Storbyferie i maj

Storbyferie i maj – bliv inspireret her

Thiamka Margrethe Pedersen
Vil du på storbyferie i maj? Læs videre og se gode flytilbud og priser på pakkerejser, vejrtemperaturer og inspiration til, hvor din storbyferie kan gå hen.

Har du en idé om, hvor du vil på storbyferie i maj?

Klik på den storby, som du overvejer at besøge i maj:
AmsterdamAthenBarcelonaBerlinBudapestDublinEdinburghIstanbulKrakowLissabonLondonMadridMalagaMilanoNew YorkParisPragRigaRomStockholmWien

Står din favoritby ikke på listen? Jeg vil anbefale dig at læse videre og finde en anden storby, som er dejlig i maj og billig at rejse til. Hvis du vil besøge den bestemte storby, kan du vælge at søge efter billige flybilletter i Travelmarkets flysøgemaskine eller pakkerejser i maj i rejsesøgemaskinen.

Vil du billigst muligt på storbyferie i foråret?

Læs også: Flyv billigt på storbyferie i foråret − Se vejret i og tilbud til over 31 storbyer

Vejret i storbyer i maj

I maj har alt det grønne stadig sin lyse farve. Luften er frisk og klar, og varmen behagelig og langt fra trykkende, som den kan være om sommeren. Jo, maj er det perfekte tidspunkt at tage på storbyferie. Ligger storbyerne sydpå, lokker de lune temperaturer, hvis det danske forår lader vente på sig.

Det er altid usikkert at spå om vejret. Men hvis du er heldig, kan temperaturerne i maj nogle steder komme godt op over de 20 grader. Dermed kan du tage forskud på sommeren, som venter lige rundt om hjørnet.

Det er sjovt og interessant at følge med i verdensvejret. Find ud af, hvilken storby du skal besøge i fx maj – alt efter hvilket klima, du søger. Klik videre og se verdensvejret med bl.a. klimatabeller her. Du kan også læse videre og finde ud af, hvor det er varmt i maj. Klik og få hjælp til at vælge dit rejsemål her.

Alternativt kan du også vende din søgen om. Læs videre og få et overblik over de forskellige rejser i maj – og find også ud af, hvorfor skal du rejse lige i maj måned her.

storbyferie i maj

Utallige skønne storbyer – hvilken by skal du vælge på din storbyferie i maj?

Jeg kan ligefrem længes efter at mærke storbypulsen i årerne. Hvis du også har det sådan, er det bare om at komme afsted og opleve den fascinerende blanding af kunst, kultur, arkitektur, seværdigheder og shopping – og ikke mindst alle de spændende caféer & restauranter.

Og når der er brug for en pause fra det høje tempo, så er der i de fleste storbyer små grønne oaser og skønne parker. Jo, det er skønt at blive begejstret og inspireret!

Der findes et væld af fantastiske storbyer, at det kan være svært at vælge – og fravælge – hvilken by, du vil besøge på din næste storbyferie. Måske føler du, at du ikke blev helt færdig med den, du besøgte sidst, eller måske er du klar til at udforske en helt ny storbyperle. Få inspiration til hvilken storby, du kan besøge her.

Og få forslag til 5 spændende storbyer, som du bare må rejse til her. Læs videre og få inspiration og gode tips til, hvor din storbyferie i maj kan gå hen her.

En ekstra god grund til at vælge at tage på storbyferie i maj

Er du på udkig efter sjove oplevelser på din storbyferie i maj, er der rig mulighed for at få det opfyldt. Der bliver nemlig afholdt et hav af events og festivaler rundt omkring i verden, som er sjove at deltage i og være en del af. Temperaturerne er på det tidspunkt blevet så behagelige, at alle folk rykker udenfor, mødes og samles til teater- og musikfestivaler, kunstudstillinger, optog og parader samt mad- og vinfestivaler.

Få også 10 gode tips til, hvordan du kan gøre din storbyferie både billigere og bedre ved at læse her.

Kan du også rejse i marts eller april – og måske få en billigere storbyferie?

