En lille båd flyder på det rolige vand foran en kystlinje fyldt med bygninger og grønne træer med kalkstensklipper i baggrunden.

9 skønne badebyer i Bulgarien – hvilken by skal du vælge?

Birgitte Oxlund

Bulgarien har alt, hvad du søger efter på en charterferie. Samtidig er det et af de billigste lande i hele Europa – her rækker pengene tit længere end i mange middelhavslande. Her hjælper jeg dig med at finde den badeby i Bulgarien, som passer bedst til dig. Samtidig kan du se billige charterrejser til de forskellige badebyer med afrejse inden for de kommende seks måneder.

Klik hurtigt frem til en af de skønne badebyer i Bulgarien

Her kan du hoppe direkte til den badeby i Bulgarien, som tiltaler dig mest.

Bulgarien ligger på den østlige del af Balkanhalvøen med en lang kystlinje langs Sortehavet. Og at Bulgarien er en utroligt populær feriedestination er ikke så sært. Landet byder på kilometervis af lækre sandstrande, pragtfuld natur, spændende historiske seværdigheder, stor gæstfrihed, lækre råvarer, god vin og stabilt sommervejr.

Derudover er Bulgarien et af de billigste lande i Europa. Og sidst men ikke mindst tager det under tre timer at flyve til Bulgarien fra Danmark.

Men når det er sagt, kan det være svært at vælge, hvilken badeby du skal besøge. Her finder du en liste over 9 skønne badebyer i Bulgarien, og over hvilke typer rejsende, som byerne henvender sig mest til.


Læs også artiklen: Charterferie i Bulgarien – de 100 billigste rejser netop nu

Læs også: Billige All Inclusive rejser til Bulgarien – lavprisoversigt

To drenge med solbriller og farverige t-shirts smiler ved siden af en swimmingpool.

Golden Sands – Sortehavets Riviera

Passer bedst til: Både børnefamilier, par i alle aldre og unge, der gerne vil have fest og farver.

Golden Sands, som også kaldes Sortehavets Riviera, er velholdt og ligger i et naturskønt område med masser af træer og grønne arealer. Bynavnet kommer af det gyldne sand, som sammen med det lækre blå hav forgylder et hvert feriefoto.

Golden Sands er en af de mest livlige badebyer i Bulgarien. På strandpromenaden og hovedgaden ligger stribevis af lækre lokale og internationale restauranter, små barer, caféer og butikker, hvor du kan købe alt fra kunsthåndværk til tøj, sko og tasker. Alt sammen til særdeles favorable priser.

Det kan anbefales at smage på de lokale retter såsom det lækre grillede lam, ”kavarmagryde” med mørt kød og lækre grøntsager og den dejlige ”banitsacheesecake”. Smag dertil den lokale øl eller de fremragende bulgarske vine. Efter middagen sprudler området af liv, og du kan nyde en stille kop kaffe og eventuelt en Pliska (den lokale bulgarske brandy) med udsigt til Sortehavet.

Strande og pools: Ferieområdet ligger helt ud til vandet og har den mest vidunderlige og velholdte sandstrand, som er ca. 4 km lang, og nogle steder op til 100 m bred.  Stranden har finkornet sand og klart badevand. Det er dog ikke lavvandet. I bakkerne over Golden Sands ligger det imponerende vandland Aquapolis, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig i vandrutsjebanerne med en flot udsigt over Sortehavet.

Natteliv: Når mørket sænker sig og tusindvis af små, fine lys bliver tændt, minder byen om et mini Las Vegas med en skøn, berusende stemning. Omkring strandpromenaden og bargaden efter kl. 22. kan du vælge imellem forskellige diskoteker, natklubber, musikbarer og kasinoer.

Familieferie: Selv om Golden Sands er kendt som en festlig by med gang i, kan byen også være utroligt familievenlig. Du skal nemlig ikke mange hundrede meter væk fra strandbarerne, før det er stille og fredeligt.

Udflugtsmuligheder:
Gå en dejlig tur i det fint kuperede terræn i grønne og skønne omgivelser.
Tag op i bjergene, og oplev kulturen og stemningen i en bulgarsk bjerglandsby.
Tag på bådudflugt, og se, hvor smukt byen ligger med det gyldne sand, det blå hav og de grønne skråninger.
Tag til Varna, Bulgariens sommerhovedstad, som byder på smuk arkitektur, god shopping og et sprudlende caféliv.
Tag til Istanbul i Tyrkiet, og få en stor oplevelse i Den Blå Moské.

