En statue af en rytter foran den imponerende Milano Domkirke badet i solens sidste stråler.

Storbyferie i Milano – her er de bedste tips og tilbud

Nordombord
At tage på storbyferie i Milano har noget at tilbyde til enhver smag med uovertruffen italiensk mad samt shopping og kunst i verdensklasse.

Her er vores rejseguide til Milano fyldt med tips og idéer til, hvad du kan opleve af seværdigheder, hvor du skal spise, og hvor du skal bo i storbyen.

Din hurtige vej til tips og tilbud til Milano

Du er selvfølgelig velkommen til at læse vores artikel fra start til slut. Men hvis du har brug for et godt tilbud eller et bestemt tip til Milano, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Selvom Rom er Italiens politiske og religiøse centrum, er der ingen tvivl om, at Milano er landets højsæde for forretning. Og mode!

En meget stor andel af Italiens indbyggere bor i landets nordlige del, og her er Milano den klart største og vigtigste by.

Det betyder dog ikke at Milano er hektisk. Få minutter fra de travleste dele af byen er der hyggelige parker og gamle caféer på små torve, hvor det stille liv stadig leves på bedste vis.

Hvad koster flybilletter til Milano?

Fra København til Milano er der ikke meget mere end to timers flyvetid, og flere flyselskaber tilbyder direkte billetter – blandt andet Ryanair, SAS og Easyjet.

Priserne starter på omkring 200-300 kroner for en returbillet, hvis du rejser uden for højsæsonen og i hverdagene.

Sommerferien er lidt dyrere, og priserne på billetter til Milano er på deres højeste omkring påske.

Aktuelle flybilletter til Milano

For at få en idé om prisniveauet på flybilletter til Milano, kan du se aktuelle flytilbud her:

København - MilanoFra 301,-Vælg
Billund - MilanoFra 432,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Søg selv efter flybilletter til Milano i Travelmarkets flysøgemaskine.

Til dig, som foretrækker at købe en pakkerejse

Se de billigste pakkerejser til Milano i Travelmarkets søgemaskine med storbyferier.

Hvor skal du bo på din storbyferie i Milano?

For at være tæt på Milanos mange oplevelser og seværdigheder, kan det anbefales at bo tæt på centrum af byen. Så sparer du også tid og penge på transport.

Du får generelt meget for pengene, når du er på storbyferie i Milano, og hoteller og lejligheder i Milano er ingen undtagelse.

Gå til Travelmarkets hotelsøgemaskine, og lav et hurtigt pristjek på hoteller i Milano.

Foretrækker du at leje en privat lejlighed? Så gå over til Travelmarkets søgemaskine med ferieboliger. Her kan du hurtigt sammenligne priser på de datoer, hvor du vil rejse

Bo i Guastalla området

Sidst vi var i Milano, boede vi i en lejlighed, vi havde lejet gennem Airbnb i området Guastalla, der ligger sydøst for det historiske centrum. Herfra tager det eksempelvis kun 15-20 minutter at gå ind til domkirken.

Luksusferie i Milano

Brera ligger lige nord for centrum og er helt klart et af Milanos mest fashionable (og dyre) områder at bo i. Hvis du har budgettet til det og ikke vil bo alt for turistet, er Brera et virkelig cool sted at bo.

Budgetferie i Milano

Et godt tip, hvis du rejser på budget er at kigge efter et hotel i Città Studi, Porta Romana eller i Chinatown.

Milanos mest kendte seværdigheder og oplevelser

Milano er fyldt med seværdigheder. Særligt hvis du er til kunst, historie, kultur og arkitektur, kan du bruge dagevis på at opsnuse alle de skjulte perler på en storbyferie i Milano.

Gotisk arkitektur med mange detaljerede spir, buer og skulpturer på en stor, storslået bygning under en overskyet himmel.

Domkirken Duomo di Milano

Milanos mest kendte seværdighed er uden tvivl domkirken Duomo di Milano.

Som turist føles den som centrum af byen, og det går ikke at komme udenom i det mindste at se den utrolige kirke udefra. Men det kan også virkelig anbefales at gå ind i den – og ikke mindst op på taget af den!

Domkirken er den tredjestørste kirke i verden. Den er 158 meter lang, 108 meter høj og 92 meter bred, og det tog mere end 500 år at bygge den.

