De bedste julemarkeder og juleshopping i 2023 – 27 storbyer til din juletur

Birgitte Oxlund

Jeg har lavet en guide over 27 storbyer med juleshopping og de bedste julemarkeder i 2023 − både i Danmark og i udlandet. Her finder du masser af tips til din juletur i 2023 fx datoer for både hyggelige og trendy julemarkeder og et udvalg af de billigste flybilletter.

Tjek juleshopping og de bedste julemarkeder i din favoritjuleby i 2023

Da det er en virkelig udførlig guide, kan du klikke her og få et overblik over juleshopping og de bedste julemarkeder i den storby, som du overvejer at besøge:

De bedste julemarkeder i Danmark

AarhusKøbenhavnAalborgOdenseKolding

De bedste julemarkeder i Tyskland

HamborgBerlinFlensborgLübeckFrankfurt

De bedste julemarkeder i Sverige

Stockholm – GøteborgMalmø

De bedste julemarkeder i resten af Europa

LondonParisRomDublinWienAmsterdamPragBudapestKrakowRigaTallinn

De bedste julemarkeder uden for Europa

New York

Mine to favoritjulebyer i Europa

Berlin | Wien

Find billige flybilletter til din juletur

Juleshopping i udlandet – flyv billigt på juletur

Hvorfor skal du tage på juletur og besøge julemarkeder i 2023?

Par kysser hinanden på gade med stort juletræ og smukke bygningerDer er utroligt mange byer i ind- og udland, som gør noget ganske særligt ud af deres juleudsmykning, og som det er en fryd at opleve på en juletur. Samtidig kan du spare mange penge på at tage på juleshopping i udlandet. Hvor du vælger at tage på juletur i 2023, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pengepung er, og om du mest er til det velkendte, eller om du har lyst til at gå på opdagelse i en ny by.

Og jeg får en særlig varme i hjertet, når jeg tænker på mine juleture i Danmark og i udlandet.

Lige siden jeg var ganske lille, har det været tradition i min familie at tage på juleshoppingtur til en skøn storby, hvor vi hyggede os sammen og selvfølgelig udforskede mindst to og gerne tre til fire af de bedste julemarkeder. En stor del af det var også at købe lækkerier med hjem til hotelværelset og sidde i sengene og sludre og grine.

Den tradition har jeg ført videre til min egen familie. I starten tog vi på en romantisk parferie, og nu glæder vi os hvert år til en hyggelig familietur.

Uanset om du vil rejse med din partner, med dine venner eller som børnefamilie, vil du ganske sikkert få en uforglemmelig oplevelse.

I denne prisoversigt kan du finde nogle af de billigste flybilletter i juleshoppingperioden.

Hvor skal du tage på juletur i 2023?

Min families favoritby til en juletur er helt klart Berlin. Vi har været på juletur til Berlin tre gange, og har du ikke oplevet julemåneden i Berlin, vil jeg helt klart anbefale dig, at du booker en tur dertil. Vil du ikke helt så langt væk, vil jeg anbefale dig at tage til København eller Hamborg. Begge byer er højt på min liste over favoritbyer med de bedste julemarkeder og juleshopping.

Familiens juletur i 2023 gik til en helt ny juleby, som ingen af os havde besøgt ved juletid før; nemlig Wien. Jeg havde fået Wien anbefalet på det varmeste. og forventningerne var tårnhøje, især fordi vores juletur til Wien blev aflyst de seneste to år på grund af Covid-19. Og waauwwww, jeg er helt blæst bagover. Jeg er faktisk lidt i tvivl, om Wien bør overtage førstepladsen som byen med de bedste julemarkeder i Europa. Det er ihvertfald en af de smukkeste og mest tradtionsrige julebyer, der findes.

Hvert år spørger vi vores brugere på Facebook, hvor de gerne vil hen på juleshopping. De sidste fem år er juletur til New York i USA kommet ind på en klar første plads. Derfor har jeg valgt at nævne julebyerne i vores brugeres prioriterede rækkefølge.

Læs også: Julemarked i Strasbourg – måske det bedste julemarked i Frankrig

Gå gerne ind på Facebook og fortæl, hvorhen du vil på juletur i 2023.

Juletur, julemarkeder og juleshopping i New York

Skøjtebane ved Rockerfeller Center i New York

Priserne på flybilletter er så lave, at fantastiske New York for mange er helt opnåelig som rejsemål for en juleshoppingtur.

For over 30 år siden da jeg var Au Pair i USA, var jeg selv i New York ved juletid, og det var en eventyrlig oplevelse. Jeg husker især de trillionmange julelys i de sneklædte gader og den store stemningsfulde skøjtebane ved Rockefeller Center midt i centrum. Men da det jo er så mange år siden, kontaktede jeg mit netværk for at få nogle opdaterede tips til, hvad du skal se i New York i december måned. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er stadig nogle af byens største højdepunkter.

Hvis du har lyst til at kigge på overdådige julevinduer, der får selv Tivolis overdådige juledekorationer til at blegne, bør du besøge Saks, Macy’s, Barneys, and Bergdorfs. Disse forretninger er meget dyre men perfekte til lidt vindueskiggeri. Men New York er et shoppingmekka for alle pengepunge, og hvis du er ude efter unikke gaver, bør du især besøge Soho og nogle af de mange vintagebutikker. Et godt tip er at bestille mange af dine gaver over Internettet og så få dem sendt frit leveret til dit hotel i New York. På den måde er du sikker på at få varerne til den bedste pris.

Hvornår afholdes de bedste julemarkeder i New York 2023?

 • Det hyggelige julemarked i Bryant Park (midt i hjertet af Manhattan på 6th Avenue mellem W 40-42nd Street), hvor du kan gøre gode kup blandt smykker, fint håndværk og meget mere. Og hvad skal børnene lave? De kører på kælk på den populære kælkebane, midt blandt gigantiske skyskrabere (Oftest fra slutningen af oktober til starten af januar).
 • The Columbus Circle Holiday Market i Central Park har en helt enestående beliggenhed i New York (ved 59th Street og Central Park West, tæt på den sydvestlige indgang til parken). Her kan du finde de fineste julegaver lavet af kunsthåndværkere og designere (Oftest fra slutningen af november til og med 24. december).
 • Et tredje anbefalelsesværdigt julemarked er The Union Square Holiday Market, som er en juleinstitution i New York (Oftest fra slut november til og med den 24. december, dog lukket på Thanksgiving).

Sådan finder du en billig juletur til New York

Søg efter dine flybilletter til New York i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til New York og andre julebyer.

Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Juleshopping og julemarkeder i populære storbyer

For mange er julen lig med tryghed og velkendte traditioner, og derfor stemte vores Facebook brugere de populære storbyer London, Paris, Prag, Rom og Berlin ind på en klar anden plads. Selv om Berlin hører til under kategorien populære juleshoppingbyer, har jeg valgt at placere byen under Tyskland længere nede i artiklen.

Juletur til London

Juleudsmykning og dobbeltdækkerbus på Brompton Road i London

Især op til jul er London et af de mest populære rejsemål for danskerne. Og det er fuldt forståeligt, fordi det er et af de bedste steder at komme i julestemning.

