Storbyferie i maj

Storbyferie i maj – bliv inspireret her

Jeg tager altid imod foråret med åbne arme. Og en ting som kan gøre rigtig godt, er en storbyferie i maj. Hvad enten det kun er for en weekend eller en miniferie, ja så er det fantastisk! Læs videre og få gode flytilbud, vejrtemperaturer og inspiration til, hvor din storbyferie kan gå hen.

Storbyferie i foråret

Har du en idé om, hvor du vil på storbyferie i maj?

Klik her, så du hurtigt kan finde den by, hvortil du overvejer at tage på storbyferie i foråret:
AmsterdamAthenBarcelonaBerlinBudapestDublinEdinburghIstanbulKrakowLissabonLondonMadridMalagaMilanoNew YorkParisPragRigaRomSkt. PetersborgStockholmWien

Står din favoritby ikke på listen?? Jeg vil anbefale dig at læse videre og finde en anden storby, som er dejlig i maj og billig at rejse til. Hvis du vil besøge den bestemte storby, kan du vælge at søge efter billige flybilletter i Travelmarkets flysøgemaskine eller pakkerejser i søgemaskinen med pakkerejser og charterrejser.

Vil du billigst muligt på storbyferie i foråret?

Læs også: Flyv billigt på storbyferie i foråret − Se vejret i og tilbud til over 31 storbyer

Vejret i storbyer i foråret

Klimaet i maj – værd at have med i dine overvejelser

I maj har alt det grønne stadig sin lyse farve. Luften er frisk og klar, og varmen behagelig og langt fra trykkende, som den kan være om sommeren. Jo, maj er det perfekte tidspunkt at tage på storbyferie. Ligger storbyerne sydpå, lokker de lune temperaturer, hvis det danske forår lader vente på sig.

Det er altid usikkert at spå om vejret. Men hvis du er heldig, kan temperaturerne i maj nogle steder komme godt op over de 20 grader. Dermed kan du tage forskud på sommeren, som venter lige rundt om hjørnet.

Det er sjovt og interessant at følge med i verdensvejret. Find ud af, hvilken storby du skal besøge i fx maj – alt efter hvilket klima, du søger. Klik videre og se verdensvejret med bl.a. klimatabeller her. Du kan også læse videre og finde ud af, hvor det er varmt i maj. Klik og få hjælp til at vælge dit rejsemål her.

Alternativt kan du også vende din søgen om. Læs videre og få et overblik over de forskellige rejser i maj – og find også ud af, hvorfor skal du rejse lige i maj måned her.

storbyferie i maj

Utallige skønne storbyer – hvilken by skal du vælge på din storbyferie i maj?

Jeg kan ligefrem længes efter at mærke storbypulsen i årerne. Hvis du også har det sådan, er det bare om at komme afsted og opleve den fascinerende blanding af kunst, kultur, arkitektur, seværdigheder og shopping – og ikke mindst alle de spændende caféer & restauranter.

Og når der er brug for en pause fra det høje tempo, så er der i de fleste storbyer små grønne oaser og skønne parker. Jo, det er skønt at blive begejstret og inspireret!

Der findes et væld af fantastiske storbyer, at det kan være svært at vælge – og fravælge – hvilken by, du vil besøge på din næste storbyferie. Måske føler du, at du ikke blev helt færdig med den, du besøgte sidst, eller måske er du klar til at udforske en helt ny storbyperle. Få inspiration til hvilken storby, du kan besøge her.

Og få forslag til 5 spændende storbyer, som du bare må rejse til her. Læs videre og få inspiration og gode tips til, hvor din storbyferie i maj kan gå hen her.

En ekstra god grund til at vælge at tage på storbyferie i maj

Er du på udkig efter sjove oplevelser på din storbyferie i maj, er der rig mulighed for at få det opfyldt. Der bliver nemlig afholdt et hav af events og festivaler rundt omkring i verden, som er sjove at deltage i og være en del af. Temperaturerne er på det tidspunkt blevet så behagelige, at alle folk rykker udenfor, mødes og samles til teater- og musikfestivaler, kunstudstillinger, optog og parader samt mad- og vinfestivaler.

Få også 10 gode tips til, hvordan du kan gøre din storbyferie både billigere og bedre ved at læse her.

Kan du også rejse i marts eller april – og måske få en billigere storbyferie?

