Glade venner på juletur

De bedste julemarkeder og juleshopping i 2022 – 25 storbyer til din juletur

Jeg har lavet en guide over 25 storbyer med juleshopping og de bedste julemarkeder i 2022 − både i Danmark og i udlandet. Her finder du masser af tips til din juletur i 2022 fx datoer for både hyggelige og trendy julemarkeder og et udvalg af de billigste flybilletter.

Tjek juleshopping og de bedste julemarkeder i din favoritjuleby i 2022

NB! Mange af julemarkederne offentliggør først åbningsdatoer og -tider i november. Men du kan sagtens planlægge din juletur efter sidste års datoer.

Da det er en virkelig udførlig guide, kan du klikke her og få et overblik over juleshopping og de bedste julemarkeder i den storby, som du overvejer at besøge:

De bedste julemarkeder i Danmark

AarhusKøbenhavnAalborgOdenseKolding

De bedste julemarkeder i Tyskland

HamborgBerlinFlensborgLübeckFrankfurt

De bedste julemarkeder i Sverige

Stockholm – GøteborgMalmø

De bedste julemarkeder i resten af Europa

LondonParisRomDublinWienAmsterdamPragBudapestKrakowRigaTallinn

De bedste julemarkeder uden for Europa

New York

Find billige flybilletter til din juletur:

Juleshopping i udlandet – flyv billigt på juletur

Hvorfor skal du tage på juletur og besøge julemarkeder i 2022?

Par kysser hinanden på gade med stort juletræ og smukkebygningerDer er utroligt mange byer i ind- og udland, som gør noget ganske særligt ud af deres juleudsmykning, og som det er en fryd at opleve på en juletur. Samtidig kan du spare mange penge på at tage på juleshopping i udlandet. Hvor du vælger at tage på juletur i 2022, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pengepung er, og om du mest er til det velkendte, eller om du har lyst til at gå på opdagelse i en ny by.

Og jeg får en særlig varme i hjertet, når jeg tænker på mine juleture i Danmark og i udlandet.

Lige siden jeg var ganske lille, har det været tradition i min familie at tage på juleshoppingtur til en skøn storby, hvor vi hyggede os sammen og selvfølgelig udforskede mindst to og gerne tre til fire af de bedste julemarkeder. En stor del af det var også at købe lækkerier med hjem til hotelværelset og sidde i sengene og sludre og grine.

Den tradition har jeg ført videre til min egen familie. I starten tog vi på en romantisk parferie, og nu glæder vi os hvert år til en hyggelig familietur.

Uanset om du vil rejse med din partner, med dine venner eller som børnefamilie, vil du ganske sikkert få en uforglemmelig oplevelse.

I denne prisoversigt kan du finde nogle af de billigste flybilletter i juleshoppingperioden.

Hvor skal du tage på juletur i 2022?

Min families favoritby til en juletur er helt klart Berlin. Vi har været på juletur til Berlin tre gange, og har du ikke oplevet julemåneden i Berlin, vil jeg helt klart anbefale dig, at du booker en tur dertil. Vil du ikke helt så langt væk, vil jeg anbefale dig at tage til København eller Hamborg. Begge byer er højt på min liste over favoritbyer med de bedste julemarkeder og juleshopping.

Familiens juletur i 2022 går til en helt ny juleby, som ingen af os har besøgt ved juletid før; nemlig Wien. Jeg har fået Wien anbefalet på det varmeste, og jeg glæder mig rigtigt meget til at opleve en af de smukkeste og mest tradtionsrige julebyer, der findes.

Hvert år spørger vi vores brugere på Facebook, hvor de gerne vil hen på juleshopping. De sidste fem år er juletur til New York i USA kommet ind på en klar første plads. Derfor har jeg valgt at nævne julebyerne i vores brugeres prioriterede rækkefølge.

Læs også: Julemarked i Strasbourg – måske det bedste julemarked i Frankrig

Gå gerne ind på Facebook og fortæl, hvorhen du vil på juletur i 2022.

Skøjtebane ved Rockerfeller Center i New YorkJuletur, julemarkeder og juleshopping i New York

Priserne på flybilletter er så lave, at fantastiske New York for mange er helt opnåelig som rejsemål for en juleshoppingtur.

For over 30 år siden da jeg var Au Pair i USA, var jeg selv i New York ved juletid, og det var en eventyrlig oplevelse. Jeg husker især de trillionmange julelys i de sneklædte gader og den store stemningsfulde skøjtebane ved Rockefeller Center midt i centrum. Men da det jo er så mange år siden, kontaktede jeg mit netværk for at få nogle opdaterede tips til, hvad du skal se i New York i december måned. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er stadig nogle af byens største højdepunkter.

Hvis du har lyst til at kigge på overdådige julevinduer, der får selv Tivolis overdådige juledekorationer til at blegne, bør du besøge Saks, Macy’s, Barneys, and Bergdorfs. Disse forretninger er meget dyre men perfekte til lidt vindueskiggeri. Men New York er et shoppingmekka for alle pengepunge, og hvis du er ude efter unikke gaver, bør du især besøge Soho og nogle af de mange vintagebutikker. Et godt tip er at bestille mange af dine gaver over Internettet og så få dem sendt frit leveret til dit hotel i New York. På den måde er du sikker på at få varerne til den bedste pris.

De bedste julemarkeder i New York 2022

 • Det hyggelige julemarked i Bryant Park (midt i hjertet af Manhattan på 6th Avenue mellem W 40-42nd Street), hvor du kan gøre gode kup blandt smykker, fint håndværk og meget mere. Og hvad skal børnene lave? De kører på kælk på den populære kælkebane, midt blandt gigantiske skyskrabere (Oftest fra slutningen af oktober til starten af januar).
 • The Columbus Circle Holiday Market i Central Park har en helt enestående beliggenhed i New York (ved 59th Street og Central Park West, tæt på den sydvestlige indgang til parken). Her kan du finde de fineste julegaver lavet af kunsthåndværkere og designere (Oftest fra starten af december til og med 24. december).
 • Et tredje anbefalelsesværdigt julemarked er The Union Square Holiday Market, som er en juleinstitution i New York (Oftest slut november til og med den 24. december, dog lukket på Thanksgiving).

Sådan finder du en billig juletur til New York

Søg efter dine flybilletter til New York i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til New York og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Juleshopping og julemarkeder i populære storbyer

For mange er julen lig med tryghed og velkendte traditioner, og derfor stemte vores Facebook brugere de populære storbyer London, Paris, Prag, Rom og Berlin ind på en klar anden plads. Selv om Berlin hører til under kategorien populære juleshoppingbyer, har jeg valgt at placere byen under Tyskland længere nede i artiklen.

Juleudsmykning og dobbeltdækkerbus på Brompton Road i LondonJuletur til London

Især op til jul er London et af de mest populære rejsemål for danskerne. Og det er fuldt forståeligt, fordi det er et af de bedste steder at komme i julestemning.

I den smukt oplyste og elegant dekorerede hovedstad kan du bl.a. opleve den altid spektakulære juleudstilling i Harrods, slentre en tur gennem Covent Garden, købe legetøj i Hamleys, synge med på de engelske “Christmas carols” i St. Paul’s Cathedral og beundre det kæmpemæssige juletræ på Trafalgar Square. Juleudstillingerne i vinduerne i de store varehuse på Oxford Street er næsten kunst.

De bedste julemarkeder i London 2022

  London er verdensberømt for sine julemarkeder, og der er da også noget for enhver smag. Her får du otte de bedste julemarkeder i London.