I den smukt oplyste og elegant dekorerede hovedstad kan du bl.a.:

 • nyde den smukke julebelysning i Oxford street (fra 2. nov. 2022) Regent street, Picadilly og St. James området (fra 9. nov. 2022) – dog i begrænsede perioden af dagen.
 • opleve den altid spektakulære juleudstilling i stormagasinet Harrods.
 • slentre en tur gennem Covent Garden.
 • opleve et magisk univers for børn og barnlige sjæle i den stor legetøjsbutik Hamleys.
 • synge med på de engelske “Christmas carols” i St. Paul’s Cathedral.
 • beundre det kæmpemæssige juletræ på Trafalgar Square.
 • Trykke næsen flad og beundre juleudstillingerne i vinduerne i de store varehuse på Oxford Street, som næsten er kunst.
 • Hvornår afholdes de bedste julemarkeder i London 2023?

   London er verdensberømt for sine julemarkeder, og der er da også noget for enhver smag. Her kan du ar ni af de bedste julemarkeder i London og hvornår de afholdes.

  • Christmas by the River, London Bridge (15. nov. 2022 – 1. januar 2023 – metro: London Bridge)
  • Kingston Christmas Market (10. nov.-24 dec. 2022 fra kl. 10 – Hvor: 12 kilometer syd for centrum. Tog- og busstation: Kingston rail station el. Surbiton train station) på en hyggelig plads med masser af træboder fulde af julepynt, gaveideer og lækkerier
  • Camden Lock Christmas Night Market, som er fuld af unikabrugskunst til din juleshopping og kalendergaver (Plejer at bliver afholdt fra slutningen af november til 23. december – metro: Camden Town)
  • Julemarkedet på Leicester Square (Fra midten af november til starten af januar – metro: Leicester Square og Picadilly Circus)
  • Det overvældende »Winter Wonderland« i Hyde Park (18. nov.  2022- 2. jan. 2023 – metro: Knightsbridge, Marble Arch, or Green Park) med mere end 100 boder
  • Southbank Centre Christmas Market (3. november 2022 -8. januar 2023 – Metro: Waterloo ved Themsen) med træboder fulde af alskens julerier, lækker mad, cocktails og gløgg
  • Christmas at Borough Market, som byder på over 100 madboder og er verdenskendt for lækker mad og delikatesser (Man-fre. kl 10-17 og lør. kl. 9-17, Søn. kl. 10-15. Lukker kl. 15 den 24. december. Helt lukket 25.-27. dec. og 1.-2. jan.)
  • Greenwich Christmas Late Market med omkring 150 boder (Plejer at blive afholdt på alle onsdage inden jul kl. 11-20)
  • Og hvis du er Harry Potter fan, bør du besøge Warner Bros. Studio, hvor Hogwarts er pyntet op til jul (13. nov. 2022 – 15. jan. 2023)

  Juleshopping i London

  Du kan finde julegaver til store og små på de store shoppinggader såsom Carnaby Street, Regent Street og Oxford Street, hvor de eksklusive mærker ligger side om side med mere budgetvenlige butikker som Topshop og Marks & Spencer.

  Samtidig er London kendt for sine farvestrålende markeder, som byder på alt fra antikviteter, genbrugstøj, smykker, kunst, skrammel og udsøgt mad fra hele verden. Hvis vejret viser sig fra sin værste side, er der lunt og varmt i byens største shoppecenter, Westfield London.

  Sådan finder du en billig juletur til London

  Billige flybilletter til din juletur til London t/r

  København - LondonFra 404,-Søg

  Find selv dine flybilletter til London i Travelmarkets flysøgemaskine. Husk at tjekke priskalenderen for at finde de billigste rejsedage.

  Hvis du foretrækker at rejse i november eller december, kan du her tjekke lavprisoversigten med flybilletter til London – måned for måned.

  Sammenlign priser på hoteller i London
  I Travelmarkets hotelsøgemaskine kan du sammenligne priser på hoteller i London.

  Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel?
  Sammenlign priser på pakkerejser til London i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

  Juletur til Paris

  Pige på julemarked ved Eiffeltårnet

  I julemåneden er den romantiske franske hovedstad pyntet op med lys overalt. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

  Et af højdepunkterne i Paris omkring juletid er de storslåede vinduesudstillinger i de imponerende stormagasiner Galeries Lafayette og Printemps på boulevard Haussmann. Hvis vejret ikke arter sig, kan du finde også finde julestemning inden for i stormagasinerne eller i byens 25 overdækkede passager, hvor tre af de mest kendte er Passage Choiseul (fra 1827) nær metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine (fra 1845) nær metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf (fra 1825) nær metro Etienne Marcel.

  En anden fast juletradition i Paris er den offentlige skøjtebane, der anlægges på pladsen foran rådhuset, Hôtel de Ville (plejer at være åben fra midten af december). Endelig kan du ikke rejse hjem fra Paris uden også at have været en tur forbi det fine juletræ foran Notre Dame katedralen.

  De bedste julemarkeder i Paris 2023

  • Julemarkedet ved det smukke rådhus (3.-4. dec. 2022) Adresse: Place de ll’Hôtel de Ville
  • Julemarkedet ved La Défense triumfbuen med over 250 juleboder (fra 24. nov.-28. dec. 2022 – lukket 25. dec.) Adresse: Parvis de la Défense, 92
  • Place des Abbesses julemarkedet på Montmartre, som er lille men utroligt charmerende (25. nov. 2022 – 1. jan. 2023 – Metro: Abbesses Butte Montmartre)
  • Julemarked med ca. 100 boder i Tuilerie haven ved siden af Louvre (19. nov. 2022- 1. jan. 2023 – Metro: Concorde, Tuileries)
  • Julemarkedet ved Notre Dame (9.-26. dec. 2022)
  • St Germain des Prés Christmas Market på Boulevard Saint Germain (19. nov. 2022 – 1. jan. 2023)
  • Julemarkedet ved Marche Saint-Germain des Prés (Plejer at blive afholdt fra omkring den 30. november til starten af januar – Saint-Germain-des-Pres)
  • På det traditionelle Alsace julemarked ved Gare de l’Est finder du et hav af udsøgte franske specialiteter. (30. nov.-16. dec. 2022 – Metro: Gare de l’Est).
  • Ideelt for børnefamilier: Julemarkedet ved foden af Eiffeltårnet, som bl.a. gemmer på en skøjtebane (fra 30. nov. 2022 – 1. jan. 2023)
  • Økologisk julemarked ved La REcyclerie (Afholdes i weekenderne 26.-27. nov. 2022 | 3.-4. dec. | 10.-11- dec. | 17.-18. dec.) Adresse: La REcyclerie – 83 boulevard Ornano, Paris 18th
  • Og selvfølgelig juleriet i Disneyland Paris, som er fuld af magi med lysklædte juletræer, kæmpe juledekorationer i gaderne og festklædte Disney figurer (fra 12. nov. 2022 – 8. jan. 2023).

  Sådan finder du en billig juletur til Paris

  Søg efter dine flybilletter til Paris i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Paris og andre julebyer.

  Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

  Juletur til Prag

  Med sine smukke historiske bygninger og hyggelige gamle julepyntede gader byder Prag på ægte julestemning. Den tjekkiske hovedstad er ikke kendt for sin ekstravagance som nogle af de andre byer, men til gengæld er det en af Europas absolut hyggeligste byer. Priserne ligger ca. 25 pct. under de danske, så du kan være heldig at gøre dine julegaveindkøb til en forholdsvis billig affære.

  Hvornår starter julemarkederne i Prag i 2023? De fleste af Prags julemarkeder afholdes normalt fra slutningen af november og varer indtil starten af januar.

  De mest populære julemarkeder i Prag 2023

  • Staroměstské náměstí ved den gamle rådhusplads
  • Václavské náměstí (Wenceslas pladsen)

  På et julemarked i Prag kan du hurtigt få stillet din sult eller tørst. Her finder du nemlig et overflødighedshorn af af traditionelle tjekkiske julelækkerier. Fx store skinker, som er stegt på spyd, kæmpe fadøl, gløgg, varm chokolade, ristede pølser, fladbrød med hvidløg, pandekager og et kæmpe udvalg af kager.

  Juleshopping i Prag

  Du kan finde dine julegaver i et af byens shoppingcentre i centrum, f.eks. Slovansky Dum eller Vinohradsky Pavilion. Hvis du er på udkig efter legetøj, skal du også besøge byens største legetøjsforretning Sparkys, nær Vaclavske Namesti. På et af byens stemningsfulde julemarkeder kan du desuden være heldig at gøre et godt vintagefund.

  Sådan finder du en billig juletur til Prag

  Find dine flybilletter til Prag i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Prag og andre julebyer.

  Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

  Juletur til Krakow

  Krakow er indbegrebet af en charmerende og stemningsfuld storby. Derfor danner Polens velnok smukkeste by – og især den velbevarede gamle bymidte – de bedste rammer for en hyggelig juletur.

  På byens flotte torv Rynek Glowny finder du hvert år et stort og traditionsrigt julemarked med lækre lokale specialiteter, gløgg, julepynt, legetøj og gaveartikler.

  Hvornår starter julemarkedet i Krakow i 2023? Julemarkedet plejer at blive afholdt fra slutningen af november til 26. december.

  Og når du nu alligevel er i byen, skylder du dig selv at besøge nogle af de kendte seværdigheder, som Krakow er så fuld af. Udforsk fx den jødiske bydel med sine snoede gader, hvor du finder hyggelige cafeer og butikker.

  Slut dagen af med et besøg på et spasted. Men husk at bestille tid, inden du tager hjemmefra.

  Sådan finder du en billig juletur til Krakow

  Find dine flybilletter til Krakow i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Krakow og andre julebyer.

  Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.


  Juletur til Rom

  Kvinde på shoppingtur ved juletid

  Foretrækker du at gøre dine juleindkøb under varmere himmelstrøg, bør du tage til vidunderlige Rom. Julemåneden bringer nemlig ekstra hygge til den charmerende storby, de fleste cafeer og restauranter har udendørsservering, og temperaturen ligger omkring de 10-14 grader, så husk solbrillerne.

  På trods af de varme temperaturer kan du finde masser af julestemning på stræder og torve. Mange steder finder du f.eks. små boder med italienske julespecialiteter, og julebelysningen på Via del Corso er bestemt værd at se på. Et særligt kendetegn for den romerske jul er, at byen er spækket med små krybbespil, hvor jesusbarnet, Jomfru Maria og de tre vise mænd er fast inventar. Den største og mest spektakulære julekrybbe opføres hvert år på Peterspladsen.

  Juleshopping i Rom

  Juleshopping finder sted overalt i byen, men de mest berømte shoppinggader er Via Nazionale og Via Cola Rienzo, hvor priserne er til at betale. Du kan også vælge at snuse rundt på et af de mange loppetorve og markeder, hvor du ikke kan undgå at finde originale gaver, som vil glæde familien. Men hvis du har besluttet dig for, at i år skal alle have dyre julegaver, skal du stile mod luksusbutikkerne i området omkring Den Spanske Trappe.

  Julemarkeder i Rom

  Julemarkedet på Piazza Navona lukkede desværre for et par år siden, og flere af vores læsere har ikke kunnet finde et eneste julemarked på de store pladser. Du må endelig skrive en kommentar, hvis du har kunnet opspore et godt gemt julemarked i den evige stad.

  Sådan finder du en billig juletur til Rom

  Find dine flybilletter til Rom i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Rom og andre julebyer.

  Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

  Flere storbyer i Europa: Juleshopping og de bedste julemarkeder i 2023

  Vores brugere på Facebook er måske mere vovede end andre. I hvert fald stemte de juleshopping i Dublin, Wien, Amsterdam og Budapest ind på en klar tredje plads.

  Juletur til Dublin

  Bro over flod i Dublin i december

  Hvis du har mod på at prøve en ny juleshoppingby i år, er Dublin et godt og billigt alternativ til London. Allerede fra 19. november og i hele december måned vil du opleve en uovertruffen julecharme og hjertevarme i Irlands farverige hovedstad, som vil være udsmykket med de flotteste julelys og juleudstillinger.

  En af Dublins store styrker er, at det er en hyggelig og dejlig overskuelig by. Du er altid i gå afstand til de fleste attraktioner og museer, og du er altid tæt på en pub med irsk musik og Guiness.

  Dine juleindkøb kan du gøre på Grafton Street og i de små sidegader, hvor forretninger og caféer ligger side om side. Lige vest for Grafton Street finder du Georges Street Arcade, som er et indendørs og udendørs markedsplads med unikke boder, der sælger hatte, brugte bøger, plader, tørklæder og smykker til billige priser.

  Tidligere har der været et par gode julemarkeder i Dublin. Men de er desværre lukket.

  Tak til Camilla Lysdahl, som var på juletur til Dublin for et par år siden. Hun skrev i kommentarfeltet, at det er korrekt at der ikke er noget decideret julemarked i byen. Men hun kunne fortælle, at der fra slutningen af november og i december er begivenheder og events i byen. Fx afholder dublinerne hvert år en winterfestival, hvor hele byen lyses op af kreative vinterdekorationer.

  Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har været heldig at opstøve nogle nye julemarkeder i Dublin.

  Sådan finder du en billig juletur til Dublin

  Søg efter dine flybilletter til Dublin i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Dublin og andre julebyer.

  Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

  Juletur til Wien

  Julemarked ved rådhuset i Wien

  En af de smukkeste og mest traditionsrige julebyer i Europa er Wien, og det er meget billigt at flyve dertil. Derfor valgte min familie og jeg at tage på juletur til Wien i 2023. Det var min første tur til Wien, og jeg fik alle mine forventninger indfriet og mere til. I min bog kæmper Wien nu med Berlin om at være byen med de smukkeste julemarkeder i Europa.