Om foråret kan der være stor forskel på temperaturerne og klimaet i de populære storbyer. Læs videre og få et hurtigt overblik over forårsklimaet i de 31 mest besøgte storbyer og se samtidig, hvad de billigste flybilletter dertil koster lige nu her.

Amsterdam i maj

Amsterdam i maj

Amsterdam er mest populær at besøge sidst i april – først i maj, hvor de smukke tulipaner blomstrer overalt i alle regnbuens farver. Her starter foråret altid 2-3 uger tidligere end i Danmark, og maj er en af de tørreste måneder, hvor temperaturerne ligger på 15-16 grader. Der er rig mulighed for at nyde en kold Heineken øl udenfor på en af de mange hyggelige caféer, for i maj kan du nyde godt af 5-6 soltimer om dagen.

Du kommer ikke til at kede dig i Amsterdam, hvor der er noget for enhver smag. Har du fx en forkærlighed for genbrug, har byen et stort udbud af vintagebutikker og antikmarkeder. Derudover er der mange museer i verdensklasse bl.a. Anne Frank Museum og Nationalmuseet med Rembrandts værker.

Amsterdam er kendt for de hyggelige kanaler, som sætter et helt specielt præg på byen. Tag en slentretur langs kanalerne, eller hop på en båd, og oplev byen fra en anderledes vinkel. Læs blot her.

Du kan også klikke dig videre, læse mere om flodbådsferie i slowmotion og finde din flybillet til Holland.

Billige flybilletter til Amsterdam i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Billund - AmsterdamFra 998,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Amsterdam er.

Læs også: Storbyferie i Amsterdam – her er de bedste rejsetips

Athen i maj

Athen i maj

Athen er ideel at opleve og udforske på to hjul. Lej en cykel og kom let og hurtigt omkring alle de mange fantastiske seværdigheder lige fra Akropolis til Det olympiske Stadion.

Nyd også turen gennem den smukke og fredfyldte Nationalpark, hvis du har brug for et pusterum fra alle de mange mennesker. Nogle synes, at byen er en lidt overset storbyperle. Find ud af hvorfor, ved at læse videre her.

Athen er en by, som ofte bliver valgt fra af turisterne om sommeren, da der efter manges smag er for varmt. Derimod er der mere behageligt i maj, hvor vejret er varmt og solrigt med temperaturer omkring 25 grader om dagen, og 16 grader i aften- og nattetimerne.

Billige flybilletter til Athen i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Athen her.

Læs også: Storbyferie i Athen – her er de bedste tips og tilbud

Barcelona i maj

Barcelona i maj

Barcelona er den catalanske storby, hvor kunsten og de runde former går igen i hele byen. Foråret er nok den bedste årstid for en storbyferie i Barcelona. Her er vejret som regel behageligt varmt med gennemsnitlig 20 grader, forårets flora er i fuld vækst, og der er endnu ikke så mange turister.

Barcelona har masser at byde på, og der er rigeligt at tage sig til. Tag en slentretur og shop på det brede hovedstrøg, Ramblaen og hold øje med, om de levende statuer bevæger sig. Nyd synet af Gaudis imponerende kirke, La Sagrada Familia og bliv grebet af stemningen på stadion Camp Nou, når FC Barcelona spiller fodbold.

Vil du vide mere om byen, kan du lade dig inspirere her, og vil du være sikker på at opleve de 10 obligatoriske ting i byen, bør du læse videre her.

Billige flybilletter til Barcelona i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - BarcelonaFra 504,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Barcelona her.

Læs også: Storbyferie i Barcelona – de bedste tips og tilbud

Berlin i maj

Berlin i maj

Berlin emmer af historie, og byen bugner af mindeparker, museer og monumenter, fx Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie.

De mange seværdigheder er både inden- og udendørs, og da foråret byder på både kolde og varme dage, er det altid godt at have en ekstra trøje med i tasken. I maj ligger temperaturerne typisk på 16-18 grader.

Byen er selvfølgelig meget mere end historie, fx shopping i det store KaDeWe varehus, koncerter og shows, spændende caféer & restauranter samt masser af hyggelige loppemarkeder.

Vil du se hele Berlin oppefra luften, får du en skøn udsigt ud over byen, når du tager den hurtige elevator til tops i fjernsynstårnet, Berliner Fernsehturm. Udforsk og fordyb dig i byen og dens utallige tilbud, som du kan læse om her.

