Tallinns middelalderlige bykerne med røde tage og flere ældre tårne.

Storbyferie i Tallinn – Her er de bedste tips og tilbud

Annika-Myhre
Storbyferie i Tallinn? Estlands hovedstad Tallinn er lige så sød som den berømte marcipan, der kan købes overalt i byen. Det middelalderlige centrum, de maleriske gyder, de indbydende caféer, og det smukke håndværk er nogle af elementerne for vores vellykkede pigetur.

To personer sidder ved et rundt bord i en hyggelig cafe med store, komfortable stole og en lysekrone hængende over dem.Fly fra København til Tallinn
Transport fra lufthavnen
Tallinns mest populære områder og seværdigheder
Sådan kommer du rundt i Tallinn
Mad og drikke på din storbyferie i Tallinn
Hvad skal man lave på en pigetur til Tallinn?
Mine tre bedste oplevelser i Tallinn
Hvornår er det bedst at besøge Tallinn?
Prisniveauet i Tallinn
Links til billige flybilletter

Fly fra Stockholm/København til Tallinn

Vi nåede næsten ikke at spænde sikkerhedsbæltet i Arlanda lufthavn, før det var tid til at lande i Tallinn International Airport.

Vores fly fra Stockholm til Tallinn tog cirka en time, hvilket vil sige omkring det samme, som det tager for mig at flyve til min hjemby Karlskrona.

Redaktionen: Flyvetiden fra København til Tallinn er ca. 1,5 time, hvis du tager et direkte fly. Og du kan komme derover på godt 3 timer, hvis du vælger at tage et 1 stop undervejs.

Og hvad koster flybilletter til Tallinn?

Direkte fly til Tallinn

Billund - TallinnFra 1.062,-Vælg

Fly til Tallinn med 1 stop

Billund - TallinnFra 1.062,-Vælg
København - TallinnFra 1.824,-Vælg

Søg selv efter billige flybilletter til Tallinn her.

Gade med gamle, charmerende bygninger med røde tage og mange små vinduer, hvor nogle mennesker står nær indgangen til et af husene.

Transport fra lufthavnen

Fra lufthavnen er der bekvem transport enten med taxi eller bus ind til byens centrum, som ligger kun en halv mil fra lufthavnen.

Tallinns mest populære områder og seværdigheder

Det middelalderlige centrum, som kaldes ”Vanalinn” på estisk, blev hurtigt min personlige favorit, og det er også her, de fleste seværdigheder og attraktioner er samlet. Nogle af højdepunkterne fra vores tur er netop Vanalinn, Rådhustorvet og Dombjerget.

Vanalinn
Det middelalderlige centrum er omgivet af en mur og var bogstavelig talt omdrejningspunktet i hele vores besøg. Vi stortrivedes mellem smalle gyder, husfacader i smukke farver og besøgsværdige museer. Området er lille og let overskueligt, og det opleves helt klart bedst til fods.

Rådhustorvet
Uanset hvor vi gik i Vanalinn, synes vi altid at komme tilbage til Rådhuspladsen, “Raekoja”.

Gade med farverige bygninger og en kirke med sorte løgkupler i baggrunden.

Her har handlen foregået siden middelalderen, og det føltes som noget helt særligt at stå på pladsen og få et overblik over de smukke bygninger omkring pladsen.

Om vinteren afholdes her et populært julemarked, som er værd at besøge. Fra Rådhustorvet kan du gå videre op mod Dombjerget, hvilket bogstaveligt talt var et højdepunkt for vores pigetur i Tallinn.

Læs om julemarkeder i Tallinn og andre populære julebyer.

Dombjerget
Dombjerget – eller Toompea, som det hedder på estisk – er byens stolte udkigssted, hvor du har en fantastisk udsigt ud over Vanalinn. Nogle af seværdighederne på bjerget er slottet, katedralen og den russisk-ortodokse katedral, Alexander Nevskij.

Den historiske blanding oppe på Dombjerget er tydelig. Her findes spor af Tallinns historie samlet på ét og samme sted.

Sådan kommer du rundt i Tallinn

Tallinn har et lille bycentrum, og vi gik let og bekvemt på gåben under hele opholdet. Sporvognen er andet godt tip, og selv taxier er billige (sørg dog for at køre med kendte taxiselskaber). Derudover findes der også flere forskellige slags busser. Billetter kan købes i kioskerne, som ligger ved holdepladserne.

Et udvalg af forskellige chokolader og trøfler er udstillet i en glasmonter i en chokoladebutik.

