To personer holder i hånden og løber gennem vandkanten på stranden ved solnedgang.

Seværdigheder Bulgarien

Bulgarien

Badebyerne Sunny Beach og Golden Sands

– sol, sand, strand og vandDe to badebyer Zlátni pjásâci (Golden Sands) og Slâncev Brjag (Sunny Beach) er de rene slaraffenlande, hvis man ønsker en vellykket badeferie i selskab med den varme sol og en kølig drink. De to byer tiltrækker hver sommer turister i massevis, hvilket man da også kan læse ud af det faktum, at byerne efterhånden har fået engelske navne.
Find din favoritby her: 9 skønne badebyer i Bulgarien – hvilken by skal du vælge?

Balkanbjergene

Balkanbjergene, der skærer sig igennem Bulgarien, strækker sig godt 600 kilometer og når på sit højeste sted over de 2000 meter.Bjergene egner sig godt til længere udflugter og kan byde på ganske anderledes kulturelle oplevelser, end man for eksempel oplever det ved den turistmættede sortehavskyst.

Rila klostret

– Bulgariens berømte klosterI 1147 meters højde klemt inde midt i de mægtige Rilabjerge ligger en af Bulgariens største turistattraktioner: Rila-klostret. Det enorme kloster var i mange år Bulgariens religiøse og kulturelle center og er da også den dag i dag en helt enestående oplevelse. Det syn, der møder den tilrejsende, er et enormt fæstningsanlæg bygget til at beskytte klostrets skatte mod områdets banditter. Men indenfor er det et helt andet syn, man bliver mødt af. Lette luftige sten- og træbygninger og en stor åben gård med en fantastisk udsigt til de omgivende tinder gør sammen med den helt specielle ro og stemning, der hersker på stedet, et besøg i Rila-klostret ganske uforglemmeligt.Der arrangeres udflugter til Rila-klostret fra de fleste af Bulgariens turistcentre.

Plovdiv

Et teater fra antikken

Plovdivs amfiteater er Bulgariens største antikke mindesmærke. Teatret er opført omkring det 4. århundrede og kan rumme godt 3000 tilskuere.

Plovdivs historiske byport

Plovdivs antikke byport kan dateres tilbage til det 6. århundrede. Området omkring porten er også et besøg værd, for i dens umiddelbare nærhed ligger kunsthåndværkerkvarteret, hvor en lang række kunstnere tilbyder deres varer direkte fra deres værksteder.

Sofia

Aleksandár Nevski-katedral

– Sofias strålende vartegn Aleksandâr Nevski-katedralen står med sine overdådigt forgyldte kupler som Sofias vartegn. Kirken er opkaldt efter en russisk general og er den største af sin art på Balkan. Det vældige bygningsværk stod færdigt i midten af 1920’erne og tager sig lige fantastisk ud både inde- og udefra.

Dimitrov-mausoleet

– et levn fra fortiden Dimitrov-mausoleet blev opført på seks dage og seks nætter lige efter landets tidligere partileder Georgi Dimitrovs død i 1949.Mausoleet rummede indtil 1989 Dimitrovs balsamerede lig, og selvom mausoleet i dag ligger ubrugt hen, vil et besøg her være en oplevelse for den historieinteresserede turist.

Sofias eget kulturpalads

Sofias enorme kulturpalads blev bygget under kommunismen og var et forsøg på at skabe et sted, hvor byens indbyggere kunne mødes og dyrke kulturen. Og til forskel fra så mange andre af kommunismens frembringelser må man sige, at dette er lykkedes. Det enorme palads rummer caféer, boghandler, bingohaller og meget andet.

Varna

Byen Varna

Varna er Bulgariens tredjestørste by og rummer megen historie. Blandt andet er en af Europas ældste guldskatte udgravet netop her. Byen oplever i disse år en stor befolkningstilvækst, hvorfor moderne højhuse skyder op mange steder i den gamle by. Byens største aktiv og indtægtskilde er dog nok uden tvivl dens fordelagtige placering ved Sortehavet.

Har du fået lyst til at rejse til Bulgarien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her