Billige flybilletter til Berlin i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Berlin her.

Læs også: Storbyferie i Berlin – de bedste tips og tilbud

Budapest i maj

Budapest i maj

Budapest deles af Donaufloden, og byens navn er sammensat af navnene på de to byer Buda og Pest, der ligger på hver side af floden. Budapest siges at være en af Europas smukkeste hovedstæder, og det er ikke mindst på grund af den smukke arkitektur. Det er derfor et must at besøge fx Mattiaskirken, Buda slottet og parlamentet.

Byen er også kendt for sine mange badehuse, som opvarmes af varme kilder. Forkæl dig selv med den skønne oplevelse at få et ungarsk bad.
I Budapest kan du tage forskud på foråret, hvor temperaturerne i maj svinger mellem 11 og 22 grader. Læs videre om byen her.

Billige flybilletter til Budapest i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - BudapestFra 956,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Budapest her.

Dublin i maj

Dublin i maj

Dublin byder i maj på gennemsnitlige dagtemperaturer mellem 7 og 15 grader, og her kan du opleve det grønne land springe ud og blive endnu grønnere. Har du børn eller børnebørn med på din storbyferie, er Dublin Zoo et herligt sted at tilbringe dagen, ligesom I også kan lægge vejen forbi Dublin Castle.

Fordyb dig i historien om whiskyen i et destilleri, hvor du naturligvis også smager på de gyldne dråber. Og når du er i Dublin, må det ligeledes være et must at pubcrawle.

Oplev stemningen, og nyd en pint eller to til tonerne af levende irsk folkemusik. Læs videre om de bedste pubs og få samtidig gode råd om pub-crawl.

Ønsker du at få et overblik over de bedste seværdigheder i Dublin, så læs videre her.

Billige flybilletter til Dublin i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Dublin her.

Edinburgh i maj

Edinburgh i maj

Edinburgh ligger på højde med Århus, så klimaet er ikke uvant for os. Statistisk vil du dog have størst chancer for godt vejr, hvis du besøger Edinburgh i maj, hvor temperaturerne ligger mellem 5 og 14 grader.

Nyd en lokalproduceret øl på en gammel pub, og gå på opdagelse i de små stræder. Edinburgh er utrolig hyggelig trods sin størrelse, og byen er uden tvivl én af mine favorithovedstæder. Magisk er ganske enkelt ordet om byen, og det skyldes ikke mindst det dragende Edinburgh Castle, som ligger på en udslukt vulkan midt inde i byen. Klik videre og læs om de stolte skotters by her og her.

Billige flybilletter til Edinburgh i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Billund - EdinburghFra 501,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Edinburgh her.

Læs også: Storbyferie i Edinburgh – Her er de bedste tips og tilbud

Istanbul i maj

Istanbul i maj

Istanbul er måske nok bedst at besøge om foråret. Tulipaner og judas- og kirsebærtræer giver Istanbul farve og duft, og der er endnu ikke så mange turister i byen. I Istanbul starter foråret først i midten af april. Her er regnbygerne sjældne, og du kan forvente temperaturer mellem 10-22 grader.

Istanbul er den eneste by i verden, som ligger i to verdensdele. Her mødes østen og vesten – Asien og Europa i én og samme by.

Gå på opdagelse i den fascinerende by med kirker, moskeer og paladser, og snyd ikke dig selv for et besøg i Grand Bazar, som er et af de største overdækkede markeder i verden. Her kan du købe alt fra krydderier, smykker og tekstiler til fine tæpper.

Har du brug for andre gode idéer til, hvad du skal se og opleve, når du besøger Istanbul, så læs videre her og her.

Billige flybilletter til Istanbul i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Istanbul her.

Læs også: Storbyferie i Istanbul – Eventyr og shopping

Krakow i maj

Krakow i maj

Maj er den bedste måned at besøge Krakow. I denne måned kan du nyde temperaturer på omkring 17-18 grader – og hvis du er heldig helt op til 20 grader. Hvad angår solskintimer kan du forvente 6-7 timer.

Du kan selvfølgelig også vælge en anden populær måned i foråret, men uanset hvornår på denne årstid, du besøger Krakow, vil det som regel være et par grader varmere end i Danmark. Nedbør er der ikke meget af i foråret.

