små søer, her er legepladser, ponyridning, dukketeater, vaffelboder og motionsmuligheder for de voksne. Dukketeater er en klassisk parisisk/fransk børnetradition som bør opleves.

storbyferie i Paris med børnJardin d’Acclimatation: I den nordlige del af Boulogneskoven ligger denne forlystelsespark, som helt sikkert vil underholde mindre børn og deres forældre, men ikke teenagere… Her er spejlsal, bueskydning, minigolf, en lille zoo, dukketeater, ponyridning og meget mere som kan give familien en rigtig hyggelig dag.

En bådtur på Seinen er en spændende måde at se Paris. Forhør på turistkontorene hvad der findes af muligheder. Enkelte af bådturene kan måske være lidt langtrukne for mindre børn.

Få børnenes portrætter tegnet af lokale kunstnere på Montmartre. Hvor meget mere parisisk kan det blive?

Musée Grévin: Et udmærket voksmuséum, hvor I blandt andet får levendegjort Frankrigs historie. Familier med større børn bør heller ikke glip af lyd-og-lysshowet “Palais de Mirages”.

Cité des sciences & de l’industrie: Et stort og godt videnskabsmuseum med masser af muligheder for leg, aktiviteter og interaktive oplevelser. Man kan sagtens bruge en hel dag her. Der er to børneafdelinger, en for 2-7 årige og en til 5-12 årige. Udstillingerne er på fransk, engelsk og spansk.

storbyferie i Paris med børnProvins Cité Médiévale: Denne velbevarede middelalderby ligger ca. 1 times kørsel udenfor Paris. Stedet er udnævt til UNESCO-monument. Her er gode forstillinger og masser at se på. Har I større børn med, så tag på en af de guidede ture. Hvis børnene er mindre, så udvælg selv på forhånd det I gerne vil se.

Playmobil Fun Park: Et legeland med Playmobil-tema. Rigtig godt for mindre børn, mens større børn sandsynligvis vil kede sig.

Vær opmærksom på, at billetter ofte kan købes online. Det kan være en god idé for at undgå de værste køer.

Mangler I et godt sted at spise, og ønsker jer et børnevenligt sted, så forhør jer enten på det lokale turistbureau, eller læs hvad andre har gjort, når de har været ude at spise med børn i Paris.

Sådan kommer du på storbyferie i Paris med børn

storbyferie i Paris med børn

Du kan komme til Paris med både tog og bus, men normalt kan du finde billige flybilletter til Paris, og det er selvfølgelig både billigere og hurtigere. De billigste afrejselufthavne er København og Hamborg, hvorfra du kan finde direkte flybilletter t/r til under 1.000 kroner. Hvis du er fleksibel med hensyn til ud- og hjemrejsedatoer, kan du faktisk være heldig at finde flybilletter til Paris til omkring 500 kroner.

Her kan du se priser på flybilletter til Paris, som er fundet af vores brugere inden for de sidste 48 timer:

København - ParisFra 228,-Vælg
Billund - ParisFra 1.094,-Vælg
Hamborg - ParisFra 1.257,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til Paris her.

En anden mulighed er, at tage på kør-selv ferie til Paris i egen bil. Book overnatningen hjemmefra, så du kun skal tænke på at opleve Paris. Du kan finde billige hoteller i vores hotelsøgemaskine her.

Endelig kan du på flere tidspunkter af året være heldig at finde pakkedeals på hotel og entré til de to parker i Disneyland.

Find mere information om Paris på Paris´ officielle turisthjemmeside eller www.franceguide.com

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Imgorthand
Disneyland Paris © Birgitte Oxlund
Eiffeltårnet © istockphoto / Imgorthand
Place de Tertre © Birgitte Oxlund
Notre Dame © istockphoto / MarKord
Montmartre © istockphoto / ImgorthandSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.