Beliggenhed: Golden Sands ligger kun 17 km fra den tredjestørste by i Bulgarien, Varna.

Her finder du billige charterrejser til Golden Sands med afrejse inden for de kommende seks måneder.

Sammenlign priser, og find din charterferie til Golden Sands i Travelmarkets chartersøgemaskine.


 
En strand fyldt med mennesker foran flere hotelbygninger med bakker i baggrunden.

Sunny Beach – strand og fest så langt øjet rækker

Sunny Beach er Bulgariens største turistrejsemål med hundredevis af lækre hoteller og et utal af aktiviteter. Badebyen byder på rigtig gode shoppingmuligheder og har et ubegrænset antal af forlystelser og lækre restauranter. Selv om byen er vokset meget igennem årene, har den stadig rimelige priser på restauranter og forretninger.

Passer bedst til: Børnefamilier og par, som søger et stort udbud af forlystelser og shopping.

Natteliv: Sunny Beach har et livligt natteliv med barer. Den berømte Flower Street, som er gågaden i byen, er omdrejningspunktet for alt dette, men de små sidegader og det indbydende basar-område er også en oplevelse i sig selv.

Familieferie: Ligesom i Golden Sands kan du sagtens finde en feriebolig, der ligger i rolige omgivelser, men stadig centralt. Her er rigtigt mange aktiviteter for børnefamilier. Du kan vælge imellem vandland med sjove rutsjebaner, hurtige gokarts og vandsport eller bare hygge og leg med børnene på en af de mange store legepladser.

Strande: Sunny Beach kan stadig tilbyde én af Sortehavets flotteste strande. Særligt er det den næsten otte kilometer lange sandstrand, der lokker, fordi den med sit finkornede sand, dejligt varme badevand, lavvande og det internationale blå flag er en ideel badestrand for alle aldersgrupper. Langs stranden kan du få stillet sulten og tørsten i en af de mange kiosker, caféer og restauranter, og der er gode muligheder for at leje strandstole og parasoller.

Beliggenhed: Mellem Burgas og Varna på Sorthavskysten.

Her finder du billige charterrejser til Sunny Beach med afrejse inden for de kommende seks måneder.

Ivana Palace Hotel
Sunny BeachIvana Palace HotelBulgarien (7 nætter)Dobbeltværelse
2.162,-Vælg
Ivana Palace Hotel
Sunny BeachIvana Palace HotelBulgarien (7 nætter)Dobbeltværelse
2.171,-Vælg

Sammenlign priser, og find din charterferie til Sunny Beach i Travelmarkets chartersøgemaskine.


 
En vindmølle står ved kysten med en by i baggrunden og en klippefyldt strandlinje ved siden af vandet.

Nessebar – fuld af historie og atmosfære

Syd for Sunny Beach ligger denne lille, idylliske by og halvø Nessebar, som er en af Europas ældste byer og en sand kulturel perle. Halvøen er kun forbundet med fastlandet via en smal dæmning, og den smukke beliggenhed er fabelagtig. Stedet og stemningen i Nessebar er svær at beskrive og skal uden tvivl opleves, men af de mange ting, som Nessebar er kendt for (specielt Gamle Nessebar), kan nævnes de mange lækre fiskerestauranter, hyggelige og krogede brostensbelagte gader, gamle ruiner og bygninger samt det imponerende antal flotte kirker.

Passer bedst tilBørnefamilier og andre, der ønsker en rolig, afslappende ferie. Derudover er det en af de bedste bedste badebyer i Bulgarien for kultur- og historieinteresserede.

Den helt særlige historie og kultur har sikret Nessebar en plads på UNESCO’s liste over bevaringsværdige steder. Byen Nessebar har faktisk vokset sig langt større end halvøen af samme navn. Den nye bydel på fastlandet har ikke det store historisk kulturelle at byde på, men shoppingmulighederne er udmærkede og noget billigere end Sunny Beach.

Strande: Nessebar har en dejlig strand med lavvandet, azurblåt hav og fint sand. Strandene er private, så man skal betale for at bruge dem.