Det lave prisniveau og de mange seværdigheder gør Krakow til et besøg værd. Besøg den Den gamle historiske bydel, som er på UNESCOs verdensarvsliste – og især markedspladsen er meget smuk. Læg også vejen forbi Wawel slottet, og sæt tid af i Kazimierz-distriktet, som er den jødiske bydel og Krakows svar på et Latinerkvarter.

Sidst men ikke mindst bør du opleve Oskar Schindler’s Factory, som er et museum, der fortæller jødernes historie under 2. verdenskrig.

Læs mere om Krakow og andre polske storbyer her

Billige flybilletter til Krakow i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Krakow her.

Lissabon i maj

Lissabon i maj

Lissabon byder om foråret på et behageligt vejr med temperaturer mellem 12 – 20 grader. I maj er vejret ret sommerligt, og solen har taget over i stedet for nedbøren. Lissabon har udover sit skønne sydlandske klima en masse ting at byde på fx Oceanariet og Belémtårnet, som er byens vartegn.

Hvad kan du opleve i Lissabon i maj

Når du besøger Lissabon, er det et must at køre rundt med sporvognene, som mange forbinder byen med. Læg vejen forbi museer, klostre, markeder og kunstgallerier. Og når sulten melder sig, kan du roligt sætte tænderne i den traditionsrige portugisiske mad på en af de mange gode restauranter eller cafeer.

Læs videre og kend til de første 10 ting, som du absolut må- og bør se.

Billige flybilletter til Lissabon i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Lissabon er.

London vejr

London i maj

London er fantastisk hele året rundt. Men foråret er nok den årstid, hvor de fleste fortrækker at aflægge storbyen et visit. I maj ligger temperaturerne typisk mellem 14-16 grader, og du kan være heldig at opleve temperaturer helt op til 19 grader.

Hvad kan du opleve i London i maj

Den pulserende storby er en af verdens mest populære hovedstæder. Det fantastiske er at opleve det gamle og klassiske blandet med det moderne og trendsættende. Og hver bydel og område har sin egen stil og eget kendetegn.

I London er alt muligt, og du vil aldrig kede dig her. Shop på hyggelige markeder, i specialbutikker og i enorme stormagasiner som Harrods og Selfridges. Spis på caféer og restauranter, og nyd et storslået show i Soho.

Trænger du til at koble lidt af, er det oplagt at slentre langs Themsen og bagefter nyde en pint på en hyggelig pub. London er min favorit by nr. 1, og der er mange grunde til, at jeg aldrig kan få nok af byen. Læs nogle af dem her.

Billige flybilletter til London i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - LondonFra 311,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til London her

Læs også: Storbyferie i London – de bedste tips og tilbud

Madrid i maj

Madrid i maj

Madrid er udover at være Spaniens hovedstad, også en af verdens mest grønne byer med storslåede haver og parker. Den smukke by er som skabt til en forårsrejse, og du kan gå rundt i en let forårsjakke på byens smukke pladser og nyde solen på en udendørs café. Med temperaturer mellem 14 og 21 grader er det perfekt vejr til at udforske byen i. Nætterne kan dog være kølige ned til 5-10 grader.

Er du kunstinteresseret kan du højst sandsynlig få din lyst styret i Den Gyldne Kunst-triangel, som består af tre verdenskendte museer. Der skal også være tid til at slappe af på en hyggelig tapasbar, inden turen går videre til Real Madrids gigantiske stadion og det imponerende kongepalads.

Billige flybilletter til Madrid i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

I Travelmarkets flysøgemaskine kan du sammenligne flypriser og finde din billige flybillet til Madrid.

Læs også: Storbyferie i Madrid – de bedste tips og tilbud

Vil du have et større overblik over, hvad flybilletter til Spanien koster? Du finder bl.a. flere gode tilbud på flybilletter til Madrid t/r her.

Malaga i maj

Malaga i maj

Malaga i maj er perfekt for dig, som synes, at den spanske sommer er for varm. Foråret er den perfekte årstid at besøge hovedstaden på Costa del Sol, for her kan du nyde lune dage med gennemsnitlige dagtemperaturer på 20-25 grader, og kun omkring 4 regnvejrsdage pr. måned.

Nætterne kan dog være lidt kølige, men sjældent med temperaturer under 10 grader.