Om foråret kan der være stor forskel på temperaturerne og klimaet i de populære storbyer. Læs videre og få et hurtigt overblik over forårsklimaet i de 31 mest besøgte storbyer og se samtidig, hvad de billigste flybilletter dertil koster lige nu her.

Amsterdam i maj

Amsterdam i maj

Amsterdam er mest populær at besøge sidst i april – først i maj, hvor de smukke tulipaner blomstrer overalt i alle regnbuens farver.

Hvordan er vejret i Amsterdam i maj?

I Amsterdam starter foråret altid 2-3 uger tidligere end i Danmark, og maj er en af de tørreste måneder, hvor temperaturerne ligger på 15-16 grader. Der er rig mulighed for at nyde en kold Heineken øl udenfor på en af de mange hyggelige caféer, for i maj kan du nyde godt af 5-6 soltimer om dagen.

Billige pakkerejser til Amsterdam i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

New West Inn
AmsterdamNew West InnHolland (3 nætter)Standard
2.975,-Vælg
Ramada by Wyndham Amsterdam Airport Schiphol
AmsterdamRamada by Wyndham Amsterdam Airport SchipholHolland (3 nætter)Premium
3.075,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Amsterdam i Travelmarkets søgemaskine

Billige flybilletter til Amsterdam i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Billund - AmsterdamFra 1.273,-Vælg
København - AmsterdamFra 1.292,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Amsterdam er.

Hvad kan du opleve i Amsterdam i maj?

Du kommer ikke til at kede dig i Amsterdam, hvor der er noget for enhver smag. Har du fx en forkærlighed for genbrug, har byen et stort udbud af vintagebutikker og antikmarkeder. Derudover er der mange museer i verdensklasse bl.a. Anne Frank Museum og Nationalmuseet med Rembrandts værker.

Amsterdam er kendt for de hyggelige kanaler, som sætter et helt specielt præg på byen. Tag en slentretur langs kanalerne, eller hop på en båd, og oplev byen fra en anderledes vinkel. Læs blot her.

Du kan også klikke dig videre, læse mere om flodbådsferie i slowmotion og finde din flybillet til Holland.

Læs også: Storbyferie i Amsterdam – her er de bedste rejsetips

Athen i maj

Athen i maj

En af mine kollegaer har besøgt Athen i maj og var vildt begejstet for både byen og vejret. Hun nød byens charme, den lækre græske mad og de milde aftner.

Hvordan er vejret i Athen i maj?

Athen er en by, som ofte bliver valgt fra af turisterne om sommeren, da der efter manges smag er for varmt. Derimod er der mere behageligt i maj, hvor vejret er varmt og solrigt med temperaturer omkring 25 grader om dagen, og 16 grader i aften- og nattetimerne.

Billige pakkerejser til Athen i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Achillion Hotel
AthenAchillion HotelGrækenland (3 nætter)Dobbeltværelse
3.366,-Vælg
Areos
AthenAreosGrækenland (3 nætter)Economy dobbeltværelse
3.828,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Athen i Travelmarkets rejsesøgemaskine

Billige flybilletter til Athen i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Athen her.

Hvad kan du opleve i Athen i maj?

Athen er ideel at opleve og udforske på to hjul. Lej en cykel og kom let og hurtigt omkring alle de mange fantastiske seværdigheder lige fra Akropolis til Det olympiske Stadion.

Nyd også turen gennem den smukke og fredfyldte Nationalpark, hvis du har brug for et pusterum fra alle de mange mennesker. Nogle synes, at byen er en lidt overset storbyperle. Find ud af hvorfor, ved at læse videre her.

Læs også: Storbyferie i Athen – her er de bedste tips og tilbud

Barcelona i maj

Barcelona i maj

Barcelona er den catalanske storby, hvor kunsten og de runde former går igen i hele byen. I maj kan du nyde, at forårets flora er i fuld vækst, og at der endnu ikke er så mange turister.

Hvordan er vejret i Barcelona i maj?

Foråret er nok den bedste årstid for en storbyferie i Barcelona. i maj er vejret behageligt varmt med gennemsnitligt 20 grader og hele 12 daglige soltimer.