Beliggenhed: Der er fem kilometer til Sunny Beach, som du kan besøge med både taxa, de lokale busser og et charmerende tog. Sunny Beach kan du besøge, hvis du ønsker et større udbud af restauranter og butikker og det sjove natteliv, end der er i Nessebar.

Her finder du billige charterrejser til Nessebar med afrejse inden for de kommende seks måneder.

Hotel Italia
NessebarHotel ItaliaBulgarien (7 nætter)Dobbeltværelse
2.677,-Vælg
Festa Panorama Hotel
NessebarFesta Panorama HotelBulgarien (7 nætter)All inclusiveEconomy dobbeltværelse
3.032,-Vælg

Sammenlign priser, og find din charterferie til Nessebar i Travelmarkets chartersøgemaskine.


 
En velorganiseret strand fyldt med rækker af parasoller og liggestole tæt ved det klare, blå hav under en skyfri himmel.

Varna by – Bulgariens sommerhovedstad

Varna er en by, som oser af charme. Med sine 300.000 indbyggere er det Bulgariens største havneby og den i 3. største by i landet. Varna er en by, der ikke kun er for turister, en by, der har meget historie samt en dejlig strand. Her finder du også smuk arkitektur, fine kulturskatte, en dejlig yachthavn og et sprudlende caféliv. I Varna finder du desuden flere smukke parker med masser blomster og springvand, amfiteater, planetarium, akvarium og en lille Zoo.

Varna er en dejlig by at gå på indkøb i. Gågaden i centrum strækker sig gennem små gader og stræder, og her finder du et kæmpe udvalg af forretninger med alle de kendte mærkevarer og masser af restauranter og cafeer med alt fra McDonalds til fransk inspireret køkken. Et kæmpe plus er, at priserne er væsentlig lavere end i Golden Sands, så Varna er en af de billigste badebyer i Bulgarien. 

Natteliv: Her kan du feste hele natten lang i det sprudlende natteliv med mange diskoteker

Strande: I Varna finder du skønne strande med hvidt sand og et strandliv med barer og restauranter.

Beliggenhed: Varna ligger kun 17 km. fra Golden Sands.

Passer bedst til: Dig, som søger et stort udbud af forlystelser og shopping, men samtidig gerne vil opleve lidt mere af det ægte Bulgarien.

Her finder du billige charterrejser til Varna med afrejse inden for de kommende seks måneder.

Sammenlign priser, og find din charterferie til Varna i Travelmarkets chartersøgemaskine.


 
En bred sandstrand med mange mennesker, parasoller og nogle bygninger i baggrunden langs trægrænsen under en delvist overskyet himmel.

Albena – afslappende strand- og byliv

Rejser du til Bulgarien med børn for at dyrke solen og bade, eller ønsker du bare et roligere sted, er Albena en af de bedste badebyer i Bulgarien. Albena er et nemlig velorganiseret, fredeligt og frodigt ferieområde med gode hoteller i alle prisklasser. Om dagen er det stranden, som lokker. Her slapper du af i en liggestol under en parasol, slentrer barfodet i vandkanten, bygger sandslotte med børnene eller tager en vandcykel ud på Sortehavet. Trænger du til mere aktivitet, kan du prøve vandski, parasailing, ridning, bowling, minigolf og tennis.

Stemningen i centrum er rolig. Parallelt med stranden løber strandpromenaden, og her findes en hyggelig gågade med butikker.

I Albena kan du tilbringe nogle hyggelige aftener. Når solen er gået ned, trækker de fleste ind mod den lille hovedgade og strandpromenadens restauranter, tavernaer og caféer, hvor du kan spise og drikke godt og til rimelige priser. Her findes nogle få barer og diskoteker, men der er ikke noget egentligt natteliv i Albena, og freden sænker sig omkring kl. 23.

Strande: Byen har en seks kilometer lang, gylden og børnevenlig sandstrand, hvor selv de mindste kan bade sikkert i vandkanten. Du skal nemlig langt ud, før det bliver dybt. Du har også mulighed for at prøve dine evner af på vandski eller som windsurfer.

Beliggenhed: ca. 10-12 km. nord for Golden Sands

Passer bedst til: Børnefamilier og andre, der ønsker en rolig og afslappende ferie.

Her finder du billige charterrejser til Albena med afrejse inden for de kommende seks måneder.