Malaga er en smuk gammel by med spor tilbage til romertiden. Her blev Pablo Picasso født i 1881, og det er selvfølgelig et must at besøge hans fødehjem. Læg også vejen forbi La Manquita, som er Malagas katedral. Det karakteristiske ved den er, at det østlige klokketårn mangler, fordi man under konstruktionen løb tør for penge.

Vil du have en samlet oversigt over, hvad Malaga har at byde på – udover strandene – så læs videre, og bliv klog på top 10 seværdighederne.

Billige flybilletter til Malaga i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - MalagaFra 523,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Malaga her.

Milano i maj

Milano i maj

Milano kan bryste sig af et mildt og behageligt forår med gennemsnitlige temperaturer på 21 grader i maj. Det er derfor en af de bedste tidspunkter på året at besøge byen.

Nyd en cappuccino i solen på en af de smukke pladser. Og slå dig løs i en af de vigtigste hjembyer for
mode & design, og nyd alle de spændende tilbud der findes i kunsten og kulturens verden.

Billige flybilletter til Milano i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - MilanoFra 546,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Milano her.

Pak kufferten, og se hvad dine flybilletter til Milano og andre populære storbyer i Italien koster her.

New York i maj

New York i maj (direkte eller med 1 stop)

USA’s største by har fastlandsklima med et behageligt forår. I maj er vejret hovedsageligt solrigt og med temperaturer, som kan komme helt op på 20-21 grader. Antallet af solskinstimer ligger på omkring 8.

Det kan være svært at begrænse sig i New York, men du kan evt. nyde udsigten fra Empire State Building, opleve en basketball-kamp, slappe af i Central Park eller vise din respekt ved Ground Zero. Men – husk også bare at nyde den pulserende stemning i metropolen!

Hvis det er første gang, du skal besøge New York, kan du få gode råd her. Men mangler du de bedste tips til dit næste besøg i metropolen, kan du læse videre her. Få også hjælp til dit rejsebudget til New York.

Billige flybilletter til New York i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til New York her.

Paris i maj

Paris i maj

Paris er et oplagt valg til en storbyferie i foråret, og byen er derfor utrolig populær på denne årstid. Dagene er milde, og i maj ligger den gennemsnitlige temperatur på omkring de 19 grader. Eiffeltårnets hjemby er elegant og har alt, hvad hjertet begærer indenfor kunst, smukke bygningsværker, gastronomi og shopping fx på Champs-Elysées.

Foråret i ”kærlighedens by” er romantisk og helt specielt, når kirsebærtræerne blomstrer. Du kan slentre langs- eller sejle en tur på Seinen, tage trappen op i Triumfbuen eller nyde solen og en café au lait på en udendørs café. Paris rummer uendelige muligheder. Læs blot her.

Har du en forkærlighed for gamle ting, og synes du, det er sjovt at gøre et særligt fund, så læs videre og find et marked for dig her. Har du ikke mulighed for at have fri en hel uge, så læs videre og få forslag til, hvordan du kan prioritere din tid på en miniferie til Paris.

Billige flybilletter til Paris i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Billund - ParisFra 987,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Paris her.

Læs også: Storbyferie i Paris – Her er de bedste tips og tilbud

Prag i maj

Prag i maj

Prag er også kaldet Den Gyldne Stad. Den oser af charme med dens hyggelige krogede gader, historiske bygninger og smukke torvepladser. Der er noget helt særligt ved at krydse den smukke Karlsbro, ligesom det er et must at besøge et marked, hvor du kan finde alle former for håndværk.

Besøg et galleri, gå i teater eller til koncert, og snyd ikke dig selv for en tur i et af byens ældste kvarterer Malá Strana. En god afslutning på en lang dag kunne være at nyde en tjekkisk pilsner på et af de traditionelle gamle værtshuse. Foråret er den skønneste tid at besøge Prag i. Mere præcist er en storbyferie i maj nok at fortrække, hvor temperaturerne ligger omkring de 18 grader.

Må din storbyferie i maj gerne være lidt romantisk, så skynd dig at læse videre her.

Billige flybilletter til Prag i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Prag her.

Riga i maj

Riga i maj

Riga er bestemt et besøg værd – især hvis du vælger at tage på storbyferie i maj, hvor byen er solrig med temperaturer på 14-17 grader. Højsæsonen for turister ligger i de varmere måneder, startende netop fra maj og til oktober.