 • Christmas by the River, London Bridge (Plejer at blive afholdt fra slutningen af november til starten af januar – metro: London Bridge)
 • Kunstnermarkedet Angel Christmas Fair (18. november 2021 – 3. januar 2022 dog lukket 25/12 – metroer: Angel, Highbury & Islington)
 • Camden Lock Christmas Night Market, som er fuld af unikabrugskunst til din juleshopping og kalendergaver (Plejer at bliver afholdt fra slutningen af november til 23. december – metro: Camden Town)
 • Julemarkedet på Leicester Square (Plejer at blive afholdt fra første søndag i november til starten af januar – metro: Leicester Square og Picadilly Circus)
 • Det overvældende »Winter Wonderland« i Hyde Park (19. nov.  2021- 3. jan. 2022 – metro: Knightsbridge, Marble Arch, or Green Park).
 • Southbank Centre Christmas Market (4. november-24. december 2021 – Metro: Waterloo), som ligger ved Themsen
 • Christmas at Borough Market, som er verdenskendt for lækker mad og delikatesser (Man-tors. og lør. kl 10-17, Fre. kl. 10-18, Søn. kl. 10-16. Lukker kl. 15 den 24. december. Helt lukket 25.-27. dec. og 1.-2. jan.)
 • Greenwich Christmas Late Market med omkring 150 boder (Plejer at blive afholdt på alle onsdage inden jul kl. 11-20)
 • Og hvis du er Harry Potter fan, bør du besøge Warner Bros. Studio, hvor Hogwarts er pyntet op til jul (13. nov. 2021 – 16. jan. 2022)

Juleshopping i London

Du kan finde julegaver til store og små på de store shoppinggader såsom Carnaby Street, Regent Street og Oxford Street, hvor de eksklusive mærker ligger side om side med mere budgetvenlige butikker som Topshop og Marks & Spencer.

Samtidig er London kendt for sine farvestrålende markeder, som byder på alt fra antikviteter, genbrugstøj, smykker, kunst, skrammel og udsøgt mad fra hele verden. Hvis vejret viser sig fra sin værste side, er der lunt og varmt i byens største shoppecenter, Westfield London.

Sådan finder du en billig juletur til London

Billige flybilletter til din juletur til London t/r
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Aalborg - LondonFra 123,-Søg
Billund - LondonFra 226,-Søg
København - LondonFra 251,-Søg

Find selv dine flybilletter til London i Travelmarkets flysøgemaskine. Husk at tjekke priskalenderen for at finde de billigste rejsedage.

Hvis du foretrækker at rejse i november eller december, kan du her tjekke lavprisoversigten med flybilletter til London – måned for måned.

Sammenlign priser på hoteller i London
I Travelmarkets hotelsøgemaskine kan du sammenligne priser på hoteller i London.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel?
Sammenlign priser på pakkerejser til London i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Pige på julemarked ved EiffeltårnetJuletur til Paris

I julemåneden er den romantiske franske hovedstad pyntet op med lys overalt. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

Et af højdepunkterne i Paris omkring juletid er de storslåede vinduesudstillinger i de imponerende stormagasiner Galeries Lafayette og Printemps på boulevard Haussmann. Hvis vejret ikke arter sig, kan du finde også finde julestemning inden for i stormagasinerne eller i byens 25 overdækkede passager, hvor tre af de mest kendte er Passage Choiseul (fra 1827) nær metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine (fra 1845) nær metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf (fra 1825) nær metro Etienne Marcel.

En anden fast juletradition i Paris er den offentlige skøjtebane, der anlægges på pladsen foran rådhuset, Hôtel de Ville (medio december – medio marts). Endelig kan du ikke rejse hjem fra Paris uden også at have været en tur forbi det fine juletræ foran Notre Dame katedralen.

De bedste julemarkeder i Paris 2022

 • Et af de største julemarkeder i Paris finder du ved Les Halles med omkring 70 boder (Plejer at blive afholdt fra midten af november til omkring den 29. december) Adresse: Forum des Halles – 101 Porte Berger, Paris 1st
 • Julemarkedet ved La Défense med over 250 juleboder (Plejer at bliver afholdt fra slutningen af november til 29. december – lukket 25. dec.) Adresse: Parvis de la Défense, 92
 • Place des Abbesses julemarkedet på Montmartre, som er lille men utroligt charmerende (lejer at bliver afholdt fra slutningen af november til starten af januar – Metro: Abbesses Butte Montmartre)
 • Julemarked med ca. 100 boder i Tuilerie haven ved siden af Louvre (Plejer at blive afholdt fra midt i november til starten af januar – Metro: Concorde, Tuileries)
 • Julemarkedet ved Notre Dame (10.-26. dec. 2021)
 • Julemarkedet på Boulevard Saint Germain (plejer at blive afholdt i hele december måned)
 • Julemarkedet ved Marche Saint-Germain des Prés (Plejer at blive afholdt fra omkring den 30. november til starten af januar – Saint-Germain-des-Pres)
 • På det traditionelle Alsace julemarked ved Gare de l’Est finder du et hav af udsøgte franske specialiteter. (Plejer at blive afholdt fra 4.-20. december – Metro: Gare de l’Est).
 • Ideelt for børnefamilier: Julemarkedet ved foden af Eiffeltårnet, som bl.a. gemmer på en skøjtebane (Plejer at blive afholdt fra omkring 20. december til starten af januar)
 • Økologisk julemarked ved La REcyclerie (Plejer at blive afholdt i lørdag og søndag i den første adventsweekend) Adresse: La REcyclerie – 83 boulevard Ornano, Paris 18th
 • Og selvfølgelig juleriet i Disneyland Paris, som er fuld af magi med lysklædte juletræer, kæmpe juledekorationer i gaderne og festklædte Disney figurer (fra 13. nov. 2021 – 9. jan. 2022).

Sådan finder du en billig juletur til Paris

Søg efter dine flybilletter til Paris i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Paris og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Juletur til Prag

Med sine smukke historiske bygninger og hyggelige gamle julepyntede gader byder Prag på ægte julestemning. Den tjekkiske hovedstad er ikke kendt for sin ekstravagance som nogle af de andre byer, men til gengæld er det en af Europas absolut hyggeligste byer. Priserne ligger ca. 25 pct. under de danske, så du kan være heldig at gøre dine julegaveindkøb til en forholdsvis billig affære.

Hvornår starter julemarkederne i Prag i 2022? De fleste af Prags julemarkeder afholdes normalt fra slutningen af november og varer indtil starten af januar.

De mest populære julemarkeder i Prag 2022

 • Staroměstské náměstí ved den gamle rådhusplads
 • Václavské náměstí (Wenceslas pladsen)

På et julemarked i Prag kan du hurtigt få stillet din sult eller tørst. Her finder du nemlig et overflødighedshorn af af traditionelle tjekkiske julelækkerier. Fx store skinker, som er stegt på spyd, kæmpe fadøl, gløgg, varm chokolade, ristede pølser, fladbrød med hvidløg, pandekager og et kæmpe udvalg af kager.

Juleshopping i Prag

Du kan finde dine julegaver i et af byens shoppingcentre i centrum, f.eks. Slovansky Dum eller Vinohradsky Pavilion. Hvis du er på udkig efter legetøj, skal du også besøge byens største legetøjsforretning Sparkys, nær Vaclavske Namesti. På et af byens stemningsfulde julemarkeder kan du desuden være heldig at gøre et godt vintagefund.

Sådan finder du en billig juletur til Prag

Find dine flybilletter til Prag i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Prag og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Juletur til Krakow

Krakow er indbegrebet af en charmerende og stemningsfuld storby. Derfor danner Polens velnok smukkeste by – og især den velbevarede gamle bymidte – de bedste rammer for en hyggelig juletur.

På byens flotte torv Rynek Glowny finder du hvert år et stort og traditionsrigt julemarked med lækre lokale specialiteter, gløgg, julepynt, legetøj og gaveartikler.

Hvornår starter julemarkedet i Krakow i 2022? Julemarkedet plejer at blive afholdt fra slutningen af november til 26. december.

Og når du nu alligevel er i byen, skylder du dig selv at besøge nogle af de kendte seværdigheder, som Krakow er så fuld af. Udforsk fx den jødiske bydel med sine snoede gader, hvor du finder hyggelige cafeer og butikker.

Slut dagen af med et besøg på et spasted. Men husk at bestille tid, inden du tager hjemmefra.

Sådan finder du en billig juletur til Krakow

Find dine flybilletter til Krakow i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Krakow og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Kvinde på shoppingtur ved juletidJuletur til Rom

Foretrækker du at gøre dine juleindkøb under varmere himmelstrøg, bør du tage til vidunderlige Rom. Julemåneden bringer nemlig ekstra hygge til den charmerende storby, de fleste cafeer og restauranter har udendørsservering, og temperaturen ligger omkring de 10-14 grader, så husk solbrillerne.

På trods af de varme temperaturer kan du finde masser af julestemning på stræder og torve. Mange steder finder du f.eks. små boder med italienske julespecialiteter, og julebelysningen på Via del Corso er bestemt værd at se på. Et særligt kendetegn for den romerske jul er, at byen er spækket med små krybbespil, hvor jesusbarnet, Jomfru Maria og de tre vise mænd er fast inventar. Den største og mest spektakulære julekrybbe opføres hvert år på Peterspladsen.