Billige pakkerejser til Barcelona i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Arya Stadium Hotel
BarcelonaArya Stadium HotelSpanien (3 nætter)Dobbeltværelse
2.614,-Vælg
Exe Mitre
BarcelonaExe MitreSpanien (3 nætter)Værelse - adskilte senge
2.728,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Barcelona i Travelmarkets søgemaskine

Billige flybilletter til Barcelona i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Billund - BarcelonaFra 328,-Vælg
Aalborg - BarcelonaFra 491,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Barcelona her.

Hvad kan du opleve i Barcelona i maj?

Barcelona har masser at byde på, og der er rigeligt at tage sig til. Tag en slentretur, og shop på det brede hovedstrøg, Ramblaen og hold øje med, om de levende statuer bevæger sig. Nyd synet af Gaudis imponerende kirke, La Sagrada Familia og bliv grebet af stemningen på stadion Camp Nou, når FC Barcelona spiller fodbold.

Vil du vide mere om byen, kan du lade dig inspirere her, og vil du være sikker på at opleve de 10 obligatoriske ting i byen, bør du læse videre her.

Berlin i maj

Berlin i maj

Berlin er et slaraffenland for storbyelskeren. Her finder du alt, hvad hjertet kan begære af kultur, historie, shopping og kulinariske oplevelser. Alt sammen til billige penge og pakket ind i en charme, som gør, at du vil vende tilbage igen og igen.

Hvordan er vejret i Berlin i maj?

I maj ligger temperaturerne i Berlin typisk på 16-18 grader. Der er solrigt i Berlin med 9 daglige soltimer.

De mange seværdigheder er både inden- og udendørs, og da foråret byder på både kolde og varme dage, er det altid godt at have en ekstra trøje og en regnjakke med i tasken.

Billige pakkerejser til Berlin i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Kurfürst am Kurfürstendamm
BerlinKurfürst am KurfürstendammTyskland (3 nætter)Dobbeltværelse (Dobbeltseng)
1.607,-Vælg
Concorde Hotel am Studio
BerlinConcorde Hotel am StudioTyskland (3 nætter)Dobbeltværelse
1.891,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Berlin i Travelmarkets rejsesøgemaskine

Billige flybilletter til Berlin i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - BerlinFra 463,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Berlin her.

Hvad kan du opleve i Berlin i maj?

Berlin emmer af historie, og byen bugner af mindeparker, museer og monumenter, fx Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie.

Byen er selvfølgelig meget mere end historie, fx shopping i det store KaDeWe varehus, koncerter og shows, spændende caféer & restauranter

Maj måned er et perfekt tidspunkt at besøge nogle af Berlins markeder fx det hyggelige marked ved Kollwitzplatz i Prenzlauer Berg (åbent torsdag og lørdag). Kommer du ved frokosttid, kan du nyde en lækker sandwich. Det er også sjovt at udforske et af de mange loppemarkeder. Det kan være, at du er heldig at gøre et fund til hjemmet.

Vil du se hele Berlin oppefra luften, får du en skøn udsigt ud over byen, når du tager den hurtige elevator til tops i fjernsynstårnet, Berliner Fernsehturm. Udforsk og fordyb dig i byen og dens utallige tilbud, som du kan læse om her.

Læs også: Storbyferie i Berlin – de bedste tips og tilbud

Budapest i maj

Budapest i maj

I de senere år er Budapest blevet en meget populær by. Den ungarnske hovedstad er virkelig smuk, der er masser at se, og prisniveauet er lavt. Så byen er også blevet kendt som stedet, hvor du tager he, hvis du vil have en michelin-oplevelse til rimelige penge.

I Budapest kan du tage forskud på foråret, hvor temperaturerne i maj svinger mellem 11 og 22 grader.

Billige pakkerejser til Budapest i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Triple M Hotel
BudapestTriple M HotelUngarn (3 nætter)Standard
1.235,-Vælg
Prince Apartments
BudapestPrince ApartmentsUngarn (3 nætter)Lejlighed
1.275,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Budapest i Travelmarkets søgemaskine

Billige flybilletter til Budapest i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - BudapestFra 297,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Budapest her.

