5 gode juleture til Tyskland – Hvor er de bedste tyske julemarkeder?

5 gode juleture til Tyskland – Hvor er de bedste tyske julemarkeder?

Annette og Tore Seier
Vi giver dig her vores bedste rejsetips til 5 gode juleture til Tyskland. Her kan du købe dine julegaver, mærke den hyggelig stemning, smage de tyske delikatesser og drikke den varme Glühwein. Læs denne artikel, og du vil helt sikkert komme i julestemning.

Det kan vi godt lide ved vores juleture til Tyskland

juleture til Tyskland

En juletur til de hyggelige julemarkeder i Nordtyskland og andre steder i Tyskland, synes vi, er en superdejlig familietur.

Vi nyder den hyggelige stemning, udsmykningen, går på juleshopping og smager – og drikker os gennem de tyske specialiteter.

En juletur gør, at vi kommer i den helt rigtige julestemning, vi er sammen, og det er en gratis oplevelse.

Læs også: Juletur til Berlin i 2021 | Se de bedste tips og tilbud

Hvad kan man købe på de tyske julemarkeder?

juletur til Tyskland

Du kan virkelig gå på juleshopping på de tyske julemarkeder. Her kan du købe alt, som du kan tænke dig, som er julerelateret.

Pynten til dit juletræ, om det er smukke glaskugler, håndlavede træfigurer eller måske en ny stjerne til juletræet. I boderne kan du finde en hæklet hue, trøje eller strømper. Der er håndlavede træting til dit køkken, varme hjemmesko og legetøj. Du vil måske købe kanelstænger, tyske pølser, brændte mandler eller et af de farverige smukke honninghjerter.

Hvad kan man spise og drikke på julemarkederne i Tyskland?

Mad og drikke på de tyske julemarkeder

På de tyske julemarkeder er udvalget af mad og drikke stort. Der er et varieret udvalg, så alle parter kan sikkert finde deres egen favoritspise.

Vi giver dig her vores bedste rejsetips til mad og drikke:

Drikke – Glühwein – som er en slags gløgg, varm kakao, punch, varm og kold øl.

Mad – Grillede pølser, varme kastanjer, stegt grønkål og stegte championer. Til den søde tand er der chokolade, honninghjerter, brændte mandler, vafler og pandekager.

Åbningstider på julemarkeder i Tyskland

Rigtigt mange byer i Tyskland har julemarkeder. De tyske julemarkeder åbner i slutningen af november måned. Mange af dem har åbent helt frem til nytår, hvorimod andre lukker den 23. december.

Ligesom åbningen af julemarkederne er forskellig, er åbningstiderne det også. De fleste åbner om formiddagen ved 10-11-tiden og lukker igen kl. 20-24.

Overnatning i Tyskland

overnatning i TysklandNår du tager på julemarked, er der forskellige muligheder for overnatning.

På vores tur til nogle af de bedste julemarkeder i Nordtyskland valgte vi at bo centralt. Vi boede på Hotel Steigenberger, som ligger i byen Wismar. Hotellet ligger på torvet i byen, hvor julemarkedet også er placeret. Det var dejligt, for så havde vi det lige uden for døren. Så vores rejseforslag er, at du bor i en juleby og derfra besøger de omkringliggende byers julemarkeder.

På vores tur til de sydtyske julemarkeder var vi desværre for sent ude i forhold til overnatning, så derfor kunne vi ikke bo centralt. Vi boede i finanskvarteret i München og ca. 10 km. udenfor Nürnberg. Det var bestemt ikke optimalt, og vi fik slet ikke nydt julemarkederne på samme måde som i Nordtyskland.

Vores bedste rejsetips: Bestil hotel i rigtig god tid, hvis du vil bo tæt på julemarkederne. Du kan fx bestille dit hotel via hotelsøgemaskinen på travemarket.dk.

Juleture til Nordtyskland

Juletur til Wismar

Juletur til WismarHvor ligger Wismar og hvordan kommer du dertil?
Wismar ligger i den nordøstlige del af Tyskland ud til Østersøen.

Den nemmeste måde at komme dertil er at tage bilen. Fra Jylland er der ca. 2,30 times kørsel fra Flensborg til Wismar. Fra Sjælland er det nemmeste, at tage færgen Rødby-Puttgarden. Fra Puttgarden til Wismar er der 1,45 times kørsel. Ellers kan du tage Gedser-Rostock færgen, og derfra er der 45 minutters kørsel til Wismar.

