To personer skåler med champagne foran et natteligt panorama med fyrværkeri og Londons bysilhuet i baggrunden.

Sådan får du mest muligt ud af din nytårsaften i London

Torben Linnemann Nielsen

Når det nye år nærmer sig, begynder folk over hele verden at lægge planer om at fejre nytår i Londons gader. I denne artikel får du nogle konkrete bud på, hvad du kan gøre for at få en dejlig nytårsaften i London.

Læs også vores store guide: Nytår i London – sådan får du den bedste oplevelse

1. Find et godt sted at se fyrværkeriet
Der er masser af gode steder at se fyrværkeriet i London, men det er lige med at finde det rigtige sted. Læs mere om dette længere nede i artiklen.

2. Planlæg i forvejen
Beslut dig for, hvilken slags atmosfære du vil have til din nytårsaften. Ønsker du at være i en overfyldt klub, oppe i- eller ved London Eye eller foretrækker du mere afslappede omgivelser?

3. Køb dine billetter i god tid
Hvis du har planer om at tage til en af de store nytårsfester, skal du sørge for at købe dine billetter i god tid. De bliver altid hurtigt udsolgt.

4. Hav en backup-plan
Nogle gange går tingene ikke helt efter planen nytårsaften. Hvis dit første valg ikke lykkes, så gå ikke i panik – der er masser af andre ting at lave i London, når klokken slår tolv.

Hvor i London skal jeg opleve nytårsaften?

En storby om natten med oplyste bygninger og et stort nytårsfyrværkeri på himlen, mens gaderne er fyldt med mennesker.

Der er flere gode steder i London, hvor du kan opleve nytåret og få en oplevelse, som du aldrig vil glemme. Blandt de mest populære er Trafalgar Square, Hyde Park, Westminster Bridge og ved Big Ben. Herunder kan du læse mere om de forskellige steder.

1. Trafalgar Square
Et af de mest populære steder at fejre nytårsaften er Trafalgar Square. Pladsen er omdannet til en kæmpe fest med levende musik, gadekunstnere og et spektakulært fyrværkeri ved midnat.

2. London Eye
En anden populær aktivitet er at tage en tur op i London Eye. Udsigten over byen fra London Eye er utrolig, og det er en fantastisk måde at fejre nytår i London på.

3. Big Ben
Hvis du er til det lidt mere rolige, kan du tage til Big Ben og se nedtællingen til nytåret på den gigantiske urskive. Big Ben er et must-see i London.

4. Parliament Hill
Hvis du vil væk fra menneskemængderne, kan du tage til Parliament Hill. Herfra har du en vidtrækkende udsigt over byen, og du kan se fyrværkeriet på afstand, når klokken slår tolv i London.

5. Westminster Bridge
Westminster Bridge er et andet godt sted at se fyrværkeriet. Udsigten er fantastisk, og du befinder dig lige midt i festlighederne i den engelske hovedstad.

6. Hyde Park
Hvis du ønsker at opleve en mere traditionel fest nytårsaften, skal du tage til Hyde Park. Her kan du gå til en kæmpe nytårsfest, lytte til levende musik og se en bred vifte af underholdning hele natten.

7. Greenwich Park
Hvis du vil undgå menneskemængderne, er Greenwich Park det perfekte sted. Herfra kan du se det imponerende fyrværkeri, men du vil ikke være omgivet af alt for mange mennesker.

Hvilken restaurant skal jeg vælge til min nytårsaften i London?

Uanset om du er til fine restauranter eller en mere afslappet atmosfære, er der helt sikkert et sted for dig. Husk at bestille bord i god tid. Det er masser af gode til din nytårsaften i London. Herunder finder du nogle af de bedste steder i London.

En gruppe mennesker sidder rundt om et festligt opdækket bord og skåler med hinanden, mens de smilende engagerer sig i samtale.

1. The Ritz London – Se hjemmeside
Hvis du vil gøre rigtigt meget ud af nytåret og fejre det med stil, så er The Ritz London det rette sted for dig. Nyd en luksuriøs femretters menu i deres Michelin-restaurant, efterfulgt af livemusik og dans i balsalen.