Hvad kan du opleve i Budapest i maj?

Budapest deles af Donaufloden, og byens navn er sammensat af navnene på de to byer Buda og Pest, der ligger på hver side af floden. Budapest siges at være en af Europas smukkeste hovedstæder, og det er ikke mindst på grund af den smukke arkitektur. Det er derfor et must at besøge fx Mattiaskirken, Buda slottet og parlamentet.

Byen er også kendt for sine mange badehuse, som opvarmes af varme kilder. Forkæl dig selv med den skønne oplevelse at få et ungarsk bad.
Læs videre om byen her, og få gode tips til dit besøg.

Dublin i maj

Dublin i maj

Dublin har en hyggelig stemning, og det er let og overskueligt at komme rundt til byens seværdigheder, besøge sjove markeder og slutte aftenen af på en lokal pub med live musik.

Hvordan er vejret i Dublin i maj?

I maj byder Dublin på gennemsnitlige dagtemperaturer mellem 12 og 15 grader. Og her kan du opleve det grønne land springe ud og iklæde sig den smukke grønne farve, som Irland er så kendt for.

Billige pakkerejser til Dublin i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Butlers Town House
DublinButlers Town HouseIrland (3 nætter)Værelse - adskilte senge
2.699,-Vælg
easyHotel Dublin City Centre
DublineasyHotel Dublin City CentreIrland (3 nætter)Standard
2.805,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Dublin i Travelmarkets søgemaskine med storbyferier

Billige flybilletter til Dublin i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - DublinFra 269,-Vælg
berlin i
Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Dublin her.

Hvad kan du opleve i Dublin i maj?

Har du børn eller børnebørn med på din storbyferie, er Dublin Zoo et herligt sted at tilbringe dagen, ligesom I også kan lægge vejen forbi Dublin Castle.

Fordyb dig i historien om whiskyen i et destilleri, hvor du naturligvis også smager på de gyldne dråber. Og når du er i Dublin, må det ligeledes være et must at pubcrawle.

Oplev stemningen, og nyd en pint eller to til tonerne af levende irsk folkemusik. Læs videre om de bedste pubs og få samtidig gode råd om pub-crawl.

Ønsker du at få et overblik over de bedste seværdigheder i Dublin, så læs videre her.

Edinburgh i maj

Edinburgh i maj

Hvordan er vejret i Edinburgh i maj?

Edinburgh ligger på højde med Århus, så klimaet er ikke uvant for os. Statistisk vil du dog have størst chancer for godt vejr, hvis du besøger Edinburgh i maj, hvor temperaturerne ligger mellem 5 og 14 grader.

Billige pakkerejser til Edinburgh i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Premier Inn Edinburgh Central Lauriston Place
EdinburghPremier Inn Edinburgh Central Lauriston PlaceStorbritannien (3 nætter)Værelse - adskilte senge
3.912,-Vælg
Holiday Inn Express Waterfront
EdinburghHoliday Inn Express WaterfrontStorbritannien (3 nætter)Værelse - adskilte senge
3.962,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Edinburgh i Travelmarkets søgemaskine med storbyferier

Billige flybilletter til Edinburgh i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - EdinburghFra 365,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Edinburgh her.

Nyd en lokalproduceret øl på en gammel pub, og gå på opdagelse i de små stræder. Edinburgh er utrolig hyggelig trods sin størrelse, og byen er uden tvivl én af mine favorithovedstæder. Magisk er ganske enkelt ordet om byen, og det skyldes ikke mindst det dragende Edinburgh Castle, som ligger på en udslukt vulkan midt inde i byen. Klik videre, og få gode tips om de stolte skotters by.

Se her, hvorfor Edinburgh er et af de steder, som du SKAL besøge 1 gang i livet.

Istanbul i maj

Istanbul i maj

Istanbul er måske nok bedst at besøge om foråret. Tulipaner og judas- og kirsebærtræer giver Istanbul farve og duft, og der er endnu ikke så mange turister i byen.

Hvordan er vejret i Istanbul i maj?

I Istanbul starter foråret først i midten af april. Her er regnbygerne sjældne, og du kan forvente temperaturer mellem 10-22 grader.