Julemarked i Wismar
Julemarkedet i Wismar er ikke særlig stort, men til gengæld super hyggeligt og intimt. Midt på det store, fint udsmykkede torv er der forskellige boder og lidt forlystelser. Her er ikke særlig mange mennesker, og du kan komme i god julestemning i smukke omgivelser.

Andre oplevelser – seværdigheder i Wismar
• De smukke historiske middelalderbygninger, som ligger i bykernen, og som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
• Nikolaikirche fra 1403 er den eneste af tre store kirker i Wismar, som overlevede 2. verdenskrig.
• Frische Grube er en kunstig kanal fra 1200-tallet og omgivet af smukke bygninger.

Juletur til Lübeck

Juletur til LübeckHvor ligger Lübeck og hvordan kommer du dertil?
Lübeck ligger i den nordøstlige del af Tyskland ud til Østersøen.

Den nemmeste måde er at tage bilen, hvor der fra Jylland er 2,15 timers kørsel fra Flensborg. Fra Sjælland, er det nemmeste at tage færgen Rødby-Puttgarden. Fra Putgarden til Lübeck er der 1,15 times kørsel.

Lübeck er også et populært stop på de arrangerede busrejser, så julemarkederne i Nordtyskland ville sagtens kunne besøges på en bustur.

Julemarkeder i Lübeck
Det største julemarked i Lübeck er stort og ligger smukt på den store plads med det historiske rådhus. Julemarkedet er ligesom aflukket og giver dig følelsen af at træde ind i en juleby med masser af duftende boder.

Et andet af Lübecks julemarkeder ligger op ad gågaden, hvor der også findes boder side om side med de almindelige forretninger.

Andre oplevelser – seværdigheder i Lübeck
• Den gamle byport Holstentor, som er Lübecks vartegn fra 1478 og optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
• Den smukke St. Petri kirken, hvor du kan gå op i kirketårnet og få en smuk udsigt over byen.
• Et besøg hos den berømte Lübecker marcipanproducent Niederegger. Her kan du gøre din juleshopping af marcipan.

Juletur til Rostock

Juletur til RostockHvor ligger Rostock, og hvordan kommer du dertil?
Rostock ligger i den nordøstlige del af Tyskland ud til Østersøen.

Den nemmeste måde er at tage bilen. Fra Jylland er der 3,15 timers kørsel fra Flensborg. Fra Sjælland er det nemmest at tage Gedser-Rostock færgen. Når du kommer på land, er der 25 minutter til centrum af Rostock.

Julemarked i Rostock
Julemarkedet i Rostock kalder sig selv for Nordeuropas største. Julemarkedet ligger på en stor åben plads – Neuer Markt, hvor der mest er forlystelser og gøgl uden boder.

Når du så bevæger dig op ad den førende shopping- og gågade Kropeliner Strasse, ligger alle boderne. Det er hyggeligt at gå blandt boderne, forretningerne og de smukke bygninger.

Dette julemarked gør juleshopping nemt, for her kan du kombinere det med de almindelige butikker.

Andre oplevelser – seværdigheder i Rostock
• Petri kirche som er Rostocks vartegn, er en af de ældste kirker i Hansestæderne fra 1200- tallet. Petri kirche har et spir på hele 117 meter.
• Rostock, som har det ældste nordeuropæiske universitet fra 1419, som er bygget i smuk italiensk renæssancestil.
• Den hyggelige lille zoologiske have.

Juleture til Sydtyskland

Juletur til München

Juletur til MünchenHvor ligger München og hvordan kommer du dertil?
München ligger i det sydlige Tyskland og tæt på Østrig. Du kan køre til München. Fra Jylland skal du skal regne med en køretur på 9 timer fra Flensborg. Fra Sjælland kan du tage færgen Rødby-Putgarden, men du må forvente en køretid på 10,30 time.

Den nemmeste måde at komme til München er med fly. En søgning på Travelmarket.dk med udrejse 27. november og hjemrejse den 30. november viser disse priser.

Den billigste og bedste returbillet:
• Fra København – SAS, direkte fly – 881 kr.
• Fra Århus – SAS, et stop – 1.237 kr.

Du kan se aktuelle flypriser til München og andre julebyer i Tyskland i ”Hvad koster flybilletter til Tyskland?”.