Juleshopping i Rom

Juleshopping finder sted overalt i byen, men de mest berømte shoppinggader er Via Nazionale og Via Cola Rienzo, hvor priserne er til at betale. Du kan også vælge at snuse rundt på et af de mange loppetorve og markeder, hvor du ikke kan undgå at finde originale gaver, som vil glæde familien. Men hvis du har besluttet dig for, at i år skal alle have dyre julegaver, skal du stile mod luksusbutikkerne i området omkring Den Spanske Trappe.

Julemarkeder i Rom

Julemarkedet på Piazza Navona lukkede desværre for et par år siden, og flere af vores læsere har ikke kunnet finde et eneste julemarked på de store pladser. Du må endelig skrive en kommentar, hvis du har kunnet opspore et godt gemt julemarked i den evige stad.

Sådan finder du en billig juletur til Rom

Find dine flybilletter til Rom i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Rom og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Flere storbyer i Europa: Juleshopping og de bedste julemarkeder i 2022

Vores brugere på Facebook er måske mere vovede end andre. I hvert fald stemte de juleshopping i Dublin, Wien, Amsterdam og Budapest ind på en klar tredje plads.

Bro over flod i Dublin i decemberJuletur til Dublin

Hvis du har mod på at prøve en ny juleshoppingby i år, er Dublin et godt og billigt alternativ til London. Allerede fra 19. november og i hele december måned vil du opleve en uovertruffen julecharme og hjertevarme i Irlands farverige hovedstad, som vil være udsmykket med de flotteste julelys og juleudstillinger.

En af Dublins store styrker er, at det er en hyggelig og dejlig overskuelig by. Du er altid i gå afstand til de fleste attraktioner og museer, og du er altid tæt på en pub med irsk musik og Guiness.

Dine juleindkøb kan du gøre på Grafton Street og i de små sidegader, hvor forretninger og caféer ligger side om side. Lige vest for Grafton Street finder du Georges Street Arcade, som er et indendørs og udendørs markedsplads med unikke boder, der sælger hatte, brugte bøger, plader, tørklæder og smykker til billige priser.

Tidligere har der været et par gode julemarkeder i Dublin. Men de er desværre lukket.

Tak til Camilla Lysdahl, som var på juletur til Dublin for et par år siden. Hun skrev i kommentarfeltet, at det er korrekt at der ikke er noget decideret julemarked i byen. Men hun har fundet ud af, at der på hjemmesiden dublinatchristmas.ie ligger et program over begivenheder og events i byen med start fra midt november. Du kan fx se, hvornår julelysene i byen tændes, og hvor du kan møde julemanden.

Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har været heldig at opstøve nogle nye julemarkeder i Dublin.

Sådan finder du en billig juletur til Dublin

Søg efter dine flybilletter til Dublin i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Dublin og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Julemarked ved rådhuset i WienJuletur til Wien

En af de smukkeste og mest traditionsrige julebyer i Europa er Wien, og det er meget billigt at flyve dertil. Derfor har min familie og jeg valgt at tage på juletur til Wien i 2022. Det er min første tur til Wien, og jeg glæder mig som et lille barn.

Fra midten af november og indtil jul byder Wien nemlig på fortryllende julestemning med sine romantiske julemarkeder, smukt dekorerede gader, imponerende julelys og storslåede barokbygninger såsom Operaen, Schönbrunn Slot, Rådhuset og Kunsthistorisk Museum. What’s not to like? 😀

De bedste julemarkeder i Wien i 2022

 • Foran byens smukt udsmykkede rådhusplads er et af Europas ældste julemarkeder med ca. 150 boder. Træerne omkring pladsen er pyntet med tusindvis af julelys, og i parken bagved er der en kæmpe skøjtbane (Plejer at blive afholdt fra midten af november til 26. december kl. 10-22 | 24. dec. kl. 10-18, 25.-26. dec. kl. 11-18).
 • Julemarkedet ved det storslåede og barokke Belvedere Palace er særligt smukt om aftenen (ca. 40 boder – 19. nov-26. dec. 2021 – Prinz Eugen-Strasse 27).
 • Henrivende julemarked ved Schönbrunn Slottet med ca. 60 boder og underholdning af lokale og internationale kor og orkestre (20. nov.-26. december 2021 kl. 10-21 | 24. dec. kl. 10-16 | 25.-26. dec. kl. 10-18).
 • Julemarked med ca. 70 boder ved Maria-Theresien Platz, som ligger blandt imponerende historiske bygninger (17. nov.-26.dec. 2021 Søndag-torsdag kl. 11-21; Fredag-lørdag kl. 11-22; 24. dec kl. 11-16; 25.-26. dec. kl. 11-19).
 • Det fantastiske Spittelberg julemarked, som er fuld af unikke kunsthåndværk (12. nov.-23. dec. 2021 kl. 14-20 (Mad indtil kl. 21).
 • Alternativt julemarked i museumskvarteret med livemusik og barer (Plejer at blive afholdt fra omkring 7. november til 23. december Mandag-Fredag kl. 16-23; Lørdag og søndag kl. 13-23). Det er vel mere en slags udendørs natclub
 • Børnevenligt julemarked på Karlsplatz, hvor du kan købe unika kunsthåndværk og økologiske lækkerier (19. nov.-23. dec. 2021 kl. 12-20 – Mad indtil kl. 21).
 • Hyggeligt og traditionelt østrisk julemarked ved det gamle sygehus Især populært for de lokale, som ofte mødes her efter arbejde for at få en bid mad og noget varmt at drikke (12. nov.-23. dec. 2021 – Universitätscampus, Alserstrasse/Spitalgasse, Hof 1).

Juleshopping i Wien

Du kan bl.a gøre dine julegaveindkøb i Wiens største shoppinggade Mariahilferstrasse. Gaden begynder bag Kunsthistorisk Museum og strækker sig et par kilometer væk fra centrum. De kreative superfund finder du i de små sidegader udenfor Ringgaden. Prismæssigt ligger varer som tøj, sko og tasker generelt ikke langt under de danske, men udvalget er et andet, og du kan være heldig at gøre et godt kup.

Sådan finder du en billig juletur til Wien

Søg efter dine flybilletter til Wien i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Wien og andre julebyer.

Julepyntet kanal i AmsterdamJuletur til Amsterdam

I Amsterdam starter den traditionelle hollandske jul allerede omkring d. 17. november med opsætningen af skøjtebaner. Fra slutningen af november er gaderne i Amsterdam pyntet op med julelys, og det store juletræ på Dam Square foran kongeslottet er pyntet med intet mindre end 40.000 lys. Den spektakulære “Amsterdam Light Festival” plejer at blive afholdt fra slutningen af november til starten af januar, hvor hele Amsterdam bliver lyst ekstra op af fantasifulde lysfigurer.

Populære julemarkeder i Amsterdam

 • Du finder mange små julemarkeder i Amsterdams forretningskvarterer. I hver ende af gaden Leidsestraat kan du fx nyde julestemningen blandt masser af boder med julegaver, godter og pynt.

Der er flere muligheder for at komme til at skøjte i Amsterdam.

 • Ved Museumplein finder du en stor skøjtebane og hyggelige juleboder.
 • En anden skøjtebane finder du foran det smukke Rijksmuseum (Plejer at være åben fra midten af november til starten af februar), som er omkranset af boder med traditionelle hollandske lækkerier (fra midt december til 26. dec.).

Trendy julemarkeder i Amsterdam

Hvis du elsker økologi og kan glæde nogen med en bæredygtig julegave, bør du besøge Pure Winter Market. Her kan du besøge ca. 90 boder, som byder på lækre fødevarer og spændende unika design (28. nov. og 19. dec. 2021 i Park Frankendael kl. 11-17).

Juleshopping i Amsterdam

Du bør begynde din juleshopping i Amsterdam på ”De 9 Straatjes” (De ni Gader) hvor den ene spændende specialbutik efter den anden ligger blandet med små spøjse bikse og trendy cafeer. Et andet godt indkøbsted er byens førende shoppegade Nieuwedijk-Kalverstraat, som er en kilometer lang myldrende gågade med især tøj-, sports-, musik- og gaveforretninger. Får du brug for at komme indendørs, kan du søge mod Dam Square Area og ose i shopping-centret De Bijenkorf eller Magna Plaze shopping-center.

