Billedet viser en dynamisk scene med lysstrøg fra en rød bus i bevægelse foran et oplyst historisk bygningsværk om natten.

Ferie i London med børn – her er de bedste oplevelser

Travelmarket
Storbyferie med børn. Kan man det? Hvis byen er London, er svaret ja. Det er klart, at typen og mængden af aktiviteter til en vis grad bestemmes af børnenes alder, og selvfølgelig af familiens interesser. Men for børn fra ca. 5 år og op har London rigtig meget at byde på. På mange af byens museer er der f.eks. ofte særlige arrangementer for børn.

Flybilletter til London kan ofte fås særdeles billigt, og overnatning på et almindeligt pænt hotel i centrum kan for det meste også gøres for en rimelig penge, så selv en større børnefamilie kan få råd til at unde sig en storbyferie. At der er gratis adgang til en lang række af top-attraktionerne gør det kun bedre – se nedenfor:

Søg flybilletter herSøg hoteller her

En gruppe børn og en voksen kigger på fisk i et akvarium, to drenge står udenfor og den ene tager billeder mens den anden smiler og ser på ham, og en bro fører over vandet i en park med en stor efterårstræ i midten.

Tag på sightseeing i dobbeltdækker

Når man kommer til en ny by, er en guidet tur i en sightseeing bus en god måde at blive introduceret til byen. Henvend jer til det nærmeste turistkontor, de kan fortælle jer om de forskellige selskaber, afgangstider m.m.

Science Museum

Science Museum er et stort og veltilrettelagt museum, hvor hele familien kan lege sig til spændende viden. Se her, hvad der passer til jeres aldersgruppe. Adgang til museet er gratis. Børnene vil også elske museets IMAX-biograf, som dog ikke er gratis. Se priserne på hjemmesiden.

The Natural History Museum

:
The Natural History Museum kan børnene få en folder med en guide, hvor der skal svares på spørgsmål, tegne, diskutere og vurdere. Som museet skriver i sin “overlevelsesside for forældre”, kan enkelte af rummene være for mørke og uhyggelige for mindre børn, men blot I er opmærksomme på det, er det ikke noget problem. Gratis adgang.

National Gallery

Londons store kunstmuseum, National Gallery, kan være en rigtig god oplevelse, når børn og forældre følges og ser på billeder sammen. Museet arrangerer rundvisninger specielt for familier, og i informationen kan I få børne-venlige audio-tours. Se detaljer på deres familieside, og forhør jer nærmere i informationen. Her er også gratis adgang.

Tower of London

Tower of London ser ud som en borg skal, med fugtige fangehuller, glitrende kronjuveler og uhyggelige historier. Tower of London blev påbegyndt lige efter 1080 og har siden været fort, slot og fængsel. På deres familieside kan I finde priser, forslag til familieaktiviteter og anden nyttig information.

London Zoo

Børnenes afdeling af London Zoo, Animal Adventure, er en sjov og hyggelig oplevelse. Gå ikke glip af deres shows. Sidste indgang 1 time før lukketid. Billetter kan bookes online.

Madame Tussauds

Det berømte vokskabinet Madame Tussauds er altid en stor oplevelse. Kør i taxi gennem Londons historie, eller bliv fotograferet sammen med One Direction eller Marvel Super Heroes. Vær opmærksom på, at enkelte dele af udstillingen kan virke uhyggelige for mindre børn. Disse er dog til at undgå. Billetter kan købes online.

Musical i London

Hvis I er afsted med lidt ældre børn er det oplagt at gå i teatret eller se en musical sammen. Londons west-end scener bugner bl.a. af flotte, familieegnede musicals. I skrivende stund er det f.eks Lion King, Charlie and the Chocolate Factory og Mamma Mia! Se udvalget her. Det kan dog anbefales, at I venter med at købe jeres billetter til, at I er i London. Stå af på Underground Leicester Square og gå til højre, når I kommer ud. På Leicester Square finder I “box offices” side om side, og her kan I vælge mellem et hav af spændende forestillinger til priser fra ca. £ 20 (under 200 kr.).

Den bedste legetøjsbutik i London

Den velnok allerstørste oplevelse for børn i London er at gå på opdagelse i Hamley’s på Regent Street. Den verdensberømte legetøjsforretning med ikke mindre end syv etager fulde af legetøj. Selvom I ikke skal købe noget, er det en oplevelse at se de flotte legetøjsudstillinger.