Julemarkeder i TysklandJulemarkeder i München
Der er flere julemarkeder i München. Det største ligger på Marienplatz i hjertet af München. Der er fint julepyntet, og det imponerende rådhus danner en smuk ramme til julemarkedet. Dette julemarked er enormt, med masser af boder også i de omkringliggende gader og dermed rig mulighed for juleshopping.

Der er desuden mindre julemarkeder rundt om i München. Disse har dog ofte kun åbent i weekenden.

Andre oplevelser – seværdigheder i München
• Et besøg til BMW Welt, hvor der er smukke biler udstillet i en bygning, som samtidig har imponerende arkitektur.
• Englischer Garten som er en af Europas største byparker.
• Rådhuset som er en smuk bygning opført i nygotisk stil, hvor du kan opleve et klokkespil der fortæller en historie.

Læs også: München og Köln

Juletur til Nürnberg

Juletur til NürnbergHvor ligger Nürnberg og hvordan kommer du dertil?
Nürnberg ligger i det sydlige Tyskland og en times kørsel fra München. Du kan køre til Nürnberg fra Jylland og skal regne med en køretur på 8 timer fra Flensborg. Fra Sjælland kan du tage færgen Rødby-Puttgarden, og du må forvente en køretid på 7,45 timer.

Den nemmeste måde at komme til Nürnberg er med fly. En søgning på Travelmarket.dk med udrejse 27. november og hjemrejse den 30. november viser disse priser.

Den billigste og bedste returbillet:
• Fra København – Ryanair, fly – 881 kr.
• Fra Århus – Ryanair, et stop – 535 kr.

Du kan tjekke aktuelle flypriser til Nürnberg og andre tyske julebyer i ”Hvad koster flybilletter til Tyskland?”.

julemarkeder i tysklandJulemarkeder i Nürnberg
Det største julemarked i Nürnberg er et af de ældste og mest kendte julemarkeder i Tyskland. Julemarkedet ligger i middelalderlige omgivelser på en 5.000 kvadratmeter stor plads. På pladsen er der strikse regler for boderne. De skal nemlig sælge kvalitet, traditionelt tysk eller bayersk mad og drikke.

Desuden er der masser af andre små markeder i de omkringliggende gader, på torve også et børnejulemarked med forlystelser. De smukke omgivelser, julepyntningen og hestevognene i byen, gør Nürnberg julemarkederne til noget helt særligt.

Andre oplevelser – seværdigheder i Nürnberg
• Et besøg til museet Dokumentationscentret for Partikongresområdet, som fortæller om nazi-historiens opblomstring.
• Legetøjsmuseet med fokus på sydtysk legetøj.
• Det smukke Nürnberg slot – Kaiserburg Nürnberg.

Vores fremtidige ønsker til julebyer i Tyskland og andre lande

julebyer i tysklandUnder vores nylige besøg i Harzen gik vi rundt i en masse smukke middelalderbyer som bl.a. Goslar og Quedlinburg. Vi fik fortalt, at der er julemarkeder i de hyggelige UNESCO-byer. Vi har et ønske om på et tidspunkt at besøg Harzen omkring jul og kunne tage rundt til de forskellige julemarkeder.

Et andet ønske er at besøge julemarkedet i Krakow i Polen. Vi har hørt fortællinger og set billeder fra byen, når den er julepyntet. Bestemt en by, som vi gerne vil opleve i julemåneden.

Vores bedste rejsetips til de tyske julemarkeder er også, at hvis muligt så undgå weekenden, hvor der er rigtigt mange mennesker.

I travelmarkets temasøgemaskine kan du være heldig at finde juleture til Tyskland med bus eller fly.

Hvis du vil have inspiration til flere juleture til Tyskland eller andre lande, kan du læse disse blogindlæg om julemarkeder og juleshopping:
Julemarkeder og juleshopping i 2021 – Her skal du tage hen!
Juletur til Berlin i 2021 | Se de bedste tips og tilbud
Juletur til Tyskland – besøg 4 populære julebyer

Julemarked i Strasbourg – måske det bedste julemarked i Frankrig

Har I ikke helt besluttet jer for, hvor I vil hen?
Så prøv vores søgeforside for rejser i december Find rejser i december.

Fotos:
Alle Fotos c) Ontrip.dk

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.