Sådan finder du en billig juletur til Amsterdam

Søg efter dine flybilletter til Amsterdam i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Amsterdam og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Julekrybbe i BudapestJuletur til Budapest

Majestætiske Budapest er virkelig et besøg værd, og byen er særligt prægtig i juleklæder.

I Budapests gågade og de små sidegader er butikkernes udstillingsvinduer og facader smukt julepyntet, og her kan du gå juleshoppingamok til lave priser. Men glem ikke at besøge et par af de imponerende seværdigheder såsom Central Market Hall med alverdens kolonialvarer og grønt, den imponerende Fiskermands bastion og den enorme skøjtebane i parken foran Vajdahunyad Slot.

De bedste julemarkeder i Budapest

 • På den smukke Vörösmarty-plads kan du udforske et af Europas smukkeste og mest stemningsfulde julemarkeder i 2022 (8. nov. 2021 – 1. jan. 2022). Her findes utallige boder med julepynt, kunsthåndværk, velduftende sæber og ungarske lækkerier. Og med jævne mellemrum får julestemningen et ekstra nøk, når der er live musik og folkloredans på pladsen.
 • Et andet hyggeligt julemarked finder du ved den smukke St. Stephen’s Basilica kirke (29. nov. 2021 – 2. jan. 2022).

Der er noget virkelig magisk over en aftenbådtur på Donau floden, hvor du kan se de mange julelys og storslåede seværdigheder fra vandsiden.

Endelig er der næsten ikke noget, der kan slå en gang udendørs badning i de oplyste termiske bade på Széchenyi-spabadet. Det må da være en skøn afslutning på en lang og spændende decemberdag.

Sådan finder du en billig juletur til Budapest

Søg efter dine flybilletter til Budapest i Travelmarkets flysøgemaskine. Husk at tjekke priskalenderen for at finde de billigste rejsedage.

Du kan også tjekke lavprisoversigten med flybilletter til Budapest og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Juleshopping og de bedste julemarkeder i Danmark, Sverige og Tyskland

Der var ikke mange af vores Facebook brugere, som stemte på denne kategori. Måske fordi at man – afhængig af, hvor man bor – kan nå de fleste julebyer på en endagsshoppetur. Uanset hvad, er der store juleoplevelser at hente i hver og en af disse fantastiske julebyer.

Juleshopping og julemarkeder i Danmark

Par på juleshoppetur i Latinerkvarteret i Aarhus

Juletur til Aarhus

Jeg er født og opvokset i Aarhus, så for mig er der en særlig glæde ved at opleve Aarhus ved juletid. Jeg vil især fremhæve det hyggelige latinerkvarter med de mange små specialbutikker og et besøg i Den Gamle By, hvor du får oplevelsen af at gå midt i den gamle julekalender. En hyggelig tradition er også juletræstændingen af byens juletræ på Rådhuspladsen i Aarhus (Søndag den 28. november).

Tivoli Friheden omdannes også i år til juleland (plejer at være åbent fra 14. nov-30. dec. – Pris for personer over 90 cm.: 140 kroner). Her kan du opleve et magisk juleland med Danmarks måske højeste juletræ, julekor, en 70 meter lang lystunnel med 50.000 LED-lys, møde julemanden og besøge parkens mere end 30 boder. Aarhus Mad og Marked står for en hel bodeby, som byder på jule-kulinariske oplevelser.

Arkitektskolens julemarked i AarhusARos er der i julemåneden masser af julehygge med spændende arrangementer, god musik og mad i Café & Orangeri foruden en masse andre spændende arrangementer. Du kan selvfølgelig også juleshoppe i ARoS Shoppen, som bugner af gode gaveidéer. Se Aros’ kalender her.

Populære julemarkeder i Aarhus

 • Det populære julemarked på Ingerslevs Boulevard med ca. 60 boder, som byder på lokale madvarer og traditionelt julepynt og faktisk også sydlandsk stemning med julelækkerier, specialiteter og gaveidéer fra op mod 20 europæiske lande. (Onsdage og lørdage i december 2021 fra kl. 8-14)
  Byens kunst- og julemarked i Ridehuset med 80 stande som fulde af julepynt (20- nov.-19. dec. 2021 kl. 11-17).
 • Juleaktiviteter i Den Gamle By (Hvornår: Plejer at blive afholdt fra omkring 20. november – 31. dec.) Pris for voksne: 150 kroner – Børn: 0,-

Trendy julemarkeder i Aarhus i 2022

 • Arkitektskolens julemarked – Hvor: På den nye arkitektskole, som har adressen Exners Plads 7 8000 Aarhus (Hvornår: 4. december og 5. december 2021 – Begge dage kl. 10-17).
 • Godsbanens julemarked med unikadesign og kunsthåndværk. Når du bliver sulten, kan du gå på gastronomisk opdagelse i “Kødbyens Mad & Marked” – Hvor: Skovgaardsgade 3 (Onsdag og torsdag, 1. og 2. december 2021 kl. 14-20).

Gode forslag til, hvor du kan nyde lidt godt eller spise på din juletur til Aarhus

På Salling ROOFTOP kan du opleve den flotteste panoramaudsigt over julepyntede Aarhus. Er du modig, kan du gå ud på glasrampen, hvor du fra 25 meters højde kan se direkte ned på det julepyntede Strøg. På den hyggelige tagterasse kan du pakke dig ind i tæpper og nyde en varm kop kaffe eller gløgg og æbleskiver (Hele november og december 2021).

På dette stemningsfulde madmarked finder du masser af mad og drikke fra hele verdenen. Og begge madmarkeder har et område med julelækkerier.

 • Julemarked hos Aarhus Street Food: Fra d. 1. december er der jul i Garagen ved Aarhus rutebilstation. Der tændes for den kæmpestore æbleskivepande, laves lækker gløgg, og alle køkkenerne har en speciel juleret på menuen. Festlighederne fortsætter hver dag indtil den 23. december kl. 15.00. – Hvor: Ny Banegårdsgade 46)

Sådan finder du en billig juletur til Aaarhus

Find et billigt hotel i Aarhus her.

Juletur til København

Det julepyntede Nyhavn i decemberJeg har også ofte besøgt København i julemåneden, og hovedstaden oser af hygge og god stemning. I december inviterer byens kirker til julekoncerter, og teatrene byder på hyggelige juleforestillinger. Og juleklædte Tivoli (19. nov. 2021 – 2. jan. 2022) er selvfølgelig et must. Men du bør også gå en tur omkring Nyhavn, som vil være julepyntet med lys og guirlander, og du vil kunne købe julelækkerier i de hyggelige boder. (Plejer at blive afholdt fra starten af november til 23. december).

Populære julemarkeder i København og omegn

 • Julemarked på Kongens Nytorv (12. nov. – 22. dec. 2021 Mandag til onsdag: kl. 11.00-19.00, Torsdag: kl. 11.00-20.00, Fredag-lørdag: kl. 11.00-21.00, Søndag: kl. 12.00-19.00)
 • Deutschs julemarked på Højbro Plads (12. nov. – 22. dec. 2021 Mandag til onsdag: kl. 11.00-19.00, Torsdag: kl. 11.00-20.00, Fredag: kl. 11.00-21.00, Lørdag: kl. 11.00-21.00, Søndag: kl. 12.00-19.00)
 • H.C. Andersens julemarked på Nytorv (12. nov.-21. dec. 2021)
 • Jul på Kronborg Slot (27.-28. november og 4.-5- december kl. 10-17 – Hvor: Helsingør)
 • Stemningsfuldt loppe- og julemarked i det smukke Odd Fellow Palæ, hvor overskuddet går til at holde juleaften for 250 socialt udsatte børn og forældre (Lørdag den 20. november kl. 11-15 – Hvor: Bredgade 28)

Danske kunshåndværkere og designeres julemarked i København

Trendy julemarkeder i København i 2022

 • Danske kunsthåndværkeres og designeres julemarked, hvor du kan købe unikaværker og designprodukter (Bliver desværre ikke afholdt i år – Hvor: I et opvarmet telt i Designmuseets have, Grønnegården, Bredgade 68).
 • Julemarkedet på det kongelige kunstakademi (Søndag den 28. november 2021 kl. 10-17)
 • Hipt julemarked i Jægersborgsgade (Afventer datoer)
 • Christianias julemarked (Plejer at blive afholdt 9. december kl. 12 -20. december kl. 20)

Torvehallerne i KøbenhavnGodt forslag til, hvor du skal spise på din juletur til København

Hvis du bliver lækkersulten, kan jeg anbefale, at du besøger Torvehallerne, som er klædt på til jul. Her kan du gå og samle appetit ved de mange madboder, mens du overvejer, om du skal spise fisk, sandwich eller tarteletter. Fransk, japansk, italiensk eller meksikansk. Eller du kan blot tage en kop kaffe, mens du nyder stemningen omkring dig.