  Fra omkring den 20. november og indtil jul byder Wien nemlig på fortryllende julestemning med sine romantiske julemarkeder, smukt dekorerede gader, imponerende julelys og storslåede barokbygninger såsom Operaen, Schönbrunn Slot, Rådhuset, Belvedere Paladset og Kunsthistorisk Museum. What’s not to like? 😀

  De bedste julemarkeder i Wien i 2023

  • Familiens favoritjulemarked er julemarkedet på Karlsplatz, som ligger virkeligt idyllisk flankeret af de smukkeste bygninger. Her kan du købe alskens lækkerier og høre live-musik(18. nov.-23. dec. 2022 kl. 12-20, mad indtil kl. 21).
  • Christkindlmarkt foran byens smukt udsmykkede rådhusplads er et af Europas ældste julemarkeder med ca. 150 boder. Træerne omkring pladsen er pyntet med tusindvis af julelys. (Fra 19. november til 26. december kl. 10-21.30 | 24.-26. dec. kl. 10-18.30). I parken bagved er der en kæmpe skøjtebane, som plejer at være åben fra 19. nov. 2022 – 8. januar (dog lukket 31/12).
  • Julemarked med ca. 70 boder ved Maria-Theresien Platz, som ligger i en park omkranset imponerende historiske bygninger (16. nov.-26.dec. 2022 | Søndag-torsdag kl. 11-21; Fredag-lørdag kl. 11-22 | 24. dec kl. 11-16; 25.-26. dec. kl. 11-19).
  • Julemarkedet ved det storslåede og barokke Belvedere Palace er særligt smukt om aftenen. Her finder du ca. 40 boder med glühwein, masser af julepynt og aktiviteter for børn. (18. nov.-26. dec. 2022 – Hvor: Prinz Eugen-Strasse 27).
  • Henrivende julemarked ved Schönbrunn Slottet med ca. 60 boder og underholdning af lokale og internationale kor og orkestre (19. nov.-26. december 2022 kl. 10-21 | 24. dec. kl. 10-16 | 25.-26. dec. kl. 10-18). Der er også et nytårsmarked, som afholdes 27. dec.-4. jan.
  • Det fantastiske Spittelberg julemarked, som er fuld af unikke kunsthåndværk (10. nov.-23. dec. 2022 | Man.-tors. kl. 14-21 | Fre. kl. 14-21.30 | Lør. kl. 10-21.30 | Søn. kl. 10-21 – Hvor: Spittelberggasse, Stiftgasse, Schrankgasse, Gutenberggasse)
  • Hyggeligt og traditionelt østrisk julemarked ved det gamle sygehus Især populært for de lokale, som ofte mødes her efter arbejde for at få en bid mad og noget varmt at drikke (11. nov.-23. dec. 2022 – Hvor: Universitätscampus, Alserstrasse/Spitalgasse, Hof 1).
  • Byens ældste og traditionsrige julemarked ved den billedskønne plads Freyung byder på gløgg, live julemusik, glas- og keramikhåndværk, bagværk, legetøj og juletræspynt i lange baner. (18. nov.-23. dec. 2022 kl. 10-21 – Hvor: Plads i nærheden af Rådhuspladsen).
  • Hyggeligt julemarked på pladsen Am Hof (11. nov.-23. dec. 2022 Man-tors. kl. 11-21 | fre.-søn. kl. 10-21 (Mad indtil kl. 22 – Hvor: Tæt på rådhuspladsen og Freyung).
  • Hyggeligt julemarked ved den majestætiske Stephansdom-katedral på Stephansplatz byder på bagværk, delikatesser og julet håndværk. (11. nov.-12. dec. 2022 kl. 11-21 | 24. dec. kl. 11-16 | 25.-26. dec. kl. 11-19)
  • Adventsmarked ved Liechtenstein Garden Palace med ca. 25 hyggelige boder (18. nov.-23. dec. 2022 man.-tors. kl. 13-21 | Fre.-søn. kl. 10-21 – Hvor: 9. bezirk)
  • Alternativt julemarked i museumskvarteret med livemusik og barer (Plejer at blive afholdt fra omkring 7. november til 23. december Mandag-Fredag kl. 16-23; Lørdag og søndag kl. 13-23). Det er vel mere en slags udendørs natclub

  Juleshopping i Wien

  Du kan bl.a gøre dine julegaveindkøb i Wiens største shoppinggade Mariahilferstrasse. Gaden begynder bag Kunsthistorisk Museum og strækker sig et par kilometer væk fra centrum. De kreative superfund finder du i de små sidegader udenfor Ringgaden. Prismæssigt ligger varer som tøj, sko og tasker generelt ikke langt under de danske, men udvalget er et andet, og du kan være heldig at gøre et godt kup.

  Samtidig får du meget for pengene, når du spiser på en af de mange charmerende caféer, vinbarer eller restauranter.

  Læs mere: Wien, forelsket ved første øjekast – 6 tips til din storbyferie i Wien

  Sådan finder du en billig juletur til Wien

  Søg efter dine flybilletter til Wien i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Wien og andre julebyer.

  Juletur til Amsterdam

  Julepyntet kanal i Amsterdam

  I Amsterdam starter den traditionelle hollandske jul allerede omkring d. 17. november med opsætningen af skøjtebaner. Fra slutningen af november er gaderne i Amsterdam pyntet op med julelys, og det store juletræ på Dam Square foran kongeslottet er pyntet med intet mindre end 40.000 lys. Den spektakulære “Amsterdam Light Festival” bliver i år afholdt fra 1. dec. 2022 – 22. jan. 2023, hvor hele Amsterdam bliver lyst ekstra op af fantasifulde lysfigurer. Dog skal det siges, at det er sådan, det plejer at være. Der kan sagtens være skruet lidt ned for at lysene i år.

  Populære julemarkeder i Amsterdam

  • Du finder mange små julemarkeder i Amsterdams forretningskvarterer. I hver ende af gaden Leidsestraat kan du fx nyde julestemningen blandt masser af boder med julegaver, godter og pynt.

  Der er flere muligheder for at komme til at skøjte i Amsterdam.

  • Ved Museumplein finder du en stor skøjtebane og ca. 45 hyggelige juleboder (14.-26. dec. 2022 kl. 11-20.
  • En anden skøjtebane finder du foran det smukke Rijksmuseum (Plejer at være åben fra midten af november til starten af februar), som er omkranset af boder med traditionelle hollandske lækkerier (fra midt december til 26. dec.).

  Trendy julemarkeder i Amsterdam

  Hvis du elsker økologi og kan glæde nogen med en bæredygtig julegave, bør du besøge Pure Winter Market. Her kan du besøge ca. 90 boder, som byder på lækre fødevarer og spændende unika design (27. nov. og 18. dec. 2022 i Park Frankendael kl. 11-17).

  Juleshopping i Amsterdam

  Du bør begynde din juleshopping i Amsterdam på ”De 9 Straatjes” (De ni Gader) hvor den ene spændende specialbutik efter den anden ligger blandet med små spøjse bikse og trendy cafeer. Et andet godt indkøbsted er byens førende shoppegade Nieuwedijk-Kalverstraat, som er en kilometer lang myldrende gågade med især tøj-, sports-, musik- og gaveforretninger. Får du brug for at komme indendørs, kan du søge mod Dam Square Area og ose i shopping-centret De Bijenkorf eller Magna Plaze shopping-center.

