romantisk ferie

Romantisk ferie i Venedig, Paris eller Prag – det skal I lave

Mette Vaabengaard
Det er snart Valentins dag, og du og din partner skal på romantisk ferie – men hvor skal I tage hen? Og hvad skal I opleve? Her er tre bud fra os på Travelmarket.

Romantisk ferie i Venedig

Selvom der nærmest altid er mange mennesker på Markuspladsen, så er duerne, Dogepaladset og Markuskirken altid værd at opleve. Og sammen med den dejlige italienske stemning, så er der en grund til, at Venedig er en klassiker blandt romantiske byer i Europa.

Ligeledes er en gondoltur med en syngende stråhat et must – også selvom det er en lidt dyr fornøjelse. Alternativt kan I være at snuppe en vandbus sammen med de lokale. Vaporetto 1 sejler på Canal Grande, hvor fra I har en formidabel udsigt over byen. I kan også leje en robåd og selv padle rund på de mindre kanaler, mens det ene smukt forfaldne palads efter det andet passerer forbi. Det kan man da kalde sand romantik.

Om aftenen affolkes lagunebyen, så der er god plads til fare vild og nyde duften af hav, månens spejling i kanalerne og lyden af vandet, som klukker under broerne.
Efter at have slentret rundt et par timer eller fire kan I gøre holdt i en poetisk bar og bestille en Bellini og cicchetti, som er Venedigs svar på tapas, inden I begiver jer mod Rialto-området, der lokker med hyggelig aftenstemning og uimodståelige restauranter med og uden rødternede duge og dryppende stearinlys.

Her kan du læse mere om Venedig og blive inspireret til at holde en romantisk ferie i byen.

Romantisk ferie i Paris

I behøver blot kaste et blik på Sacre Coeur-kirken for at høre bryllupsklokkerne bimle. Den smukke kirke på Montmartre tiltrækker mange elskende par og bliver betegnet som et de mest romantiske steder i hele Paris.

Besøg også det gamle latinerkvarter på Seinens venstre bred, hvor markedsboderne på Rue Mouffatard frister med de lækreste delikatesser hver formiddag. I vil kunne bruge dage på at gå fra café til café for at få et glimt af fremtidens Picasso og Sartre, eller på at sidde på en bænk i Jardin du Luxembourg og se de gamle mænd spille boule.

Efter frokost på en hyggelig, lokal bistro går I tæt omslynget langs Seinen, mens I konkurrerer om, hvem der først får øje på Notre Dame, Louvre og Eiffeltårnet.

Middagen indtages på en af de dekadent sanselige restauranter, der ligger på stribe og lidt nede ad sidegaderne på Seinens venstre bred, hvor I også finder de intime spillesteder, som serverer live musik alle ugens dage.

Læs mere om Paris på byens officielle hjemmeside.

Romantisk ferie i Prag

Prag er et rigtig godt bud på et sted, hvor I kan holde en rigtig romantisk ferie. Byen ved Moldaus breder vækker minder om gamle tider med sine smukke bygninger, hyggelige kvarterer og sin afslappede atmosfære – nærmest som Paris, Moskva og London i gamle dage.

Begynd jeres kæresteferie i Hradcany-kvarteret med de yndige, kulørte dukkehuse, der står i skærende kontrast til byens bombastiske borg, som i øvrigt er verdens største. Fortsæt udforskningen i den royale bydel, Malá Strana, og i byens gamle kvarter, Staré Město. I den gamle bydel finder I de uspolerede gårdmiljøer, parker og små sidegader, som stadig har en forførende charme og minder én om tilværelsens ulidelige lethed.

Brug dagen på at studere barokke bygninger, gotiske kirketårne, elegante art nouveau-caféer, kubistiske boligblokke og moderne arkitektur. Prag er et kludetæppe af forskellige stil- og kunstarter. Så grib chancen for at flette fingre, samtidig med at I svælger i spændende gallerier, teatre, operahuse, koncertsale og ydmyge spillesteder. Det giver noget at snakke om, når I sidder på en tagrestaurant og skylder dagens indtryk ned med en ægte pilsner.

Se mere om Prag på byens officielle hjemmeside.
Læs mere: Storbyferie i Madrid

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Alija

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.