Den imponerende facade af Rigsdagsbygningen i Berlin med gående foran og tyske flag.

Storbyferie i Berlin – her er de bedste rejsetips og tilbud

Maria Erica Jensen

Berlin er efterhånden gået hen og er blevet danskernes foretrukne europæiske rejsemål til storbyferie. Og det forstår jeg bestemt godt. Her er mine bedste tips til, hvordan du får en dejlig storbyferie i Berlin.

Jeg er en stor Berlin-fan, og jeg skal gerne til den tyske hovedstad mindst en gang om året.

Oftest er jeg på storbyferie i Berlin sammen med min mand, men jeg vil også anbefale dig at tage dertil på venindetur, en tur med gutterne eller en familietur med børn – Berlin kan det hele.

Berlins fire største seværdigheder

Berlin er en by med mange museer, historiske mindesmærker, kulturliv, festivaler og mange andre attraktioner.

Hvis du er på storbyferie i Berlin for første gange, vil du måske gerne se alle de steder i byen, som du har hørt så meget om. Her er 4 af Berlins største seværdigheder.

1. Brandenburger Tor og Unter den Linden

Brandenburger Tor med solnedgang i baggrunden og folk, der går og cykler foran strukturen.

Selvom jeg ofte er i Berlin og kender alle de store seværdigheder godt, så er der stadig noget helt særligt over at gå ved det majestætiske Brandenburger Tor. Og derefter at slentre ned ad Unter den Linden med min mand i hånden.

Her kan du ikke undgå at blive berørt af historiens vingesus. Og selvom at Pariser-pladsen ved Brandenburger Tor i dag er noget af et tilløbsstykke for turister, gadekunstnere og turguider, så er her stadig en stemning af storhed.

2. Rigsdagen

En by med en høj TV-tårn i midten og en solnedgang i baggrunden.

Lige ved siden af Brandenburger Tor ligger det tyske parlament, Rigsdagen. Den store bygning er verdenskendt for sin smukke kuppel. Som besøgende kan du komme op i den og se parlamentet fra oven. Se Rigsdagen på billedet i toppen af artiklen.

Du skal huske at bestille billetter til et besøg i kuplen et par dage i forvejen, se mere ved at klikke her.

3. Alexanderplatz og tv-tårnet

Tv-tårnet (Fernsehturm) på Alexanderplatz er lidt af et pejlemærke, som du kan se nærmest alle steder fra i Berlin.

Undgå køen, og køb dine billetter til Tv-tårnet her

Alexanderplatz er et af Berlins store samlingspunkter. Her mødes unge for at holde i hånd, høre musik eller køre på skateboard. Her nydes en kold fadøl en sen eftermiddag. Her vimser små børn rundt med balloner i hænderne eller måber over en gadekunstners tricks. Og her stiller byens besøgende sig op og tager selfies med tv-tårnet i baggrunden.

Du kan komme op i tårnets kuppel, hvor der er indrettet bar og restaurant.

Jeg holder meget af Alexanderplatz, som er et af de steder i byen, hvor du stadig kan mærke den særlige stemning fra DDR-tiden – Alexanderplatz lå i Østberlin.

4. Berlinmuren – East Side Gallery

Et besøg ved Berlinmuren er naturligvis et ”must”, når du er på storbyferie i Berlin.

Et af de bedste steder at se en god del af muren er ved East Side Gallery.

En vægmaleri af to mænd, der kysser, med en person der poserer foran maleriet.Her er Berlinmuren forvandlet til et friluftsgalleri, hvor kunstnere fra hele verden har fået lov til at udsmykke den ellers grå betonmur.

 
 
 
 
  

Prøv en guidet tur rundt i Berlin (Reklame)

Fem spændende bydele i Berlin

En person står på en solrig gade og læser et magasin, omgivet af bygninger og parkerede biler.

Det er lidt som om, at Berlin ikke kun har ét centrum, men faktisk en hel række. Berlins bydele har nemlig hver deres hovedområder, deres centrale spots, hvor livet leves og tingene sker. Du vil opleve, at hver bydel har sin helt særlige stemning, som det er sjovt at gå rundt og opleve.

Her er mit bud på 5 spændende bydele, som du kan opleve på din storbyferie i Berlin.

1. Mitte

I Mitte finder du alle de store museer samt Brandenburger Tor. Her er store, smukke bygninger og et hav af restauranter og caféer. De bedste ligger i udkanten af bydelen og de små sidegader. Mitte er en meget populær bydel.

2. Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg er sådan et sted, du tager hen, når du får lyst til hygge i fred og ro. Her kan du slentre rundt og kigge på specialbutikker i lindetræernes skygge. Du kan drikke kaffe og spise en god frokost.

I Prenzlauer Berg er der overskud og pastelfarver, og det er Berlins mest børnevenlige bydel.

3. Charlottenburg

Det er i Charlottenburg, at du finder Kurfürstendamm, Berlins store shoppe-boulevard. Nede af de små sidegader ligger der gallerier, modebutikker og vintagebutikker. Charlottenburg er Berlins mest elegante bydel, som du ikke bør snyde dig selv for at opleve, når du rejser til Berlin.

Væg malet med farvestrålende graffiti, der forestiller tegneseriefigurer, bygninger og tags.

4. Kreuzberg

Kreuzberg er en levende og farverig bydel. Her bor der mange kunstnere, hippier, politiske aktivister, studerende og tyrkere. Og denne blanding har skabt en fantastisk bydel med mange gode restauranter, smuk kunst og små iværksætter-virksomheder. Kreuzberg har de sidste år været den mest hippe bydel i Berlin.

5. Friedrichshain

Det er meget let at komme til at overse bydelen Friedrichshain, når du er på ferie i Berlin. Men det er en stor skam. Friedrichshain er den mest ”tyske” af Berlins bydele, og her er en lidt hverdagsagtig og østtysk stemning – ja, her finder du store østtyske boulevarder og betonbygninger. Men også Alexanderplatz og East Side Gallery.

Og lad dig ikke snyde, for selvom her kan virke gråt, så dukker der mange iværksættere, nye butikker og små chikke kaffebarer op – og lige om lidt er det sikkert Friedrichshain, der er den mest hippe bydel i Berlin.

Mad og drikke på din storbyferie i Berlin

En skål tomatsuppe med creme fraiche og friske urter står på et bord ved siden af en ske, et stykke brød og en bog med titlen Berlin.Jeg elsker mad, og noget af det dejlige ved Berlin er, at der er alverdens typer af mad at vælge imellem. Ofte er priserne på mad i Berlin 2/3 af, hvad priserne er i Danmark.

Morgenmad i Berlin

Jeg forsøger altid at bestille en hotelovernatning, hvor der er morgenmad med. Hvis der ikke er det med i din overnatning, kan du sagtens finde caféer med friskbagt brød, god grød eller brunch.

Frokost i Berlin

Snup en sandwich, find en bænk i en park og hvil fødderne, mens du spiser. Du kan købe sandwich rigtig mange steder i Berlin. Hvis du kommer forbi en U-bahn-togstation, er der nærmest altid boder med brød og kageudsalg. Selvfølgelig har caféerne også sandwich.

Endelig er der også de rigtigt lokale tyske bagerier, hvor du kan købe sandwich med æg, med spegepølse, med tomat og ost eller med andet traditionel pålæg.

Restauranter til aftensmad og god kaffe i Berlin

Der er et hav af gode caféer og restauranter i Berlin. Desuden er der også rigtig gode muligheder for at drikke god kaffe på kaffehuse rundt om i byen.

Tre af mine yndlingsområder med god mad i Berlin

Her er tre af mine yndlingsområder med god mad i Berlin

Udendørs café med farverige stole og borde foran en murstensbygning, hvor en cykel står parkeret op ad væggen.Ostkreutz: Ostkreutz er hjemsted for restauranter, der serverer mad fra hele verden. Jeg holder meget af restauranten Matreshka med god russisk mad og de flere fine steder med mad fra Vietnam.

Neukölln: Neukölln er et af de områder i Berlin, hvor der bor mange mennesker fra mange forskellige lande. Derfor er her også rigtig mange lækre restauranter med blandt andet arabisk og tyrkisk mad. Det er ofte billigt og utroligt lækkert – og så er det et rigtig godt område at spise, hvis du er veganer eller vegetar.

Det er i det hele taget meget let at være veganer eller vegetar, når du er på storbyferie i Berlin.

Schöneberg: Schöneberg er et lidt alternativt område at tage til for at finde gode spisesteder. Men der er ikke helt lige så mange turister på Schönebergs restauranter, som der er mange andre steder i byen. Især er restauranterne, der ligge i sidegaderne til hovedgaden, Maaßenstrasse, et besøg værd. Desuden er Schöneberg en af de bydele i Berlin, hvor du kan finde mange gode kaffebarer.