  Sådan finder du en billig juletur til Amsterdam

  Søg efter dine flybilletter til Amsterdam i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Amsterdam og andre julebyer.

  Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

  Juletur til Budapest

  Julekrybbe i Budapest

  Majestætiske Budapest er virkelig et besøg værd, og byen er særligt prægtig i juleklæder.

  I Budapests gågade og de små sidegader er butikkernes udstillingsvinduer og facader smukt julepyntet, og her kan du gå juleshoppingamok til lave priser. Men glem ikke at besøge et par af de imponerende seværdigheder såsom Central Market Hall med alverdens kolonialvarer og grønt, den imponerende Fiskermands bastion og den enorme skøjtebane i parken foran Vajdahunyad Slot.

  De bedste julemarkeder i Budapest

  • På den smukke Vörösmarty-plads kan du udforske et af Europas smukkeste og mest stemningsfulde julemarkeder i 2023 (4. nov. 2022 – 31. dec. 2022). Her findes ca. 100 boder med julepynt, kunsthåndværk, velduftende sæber og ungarske lækkerier. Og med jævne mellemrum får julestemningen et ekstra nøk, når der er live musik og folkloredans på pladsen.
  • Et andet hyggeligt julemarked finder du ved den smukke St. Stephen’s Basilica kirke (18. nov. 2022 – 1. jan. 2023).
  • Det måske mest betagende jule- og adventsmarked i Budapest finder du på søndage i december ved Várkert Bazaar Her finder du bl.a. boder med hjemmelavet håndværk, foodtrucks og en lille skøjtebane.

  Der er noget virkelig magisk over en aftenbådtur på Donau floden, hvor du kan se de mange julelys og storslåede seværdigheder fra vandsiden.

  Endelig er der næsten ikke noget, der kan slå en gang udendørs badning i de oplyste termiske bade på Széchenyi-spabadet. Det må da være en skøn afslutning på en lang og spændende decemberdag.

  Sådan finder du en billig juletur til Budapest

  Søg efter dine flybilletter til Budapest i Travelmarkets flysøgemaskine. Husk at tjekke priskalenderen for at finde de billigste rejsedage.

  Du kan også tjekke lavprisoversigten med flybilletter til Budapest og andre julebyer.

  Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

  Juleshopping og de bedste julemarkeder i Danmark, Sverige og Tyskland

  Der var ikke mange af vores Facebook brugere, som stemte på denne kategori. Måske fordi at man – afhængig af, hvor man bor – kan nå de fleste julebyer på en endagsshoppetur. Uanset hvad, er der store juleoplevelser at hente i hver og en af disse fantastiske julebyer.

  Juleshopping og julemarkeder i Danmark

  Par på juleshoppetur i Latinerkvarteret i Aarhus

  Juletur til Aarhus

  Jeg er født og opvokset i Aarhus, så for mig er der en særlig glæde ved at opleve Aarhus ved juletid. Jeg vil især fremhæve det hyggelige latinerkvarter med de mange små specialbutikker og et besøg i Den Gamle By, hvor du får oplevelsen af at gå midt i den gamle julekalender.

  En hyggelig tradition er også juletræstændingen af byens juletræ på Rådhuspladsen i Aarhus. Trods energikrisen tændes det funklende juletræ også i år (Søndag den 27. november 2022) – dog i begrænset omfang. Lyset tændes nemlig om morgenen mellem kl. 06.00 og 09.00 og igen fra 16.00 til 22.00.

  Tivoli Friheden omdannes også i år til juleland (Fra 12. nov-30. dec. – Pris for personer over 90 cm.: 175 kroner). Her kan du opleve et magisk juleland med Danmarks måske højeste juletræ, julekor, en 70 meter lang lystunnel med 50.000 LED-lys, møde julemanden og besøge parkens mere end 30 boder. Aarhus Mad og Marked står for en hel bodeby, som byder på jule-kulinariske oplevelser.

  Arkitektskolens julemarked i AarhusARos er der i julemåneden masser af julehygge med spændende arrangementer, god musik og mad i Café & Orangeri foruden en masse andre spændende arrangementer. Du kan selvfølgelig også juleshoppe i ARoS Shoppen, som bugner af gode gaveidéer. Se Aros’ kalender her.

  Populære julemarkeder i Aarhus

  • Det populære julemarked på Ingerslevs Boulevard med ca. 60 boder, som byder på lokale madvarer og traditionelt julepynt og faktisk også sydlandsk stemning med julelækkerier, specialiteter og gaveidéer fra op mod 20 europæiske lande. (Onsdage og lørdage i december 2022 fra kl. 8-14)
   Byens kunst- og julemarked i Ridehuset med 80 stande som fulde af julepynt (19- nov.-18. dec. 2022 | Man.-fre. kl. 12-18 | Lør.-søn kl. 11-17).
  • Masser af juleaktiviteter i Den Gamle By (Fra 19. november 2022 – 6. jan. 2023) Pris for voksne: 175 kroner – Børn: 0,-(anbefales, at du køber billetterne på forhånd)

  Trendy julemarkeder i Aarhus i 2023

  • Arkitektskolens julemarked – Hvor: Exners Plads 7 8000 Aarhus (Hvornår: Afventer datoer).
  • Godsbanens julemarked med unikadesign og kunsthåndværk. Ud over julemarkedet er der lækker mad, åbne værksteder og åbne døre i hele huset i Skovgaardsgade 3 (Lørdag og søndag, 3. og 4. december 2022 kl. 11-17).

  Gode forslag til, hvor du kan nyde lidt godt eller spise på din juletur til Aarhus

  På Salling ROOFTOP kan du opleve den flotteste panoramaudsigt over julepyntede Aarhus. Er du modig, kan du gå ud på glasrampen, hvor du fra 25 meters højde kan se direkte ned på det julepyntede Strøg. På den hyggelige tagterasse kan du pakke dig ind i tæpper og nyde en varm kop kaffe eller gløgg og æbleskiver (Hele november og december 2023).

  På dette stemningsfulde madmarked finder du masser af mad og drikke fra hele verdenen. Og begge madmarkeder har et område med julelækkerier.

  • Julemarked hos Aarhus Street Food: Fra d. 1. december er der jul i Garagen ved Aarhus rutebilstation. Der tændes for den kæmpestore æbleskivepande, laves lækker gløgg, og alle køkkenerne har en speciel juleret på menuen. Festlighederne fortsætter hver dag indtil den 23. december kl. 15.00. – Hvor: Ny Banegårdsgade 46)

  Sådan finder du en billig juletur til Aaarhus

  Find et billigt hotel i Aarhus her.

  Juletur til København

  Det julepyntede Nyhavn i decemberJeg har også ofte besøgt København i julemåneden, og hovedstaden oser af hygge og god stemning. I december inviterer byens kirker til julekoncerter, og teatrene byder på hyggelige juleforestillinger. Og juleklædte Tivoli (18. nov. – 31. dec. 2022) er selvfølgelig et must. Men du bør også gå en tur omkring Nyhavn, som vil være julepyntet med lys og guirlander, og du vil kunne købe julelækkerier i de hyggelige boder. (Plejer at blive afholdt fra starten af november til 23. december).