Vagtskifte ved Buckingham Palace

Ingen tur til London med børn uden, at I har set vagtskiftet foran Dronningens slot med soldaterne med de store bjørneskindshuer. For præcise informationer om tidspunkter er det en god idé at kontakte et af de lokale turistbureauer.

Camden Market og Portobello Road er spændende markeder, hvor der er masser at se på for hele familien. Camden Market er åbent alle ugens dage, Portobello Road Market er åbent mandag – lørdag. Se en top 10 over Londons markeder her.

SEA LIFE London Aquarium

SEA LIFE London Aquarium er et af europas største akvarier og det største og bedste af de 28 SEA LIFE attraktioner i Europa. Akvariet ligger centralt i London på Westminster Bridge Road. Se priser, og book billetter på deres hjemmeside, hvor I også finder åbningstider, en oversigt over guidede ture m.m.

The London Eye

The London Eye er et kæmpe pariserhjul, der langsomt drejer rundt og giver jer en fantastisk udsigt over London. Det kan dog ikke anbefales hvis man lider af højdeskræk. Prøv også deres 4D-forestilling, før I begiver jer op i hjulet.

Legepladser i London

Og har I stadig energi, I skal have brændt af, så prøv en af Londons legepladser. De ligger ikke på ethvert gadehjørne, men i mange af byens parker er der udmærkede legepladser med plads til madpakkespisning. F.eks. Diana Playground i Kensington Gardens som har Peter Pan-tema, eller Battersea Adventure Playground i Battersea Park – i Battersea Park ligger desuden bl.a. en børne-zoo. I kan finde flere legepladser på visitlondon.com.

Restauranter i London

Når sulten melder sig, har London mange spændende restauranter. I London bor mennesker fra stort set hele kloden, og alle har medbragt deres madkultur, så hvis børnene ikke har sarte smagsløg, kan I gå på opdagelse i kinesiske, indiske, afrikanske og alle mulige andre spændende restauranter. Vil i prøve noget rigtigt engelsk, så gå ind på en pub og prøv et “pub meal” som er solid, traditionel engelsk mad, som sjældent generer nogens smagsløg. Der er selvfølgelig også spændende restauranter målrettet især mod børnefamilier. Find forslag på visitlondon.com.

Køkultur i London

Når man er turist i London, skal man desværre være forberedt på at stå en del i kø. Ikke fordi de er specielt langsomme i London, men fordi det er en meget populær by at besøge. Heldigvis kan man i England det der med kø-kultur, så det er bare at stille sig op bagerst i den pæne, lige kø udenfor attraktionen.

Som alle andre steder, når I er på ferie med børn, må I indrette jer på middagssøvn, spisetider og evt. bleskift, og for de større børn skal der naturligvis oversættes en del. Til gengæld skal de nok få lært en masse engelsk, og det er altid spændende for dem selv at forsøge sig med et “thank you” eller “my name is…”.

Det er en stor oplevelse bare at bevæge sig rundt i London, for her er der meget at se på. Der er et godt netværk af busser og undergrundsbaner, så det er nemt at komme til attraktioner lidt længere væk.

Find evt. mere inspiration til din ferie i London med børn på visitlondon.com.

Fotos:
1. Photodesk
2. visitlondonimages/ britainonview
3. visitlondonimages/ britainonview/ Pawel Libera

Billige flybilletter, hoteller og pakkerejser til din ferie i London med børn

Klik her for at sammenligne priser på flybilletter til London i vores flysøgemaskine. Når du har lavet en søgning, kan du også se vores priskalender, som viser, hvilke dage du kan rejse billigst.

Skal du rejse i en bestemt måned, anbefaler vi dig at tjekke en af vores månedsoversigter med populære storbyer. Her kan du både se vejret og finde aktuelle flybilletter.

Du kan også finde dit hotelværelse i vores hotelsøgemaskine her.

Og hvis du foretrækker en pakkerejse med fly og hotel, kan du finde den i vores søgemaskine med pakkerejser og charterrejser.

Find rejser til England.

Læs også: Storbyferie i London – Her er de bedste tips og tilbudSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.