Sådan finder du en billig juletur til København

Find et godt og billigt hotel i København her.

Julemarked på Gammeltorv i AalborgJuletur til Aalborg

Og en by, som virkelig markerer sig i julemåneden, er Aalborg, som flere gange er blevet kåret som årets juleby af Dansk Julemands Laug.

I år sætter byen alle kræfter ind for at skabe en helt fantastisk julestemning. Fra den 19. november og frem til 23. december 2021 dufter byen af brændte mandler, glühwein og æbleskiver. Og Aalborgs store julemarked bliver endnu større. Planen er, at du hver dag kan møde julemanden og købe masser af julelækkerier både på Gammeltorv og Nytorv. På julemarkedet kan du også få en tur i en gammeldags karusel og et stort pariserhjul.

Trendy julemarked i Aalborg

Julemarked på Aalborg Kloster med masser af unika kunst og design (Hvornår: 11.-12. december 2021 – Lørdag kl. 10-17 | Søndag kl. 10-16)

Trendy julemarkeder i Kolding

  • Julemarkedet på Trapholt Museum (27.-28. november 2021 – Hvor: Æblehaven 23), hvor der er juleworkshop for børn, og hvor du bl.a. kan finde unikajulegaver fra nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere og nyuddannede designere. Læs mere her.
  • Julemarked på Trapholt Museum i KoldingJulebazar i tre etager på Designskolen i Kolding (Fredag den 26. november kl. 14-19 og lørdag den 27. november kl. 11-17 –  Hvor: Ågade 10), hvor du i de godt 125 boder kan finde lækkert pynt til dit juletræ og personlige gaver til dem du holder af. Jeg besøger Designskolens julemarked hvert år og finder altid en fin juleting eller noget til at forny hjemmet.

 • Stemningsfuldt julemarked på Koldinghus (3.-4. december kl. 10-17 og 5. december 2021 kl. 10-16 – Hvor: Markdanersgade 11), hvor du kan besøge over 60 forskellige udstillere fordelt over hele slottet. Her kan du fx købe unika design, julepynt, dekorationer, håndværk, smykker og lokale specialprodukter.

Juletur til Odense

Odense holder sig selvfølgelig heller ikke tilbage, når det gælder julerier. Især den gamlebydel i Odense er et besøg værd. Her finder du et overflødighedshorn af underholdning for hele familien.

I de to første weekender i december kan du opleve et eventyrligt julemarked i de historiske, brostensbelagte Odense med et skønt virvar af boder, hestevogne, gøglere, julekor, karuseller, nisser og H.C. Andersens kendte eventyrfigurer. Altsammen skaber en god gammeldags markedsstemning (4.-5. december og 11.-12. december 2021).

Juleshopping og de bedste julemarkeder i Sverige

Vores brødreland Sverige har mange fine juletraditioner, som minder om vores, og svenskernes gode smag i design og mode gør, at en juleshoppingtur til enten Malmø, Gøteborg eller Stockholm er en rigtig god idé bl.a., fordi du kan spare mange penge på dine julegaveindkøb.

Juletur til Gøteborg

Med sine smalle brostensbelagte gader og hyggelige små træhuse er Gøteborg indbegrebet af en hyggelig juleby!

Jul i forlystelsesparken Liseberg i GöteborgDu kan f.eks. starte dagen i Haga-kvarteret omkring Haga Nygata, hvor du kan shoppe i specialforretningerne med trendy og vintage varer eller købe hjemmelavede og lokalt producerede lækkerier og håndværk i de udendørs markedsboder (27. nov. – 19. dec. 2021 kl. 10-16). Ind imellem kan du gøre pitstop i en af kvarterets mange cafeer, hvor du kan nyde en kaffe og typiske jule”pepparkakor” og lussebullar.

Et andet sted, hvor du vil få opfyldt dit shoppebehov, er i Nordstan, som med sine 180 butikker og forretninger er et af Europas største shoppingcentre. Inde i centret finder du også juleboder med masser af julegaveideer (15. nov-30. dec. 2021).

Når du er færdig med at shoppe, kan du tage turen langs “Ljusstråket”, byens fantastiske juledekoration med 3 km. oplyste gader fra operaen på havnen til Nordens største forlystelsespark Liseberg. Her finder du det rene juleland med 80 boder og butikker, skøjtebane og skibakke (Starter 19. november 2021).

A la London Christmas Design Market er et designjulemarked ved Auktionsverket Kulturarena (20.-21. november 2021 kl. 10-18)

Godt forslag til, hvor du skal spise på din juletur til Gøteborg

Hvis du er på romantisk juletur eller blot en rigtig foodie, vil jeg anbefale, at du besøger Store Salu-hallen. Under den smukke tagkonstruktion fra 1889 finder du 40 specialbutikker og restauranter, hvor du bl.a. kan prøvesmage gourmetskinker, oste og pølser.

Sådan finder du en billig juletur til Gøteborg

Find et billigt hotel i Gøteborg her.

Foretrækker du at flyve til Gøteborg? Find en pakkerejse med fly og hotel i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Stemningsfuld bygning og juletræ i MalmøJuletur til Malmø

Fra slut november og hele december byder Malmø på et væld af hyggelige juleaktiviteter og shoppemuligheder, og det tager kun 35 minutter med toget fra Københavns hovedbanegård til Malmø Central.

En af de store fordele ved Malmø er, at byen har en perfekt og overskuelig størrelse. Fra Stortorget tæt på Centralen til Triangeln er det bare at følge gågaden, og i sidegaderne til strøget ligger de bedste steder for dem, der kan lide personlige butikker og listige cafeer.

Du finder unikke gaver og den bedste julestemning i og omkring Lilla Torg. De gamle bindingsværkshuse er den hyggeligste baggrund for de mange boder, hvor der sælges specialiteter, godt design og kunsthåndværk for enhver smag og pengepung. På selve torvet er der også cafeer og restauranter af enhver slags.

Populære julemarkeder i Malmø

 • Økologisk fair trade-julemarked med boder med økologi, lokale specialiteter, genbrug og vintage på Gustav Adolfs Torg (Plejer at blive afhold fra slutningen af november til 23. december Hverdage kl. 11-19, weekender kl. 14-19).
 • Mitt Möllans julemarked med lækre varer fra Malmøs små og lokale producenter. Her finder du også masser af kunst, design og antikke fund. (2.-3. december 2021 kl. 16.00-12.00 og 4.-5. december kl. 12-17).
 • Er du en foodie bør du besøge Drottningtorget og Bondens eget marked med økologiske og lokaltproducerede varer (11. dec. 2021 kl. 9-14). Alle markeder ligger i gåafstand fra Malmøs hovedstation).
 • Det idylliske Sct. Gertruds marked, som afholdes i en skøn indergård, hvor traditionel mad og unikke håndværk- og designvarer sælges i boder mellem bindingsværkshuse (Afventer datoer)

Har du ikke noget imod at bevæge dig ud i udkanten af Malmø, bør du besøge julemarkedet Katrinetorp, som påstås at være det smukkeste julemarked i Sydsverige. Her kan du købe kunsthåndværk og lokale delikatesser i en smuk kulisse af levende lys, blomster, sang og musik. I 2021 afholdes julemarkedet den 3.-5. december på Katrinetorps allé 1. Pris for voksne: 80 kroner – børn under 15 år: Gratis

Den 13. december afholdes der Lucia-optog flere steder i byens centrum, og i kirkerne er der flere musikarrangementer.

Sådan finder du en billig juletur til Malmø

Find et billigt hotel i Malmø her.