Byen har meget smukt at byde på fx Det gamle Riga, også kaldet Vecriga. Bydelen ligger indenfor fæstningsmurene, og har smalle hyggelige gader belagt med brosten.

Besøg også Riga slot, Kristi Fødsel Katedralen og St. Peterskirken, hvor du kan komme 70 meter op i kirkens spir og få en skøn udsigt ud over byen. Slut af med at ose og handle på Rigas Centrale Marked, hvor du kan købe alt mellem himmel og jord. Læs videre og få 10 tips til en skøn miniferie i Riga.

Billige flybilletter til Riga i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Riga her.

Rom i maj

Rom i maj

Rom står øverst på listen, når danskerne drømme om en storbyferie i maj. Ikke mindst på grund af det skønne sydlandske klima, er den en af topscorerne. I maj ligger temperaturerne nemlig mellem 21 – 23 grader, og de fleste holder af at sidde på en udendørs café og nyde en espresso.

I Rom er der en helt speciel stemning, og Colosseum, Peterskirken, Den spanske Trappe og Pantheon er blot nogle få af de ting, som du bare må opleve, når du besøger byen. Efter en indholdsrig dag er der utallige muligheder for at nyde den italienske kogekunst. Rom er byen, som mange vender tilbage til igen og igen, og flere påstår endda, at byen er stærkt vanedannende. Læs videre og find ud af hvorfor her.

Billige flybilletter til Rom i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Billund - RomFra 971,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Rom her.

Skt. Petersborg i maj

Skt. Petersborg i maj

Skt. Petersborg er storslået og emmer af kultur og historie. Overvejer du en forårsferie til Skt. Petersborg, kan det anbefales at vente til maj, hvor temperaturerne kommer helt op på 15 grader.

Kært barn har mange navne, og byen har fået titel som en af Europas smukkeste byer, og kaldes samtidig Nordens Venedig og Østersøens Perle.

I Peter den Stores by kan du nyde kanalerne, koncerter, paladser, museer og teatre. Fornem også stemningen, når du slentrer ned ad hovedstrøget Nevskij Prospekt.

Har du lyst til at komme til byen ad vandvejen i form af et krydstogt i Østersøen, så læs videre her.

Billige flybilletter til Skt. Petersborg i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Skt. Petersborg her.

Stockholm i maj

Stockholm i maj

Stockholm er Nordens største by, og ikke mindst en af de smukkeste og mest charmerende. I maj bevæger temperaturerne sig op omkring 6-15 grader, og Stockholm viser sig fra sin skønneste side. Det sene forår er derfor et perfekt tidspunkt at besøge den svenske hovedstad. Stockholm er rig på historie, og det er derfor et must at slentre i Gamla Stan, hvor du også finder det kongelige palads.

Ønsker du at være kulturel, kan du også lægge vejen forbi fx Nobel- eller Vasamuseet. Det er fornøjelse at gå på opdagelse i Stockholms smalle gader, stræder og gyder. Og er du til shopping og hygge, byder byen på alt fra små spændende specialbutikker til store moderne stormagasiner samt smarte caféer og spisesteder.

Billige flybilletter til Stockholm i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Stockholm her.

Læs også: Storbyferie i Stockholm – her er de bedste rejsetips og tilbud

Wien i maj

Wien i maj

Wien har et mildt fastlandsklima, og foråret kommer ofte sent hertil. Det sene forår er derfor et af de bedste tidspunkter at besøge den smukke by. I maj begynder vejret i Wien at blive sommeragtigt med temperaturer på gode dage op til 19-21 grader. Du kan forvente 7 solskinstimer om dagen.

Generelt har Wien en del nedbørsdage året rundt, men ofte viser regnen sig i form af mindre byger. Det er derfor en god idé at have en lille paraply eller et regnslag i tasken.

Wien er Østrigs største by og hovedstad, og er en fantastisk blanding af kunst, kultur og musik. Betragt alle de flotte barokbygninger, slotte, museer, pladser og parker i den smukke hovedstad. Og er du til shopping, kan du måske få din lyst styret i Mariahilferstrasse.

Trænger du til at hvile benene, kan du slå to fluer med ét smæk og nyde en kop god kaffe & et stykke Sacher-torte på en af byens hyggelige konditorier.