Et tip – jeg har hørt tale om, men ikke selv har prøvet – er Tallinn Free Tour. Dette er en gratis byvandring, hvor din lokale guide tager dig rundt omkring til byens seværdigheder og giver et unikt indblik i byens historie.

Mad og drikke i Tallinn

Maden i Tallinn afspejler byens historie og har dermed elementer fra bl.a. Tyskland, Sverige og Rusland. Maden er varm, og her spises mange kartofler, kød og forskellige slags pølser. Flere restauranter i de gamle bydele serverer traditionel mad, hvilket tiltrækker mange turister.

Eftersom vi besøgte Tallinn i lavsæsonen, bemærkede vi dog ikke så mange turister. Tværtimod var der meget dejligt og roligt på restauranterne.

Det, som gjorde stærkest indtryk på mig, var byens udvalg af hyggelige caféer, konditorier og kaffesteder. Vores hotel viste sig at ligge blot et stenkast fra Maiasmokk café, som blev grundlagt i 1864.

Jeg kunne ikke få nok af deres bagværk, hvilket endte med, at vi kom der tre dage i træk. Tallinn er også kendt for sin fine marcipan, og tilsyneladende kæmper både Lübeck og Tallinn om æren som den by, hvor marcipanen blev opfundet.

En person med lys pels-hue poserer smilende i en butik omgivet af farverige hatte.

Hvad skal man lave på en pigetur til Tallinn?

Tallinn er helt sikkert et fremragende rejsemål for piger. Jeg rejste dertil med en veninde, og vi stortrivedes i byen.

Vi boede centralt i det gamle bycentrum Vanalinn. (Prioritér at bo i byens gamle bydele, hvis du har mulighed for det).

Der er mange grunde til, at Tallinn passer godt som rejsemål for en pigetur. Blandt andet udvalget af kaffesteder, alle de fine specialbutikker med håndværk af højeste kvalitet og den kendte spa-kultur.

Vi havde imidlertid ikke booket nogle behandlinger forud og måtte bittert erfare, at der var fuldt booket på de behandlingssteder, vi ønskede at gå til. Sørg derfor for at undersøge det ordentligt, inden du tager afsted.

Mine tre bedste oplevelser i Tallinn

1. Slentre rundt i Vanalinn
Vi bestemte os for en weekend helt uden planer. Det betød, at meget af vores tid i byen gik med at gå rundt i det gamle bycentrum. Bygningerne er slående smukke, og det vrimler med fine håndværksbutikker. Jeg købte blandt andet et par forede morgentøfler med hjem, som jeg har brugt hver dag lige siden.

En lys gul bygning med en spids gavl omgivet af andre gamle huse under en klar blå himmel.

2. Estlands historiske museum
På Estlands historiske museum, “Eesti Ajaloomuuseum” fik jeg lært mere om Estlands historiske forbindelser og koblinger til Sverige og Danmark. Det er noget, jeg synes, at alle burde tage sig tid til at lære mere om.

3. Kaffepauser
Tallinn udviste utallige gange stor gæstfrihed, hvor vi blev inviteret til at blive indenfor for at varme os i aprilkulden.

Få kaffesteder har gjort så stort indtryk på mig som Maiasmook. Jeg kan virkelig godt lide følelsen af historiske vingesus, som sidder tilbage i væggene.

Hvornår er det bedst at besøge Tallinn?

Vores plan var at besøge Tallinn for at komme væk fra april måneds kulde og mørke i Sverige. Vi kunne dog hurtigt konstatere, at Tallinn har et klima, som hovedsageligt er identisk med det i Sverige.
Drømmer du også om lidt lunere temperaturer i foråret? Så find en anden storby i Travelmarkets store forårsguide med en masse populære storbyer.

En person iført middelalderdragt sidder foran en gammel bygning med træskilte, der reklamerer for suppe.

Juni – august er de varmeste måneder med temperaturer, som svarer til den danske og svenske sommervarme. Naturligvis er der også mange turister, i modsætning til vores besøg i lavsæsonen i april.

En anden turistet periode er vinteren set i lyset af Talllinns berømte julemarked.

Prisniveauet i Tallinn

Prisniveauet i Estland er generelt lavere end i Danmark og Sverige, men dog ikke lige så lavt som eksempelvis i Polen.

Blev du inspireret til at rejse til Tallinn?

Du kan finde billige flybilletter til Tallinn i Travelmarkets flysøgmaskine.

Og her finder du pakkerejser til Tallinn.

Fotos:
Alle fotos: © Annika-MyhreSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.