2. The IvySe hjemmeside
Et andet ikonisk London-spisested, The Ivy er det perfekte sted at nyde et særligt nytårsmåltid. Deres menu omfatter sæsonbestemte favoritter såsom stegt Norfolk kalkun og tærte, efterfulgt af et udvalg af festlige desserter.

3. Chai KiSe hjemmeside
Beliggende i hjertet af Canary Wharf, er Chai Ki opdelt i to adskilte områder: Toddy Shop Bar som er en afslappet drikke- og spiseplads – samt en mere formel restaurant bagerst i lokalet, der serverer en fast menu. Nytårsaften serverer de alle deres mest elskede retter sammen med et udvalg af indisk-inspirerede drinks.

4. Clos MaggioreSe hjemmeside
For dem, der leder efter romantiske omgivelser, er Clos Maggiore et af de bedste valg i London. Med sin eventyrlige indretning og fantastiske blomsterudstillinger er dét, det et fantastisk sted at fejre nytår i London.

5. The Drapers ArmsSe hjemmeside
Hvis du er på udkig efter en traditionel britisk pub med et twist, er The Drapers Arms det perfekte valg. De serverer moderne britiske retter såsom langtidsstegt svinemave og hjortetærte samt et udvalg af traditionelle pubklassikere.

6. The Harwood ArmsSe hjemmeside
The Harwood Arms er et andet godt valg for et traditionelt britisk måltid, og de serverer sæsonbestemte favoritter såsom stegt vildtfugl og hjortegryde.

7. The Jugged HareSe hjemmeside
Denne finurlige gastropub er det perfekte sted at nyde en afslappet nytårsaften. Menuen omfatter et udvalg af britiske klassikere med et twist, som f.eks. en Hjort Wellington og en oksebrysttærte.

8. The Laughing HeartSe hjemmeside
The Laughing Heart er et godt valg for dem, der er på udkig efter noget, som er lidt anderledes. De serverer moderne europæiske retter med vægt på lokale- og sæsonbestemte råvarer.

9. The Second FloorSe hjemmeside
The Second Floor er et godt valg for dem, der leder efter eksklusive og stilfulde omgivelser. De tilbyder en luksuriøs femretters menu, efterfulgt af levende musik og dans til den lyse morgen i deres fantastiske balsal.

10. Ayllu – Se hjemmeside
Fejr nytårsaften med fantastisk mad og underholdning på Ayllu. Nyd deres udvalg af retter med smag fra Peru og Japan, og nonstop house- og festmelodier fra deres førsteklasses DJ.

New Year’s Day Parade i London

Denne specielle parade er den helt rigtige måde at starte det nye år på. En af de bedste ting ved New Year’s Day Parade i London er, at det er en fantastisk måde at starte året glad og afslappet på. Paraden starter kl. 12.00 ved Piccadilly Circus, og slutter 3 timer senere på Parliament Square lige ved siden af Big Ben.

Det er en fantastisk mulighed for at se nogle af Londons mest berømte vartegn, og New Year’s Day Parade går også gennem nogle af byens mest charmerende kvarterer. Victoria Embankment er en særlig smuk strækning af paraderuten, og det er helt sikkert værd at komme tidligt for at få et godt sted at være. S

temningen er altid utrolig festlig, og det er en fantastisk måde at ringe det nye år ind med venner og familie.

Flybilletter til London nytårsaften

Det kan være svært at finde rigtigt billige fly til London omkring nytår, men der er dog nogle ting, du kan gøre. Køb dine flybilletter i god tid, og vær fleksibel med dine rejsedage.
Find billige flybilletter til London

Find det helt rigtige hotel i London

Hvis du planlægger at tilbringe din nytårsaften i London, er det vigtigt, at du booker et hotel i det centrale London. Det vil gøre det nemt at komme rundt i London Centrum. Der er hoteller i alle prisklasser.
Find hotel i London her

Fotos:
Topfoto (c) gettyimages / melis82
(c) gettyimages / oversnap
(c) gettyimages / svetikdSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.