  Populære julemarkeder i København og omegn

  • Julemarked på Kongens Nytorv (4. nov. – 22. dec. 2022 Mandag til onsdag: kl. 11.00-19.00, Torsdag: kl. 11.00-20.00, Fredag-lørdag: kl. 11.00-21.00, Søndag: kl. 12.00-19.00)
  • Deutschs julemarked på Højbro Plads på hjørnet af Købmagergade og Strøget (4. nov. – 21. dec. 2022 Mandag til onsdag: kl. 11.00-19.00, Torsdag: kl. 11.00-20.00, Fre.-lør.: kl. 11.00-21.00, Søndag: kl. 12.00-19.00)
  • H.C. Andersens julemarked på Nytorv (17. nov.-21. dec. 2022)
  • Jul på Kronborg Slot (27.-28. november og 4.-5- december kl. 10-17 – Hvor: Helsingør)
  • Stemningsfuldt loppe- og julemarked i det smukke Odd Fellow Palæ, hvor overskuddet går til at holde juleaften for 250 socialt udsatte børn og forældre (Lørdag den 12. november 2022 kl. 11-17 og søndag den 13. november kl. 11-16 – Hvor: Bredgade 28)

  Danske kunshåndværkere og designeres julemarked i København

  Trendy julemarkeder i København i 2023

  • Danske kunsthåndværkeres og designeres julemarked, hvor du kan købe unikaværker og designprodukter (Hvornår: 2.-4- december & 9.-11- december 2022 Fredag: 12-17 | Lørdag: 10-17 | Søndag: 10-17 – Hvor: I et opvarmet telt i Designmuseets have, Grønnegården, Bredgade 68).
  • Julemarkedet på det kongelige kunstakademi inden for Arkitektur, Design og Konservering Her vil studerende og medarbejdere bl.a. sælge keramik, smykker, grafik og julepynt. (Søndag den 27. november 2022 kl. 10-17)
  • Christianias julemarked (9.- 20. december hver dag 12 – 20, Sidste dag lukkes kl 18)
  • Finders Keepers julemarked med upcoming design inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og artworks. (Fredag 2. december kl. 14-20 – 3-4. december kl. 11-17 | Hvor: Fabrikken for kunst & design, Sundholmsvej 46, 2300 København) Læs mere, og køb din billet her
  • Julemarked på Viktoria ceramic studio (Fredag 25. nov. 2022 kl. 11-19 | Lør.-Søn. 26.-27. nov. kl. 10-17 – Hvor: Vesterbrogade 24b) I dette keramikværksted kan du købe skitser, 2. sorterings keramik og udgåede varer.
  • Lahmes julemarked hos Julia Lahme, som bl.a. er kendt fra reality-serien “Gift ved første blik”. (Søndag den 27. november 2022 kl. 11-17 – Hvor: Jens Kofods Gade 1 st. tv, 1268 Kbh K) Her kan du købe lækre julegaver og fødevarer fra små danske brands. OBS: Der er lovet goodiebags til de første 100 handlende kunder.
  • Julemarkedet i Jægersborggade er i år ændret til jul i den hippe Jægersborggade. Det vil sige, at du kan opleve julerier i gadens butikker med design, keramik, smykker og andet kunsthåndværk (Hvornår: hver lørdag i december fra kl. 10-17)

  Godt forslag til, hvor du skal spise på din juletur til København

  Torvehallerne i København Hvis du bliver lækkersulten, kan jeg anbefale, at du besøger Torvehallerne, som er klædt på til jul. Her kan du gå og samle appetit ved de mange madboder, mens du overvejer, om du skal spise fisk, sandwich eller tarteletter. Fransk, japansk, italiensk eller meksikansk. Eller du kan blot tage en kop kaffe, mens du nyder stemningen omkring dig.

  Sådan finder du en billig juletur til København

  Find et godt og billigt hotel i København her.

  Juletur til Aalborg

  Julemarked på Gammeltorv i Aalborg
  Og en by, som virkelig markerer sig i julemåneden, er Aalborg, som flere gange er blevet kåret som årets juleby af Dansk Julemands Laug.

  I år sætter byen alle kræfter ind for at skabe en helt fantastisk julestemning. Fra den 18. november og frem til 23. december 2022 dufter byen af brændte mandler, glühwein og æbleskiver. Og Aalborgs store julemarked bliver endnu større. Hver dag kan du købe masser af julelækkerier på Gammeltorv. Julemarkedet folder sig ud fra Gammeltorv til Budolfi Plads og i den anden retning mod Nytorv. Her kan du få en tur i en gammeldags karusel og et stort pariserhjul.

  Trendy julemarked i Aalborg

  Julemarked på Aalborg Kloster med masser af unika kunst og design (Hvornår: 3.-4. december 2022 – Lørdag kl. 10-17 | Søndag kl. 10-16 – Hvor: Klosterjordet 1, 9000 Aalborg)

  Jul i Aalborg Zoo

  Årets tema for jul i Aalborg Zoo er “Et Eventyr fra Nordpolen” (18.-20. og 24.27. nov. 2022 | 1.-4. december | 8.-11- dec. | 15.-27. december – dog ikke 24. dec.)
  I kan glæde jer til:

  • en magisk lysvandring gennem den smukt julepyntede have
  • en helt ny og anderledes oplevelse af dyrene og Zoo i mørket.
  • de mange boder med lækker julemad og godter
  • verdens rareste julemand
  • Juletorvet, hvor der er masser af lækre produkter og inspiration til julebordet, spændende lokaltproducerede drikkevarer og unikke gaveidéer.


  Læs mere her.

  Trendy julemarkeder i Kolding

  Julemarkedet på Trapholt Museum (lørdag og søndag 26.-27. november 2022 kl. 10-17 – Hvor: Æblehaven 23)

  Her kan du bl.a.:

  • møde nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere og nyuddannede designere
  • købe julepynt unikajulegaver inden for keramik, glas, papir, smykker, træ og tekstiler.
  • nyde lidt mundgodt i den hyggelige Café Gustav Lind.

  Julemarked på Trapholt Museum i Kolding

  Julebazar i tre etager på Designskolen i Kolding (Fredag den 25. november 2022 kl. 14-19 og lørdag den 26. november kl. 10-16 –  Hvor: Ågade 10)

  I de godt 125 boder kan du finde lækkert pynt til dit juletræ og personlige gaver til dem du holder af. Jeg besøger Designskolens julemarked hvert år og finder altid en fin julekugle, sjove julekort, et farverigt hårspænde eller en ting til at forny hjemmet.

  Stemningsfuldt julemarked på Koldinghus (2.-3. december 2022 kl. 10-17 og 4. december kl. 10-16 – Hvor: Markdanersgade 11)

  Her kan du besøge over 60 forskellige udstillere fordelt over hele slottet. Du kan fx købe unika design, julepynt, dekorationer, håndværk, smykker og lokale specialprodukter.