Flamingo
AlbenaFlamingoBulgarien (7 nætter)Dobbeltværelse med mulighed for en ekstra opredning
2.795,-Vælg
Gergana Beach
AlbenaGergana BeachBulgarien (7 nætter)All inclusiveDobbeltværelse med balkon og udsigt mod floden
3.745,-Vælg

Sammenlign priser, og find din charterferie til Albena i Travelmarkets chartersøgemaskine.

 
En kvinde i en farverig kjole går barfodet på en strand med bølger i baggrunden.

Sveti Vlas – når du virkelig vil slappe af

Den lille, charmerende by Sveti Vlas har et typisk bulgarsk præg og er indhyllet af en særlig rolig og afslappende stemning, der grunder i beliggenheden mellem bjerge og hav. Aktiviteterne koncentreres omkring strandlivet, hvor du kan nyde fred og ro og rigtigt slappe af.

Passer bedst til: Børnefamilier og andre, som tilbringer størstedelen af ferien på stranden. Også velegnet til par, som er på den romantiske ferie.

Sveti Vlas er en forholdsvis ny by, der de seneste ti år er skudt op langs Sortehavet. Byen har et rigt kulturliv omkring torvet i byens midte samt en stor, charmerende, nybygget marina, der giver Sveti Vlas et mere eksklusivt præg sammenlignet med mange af de andre byer langs kysten.

Langs byens strandpromenade findes en række lækre restauranter, hvor du kan få et godt måltid til billige penge og nyde det med udsigt ud over havet. Her serveres alt fra traditionelle europæiske retter til bulgarske specialiteter og lækre seafood-retter.

Strande: I Sveti Vlas finder du flere små strande, visse med sand og andre med småsten. Stranden, der ligger i forlængelse af marinaen, er finkornet og meget børnevenlig, fordi du kan gå langt ud i vandet, før det bliver dybt.

Beliggenhed: Der er fem kilometer til Sunny Beach, som du kan besøge, hvis du ønsker et større udvalg af forretninger, restauranter og forlystelser. Lokale busser kører regelmæssigt på strækningen mellem Sveti Vlas og Sunny Beach.

Sammenlign priser, og find din charterferie til Sveti Vlas i Travelmarkets chartersøgemaskine.


 
En stenbelagt promenade løber langs kysten med udsigt til havet, og der er palmer og gadelamper langs siden af vejen.

Pomorie – charme, natur og mudderterapi

Pomorie er en mindre by, som er hyggelig og charmerende. Byen ligger på en smal og stenet halvø, der grænser op til havet på den ene side og Pomorie-søen på den anden side. I den gamle bydel finder du et mindre udvalg af restauranter og caféer samt en lille shoppinggade.

Passer bedst til: Dig, som både vil have strand, natur og kultur. De fine spafaciliteter og de gode vine gør desuden Pomorie til en af de mest tiltrækkende badebyer i Bulgarien for vinelskere og livsnydere.

Historisk har Pomorie 2 gamle kirker fra det 18. og 19. århundrede. Disse kirker er meget velbevarede og et besøg værd. Endvidere, beliggende i centrum, findes klostret St. Georigi, der stammer fra det 17. århundrede og bestemt er værd at beundre. Foretrækker du naturen, bør du besøge Pomorie-søen, som er adskilt fra havet af en stribe land. Søen tiltrækker mange usædvanlige og sjældne fugle.

Pomorie er berømt for sine mudderterapier, der er blandt de bedste i verden. Rundt i området ligger vingårde, der producerer velsmagende vine.

Strande: Pomorie har sandstrande med dejligt, klart vand.

Beliggenhed: Pomorie ligger 18 km. nord for Burgas og 18 km. syd for Nessebar.

Sammenlign priser, og find din charterferie til Pomorie i Travelmarkets chartersøgemaskine.


 
To flettestole og et glasbord står på en solrig terrasse med udsigt over havet, omgivet af blomster og planter i potter.

Sozopol – en af Bulgariens mest charmerende byer

Herlige Sozopol ligger på en halvø, som skyder ud i Sortehavet. Byen har historiske aner og blev grundlagt engang af udvandrede grækere. Byen blomstrede på grund af sin perfekte beliggenhed i forbindelse med handel og søfart. Sozopol er først og fremmest kendt for sin hyggelige, gamle bydel og Apollonia-kunst. Det er et populært rejsemål for kunstnere og forfattere, og omkring 50 af byens huse er klassificeret som nationalmuseum. I Sozopol findes også flere skønne markedspladser og små butikker, som sælger ægte håndværk og antikviteter til gode priser.

