En kvinde får en afslappende massage i et atmosfærisk rum med stearinlys og pynt.

Mors dag – giv mor den ferie hun har fortjent

Birgitte Oxlund
Selvom man ofte hører ordsproget “Mor er den bedste i verden”, er det lidt som om, at det ikke altid helt bliver belønnet på mors dag.

Nu må det være slut med blomster eller chokolade. Denne gang skal mor rigtigt forkæles med en velfortjent ferie eller oplevelsesgave.

Vi har derfor samlet en række gode forslag til alle jer fædre, som vil give kvinden i jeres liv en ekstra god gave til mors dag. Eller til jer døtre, som synes, at nu er det jeres tur til at give mor en ekstra god oplevelse – måske sammen med jer.

En person spiller saxofon i forgrunden, mens to mennesker står tæt sammen i baggrunden.

Inviter dine børns mor på storbyferie

Foråret er perfekt til en romantisk storbyferie i Europa, og Paris, Venedig, Barcelona og Malaga hører til blandt de bedste valg.

Paris er et oplagt valg, for mor har selvfølgelig fortjent en spadseretur langs Seinens bredder efterfulgt af en roman-tisk middag med vin på en god fransk restaurant. Det vil også være oplagt at give hende en skøn shoppingtur på Champs Elysees og i de mange små sidegadebutikker.

Venedig er romantisk i sig selv og et oplagt sted at tage på ferie med din børns mor. Det er naturligvis obligatorisk at tage en gondoltur rundt i kanalerne, og vi kan klart anbefale en slentretur rundt i den charmerende kanalby afsluttende med et glas hvidvin i solnedgangen med Markuspladsen som magisk baggrundskulisse.

Er ”mor” til både storbyferie og strand, er Barcelona og Malaga rigtigt gode valg. Begge byer byder nemlig på unik kultur, gode shoppingmuligheder, fantastiske restauranter og charmerende bydele med smalle stræder og små pladser. Samtidig ligger byernes skønne badestrande kun en kort spadseretur fra centrum.

Du kan købe storbyferier færdigarrangeret, eller du kan selv arrangere rejsen med køb af flybilletter og hoteller.

Læs også:

En stor, rød murstensbygning med en rød tegltag, omgivet af grønne træer og en græsplæne, med en sø i forgrunden der spejler bygningen.

Giv mor et slotsophold i Danmark

På et slotsophold kan du forkæle din udkårne, så hun føler sig som den prinsesse, som hun bør behandles som.

Flere af Danmarks gamle slotte og herregårde har heldigvis slået dørene op for gæster og vil byde jer velkommen med smukke omgivelser.

Lad mor føle historiens vingesus i slottets storslåede sale, og tag hende med ud i den blomstrende slothave, hvor I sammen kan nyde et udsøgt kaffebord eller en lille aperitif. Afslut dagen med en skøn romantisk middag, som naturlig-vis er flot gastronomisk tilberedt, inden I trækker jer tilbage til jeres skønne gemakker.

Slotsophold kan købes flere steder fx hos Small Danish Hotels.

To kvinder i badekåber står ved siden af hinanden og smiler, mens de holder håndklæder i hænderne.

Forkæl mor med en wellness-ferie eller et spaophold

Selvom om du naturligvis gør det bedste for, at mor skal have det godt i dagligdagen, har hun også behov for ægte afslapning og forkælelse uden for hjemmets fire vægge.

Den ultimative forkælelse eller oplevelsesgave til mor er derfor at sende hende på en spa- og wellness-ferie. Lad det eventuelt blive en ferie med den bedste veninde, hvor du slet ikke tager med.

Hvis det er jer døtre, som pønser på at give mor den helt store overraskelse til mors dag, vil hun nyde at blive forkælet sammen med jer. Det kan sagtens også være et dagsophold på et godt spacenter.

Der findes masser af gode muligheder for at tage på spa- og wellness-ferie. Både i Danmark og i udlandet, så det er bare at finde præcis den ferie, som passer allerbedst til mor.

Uden for Danmarks grænser lokker både nære og fjerne lande med fantastiske wellness-oplevelser. Island med Den Blå Lagune er et populært rejsemål.

Mange østeuropæiske lande har traditioner for wellness-ferier. Et eksempelt er Budapest, som er berømt for sine termiske spabade. Du kan også vælge andre østeuropæiske storbyer fx Krakow eller Tallinn, hvor Du kan få lækre spabehandlinger til billige penge. direkte flybilletter til Budapest eller Krakow for under 500 kroner t/r med RyanAir eller Riga og Tallinn for under 700 kroner med Norwegian. Og priserne på både hoteller og restauranter er yderst rimelige.

Læs også om Rejsebloggeren Annika Myhres tøsetur til Tallinn:
Storbyferie i Tallinn – Her er de bedste tips og tilbud

Og så er der naturligvis også den mulighed at tage på wellness-ophold i en af de tidligere nævnte storbyer.
 

Mere inspiration til en mors dags gave

Uanset om du vælger et af ovenstående forslag eller en helt anden ferie eller oplevelsesgave til mor, så sørg for tænke nøje over valg af både rejsemål, hotel og aktivitetsplan. I år har mor nemlig fortjent at få en helt speciel ferie på mors dag.

Du kan finde mere inspiration på vores blog og i vores søgemaskiner.

Læs for eksempel denne artikel om pigeture: Pigetur: Derfor skal du tage af sted, og der skal du rejse hen

Fotos:
Fotos:
Topfoto – istockphoto / ValuaVitaly
Storbyferie – istockphoto / dmbaker
Wellness – istockphoto / M_a_y_a
Slotsophold – (c) Small Danish Hotels

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.