Se mere om gode caféer og kaffebarer i Berlin lige her.

Overnatning på din storbyferie i Berlin

Berlin kan være byen, hvor du kaster dig ud i at bo på et virkelig godt hotel – sådan ét, som du ellers altid kun har drømt om at overnatte på. For priserne på hoteller er ret lave her. Desuden er Berlin er fyldt med hoteller, så der er også rigtig mange forskellige at vælge imellem.

Mit bedste råd er, at du finder et hotel eller en lejlighed tæt på en u-bahnstation, for så er det nærmest lige meget, hvor i byen du bor, da det altid er let at komme rundt med toget.

Find ferieboliger i Tyskland her.
Sammenlign priser på hoteller i Berlin her.

Shopping i Berlin

En person i sorte støvler og sorte bukser bærer flere indkøbsposer på en brostensbelagt gade.

Berlin er, ligesom alle andre europæiske storbyer, et mekka for personer, der elsker at shoppe. Om det er tøj, indretnings ting og sager, bøger, brugte LP’er, antikviteter, lokale maddelikatesser eller kunst, så har Berlin det hele.

Her er tre bud på, hvor det er godt at shoppe i Berlin.

Kurfürstendamm: Mode, kædebutikker + KaDeWe: 

Kurfürstendamm er hjertet af shopping i Berlin. I boulevardens vestlige ende ligger dyre modebutikker, mens priserne gradvist bliver lavere, jo længere du går mod øst.

I Kurfürstendamms østligste ende ligger det store shoppingcenter KaDeWee. Her finder du både stangtøj og high fashion, skønhedsprodukter og indretningsafdeling. Øverst oppe er der et gourmet madmarked, som bestemt er et besøg værd.

Potsdammer Platz: Shoppingcentre: 

Der ligger flere store mall’s, altså shoppingcentre, lige ved Potsdammer Platz. Så hvis det er kædebutikker i et storcenter, som dit humør eller vejret er til, så er det her, du skal tage hen.

Markeder i Berlin

Der er mange forskellige markeder i Berlin. Nogle er åbne hver dag, mens andre kun har weekend-åben.

En kvinde kigger på tøj, der hænger på et stativ udendørs på en gade med parkerede biler og træer i baggrunden.Loppemarkedet på Straße des 17. Juni (i bydelen Tiergarten) er et af de ældste og mest besøgte markeder i Berlin. Og her kan du virkelig også finde al den genbrug og de antikviteter, som dit hjerte kan begære.

To af mine favorit-markeder i Berlin er madmarkederne på Kollwitzplatz (i Prenzlauer Berg – åben torsdag og lørdag) og på Winterfeldplatz (i Schöneberg – åben onsdag og lørdag).

Økologien er i højsædet på Kollwitzplatzs madmarked – især på torsdagsmarkedet – og der er mange lækkerier at hente her. Lørdag bliver de grønne madvarer blødt op med forskellige tyske delikatesser, der ikke alle sammen er økologiske.

Markedet på Winterfeldplatz er et afslappet sted at snuse rundt efter en mulig frokost. Det er et mere traditionelt tysk madmarked, end det på Kollwitzplatz, og her er en dejlig afslappet stemning. De mange boder sælger alt fra frisk frugt og grønt til brød, pølser, og blomster.

Julemarkeder i Berlin

Berlin er dog især berømt for sine hyggelige julemarkeder. Her kan du læse om de bedste julemarkeder i Berlin og se, hvornår de holder åbent.

Sådan kommer du rundt i Berlin

Det er meget nemt at komme rundt med offentlig transport, når du er på storbyferie i Berlin.

En gul metro står ved en undergrundsstation med åbne døre, og der er en urskive og en informationsskærm hængende fra loftet.Offentlig transport i Berlin
Berlin har et glimrende togsystem (U- og S-bahnen), som gør det nemt og overskueligt at komme rundt.

Køb et turist-transportkort (fx et Berlin WelcomeCard, der gælder fra 48 timer til 6 dage) så du kan køre alt det med toget, som du har lyst til.

Du kan købe et transportkort ved billetsalg på togstationer og i automater på togperronerne.

Berlin til fods
Alternativt kan du vælge at gå rundt i Berlin. Berlin er en smuk by, der lægger op til mange timers sightseeing på gåben.

Jeg køber oftest et togkort, der passer til det antal dage, jeg er på storbyferie i Berlin, men jeg går også ofte rundt i mange timer.