Billige pakkerejser til Istanbul i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Grand Hotel Avcilar
IstanbulGrand Hotel AvcilarTyrkiet (3 nætter)Standard
2.215,-Vælg
Sirkeci Park Hotel
IstanbulSirkeci Park HotelTyrkiet (3 nætter)Standard
2.335,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Istanbul i Travelmarkets søgemaskine med storbyferier

Billige flybilletter til Istanbul i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Hamborg - Istanbul AirportFra 1.045,-Vælg
København - Istanbul AirportFra 1.119,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Istanbul her.

Hvad skal du opleve i Istanbul?

Istanbul er den eneste by i verden, som ligger i to verdensdele. Her mødes østen og vesten – Asien og Europa i én og samme by.

Gå på opdagelse i den fascinerende by med kirker, moskeer og paladser, og snyd ikke dig selv for et besøg i Grand Bazar, som er et af de største overdækkede markeder i verden. Her kan du købe alt fra krydderier, smykker og tekstiler til fine tæpper.

Har du brug for andre gode idéer til, hvad du skal se og opleve, når du besøger Istanbul i maj, så læs videre her og her.

Læs også: Storbyferie i Istanbul – Eventyr og shopping

Krakow i maj

Krakow i maj

Det lave prisniveau og de mange seværdigheder gør Krakow til et besøg værd. Og maj er den bedste måned at besøge den smukke storby i Polen.

Hvordan er vejret i Krakow i maj?

I maj måned kan du nyde temperaturer på omkring 17-18 grader – og hvis du er heldig helt op til 20 grader. Hvad angår solskintimer kan du forvente 6-7 timer.

Du kan selvfølgelig også vælge en anden populær måned i foråret, men uanset hvornår på denne årstid, du besøger Krakow, vil det som regel være et par grader varmere end i Danmark. Nedbør er der ikke meget af i foråret.

Billige pakkerejser til Krakow i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Emaus Apartments
KrakowEmaus ApartmentsPolen (3 nætter)Studio med te-køkken
1.807,-Vælg
Boutique Aparthotel
KrakowBoutique Aparthotel Polen (3 nætter)Dobbeltværelse
1.812,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Krakow i Travelmarkets søgemaskine med storbyferier

Billige flybilletter til Krakow i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Krakow her.

Hvad skal du opleve i Krakow?

Besøg den Den gamle historiske bydel, som er på UNESCOs verdensarvsliste – og især markedspladsen er meget smuk.

Læg også vejen forbi Wawel slottet, og sæt tid af i Kazimierz-distriktet, som er den jødiske bydel og Krakows svar på et Latinerkvarter.

Sidst men ikke mindst bør du opleve Oskar Schindler’s Factory, som er et museum, der fortæller jødernes historie under 2. verdenskrig.

Læs mere om Krakow og andre polske storbyer her

Lissabon i maj

Lissabon i maj

Den portugisiske hovedstad er en af Europas smukkeste hovedstæder.

Hvordan er vejret i Lissabon i maj?

I maj byder Lissabon på et behageligt vejr med en gennemsnitlig dagtemperatur på 18-20 grader. Vejret ret sommerligt, og solen har taget over i stedet for nedbøren med hele 9 daglige soltimer.

Billige pakkerejser til Lissabon i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Alif Avenidas
LissabonAlif AvenidasPortugal (3 nætter)Dobbeltværelse
4.014,-Vælg
Alif Campo Pequeno
LissabonAlif Campo PequenoPortugal (3 nætter)Værelse - adskilte senge
4.047,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Lissabon i Travelmarkets søgemaskine

Billige flybilletter til Lissabon i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Lissabon er.

Hvad kan du opleve i Lissabon i maj

Udover sit skønne sydlandske klima har Lissabon en masse ting at byde på fx Oceanariet og Belémtårnet, som er byens vartegn.

Når du besøger Lissabon, er det et must at køre rundt med sporvognene, som mange forbinder byen med. Læg vejen forbi museer, klostre, markeder og kunstgallerier. Og når sulten melder sig, kan du roligt sætte tænderne i den traditionsrige portugisiske mad på en af de mange gode restauranter eller cafeer.