  Juletur til Odense

  Odense holder sig selvfølgelig heller ikke tilbage, når det gælder julerier. Især den gamlebydel i Odense er et besøg værd. Her finder du et overflødighedshorn af underholdning for hele familien.

  I de to første weekender i december kan du opleve et eventyrligt og traditionsrigt julemarked i de historiske, brostensbelagte i Odense med et skønt virvar af boder, hestevogne, gøglere, julekor, karuseller, nisser og H.C. Andersens kendte eventyrfigurer. Altsammen skaber en god gammeldags markedsstemning (Hvornår: De to første weekender i december – Hvor: Omkring Sortebrødre Torv).

  Jul i Odense Zoo

  Når mørket begynder at falde på, kan du gå på opdagelse i ZOO’s 25 forskellige juleboder. Bliver du sulten, bør du smage en omgang ZOO-vintersuppe, som er udviklet specielt til ZOO af James Price (Hvornår: 18. nov. – 31. dec. 2022 – Hvor: Sdr. Boulevard 306, 5000 Odense C).

  Juleshopping og de bedste julemarkeder i Sverige

  Vores brødreland Sverige har mange fine juletraditioner, som minder om vores, og svenskernes gode smag i design og mode gør, at en juleshoppingtur til enten Malmø, Gøteborg eller Stockholm er en rigtig god idé bl.a., fordi du kan spare mange penge på dine julegaveindkøb.

  Juletur til Gøteborg

  Med sine smalle brostensbelagte gader og hyggelige små træhuse er Gøteborg indbegrebet af en hyggelig juleby!

  Jul i forlystelsesparken Liseberg i GöteborgDu kan f.eks. starte dagen i Haga-kvarteret omkring Haga Nygata, hvor du kan shoppe i specialforretningerne med trendy og vintage varer eller købe hjemmelavede og lokalt producerede lækkerier og håndværk i de udendørs markedsboder (27. nov. – 19. dec. 2022). Ind imellem kan du gøre pitstop i en af kvarterets mange cafeer, hvor du kan nyde en kaffe og typiske jule”pepparkakor” og lussebullar.

  Et andet sted, hvor du vil få opfyldt dit shoppebehov, er i Nordstan, som med sine 180 butikker og forretninger er et af Europas største shoppingcentre. Inde i centret finder du også juleboder med masser af julegaveideer (2.-22. dec. 2022).

  Når du er færdig med at shoppe, kan du tage turen langs “Ljusstråket”, byens fantastiske juledekoration med 3 km. oplyste gader fra operaen på havnen til Nordens største forlystelsespark Liseberg. Her finder du det rene juleland med 80 boder og butikker, skøjtebane og skibakke (Starter 19. november 2022).

  A la London Christmas Design Market er et designjulemarked ved Auktionsverket Kulturarena. Her finder du 80 boder med tøj, design, kunsthåndværk og brugskunst. (18.-20. november 2022 | Fredag kl. 16-20 | Lør.-søn. kl. 11-17 – Hvor: Tredje långgatan 9) Obs. Pris for personer over 15 år: 60 SEK

  Godt forslag til, hvor du skal spise på din juletur til Gøteborg

  Hvis du er på romantisk juletur eller blot en rigtig foodie, vil jeg anbefale, at du besøger Store Salu-hallen. Under den smukke tagkonstruktion fra 1889 finder du 40 specialbutikker og restauranter, hvor du bl.a. kan prøvesmage gourmetskinker, oste og pølser.

  Sådan finder du en billig juletur til Gøteborg

  Find et billigt hotel i Gøteborg her.

  Foretrækker du at flyve til Gøteborg? Find en pakkerejse med fly og hotel i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

  Juletur til Malmø

  Stemningsfuld bygning og juletræ i Malmø

  Fra slut november og hele december byder Malmø på et væld af hyggelige juleaktiviteter og shoppemuligheder, og det tager kun 35 minutter med toget fra Københavns hovedbanegård til Malmø Central.

  En af de store fordele ved Malmø er, at byen har en perfekt og overskuelig størrelse. Fra Stortorget tæt på Centralen til Triangeln er det bare at følge gågaden, og i sidegaderne til strøget ligger de bedste steder for dem, der kan lide personlige butikker og listige cafeer.

  Du finder unikke gaver og den bedste julestemning i og omkring Lilla Torg. De gamle bindingsværkshuse er den hyggeligste baggrund for de mange boder, hvor der sælges specialiteter, godt design og kunsthåndværk for enhver smag og pengepung. På selve torvet er der også cafeer og restauranter af enhver slags.

  Populære julemarkeder i Malmø

  • Økologisk fair trade-julemarked med boder med økologi, lokale specialiteter, genbrug og vintage på Gustav Adolfs Torg (24.-27. nov. 2022 | 1.-4., 8.-11. og 15.-18. dec. kl. 11-18).
  • Mitt Möllans julemarked med lækre varer fra Malmøs små og lokale producenter. Her finder du også masser af kunst, design og antikke fund. (10.-11. december kl. 12-17).
  • Er du en foodie bør du besøge Drottningtorget og Bondens eget marked med økologiske og lokaltproducerede varer (10. dec. 2022 kl. 9-14). Markedet ligger i gåafstand fra Malmøs hovedstation).
  • Det idylliske Sct. Gertruds marked, som afholdes i en skøn indergård, hvor traditionel mad og unikke håndværk- og designvarer sælges i boder mellem bindingsværkshuse (Afventer datoer)

  Har du ikke noget imod at bevæge dig ud i udkanten af Malmø, bør du besøge julemarkedet Katrinetorp, som påstås at være det smukkeste julemarked i Sydsverige. Her kan du købe kunsthåndværk og lokale delikatesser i en smuk kulisse af levende lys, blomster, sang og musik. I 2023 afholdes julemarkedet den 2.-4. december 2022 på Katrinetorps allé 1. Pris for voksne: 80 kroner – børn under 15 år: Gratis

  Den 13. december afholdes der Lucia-optog flere steder i byens centrum, og i kirkerne er der flere musikarrangementer.

  Sådan finder du en billig juletur til Malmø

  Find et billigt hotel i Malmø her.

  Aftensstemning og juletræ i Stockholm

  Juletur til Stockholm

  Stockholm er en fantastisk by at besøge året rundt. Vi har besøgt byen flere gange i sommerferien.  Og i 2019 var jeg for første gang på juletur til Stockholm. Jeg, min mand, vores datter på 14 år, min svigerinde og min voksne niece fløj til Stockholm en fredag i midten af december, og så tog vi toget hjem om søndagen. Jubiiiiii, vi havde en superhyggelig juletur til Stockholm, hvor vi valgte at bo på det charmerende Castanea Old Town hostel midt i Södermalm!!! Dog skal det siges, at vi var skuffede over, at der var så få julemarkeder, og at de ikke holdt åbnet om aftenen. Men alt andet var helt perfekt.

  Hvert år i november pyntes Stockholm 30 torve og gader med stemningsfulde lysinstallationer for at byde de mange besøgende velkommen. Går du på opdagelse i de smalle gader og gyder, vil du kunne finde spændende små butikker og hyggelige spisesteder.