Mine 3 bedste oplevelser i Berlin

Bylivet i Berlin: Berlin er ikke en harmonisk og pæn by, men jeg holder meget af den forskellighed, der er her.

Om det er bygningerne, indbyggerne, seværdighederne, maden, parkerne osv., så er forskelligheden slående. Der er ligesom plads til alle i Berlin, og der er plads til at tænke og prøve noget nyt.

Berlin er en utroligt behagelig by, hvor jeg altid føler mig velkommen.

Et stort dinosaur-skelet udstilles i en museumsbygning med søjler, mens folk står og kigger på det.Museum für Naturkunde: Hvis jeg skal vælge ét af Berlin mange, gode museer, som jeg ser, når jeg er på ferie i Berlin, så bliver det det naturhistoriske museum, Museum für Naturkunde.

Her kan du se store og små skeletter fra dinosaurer, lære om Jordens historie og dyreliv og se film om universets opståen. Museum für Naturkunde er en utrolig stor oplevelse, også selvom at du er voksen og ikke har børn med på din ferie.

Brandenburger Tor: Selvom jeg har været i Berlin mange gange, så er det stadig noget særligt at komme forbi Brandenburger Tor.

Jeg prøver altid at forestille mig nogle af alle de historiske begivenheder, der har foregået her. Napoleons indtog, Hitler og 2. Verdens Krig, og ikke mindst den tyske genforening.

Brandenburger Tor er et meget særligt sted i Berlin, og så er det utroligt smukt i solnedgangens skær.

Hvornår er det bedst at rejse til Berlin?

Hvis du er interesseret i at rejse til Berlin i en bestemt måned, kan du finde aktuelle flypriser og gennemsnitlige temperaturer i Travelmarkets månedsoversigter her.

For os danskere er det især populært at tage på storbyferie i Berlin i december, hvor byen er julepyntet og fuld af hyggelige julemarkeder. Her kan du læse om de bedste julemarkeder i Berlin og se, hvornår de holder åbent.

Og her får du de bedste tips og tilbud til din juletur til Berlin.

Har du fået lyst til at tage på storbyferie i Berlin?

Du kan finde flybilletter, hoteller og pakkerejser på Travelmarket.

Se aktuelle tilbud på pakkerejser til Berlin herunder

Her er gode tilbud på pakkerejser til Berlin:

København-Berlin

Hotel Europa City
BerlinHotel Europa CityTyskland (2 nætter)Standard
1.145,-Vælg
Comfort Hotel Lichtenberg
BerlinComfort Hotel LichtenbergTyskland (2 nætter)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.155,-Vælg

Billund-Berlin

Novum Hotel City B Berlin
BerlinNovum Hotel City B BerlinTyskland (3 nætter)Dobbeltværelse
2.485,-Vælg
Novum Style Hotel Berlin-Centrum
BerlinNovum Style Hotel Berlin-CentrumTyskland (3 nætter)Comfort dobbeltværelse
2.621,-Vælg

Hvad koster flybilletter til Berlin?

For at få en idé om prisniveauet på flybilletter til Berlin, kan du se aktuelle flytilbud her. Du skal dog være opmærksom på, at flypriserne er fundet af Travelmarkets brugere indenfor de sidste 48 timer, og at priserne kan være ændret.

København - BerlinFra 428,-Vælg
Billund - BerlinFra 1.024,-Vælg
Aalborg - BerlinFra 1.548,-Vælg

Flyvetid til Berlin: ca. 1 time

Søg selv efter billige flybilletter til Berlin her.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Tyskland?

Fotos:
Topfoto © Maria Erica Jensen
Storbyferie i Berlin © istockphoto © elxeneize, Nikada, lechatnoir

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster flybilletter til Berlin?

Flybilletter til Berlin er ofte meget billige, nogle gange under kr. 100. Se de aktuelle priser he.

Hvad er de bedste seværdigheder i Berlin?

Flybilletter til Berlin er ofte meget billige, nogle gange under kr. 100. Se de aktuelle priser her.

Hvornår er det bedst at rejse til Berlin?

Berlin kan besøges hele året rundt. Find priser og inspiration her.

Hvad koster en pakkerejse til Berlin?

En weekendferie med fly og hotel i Berlin koster ofte under kr. 1.000. Se priseksempler her.

Relaterede artiklerKommentarer til indlægget

  1. Berlin er bare en fantastisk by, som altid byder på nye og spændende oplevelser 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.