Læs videre, og kend til de 10 ting, som du absolut må og bør se.

London vejr

London i maj

London er fantastisk hele året rundt. Men foråret er nok den årstid, hvor de fleste fortrækker at aflægge storbyen et visit.

Hvordan er vejret i London i maj?

I London i maj ligger temperaturerne typisk mellem 14-16 grader, og du kan være heldig at opleve temperaturer helt op til 19 grader.

Billige pakkerejser til London i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Maitrise Hotel Maida Vale - London
LondonMaitrise Hotel Maida Vale - LondonStorbritannien (3 nætter)Standard
1.935,-Vælg
ibis London Excel Docklands
Londonibis London Excel DocklandsStorbritannien (3 nætter)Dobbeltværelse
2.005,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til London i Travelmarkets søgemaskine

Billige flybilletter til London i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - LondonFra 314,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til London her

Hvad kan du opleve i London i maj

Den pulserende storby er en af verdens mest populære hovedstæder. Det fantastiske er at opleve det gamle og klassiske blandet med det moderne og trendsættende. Og hver bydel og område har sin egen stil og eget kendetegn.

I London er alt muligt, og du vil aldrig kede dig her. Shop på hyggelige markeder, i specialbutikker og i enorme stormagasiner som Harrods og Selfridges. Spis på caféer og restauranter, og nyd et storslået show i Soho.

Trænger du til at koble lidt af, er det oplagt at slentre langs Themsen og bagefter nyde en pint på en hyggelig pub. London er min favorit by nr. 1, og der er mange grunde til, at jeg aldrig kan få nok af byen. Læs nogle af dem her.

Læs også: Storbyferie i London – de bedste tips og tilbud

Madrid i maj

Madrid i maj

Madrid er udover at være Spaniens hovedstad, også en af verdens mest grønne byer med storslåede haver og parker. Den smukke by er som skabt til en forårsrejse, og du kan gå rundt i en let forårsjakke på byens smukke pladser og nyde solen på en udendørs café.

Hvordan er vejret i Madrid i maj?

Med temperaturer mellem 14 og 21 grader er det perfekt vejr til at udforske byen i. Nætterne kan dog være kølige ned til 5-10 grader.

Billige pakkerejser til Madrid i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Hotel Nuevo Boston
MadridHotel Nuevo BostonSpanien (3 nætter)Dobbeltværelse
4.762,-Vælg
Eurostars Suites Mirasierra
MadridEurostars Suites MirasierraSpanien (3 nætter)Deluxe suite
4.762,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Madrid i Travelmarkets rejsesøgemaskine

Billige flybilletter til Madrid i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

I Travelmarkets flysøgemaskine kan du sammenligne flypriser og finde din billige flybillet til Madrid.

Hvad kan du opleve i Madrid?

Er du kunstinteresseret, kan du højst sandsynligt få din lyst styret i Den Gyldne Kunst-triangel, som består af tre verdenskendte museer.

Der skal også være tid til at slappe af på en hyggelig tapasbar, inden turen går videre til Real Madrids gigantiske stadion og det imponerende kongepalads.

Hanne Olsen er rejseblogger og har besøgt Madrid utallige gange. I denne guide kan du læse hendes bedste tips til en skøn ferie i Madrid.

Malaga i maj

Málaga i maj

En rejse til Málaga i maj er perfekt for dig, som synes, at den spanske sommer er for varm.

Hvordan er vejret i Málaga i maj?

Foråret er den perfekte årstid at besøge hovedstaden på Costa del Sol, for her kan du nyde lune dage med gennemsnitlige dagtemperaturer på 20-25 grader, og kun omkring 4 regnvejrsdage pr. måned.

Nætterne kan dog være lidt kølige, men sjældent med temperaturer under 10 grader.

Billige pakkerejser til Malaga i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Malaga Nostrum
MalagaMalaga NostrumSpanien (3 nætter)Standard
2.215,-Vælg
Hilton Garden Inn Málaga
MalagaHilton Garden Inn MálagaSpanien (3 nætter)Standard
2.455,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Malaga i Travelmarkets søgemaskine med storbyferier

Billige flybilletter til Malaga i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Aarhus - MalagaFra 389,-Vælg
Billund - MalagaFra 552,-Vælg
København - MalagaFra 626,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Malaga her.