Hvis du har stærke ben, kan du tage trapperne helt op til taget, hvor du kan komme tæt på kirkens 135 spir og 2.000 statuer. Der er også en elevator.

Udsigten over Milano er betagende, og hvis du har heldet med dig, kan Alperne nogle gange skimtes i horisonten.

Indgangen til domkirken er gratis, men der er et lille gebyr for at komme op på taget. Det er en god idé at dække sig lidt til (skuldre og knæ er fint), inden du går ind i kirken. På taget er det ikke nødvendigt at dække sig til.

Et oplyst historisk bygningsværk med buer og søjler omgivet af mange mennesker om aftenen.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II er det ældste shoppingcenter i Italien og er navngivet efter Italiens første konge.

Det imponerende byggeri ligger lige ved siden af domkirken og huser nogle af byens dyreste butikker og caféer.

Teatro alla Scala

Teatro alla Scala er et operahus fra 1778, der stadig i høj grad er i brug. Hvis du befinder dig i Milano og er til opera og ballet, er La Scala ikke at komme uden om.

En firkantet gårdhave omgivet af to-etagers arkader med buede vinduer og søjler.

Sforza-borgen

Sforza-borgen er et gammelt forsvarsværk, som er en interessant seværdighed at besøge i Milano. Det er gratis at gå rundt i komplekset, men museerne tager en indgangspris.

Lige op af Sforza-borgen ligger Parco Sempione – en stor og hyggelig park, hvor du nemt kan bruge et par timer i et langsommere tempo.

En stor park med græsarealer og træer, hvor folk sidder på græsset og slapper af, og i baggrunden ses en stor arkitektonisk struktur.

Milanos mest spændende områder

Det historiske centrum

Der findes mange seværdigheder ud over domkirken, operaen og shoppingcenteret i Milanos historiske centrum. Her ligger for eksempel også det tidligere royale palads (Palazzo Reale) og museet Museo del Novecento, hvor du kan opleve moderne italiensk kunst.

En kanal løber gennem midten af billedet med farverige bygninger på begge sider og en bil, der står parkeret til højre.

Navigli

Syd for centrum ligger området Navigli med Milanos hyggelige kanalsystem. Her kan du se en helt anden side af byen og slappe af væk fra shoppingkvartererne. Om lørdagen er der et stort loppemarked, som er værd at besøge.

Tortona

Området fik en makeover i 80’erne med nye kreative virksomheder, og det er i dag kendt for at være centrum for ny kreativitet og kultur.

Porta Venezia

For lidt mere alternativ kultur skal du tage til Porta Venezia, hvor Milanos LGBTQ-community er kendt for at hænge ud.

Her ligger Giardini Pubblici Indro Montanelli, som er en af Milanos bedste parker samt flere gallerier for de kunstinteresserede.

Sådan kommer du rundt i Milano

Milano er en meget gåvenlig by med masser af gågader og brede fortove.

Hvis blot du har tiden til det, er der heller ikke særlig langt mellem seværdighederne og områderne. Det er helt perfekt til en kortere storbyferie i Milano.

Det er særlig nemt at gå rundt i det historiske centrum, hvor en stor andel af byens seværdigheder findes.

Hvis du gerne vil væk fra domkirken, er der heldigvis mange gode muligheder for offentlig transport.

Offentlig transport i Milano

ATM betyder ikke hæveautomat i Milano, men det er rettere akronymet for den samlede offentlige transport (Azienda Trasporti Milanesi).

Med en enkeltbillet til blot 1,5 euro (ca. 11 kroner) kan du både bruge busser, tog og metro i byen. Har du tænkt sig at køre mere end to gange, kan det ofte betale sig at købe en “carnet” med 10 billetter til rabatpris.

Hop on-Hop off busser i Milano

Hop on-Hop off Milano opererer fire linjer; to historiske linjer, en sportslig linje og en moderne linje, der tilsammen kører forbi stort set alle byens seværdigheder og oplevelser.

En bunke af friske, melet pasta stykker på en glat overflade.

Mad og drikke i Milano

Milano er det norditalienske køkkens centrum, og udbuddet af fantastiske restauranter og lokale delikatesser er stort.

Hvis du er interesseret i italiensk mad, er det værd at tage forbi Eataly – et gigantisk indendørs italiensk madmarked.

En mand iført hvid uniform og hat betjener en stenovn i et køkken med røde fliser på væggen.