Aftensstemning og juletræ i Stockholm

Juletur til Stockholm

Stockholm er en fantastisk by at besøge året rundt. Vi har besøgt byen flere gange i sommerferien.  Og i 2019 var jeg for første gang på juletur til Stockholm. Jeg, min mand, vores datter på 14 år, min svigerinde og min voksne niece fløj til Stockholm en fredag i midten af december, og så tog vi toget hjem om søndagen. Jubiiiiii, vi havde en superhyggelig juletur til Stockholm, hvor vi valgte at bo på det charmerende Castanea Old Town hostel midt i Södermalm!!! Dog skal det siges, at vi var skuffede over, at der var så få julemarkeder, og at de ikke holdt åbnet om aftenen. Men alt andet var helt perfekt.

Hvert år i november pyntes Stockholm 30 torve og gader med stemningsfulde lysinstallationer for at byde de mange besøgende velkommen. Går du på opdagelse i de smalle gader og gyder, vil du kunne finde spændende små butikker og hyggelige spisesteder.

Er du i byen 13. december, så gå ind til en af de mange Lucia koncerter i byens kirker.

Populære julemarkeder i Stockholm

 • Det stemningsfulde og traditionsrige julemarked på Skansen, som har været afholdt siden 1903 (22. november-19. december 2021 kl. 10-16)
 • Julemarkedet på Stockholms ældste torv, Stortorget i Gamla Stan (Plejer at blive afholdt fra slutningen af november til 23. dec. kl. 11-18).
 • Stemningsfuldt julemarked på slotsgården ved Drottningholm. Her kan du købe traditionelt svensk håndværk og delikatesser  (4. december 2021 kl. 10-17, 5. december 2021 kl. 10-16 – Hvor: 10 kilometer uden for Stockholm)
 • Det stemningsfulde Utö julemarked med unika ting og svenske delikatesser (tilsyneladende aflyst i 2021). Vil du besøge dette julemarked, skal du tage en båd ud i skærgården. Utö er nemlig en lille skærgårdsø, som ligger i Stockholms skærgård.

Vil du prøve et klassisk svensk julebord, kan du fx booke bord på M/S Waxholm III, som siges at være et vaskeægte skærgårdsskib. Her får du en rundtur i skærgården, mens du nyder bordets glæder.

Er formålet med storbyferien at shoppe, bør du dog begive dig til Norrmalm, hvor f.eks. gågaden Drottninggatan er centrum for et rigt forretningsliv. Du bør også besøge den eksklusive plads Stureplan, hvor du kan opleve ægte juleglamour i butikkerne. Og husk at lægge vejen forbi Stockholms mest kendte stormagasin NK (Nordiska Kompaniet) i Hamngatan for at se deres juleudsmykninger i vinduerne.

Min 14-årige datter går meget op i vintage- og second-butikker. Hvis du har det på samme måde, så kan du her få tips til de gode butikker i Stockholm.

Sådan finder du en billig juletur til Stockholm

Find dine flybilletter til Stockholm i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Stockholm og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Juleshopping og de bedste julemarkeder i Tyskland

Juleshopping i Tyskland har en særlig betydning for mig, fordi min barndoms december altid indeholdt en hyggelig juletur til en af de tyske storbyer. Der er mange storbyer i Tyskland, som gør meget ud af juleudsmykningen, og du kan vælge mellem mere end 150 af de skønneste tyske julemarkeder i 2022. Her vil jeg nævne fire byer med julemarkeder i Tysland. To af byerne står mit hjerte særligt nært; nemlig Hamborg og Berlin. De to andre tyske storbyer er Flensborg og Lübeck, som jeg har besøgt utallige gange.

Julemarked ved rådhuset i Hamborg

Juletur til Hamborg

Blot to timers kørsel syd for den danske grænse venter Nordtysklands indkøbsmetropol Hamborg, der er berømt for sine mange julemarkeder.

I Hamborg er shoppemulighederne utallige. Hvis du søger unge og kreative butikker skal du søge mod kvartererne Schanzen og Karolinenviertel.

Ellers kan du finde både store varehuse og eksklusive små butikker i den indre by ved Jungfernstieg og Neuer Wall, i hansekvarterne og Europa-Passage.

Selfie af par på julemarked i Hamborg

De bedste julemarkeder i Hamborg

Hamborgs centrum byder på et væld af julemarkeder i 2022 – fra ca. 25. november til 30. december.

 • Det største julemarked ligger foran det imponerende Rathaus med ca. 150 hyggelige salgsboder (Plejer at blive afholdt fra slutningen af november til 23. dec. kl 11-21 | Fredag og lørdag indtil kl. 22 – Se den flyvende julemand med rensdyr hver dag kl. 16, 18 og 20).
 • Du finder også smukke julemarkeder i Mönckebergstrasse, Jungfernstieg og Spitalerstrasse, i ûbersee-kvarteret og på Gänsemarkt, ved Stadthausbrücke og ved Binnenalster.

Trendy julemarkeder i Hamborg

 

 • Holy Shit Shopping julemarked er et pop-up kunst- og designmarked med over 300 boder med unika-brugskunst, tøj, smykker og streetfood. (Afventer datoer kl. 12-20 – Messehalle B1, North Entrance, Karolinenstraße gegenüber Messeplatz 1 – Entré: 5€ (børn under 14 år: gratis) Du kan købe entrébilletter her – find den bedste transport dertil på Google Maps)

Alternative julemarkeder i Hamborg

Er du til et mere utraditionelt og erotisk julemarked, skal du besøge Santa Pauli Julemarked i Hamborgs St. Pauli-kvarter ved det livlige Reeperbahn (15. nov.-23. dec. 2021) Det er oplagt at besøge dette julemarked, når de andre lukker, fordi det holder åbent til kl. 23.

Sådan finder du en billig juletur til Hamborg

Find et billigt hotel i Hamborg her.

Foretrækker du at flyve til Hamborg? Find dine flybilletter til Hamborg i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller lav en søgning efter en pakkerejse med fly og hotel i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Kareter og juletræ ved Brandenburger TorJuletur til Berlin i 2022

I november og december forvandles Tysklands hovedstad til et paradis for juleelskere med et stort festfyrværkeri af lys, julepynt, juletræer og masser af hygge! Taget på Sony-centeret forvandles til en kæmpe stjernehimmel. På den berømte boulevard Unter den Linden pyntes træerne med spektakulære lysdekorationer. Og byen kan bryste sig af mere end 60 julemarkeder 2022. Jeg har været i Berlin to gange i 2017 og 2018, og må blankt erkende, at det er den bedste juleby, jeg har besøgt indtil nu. Og jeg har virkelig besøgt mange!

Samtidig har Berlin et væld af spændende butikker at byde på. Kurfürstendam er et rent slaraffenland for modeelskere. Og storbyen er særligt kendt for sine mange second-hand butikker, hvor du kan være heldig at finde gemte skatte mellem metervis af brugt tøj og møbler.

I området omkring Kreuzberg og en tur ned af Oranienstrasse, Bergmannstrasse eller Mehringdamm kan du sagtens bruge timevis i de små specialbutikker og spændende cafeer. Er du mere til overdådig shopping, kan du tage på opdagelse i det store shopping-center KaDeWe – Kaufhaus des Westens, som er et af Europas største stormagasiner.

Julemarked ved Gendarmenmarkt i BerlinDe bedste julemarkeder i Berlin

Efter min mening har Berlin nogle af de bedste julemarkeder i verden. Her får du mine otte favoritjulemarkeder.

 • Det romantiske julemarked ved Gendarmenmarkt med sine smukke historiske bygninger byder på kunsthåndværk og show og er efter min mening det flotteste julemarked i Berlin (22. nov.–31. dec. 2021 − U-bahn: Stadtmitte).
 • Det stemningsfulde Lucia julemarked i Kulturbrauereier et af mine favoritjulemarkeder i Berlin. Det ligger i gården i et gammelt bryggeri og skal helt klart besøges efter mørkets frembrud (22. nov.–22. dec. 2021 | Mandag–­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Fredag kl. 15­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­-22 – Lørdag-Søndag kl. 13-22 – U-bahn: U2 Eberswalder Str.).
 • Julemarkedet ved Berlins røde rådhus er et af Berlins største julemarkeder med boder, stor skøjtebane og et 50 meter højt pariserhjul (Plejer at blive afholdt fra slutningen af november til slutningen af december − Rathausstrasse 15, U-bahn: Alexanderplatz).
 • Det største og mest traditionsrige julemarked i Altstadt Spandau med op mod 400 stande i weekenden (Plejer at blive afholdt fra slutningen af november til 22. december – U-bahn: Rathaus Spandau).
 • Julmarkedet ved shoppingcentret Alexa ved Jannowitzbrücke og Alexanderplatz har ca. 150 boder og et stort underholdningsprogram (Plejer at blive afholdt fra slutningen af november til 26. december kl. 14-22)- U- eller S-bahn: Jannowitzbrücke/Alexanderplatz).
 • Julemarkedet ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche med over 100 boder og et stort underholdningsprogram er et af de mest besøgte (Plejer at blive afholdt fra slutningen af november til starten af januar – U-bahn: Kurfürstendamm).
 • Ved slottet Charlottenburg afholdes et smukt og meget populært julemarked med ca. 250 boder i kejserlige omgivelser (22. november-26. december 2021 − Bus: M45).