  Er du i byen 13. december, så gå ind til en af de mange Lucia koncerter i byens kirker.

  Populære julemarkeder i Stockholm

  • Det stemningsfulde og traditionsrige julemarked på Skansen, som har været afholdt siden 1903 (Hver fredag, lørdag og søndag fra 25. november-18. december 2022)
  • Julemarkedet på Stockholms ældste torv, Stortorget i Gamla Stan (19. nov. – 23. dec. 2022 kl. 11-18).
  • Stemningsfuldt julemarked på slotsgården ved Drottningholm. Her kan du købe traditionelt svensk håndværk og delikatesser  (25.-27. november 2022 | Fredag kl. 11-19 | Lørdag kl. 9-18 | Søndag kl. 10-17 – Hvor: 10 kilometer uden for Stockholm)

  Vil du prøve et klassisk svensk julebord, kan du fx booke bord på M/S Waxholm III, som siges at være et vaskeægte skærgårdsskib. Her får du en rundtur i skærgården, mens du nyder bordets glæder.

  Er formålet med storbyferien at shoppe, bør du dog begive dig til Norrmalm, hvor f.eks. gågaden Drottninggatan er centrum for et rigt forretningsliv. Du bør også besøge den eksklusive plads Stureplan, hvor du kan opleve ægte juleglamour i butikkerne. Og husk at lægge vejen forbi Stockholms mest kendte stormagasin NK (Nordiska Kompaniet) i Hamngatan for at se deres juleudsmykninger i vinduerne.

  Min 14-årige datter går meget op i vintage- og second-butikker. Hvis du har det på samme måde, så kan du her få tips til de gode butikker i Stockholm.

  Sådan finder du en billig juletur til Stockholm

  Find dine flybilletter til Stockholm i Travelmarkets flysøgemaskine. Eller tjek lavprisoversigten med flybilletter til Stockholm og andre julebyer.

  Foretrækker du en pakkerejse med fly og hotel? Lav en søgning i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

  Juleshopping og de bedste julemarkeder i Tyskland

  Juleshopping i Tyskland har en særlig betydning for mig, fordi min barndoms december altid indeholdt en hyggelig juletur til en af de tyske storbyer. Der er mange storbyer i Tyskland, som gør meget ud af juleudsmykningen, og du kan vælge mellem mere end 150 af de skønneste tyske julemarkeder i 2023. Her vil jeg nævne fire byer med julemarkeder i Tysland. To af byerne står mit hjerte særligt nært; nemlig Hamborg og Berlin. De to andre tyske storbyer er Flensborg og Lübeck, som jeg har besøgt utallige gange.

  Julemarked ved rådhuset i Hamborg

  Juletur til Hamborg

  Blot to timers kørsel syd for den danske grænse venter Nordtysklands indkøbsmetropol Hamborg, der er berømt for sine mange julemarkeder.

  I Hamborg er shoppemulighederne utallige. Hvis du søger unge og kreative butikker skal du søge mod kvartererne Schanzen og Karolinenviertel.

  Ellers kan du finde både store varehuse og eksklusive små butikker i den indre by ved Jungfernstieg og Neuer Wall, i hansekvarterne og Europa-Passage.

  Selfie af par på julemarked i Hamborg

  De bedste julemarkeder i Hamborg

  Hamborgs centrum byder på et væld af julemarkeder i 2023 – fra ca. 25. november til 3Kommentarer til indlægget

 1. Synes det er underligt at det fuldstændigt fantastiske julemarked i Zagreb aldrig er nævnt det slår ellers alle andre steder da hele byen er involveret☺️

  • Kære Lillian, tusind tak for dit gode tip. Når jeg skal udvide guiden med de bedste julemarkeder, vil jeg helt sikkert kigge på Zagreb 😀 De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 2. Vesterbro: Handl unikt, lokalt og meningsfuldt til jul

  Monday Studio Art Shop & Gallery, Settlementet Saxogade og Vesterbro RAW tilbyder den 7. december i fællesskab alt fra julemad, design og fest for store og små i Saxogade til avantgarde unika-pynt fra lokale kunstnere og designere i Monday Studios julestue i Brorsonsgade, til bionedbrydeligt glitter, tasker af traktorslanger og meget mere hos Vesterbro RAW Marked på Onkel Dannys Plads.

  Besøg os alle og handl lokalt og meningsfuldt denne jul❤️

  Vesterbro RAW marked
  Forsamlingshuset & Råhuset
  Onkel Dannys Plads
  kl. 11-17

  Settlementet Saxogade
  kl 11-14

  Monday Studio Art Shop & Gallery
  Brorsonsgade 8
  7. & 8. december
  kl. 11-16

 3. Hej

  Mig og en veninde regner med at smutte en juletur til Amsterdam, men alt jeg kan finde er at julen starter midt november,

  Vi regner med at tage derned torsdag i uge 46, og tage hjem søndag, er vi så
  Heldige at opleve julen der ? ???

 4. Hej, tak for god artikel.
  Jeg tager på juletur hvert år med en veninde, og har gjort i mange år. Blot til info så har de bedste byer været Bremen og Düsseldorf indtil videre. Bedre end Nürnberg og Køln som ellers får mere reklame. Düsseldorf meget lidt turistet og masser af plads i byen.

  • Hej Sisse, Jeg er glad for at høre, at du kan bruge min artikel. Og mange tak for dine gode tips. Jeg vil helt sikkert kigge nærmere på Bremen og Düsseldorf! De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 5. Vi tager til Dublin i år og det er korrekt at der ikke er noget disideret julemarked i byen, men jeg har på Dublin councils hjemmeside fundet ud af at der på en hjemmeside der hedder dublinatchristmas.ie vil ligge et program over samtlige begivenheder og events i byen under julenmåneden med start fra midt november. Der findes allerede nu oplysninger på siden om hvornår julelysene i byen tændes og hvor man kan møde julemanden. Det fremgår også at der løbende vil blive lagt nye events ind.

  • Kære Camilla, tusind tak fordi du har brugt tid på at informere andre brugere om de spændende juleaktiviteter i Dublin. Jeg opdaterer siden med det samme. Rigtig god juletur til Dublin 🙂 De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 6. Har I et bud på hvornår det er billigst at købe fly/hotel, hvis man skal på julerejse? Er det nu, skal man vente en måneds tid eller skal man gøre det lige op til?

  • Hvornår du skal bestille din julerejse kommer helt an på, hvor “kræsen” du er. Hvis du fx drømmer om et bestemt rejsemål, hvis I rejser flere end to, eller du har helt bestemte kriterier, som du vil have opfyldt, så bør du købe din rejse så tidligt som muligt. Hvis du er fleksibel med afrejsetidspunkt, afrejselufthavn, rejsemål og hotelkategori, så kan du ofte vente til sidste øjeblik. De billigste flybilletter bliver dog solgt først. Jeg købte fx mine flybilletter i maj måned, fordi vi er fem, som skal på juletur til Berlin, og vi vil gerne afsted i en bestemt weekend.
   Rigtig god rejselyst! De bedste hilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.