Den bedste pizza i Milano

Mens Rom har tynde og sprøde pizzaer, og Napoli har lynbagte pizzaer med runde, hævede kanter, har Milano faktisk ikke sin egen stærke pizzatradition. Så her kan du prøve begge dele!

Vores bedste pizzaoplevelse i Milano var hos Solo Pizza, som bager efter de syditalienske traditioner.

Besøg en Aperitivo-bar i Milano

Aperitivo er et særligt koncept i Milano, som du vil se flere steder. På vej hjem fra arbejde søger mange milanesere mod de små aperitivo-barer, hvor et glas vin, øl eller en drink bliver akkompagneret af et “lille” måltid.

Det har udviklet sig til små buffeter, og selvom idéen stadig er, at aperitivoen skal være inden aftensmaden, kan du godt “nøjes” med en aperitivo, hvis du har fået et stort måltid med pizza, risotto eller pasta til frokost.

Hvor er de bedste shoppingmuligheder i Milano?

Milano udgør sammen med New York, London og Paris verdens fire “modehovedstæder”. Her bliver de store modefestivaler afholdt med dertilhørende modeshows og forskellige events.

De fleste af Italiens brands har hovedsæde i modemekkaet Milano, og hvis du er interesseret i italiensk mode, er det umuligt at komme uden om “Quadrilatero della Moda” (modedistriktet).

Her findes store flagship stores fra de italienske mærker såvel som de internationale, og selvom du kun har budget til at vindueskigge, er det stadig interessant at gå en tur i det super eksklusive kvarter.

Du behøver dog ikke at tage et kviklån for at shoppe i Milano. Byen er fyldt med selvstændige designerbutikker samt gode gademarkeder og genbrugsbutikker.

Kuppelformet glasloft med et mønster af metalbjælker og detaljerede dekorationer langs kanterne.

Hvornår er det bedst at besøge Milano?

De bedste tidspunkter at tage på storbyferie i Milano er enten i foråret (april og maj) eller i efteråret (september og oktober). På disse tidspunkter af året er temperaturerne ofte behagelige uden at være hverken for kolde eller varme, og du undgår de mange turister, der kommer i sommerferien eller omkring jul og nytår.

Hvis du vil rejse til Milano i foråret eller efteråret, kan du tjekke vejret og gode tilbud på flybilletter og rejser her:
Flyv billigt på storbyferie i foråret − Se vejret i og tilbud til 31 storbyer
Storbyferie i efteråret 2021 – tjek vejret, events og billige flybilletter til 23 storbyer

Hvornår vil vi besøge Milano næste gang

Hvis vi selv skulle rejse til Milano igen, ville vi overveje at rejse dertil i en af de koldere måneder, for eksempel i januar eller februar. Det sner sjældent i byen, men det ville være magisk at fare vild i de små, hyggelige gader i snevejr for så at kunne tumle ind på en café eller et pizzeria og få varmen.

Panorama over en by med en blanding af ældre bygninger og moderne højhuse under en overskyet himmel.

Vores tre bedste oplevelser i Milano

1. Helt alene i domkirken

Da vi besøgte Milano, var vi så heldige at besøge domkirken Duomo di Milano helt alene.

Fordi vi allerede havde købt billet for at komme op på taget om eftermiddagen dagen før, kunne vi gå ind i kirken, inden billetkontorerne åbnede om morgenen dagen efter. Folk begyndte naturligvis at trisse ind efter et par minutter, men at stå i det kolossale rum uden andre mennesker var en meget speciel oplevelse.

2. Et godt udgangspunkt for at besøge Norditalien

Fra Milano er det nemt at nå resten af Norditalien. Det udnyttede vi ved at kombinere vores storbyferie i Milano med også at besøge hyggelige Bergamo og Comosøen via tog.

3. Middag væk fra bymidten

Milano er spækket med gode restauranter, og man går sjældent galt i byen.

Ved at søge lidt væk fra det historiske centrum kan man spise på endnu mere autentiske restauranter, og hvis man er vild med italiensk mad, skal man unde sig selv den oplevelse.

Nogle af byens bedste spisesteder ligger næsten skjult i beboelseskvarterer, så det er bare om at finde luppen frem eller at følge sin næse!

Fotos:
Alle fotos © Nordombord.dkSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.