Alternative og trendy julemarkeder i Berlin

  • Weihnachtsrodeo, et af Berlins mest hippe indendørs julemarkeder med bl.a. designertøj og street food, som har til huse i Berlins første store kølehus (Plejer at blive afholdt i de tre første adventsweekender – U-bahn: Mendelssohn-Bartholdy-Park)
  • Julemarkedet på Klunkerkranich, ligger på toppen af Neukölln-arkaden med flot udsigt over Berlin. Her finder du boder med kunsthåndværk, smykker, tøj og traditionelle julelækkerier (Fredage, lørdage og søndage i december, Gratis entre fra 12-16. Efter 16: 3 Euro – U-bahn: Rathaus Neukölln).
  • Det hyggelige økologiske adventsmarked på Kollwitzplatz i Prenzlauer Berg, hvor vi sidste år købte hjemmestrikkede sokker og hjemmelavede julekort (Blive typisk afholdt på de fire adventssøndage kl. 12-19 − U-bahn: U2 Senefelderplatz)
 • Holy Shit Shopping julemarked er et pop-up kunst- og designmarked med over 300 boder. Perfekt til juleshopping af unika-brugskunst, tøj og smykker. Tag frokosten på øverste etage, som er fuld af boder med streetfood. (Afventer datoer for 2021 kl. 12-20 – ARENA Berlin, Eichenstraße 4 – Entré: 5€ (børn under 14 år: gratis) Du kan købe entrébilletter her – find den bedste transport dertil på Google Maps)

Sådan finder du en billig juletur til Berlin

Find dine flybilletter til Berlin i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Berlin og andre julebyer.

Find et godt hotel i Berlin i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

Foretrækker du en pakkerejse til Berlin med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Læs også: Juletur til Berlin i 2022 – De bedste tips og tilbud

Familie på julemarked i Flensborg

Juletur til Flensborg i 2022

En juletur til Flensborg er på mange jyders to-do-liste i december, og det skyldes, at man kan kombinere en hyggelig dag i Flensborgs gader med en juleindkøbstur ved grænsen. Kommer du fra Sjælland, vil du nok foretrække at besøge Rostock, som også er en skøn juleby.

I Flensborgs gamle centrum er gådegadestrækningen mellem Norder- og Südermarkt smukt julepyntet. Når du slentrer ned ad gågaden, kan du besøge ca. 60 boder med kunsthåndværk, julepynt, kulinariske lækkerier og specialiteter. Og vælger du at besøge Flensborg på en kold dag, vil du garanteret blive fristet af den skønne juleduft af fx glühwein, kakao, brændte mandler og sukkeræbler på pind. For enden af gågaden ligger det almindelige marked, som er fuld af lækker frugt og grøntsager og specialiteter.

Når du bliver rigtigt sulten, kan du besøge ølbryggerierne ved havnefronten eller en af de mange caféer og restauranter på strøget og i de små gyder og stræder.

Julemarkedet ved Südermarkt, Holm og Große Str.: 22. nov – 24. dec. + 27.-31. dec. 2021. Mandag til lørdag kl. 10.00-22.00. Søndag kl. 11.00-20.00. 24.12 og 31.12. lukker markedet kl. 14.00.

Vil du på weekendtur til Flensborg, kan du finde et godt hotel i Flensborg her.

Julestemning og julemarked i Lübeck

Juletur til Lübeck i 2022

En anden populær by i julemåneden er Lubeck. Og besøger du denne by, kan du glæde dine julegæster med at servere den lækre lübecker marcipan.

Det de fleste dog drages af, er det hyggelige julemarked i den gamle bydel. Lübecks julemarked er over 350 år gammelt, og det er bredt ud over det meste af den stemningsfulde gamle by. Du kan bruge timevis på at besøge de mange boder med lokale specialiteter, glühwein og gaveartikler.

Hvornår starter julemarkedet i Lübeck i 2022? Julemarkedet i Lübeck holder normalt åbent fra den 22. november og lukker ned igen 30. december. Dog er julemarkedet lukket den 25. december.

Vil du på weekendtur til Lübeck, kan du finde et godt hotel i Lübeck her.

Det store julemarked ved Römerplatz i FrankfurtJuletur til Frankfurt

Har du besøgt Hamborg og Berlin er Frankfurt et godt alternativ. Selv om byen kaldes Tysklands Manhattan, finder du også gamle byfacader og charme. Og så er Frankfurt fuld af julemarkeder og shoppingmuligheder.

Det mest populære julemarked finder du i en yderst smuk kulisse på Römerplatz. Julemarkedet er mere 600 år gammelt og et af Tysklands ældste julemarkeder. Med et 30 meter højt juletræ og 200 boder er det også et af Tysklands største julemarkeder. Julemarkedet åbner i slutningen af november og fortsætter indtil lige før jul.

Vil du besøge et mere utraditionelt julemarked, bør du besøge CityXmas, som er Frankfurts højest beliggende julemarked. Her skal du nemlig op på toppen af parkeringshuset Konstablerwache, hvor du får en fantastisk udsigt over Frankfurts skyline.

Hvis din juletur til Frankfurt indbefatter shopping af julegaver, så besøg Frankfurts største strøggade, Die Zeil. Du kan nærmest finde alt, hvad hjertet begærer i de utallige kædebutikker og specialforretninger. Er du mere til unika-ting, så besøg gaderne ved Brückenstrasse, hvor du finder små butikker med genbrugsbutikker, bæredygtigt tøj og lokale designere.

Julemarked i RigaJulemarkeder i 2022 og juleshopping i Baltikum

I vores rundspørge på Facebook var der ikke så mange, som havde mod på at prøve en juletur til Baltikum. Alligevel har jeg valgt at nævne Riga og Tallinn, fordi begge byer byder på juleshopping og julemarkeder af høj kvalitet.

Juletur til Riga

Det siges, at traditionen om at pynte juletræer startede i Riga i Letland. I 1510 blev et pyntet juletræ stillet på Torvet til skue for alle, og langsomt bredte traditionen sig.

I Riga holdes traditionen stadig ved lige. Du finder nemlig byens store juletræ og et hyggeligt julemarked på domkirkepladsen (Doma laukums) midt i den gamle bydel (Plejer at blive afholdt fra 1. december til starten af januar), som står på UNESCOS liste over verdens kulturarv. På markedet kan du bl.a. købe gløgg, ristede mandler og honningkager. Og du kan gøre din juleshopping af bæredygtigt legetøj, lettisk håndværk, hjemmelavet julepynt, håndlavet julepynt og meget mere.

Populære julemarkeder i Riga

 • Julemarkedet i Esplanāde Park
 • Julemarkedet på den store plads Līvu laukums.
 • På lørdage er der også et jule- og loppemarked i Kalnciema-kvarteret.

I centrum kan du vælge imellem et stort udvalg af caféer, restauranter eller butikker. Det bedste juleshoppestrøg er Kalku iela med start fra Frihedsmomumentet.

Jeg har selv besøgt Riga ved juletid, og det er en fantastisk by, hvor du kan finde mange unikke gaver til billige penge. Jeg købte bl.a. utallige par hjemmestrikkede strømper og vanter i smukke farver til mig selv og min familie.

Sådan finder du en billig juletur til Riga

Find dine flybilletter til Riga i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Riga og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Aftenstemning i julepyntede TallinnJuletur til Tallinn

Fra København kan du nå hovedstaden i Estland på 1 1/2 time. Tallinn er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa, og den gamle bydel med brostensbelagte gader og smalle stræder har mange hyggelige cafeer, butikker og restauranter.