Vil du rejse billigst muligt på storbyferie i foråret? Læs mere om Wien og andre storbyer i foråret her.

Billige flybilletter til Wien i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - WienFra 2.067,-Søg

Ingen priser, eller foretrækker du en anden afrejselufhavn? Find selv dine flybilletter til Wien her.

Storbyferie med børn

Vil du rejse alene – eller med børn på din storbyferie i maj?

Der kan være mange grunde til, at du rejser alene. Klik videre og læs om, hvordan du får den bedste rejse i dit eget selskab her.

Nogle forbinder dét at rejse alene som kvinde (eller mand) med noget mindre sikkert og utrygt, men det behøver det ikke at være. Læs om forholdsregler, du bør tage, og om ting du bør være opmærksom på her. Du kan også lade dig inspirere og få forslag til fire storbyer, du kan besøge som solorejsende.

Det kan sagtens være en succes at rejse med børn, og at have børn eller børnebørn med på storbyferie. Overvejer I at tage til fx Paris, findes der flere gode råd og idéer til, hvad I kan opleve sammen.

Er du specielt begejstret for London, og vil du gerne dele din glæde med dine børn eller børnebørn, kan du læse videre og få gode idéer til fælles oplevelser i London.

Spar penge på feriebudgettet i maj

Spar penge på feriebudgettet på din storbyferie i majs

Det behøver slet ikke at koste en formue at tage på en storbyferie i maj. For det første kan du sagtens finde en flybillet under tusind kroner. Klik videre og se de mange muligheder her. Derudover kan du se, hvad de billigste flybilletter til de populære storbyer koster lige nu ved at klikke her.

For det andet kan du opleve storbyerne uden helt at blive ruineret. Hvordan du kan opleve fx Paris med et begrænset feriebudget, kan du læse videre om her. Endelig kan du få masser af andre tips og gode råd om at spare penge på feriebudgettet ved at hente vores gratis e-bog her.

Jeg håber, du er blevet inspireret, og har fået gode idéer – og ønsker dig en skøn storbyferie i maj!

Topfoto (c) Getty Images / LeoPatrizi
Storbyferie i maj – rooftop pool (c) Getty Images / Orbon Alija
Vejret i storbyer i maj (c) Getty Images / seb_ra
Storbyferie i maj – brunch (c) Getty Images / los_angela
Amsterdam i maj (c) Getty Images / RossHelen
Athen i maj (c) Getty Images / extravagantni
Barcelona i maj (c) Getty Images / RossHelen
Berlin i maj (c) Getty Images / LeoPatrizi
Budapest i maj (c) Getty Images / naruedom
Dublin i maj (c) Getty Images / mihailomilovanovic
Edinburgh i maj (c) Getty Images / Gannet77
Istanbul i maj (c) Getty Images / puhhha
Krakow i maj (c) Getty Images / martin-dm
Lissabon i maj (c) Getty Images / dennisvdw
London i maj (c) Getty Images / franckreporter
Madrid i maj (c) Getty Images / monkeybusinessimages
Malaga i maj (c) Getty Images / amoklv
Milano i maj (c) Getty Images / Bobex-73
New York i maj (c) Getty Images / guvendemir
Paris i maj (c) Getty Images / encrier
Prag i maj (c) Getty Images / seregalsv
Riga i maj (c) Getty Images / VictorGrow
Rom i maj (c) Getty Images / CentralITAlliance
Skt. Petersborg i maj (c) Getty Images / SerrNovik
Stockholm i maj (c) Getty Images / bruev
Wien i maj (c) Getty Images / amriphoto
Storbyferie med børn (c) Getty Images / AleksandarNakic
Spar penge på feriebudgettet (c) Getty Images / BartekSzewczyk

Søg også efter andre rejser i maj.
 

Kommentarer til indlægget

 1. Storbyen Nice mangler – den vil jeg rigtig gerne have med

  • Kære Nina, Nice er også en skøn storby i maj. Jeg sætter Nice på listen, så den kommer med, når vi opdaterer artiklen. Indtil da får du lige et kort overblik over majvejret i Nice og et link til, hvor du kan søge efter flybilletter til Nice i maj:

   Vejret i Nice er lunt og solrigt med temperaturer omkring 20 grader om dagen, og 13-15 grader i aften- og nattetimerne.

   Find selv dine flybilletter til Nice her.

   De bedste hilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.