Passer bedst til: Børnefamilier og par, som foretrækker et begrænset forlystelsesliv, samt kunst- og kulturinteresserede.

Den nyere del af Sozopol kaldes Harmanite og ligger på fastlandet. Her ligger de fleste hoteller placeret, men afstandene i byen er korte, og det er intet problem at komme rundt i hele Sozopol til fods. Når du bliver træt af at gå rundt, kan du slå dig ned på et af de charmerende torve og få lidt at drikke og spise i skyggen af træer. Der findes mange gode restauranter, og flere af dem har terrasser lige ud til vandet. Her kan du smage på de gode lokale retter, og du er garanteret frisk fisk.

Natteliv: Forlystelseslivet i Sozopol er begrænset og koncentreres omkring restauranter, caféer og barer i den nye og især den gamle del af Sozopol.

Strande: Hvis du ønsker sol og strand, er her flere dejlige strande at vælge imellem. I Sozopol ligger flere skønne sandstrande, hvor du kan slappe af. Stranden i Harmanite er bred og med fint sand – og derfor den mest populære.

Beliggenhed: Sozopol ligger ca. 35 km fra Burgas, som du kan besøge med lokalbussen, hvis du ønsker lidt afveksling fra strandlivet. I Burgas kan du shoppe eller bare nyde den sydlige atmosfære.

Sammenlign priser, og find din charterferie til Sozopol i Travelmarkets chartersøgemaskine.


 
En kystlinje med en strand, nogle bygninger og skovagtige områder, samt bakker i baggrunden under en klar blå himmel.

Obzor – afslapning og forlystelser

Obzor er en hyggelig, lille by ved Sortehavet, der de senere år har tiltrukket flere og flere besøgende. Byen ligger ved en skøn, 10 km lang sandstrand, så her har du optimale forhold til en rigtig badeferie. Her er et godt udvalg af restauranter, barer og caféer, og i højsæsonen er her også et par diskoteker. I området omkring strandpromenaden er der ganske livligt i højsæsonen, mens du i selve byen kan opleve den lokale bykultur. Obzor er derfor også et godt udgangspunkt for udflugter til Sortehavskystens seværdigheder.

Passer bedst til: Børnefamilier og andre, der ønsker en rolig og afslappende ferie, men som samtidig gerne vil have lidt liv.

Strande: 10 km lang sandstrand

Beliggenhed: Byen ligger ca. 35 km fra den livlige ferieby Sunny Beach og ca. 40 km fra middelalderbyen Nessebar.

Her finder du billige charterrejser til Obzor med afrejse inden for de kommende seks måneder.

Obzor Beach Resort
ObzorObzor Beach ResortBulgarien (7 nætter)Etværelses lejlighed
3.050,-Vælg
Alua Helios Bay - All inclusive
ObzorAlua Helios Bay - All inclusiveBulgarien (7 nætter)All inclusiveDobbeltværelse (havudsigt)
3.415,-Vælg

Sammenlign priser, og find din charterferie til Obzor i Travelmarkets chartersøgemaskine.

Vil du gerne finde et godt tilbud til en af de skønne badebyer i Bulgarien?

Du kan finde chartertilbud til de ni badebyer i Bulgarien – og til andre badebyer i hele verden – i vores chartersøgemaskine her. Få personer besøger Bulgariens hovedstad og det er synd, for en rejse til Sofia kan faktisk byde på rigtigt meget.

Bedøm artiklen her (10 bedømmelser)
4.1

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Bodhichita
Foto fra Golden Sands © istockphoto / Marholev
Foto fra Sunny Beach © istockphoto / ecobo
Foto fra Nessebar © istockphoto / zz1969
Foto fra Varna © istockphoto / Master2
Foto fra Albena © istockphoto / lifeinternational
Foto fra Sveti Las © istockphoto / photobag
Foto fra Pomorie © istockphoto / Valeriya
Foto fra Sozopol © istockphoto / indigolotos
Foto fra Obzor © istockphoto / Marholev

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.