Allerede i slutningen af november forvandles den gamle bydel i Tallinn til et eventyrligt julemarked fra fortiden, og ifølge den engelske avis Times hører julemarkedet i Tallinn til blandt de bedste i Europa (Plejer at blive afholdt fra midten af november til startena af januar kl. 10.00-19.00). På Rådhuspladsen finder du et fantastisk juletræ samt et halvt hundrede boder fyldt til randen med estiske delikatesser og mulige julegaveideer såsom fine håndstrikkede uldne sweatre og halstørklæder eller smukt håndlavet trælegetøj. Derudover kan børnene gå på opdagelse i et mini-zoo med bl.a. kaniner, geder, lam, ponier og gæs.

Du bør også finde vej til den lille sidegade Katariina Käik, hvor lokale kunstnere har deres værksteder og producerer smukke sager i glas, keramik og ædle metaller. I Tallinn har du således rig mulighed for at finde unikajulegaver uden at skulle betale en formue.

Efter en vellykket bytur med julemarkeder og juleshopping er det skønt at slappe af og bliver forkælet i en af byens mange spaer.

Sådan finder du en billig juletur til Tallinn

Find dine flybilletter til Tallinn i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Tallinn og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Kom med et godt tip til juleshopping og de bedste julemarkeder i 2022

Har du selv en favoritjuleby, som er pefekt til juleshopping. Eller kender du et godt julemarked, som ikke er nævnt her? Så skriv det gerne i kommentarfeltet helt nederst på siden. Jeg vil også være taknemmelig, hvis du vil gøre opmærksom på, hvis et julemarked mod forventning er lukket eller ikke har levet op til dine forventninger.

Har du fundet ud af, hvor du vil hen på juletur i 2022?

Find billige flybilletter til din juletur i denne lavprisoversigt for juleshoppingperioden.

Find et billigt hotel til din juletur i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

Du kan også tjekke andre rejser i december og rejser i november på vores oversigtssider for disse måneder.

OVS!!! Så vidt muligt angiver jeg datoer for de enkelte julemarkeder i 2022. De fleste datoer finder jeg på Internettet og via diverse turistinformationer, så jeg tager forbehold for mulige fejl.

De bedste julemarkeder og juleshopping

Bedøm artiklen her.

DårligtIkke optimalOKGodFantastisk

Current rating 5

Topfoto Glade venner på juletur (c) Getty Images / MilanMarkovic
Romantisk juletur i 2022 (c) istockphoto / AzmanL
Pigetur i 2022 (c) istockphoto / AleksandarNakic
Juletur til New York i 2022 (c) istockphoto / franckreporter
Juletur til London i 2022 (c) istockphoto / _ultraforma_ | Birgitte Oxlund
Juletur til Paris med familien i 2022 (c) istockphoto / encrier
Juletur til Prag i 2022 (c) istockphoto / io_nia
Par ved port(c) istockphoto / mediaphotos
Kvinde på juleshopping i 2022 (c) istockphoto / SelectStock
Juletur til Wien i 2022 (c) istockphoto / sborisov
Juletur til Amsterdam i 2022 (c) istockphoto / Lya_Cattel
Juletur til Budapest i 2022 (c) istockphoto / titoslack
Latinerkvarteret i Aarhus i 2022 (c) visitaarhus.dk
Arkitektskolens julemarked i 2022 (c) Arkitektskolen i Aarhus
Juletur til København i Nyhavn i 2022 (c) istockphoto / PhotographerCW
Juleshopping og julemarked hos Danske kunsthåndværkere og designere i 2022 (c) Christoffer Askman
Jul i Torvehallerne i 2022 (c) Torvehallerne KBH
Julemarked i Aalborg i 2022 (c) visitaalborg.dk
Julemarked på Trapholt Museum i 2022 (c) Trapholt Museum
Juletur til Gøteborg i 2022 (c) istockphoto / lkoimages
Juletur til Malmø i 2022 (c) istockphoto / secablue
Juletur til Stockholm i 2022 (c) istockphoto / Akropot
Julemarked ved Rådhuset i Hamborg i 2022 (c) Nellmac
Juletur til Hamborg i 2022 (c) Birgitte Oxlund
Brandenburger tor i 2022 (c) istockphoto / inacioluc
De bedste julemarkeder i Berlin i 2022 (c) istockphoto / querbeet
Julemarked i Flensborg i 2022 (c) Birgitte Oxlund
Julemarked på Römerplatz i Frankfurt 2022 (c) sborisov
Juletur til Riga i 2022 (c) istockphoto / Roman Babakin
Juletur til Tallinn i 2022 (c) istockphoto / IgorSokolov

Kommentarer til indlægget

 1. Synes det er underligt at det fuldstændigt fantastiske julemarked i Zagreb aldrig er nævnt det slår ellers alle andre steder da hele byen er involveret☺️

  • Kære Lillian, tusind tak for dit gode tip. Når jeg skal udvide guiden med de bedste julemarkeder, vil jeg helt sikkert kigge på Zagreb 😀 De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 2. Vesterbro: Handl unikt, lokalt og meningsfuldt til jul

  Monday Studio Art Shop & Gallery, Settlementet Saxogade og Vesterbro RAW tilbyder den 7. december i fællesskab alt fra julemad, design og fest for store og små i Saxogade til avantgarde unika-pynt fra lokale kunstnere og designere i Monday Studios julestue i Brorsonsgade, til bionedbrydeligt glitter, tasker af traktorslanger og meget mere hos Vesterbro RAW Marked på Onkel Dannys Plads.

  Besøg os alle og handl lokalt og meningsfuldt denne jul❤️

  Vesterbro RAW marked
  Forsamlingshuset & Råhuset
  Onkel Dannys Plads
  kl. 11-17

  Settlementet Saxogade
  kl 11-14

  Monday Studio Art Shop & Gallery
  Brorsonsgade 8
  7. & 8. december
  kl. 11-16

 3. Hej

  Mig og en veninde regner med at smutte en juletur til Amsterdam, men alt jeg kan finde er at julen starter midt november,

  Vi regner med at tage derned torsdag i uge 46, og tage hjem søndag, er vi så
  Heldige at opleve julen der ? 🤞🏼🤔

 4. Hej, tak for god artikel.
  Jeg tager på juletur hvert år med en veninde, og har gjort i mange år. Blot til info så har de bedste byer været Bremen og Düsseldorf indtil videre. Bedre end Nürnberg og Køln som ellers får mere reklame. Düsseldorf meget lidt turistet og masser af plads i byen.

  • Hej Sisse, Jeg er glad for at høre, at du kan bruge min artikel. Og mange tak for dine gode tips. Jeg vil helt sikkert kigge nærmere på Bremen og Düsseldorf! De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 5. Vi tager til Dublin i år og det er korrekt at der ikke er noget disideret julemarked i byen, men jeg har på Dublin councils hjemmeside fundet ud af at der på en hjemmeside der hedder dublinatchristmas.ie vil ligge et program over samtlige begivenheder og events i byen under julenmåneden med start fra midt november. Der findes allerede nu oplysninger på siden om hvornår julelysene i byen tændes og hvor man kan møde julemanden. Det fremgår også at der løbende vil blive lagt nye events ind.

  • Kære Camilla, tusind tak fordi du har brugt tid på at informere andre brugere om de spændende juleaktiviteter i Dublin. Jeg opdaterer siden med det samme. Rigtig god juletur til Dublin 🙂 De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 6. Har I et bud på hvornår det er billigst at købe fly/hotel, hvis man skal på julerejse? Er det nu, skal man vente en måneds tid eller skal man gøre det lige op til?

  • Hvornår du skal bestille din julerejse kommer helt an på, hvor “kræsen” du er. Hvis du fx drømmer om et bestemt rejsemål, hvis I rejser flere end to, eller du har helt bestemte kriterier, som du vil have opfyldt, så bør du købe din rejse så tidligt som muligt. Hvis du er fleksibel med afrejsetidspunkt, afrejselufthavn, rejsemål og hotelkategori, så kan du ofte vente til sidste øjeblik. De billigste flybilletter bliver dog solgt først. Jeg købte fx mine flybilletter i maj måned, fordi vi er fem, som skal på juletur til Berlin, og vi vil gerne afsted i en bestemt weekend.
   Rigtig god rejselyst! De bedste hilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.