Et smilende modent par står ved biler med kufferter, klar til at rejse.

Billige rejser i Kristi himmelfartsferien 2025 – bliv inspireret her

Thiamka Margrethe Pedersen
Hvem elsker ikke det skønne spirende forår for at komme netop, når man længes allermest efter det – og for alle de mange dejlige helligdage, der kommer som perler på en snor? Kristi himmelfartsdag er en af de mange helligdage, og du tager måske en, to eller flere fridage i forbindelse hermed, så du kan få en forlænget weekend eller endda ligefrem en miniferie. Her får du forslag til billige rejser i Kristi himmelfartsferien 2025.

Mange synes, det er oplagt at være hjemme og pusle i haven, hvor andre har traditioner med at tage på camping eller i sommerhus. Har du hverken traditioner, have, campingvogn eller sommerhus, og må der gerne være aktiviteter og lidt luftforandring fra hverdagen, så giver jeg dig her nogle bud på, hvor du kan tage hen.

Tre unge kvinder står sammen og tager en selfie foran et idyllisk landskab med en traditionel bindingsværksbygning og en sø i baggrunden.Er du så heldig at have mulighed for at tage væk med børn eller børnebørn, så er en kør selv-ferie herhjemme i Danmark en dejlig mulighed, hvor I kan benytte jer af alle de gode tilbud og seværdigheder for både børn og voksne i f.eks. Aarhus, Odense eller København. Eller hvorfor ikke tage til Skagen, Samsø, Langeland, Bornholm, skønne Fur eller min dejlige hjemby, Vejle (inkl. Jelling)?

Find og sammenlign ferieboliger her.
Og her kan du søge på netop dét hotel, du ønsker dig.

Læs videre her og få hjælp til, hvordan du finder billig overnatning.

Badelandsferie om foråret

I foråret kan luften sagtens være varm i dagtimerne, men ofte har vandtemperaturerne endnu ikke sneget sig helt så højt op på termometret. Da børn ofte forbinder ferie med at lege i vand, er et feriecenter med adgang til vandland og mange andre aktiviteter et godt alternativ til ferien med børn eller børnebørn. Her indlogeres du og familien i en 1 – 4 værelses lejlighed eller feriehus, hvor I selv kan lave mad, og der er som regel også mulighed for at spise på stedets familierestaurant.

Miniferie i ét med naturen

En lille by med en kirke med rødt tag i forgrunden, beliggende ved en klippefyldt kyst med havet i baggrunden.

Hvis du har tænkt dig at tage en ferie af 3-4-5 dages varighed, kan du f.eks. få en oplevelse for på Island. Og det er faktisk ofte billigere end du lige går og forestiller dig. Rejseselskaber såsom Icelandair og Vulkanrejser har en bred vifte af rejser til Island af kortere varighed, herunder fly & drive og fly & hotel-pakker.

Island har virkelig meget at byde på, f.eks. storbyen Reykjavik, fascinerende natur med vulkaner og spaoplevelse i Den blå Lagune. Du kan opleve landet med eller uden børn, på hesteryg eller i superjeep – og med eller uden guide. Kombinationerne og mulighederne er mange, og du kan lade dig inspirere her og her.

En smuttur syd for grænsen

Ønsker du at selv at køre – men dog ikke så langt – er det mest nærliggende at tage syd for grænsen. Tyskland byder ligesom Island og Norge på storslåede naturoplevelser, og et besøg i en eller flere af Tysklands nationalparker kan varmt anbefales. Se hvilken park, der passer til dig og din familie her.

Nordtyskland er indenfor overkommelig afstand, og du kan derfor nå at se og opleve meget i Kristi himmelfartsferien. Har du børn eller børnebørn med, er Nordtysklands største forlystelsespark Heidepark oplagt og bestemt et besøg værd. Læs mere her.

Spændende storbyer i Kristi himmelfartsferien 2025

To smilende personer omfavner hinanden foran Colosseum i Rom på en solrig dag.

Vil du gerne mærke storbypulsen i din forlængede weekend eller miniferie, kan du også tage en smuttur til en storby, hvor der er en skøn blanding af kultur og seværdigheder, shopping, arkitektur, grønne oaser og åndehuller samt et væld af restauranter & caféer.

I Tyskland kan du fordybe dig i fantastiske Berlin med dens historie, de mange seværdigheder og utallige tilbud.

Du kan også udforske f.eks. London, Rom, Edinburgh og Amsterdam… eller hvad med skønne Paris? Få inspiration til, hvilken storby du vil besøge her.

Om foråret er der stor forskel på temperaturer og klima i de populære storbyer. Du kan få et hurtigt overblik over forårsklimaet i 31 populære storbyer, og samtidig se, hvad de billigste flybilletter til de populære storbyer koster lige nu her.

Kristi himmelfartsferien ligger ofte i maj, og Rom er f.eks. en af de storbyer, hvor du i maj måned, kan nyde temperaturer på over 20 grader.

Flybilletter til Rom i Kristi himmelfartsferien 2025:

København - RomFra 1.218,-Vælg

At have børn eller børnebørn med på storbyferie i Kristi himmelfartsferien kan sagtes blive en succes. Vælger du netop Paris, findes der flere gode råd og idéer til, hvad I kan opleve sammen. Læs blot her.

Eller hvad med et par dage i børnenes paradis, Disneyland? Læs om Disneyland her.

Flybilletter til Paris i Kristi himmelfartsferien 2025:

Læs også: Ferie i London med børn

Flybilletter til London i Kristi himmelfartsferien 2025:

Tag forskud på sommeren

To glade børn ligger på en stenstrand ved havet under en klar himmel.

Fortrækker du sol og badeferie sydpå, og ønsker du mere varme, end foråret kan give dig herhjemme? En charter- eller afbudsrejse kan være en god idé.

Du kan være heldig at finde en 4-dages charterferie i Kristi himmelfartsferien her. Men da hovedparten af charterrejserne er på 7-8 dage, kan du med fordel selv arrangere og booke fly og hotel her. Så kan du selv bestemme, om du vil være afsted i 4, 5 eller 6 dage alt efter, hvad du har mulighed for.

Derudover skal du være opmærksom på, at det er billigere, jo tidligere du booker dit fly.

Du kan med fordel orientere dig i blogindlægget Hvor er det varmt i maj?.

Og også finde billige rejser i maj på vores søgeside med maj-rejser.

Jeg håber, du har fået inspiration og hjælp til at beslutte dig for, hvor årets Kristi himmelfartsferie skal gå hen – uanset om du rejser alene, med din partner eller med dit barn eller barnebarn.

Har du også gode tips til billige rejser i Kristi himmelfartsferien?

Hvis du har et eller flere gode forslag til en billig Kristi himmelfartsferie,
må du meget gerne skrive det i kommentarfeltet.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / JackF
Den Fynske Landsby, Odense © istockphoto / Westersoe
Island © istockphoto / narvikk
Rom © istockphoto / franckreporter
Solferie © istockphoto / ArtMarie

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.