Hvad kan du opleve i Málaga?

Malaga er en smuk gammel by med spor tilbage til romertiden. Her blev Pablo Picasso født i 1881, og det er selvfølgelig et must at besøge hans fødehjem.

Læg også vejen forbi La Manquita, som er Malagas katedral. Det karakteristiske ved den er, at det østlige klokketårn mangler, fordi man under konstruktionen løb tør for penge.

Vil du have en samlet oversigt over, hvad Malaga har at byde på – udover strandene – så læs videre, og bliv klog på top 10 seværdighederne.

Og her kan du læse Spanienseksperten Hanne Olsens guide til det bedste, som Málaga har at byde på.

Milano i maj

Milano i maj

Milano kan bryste sig af et mildt og behageligt forår

Hvordan er vejret i Milano i maj?

I maj har Milano gennemsnitlige dagtemperaturer på 21 grader. Det er derfor en af de bedste tidspunkter på året at besøge byen.

Billige pakkerejser til Milano i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Hotel Milano Palmanova
MilanoHotel Milano PalmanovaItalien (3 nætter)Standard
2.135,-Vælg
Klima Hotel Milano Fiere
MilanoKlima Hotel Milano FiereItalien (3 nætter)Dobbeltværelse
2.181,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Milano i Travelmarkets søgemaskine med storbyferier

Billige flybilletter til Milano i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

København - MilanoFra 212,-Vælg
Billund - MilanoFra 861,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Milano her.

Hvad kan du opleve i Milano i maj?

Nyd en cappuccino i solen på en af de smukke pladser. Og slå dig løs i en af de vigtigste hjembyer for
mode & design, og nyd alle de spændende tilbud der findes i kunsten og kulturens verden.

Læs videre om Milano i den populære rejseblogger Victoria Handskemagers stemningsfulde guide.

New York i maj

New York i maj

USA’s største by har fastlandsklima med et behageligt forår. Senere på sommeren og selv september kan det blive virkeligt varmt og fugtigt i New York. Derfor er foråret det bedste tidspunkt at besøge The big apple.

Hvordan er vejret i New York i maj?

I maj er vejret hovedsageligt solrigt og med temperaturer, som kan komme helt op på 20-21 grader. Antallet af solskinstimer ligger på omkring 8.

Billige pakkerejser til New York i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

Pod Times Square
New YorkPod Times SquareUSA (4 nætter)Værelse
6.358,-Vælg
The Manhattan at Times Square Hotel
New YorkThe Manhattan at Times Square HotelUSA (5 nætter)Værelse
6.544,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til New York i Travelmarkets rejsesøgemaskine

Billige flybilletter til New York i maj

(Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til New York her.

Hvad kan du opleve i New York i maj

Det kan være svært at begrænse sig i New York. Du kan fx:

 • nyde udsigten fra Empire State Building
 • slappe af i Central Park
 • tage en bådtur forbi frihedsgudinden
 • opleve en basketball-kamp
 • eller vise din respekt ved Ground Zero.
 • Men det er virkeligt vigtigt, at du også husker bare at nyde den pulserende stemning i metropolen!

  Hvis det er første gang, du skal besøge New York, kan du få gode råd her.

  Men mangler du de bedste tips til dit næste besøg i metropolen, kan du læse videre her. Få også hjælp til dit rejsebudget til New York.

  Paris i maj

  Paris i maj

  Eiffeltårnets hjemby er elegant og har alt, hvad hjertet begærer indenfor kunst, smukke bygningsværker, gastronomi og shopping fx på Champs-Elysées. Og med sit sydeuropæiske klima Paris er et oplagt valg til en storbyferie i foråret.

  Hvordan er vejret i Paris i maj?

  I maj er dagene milde, og den gennemsnitlige dagtemperatur ligger på omkring de 19 grader.

  Billige pakkerejser til Paris i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

  Adonis Paris Sud
  ParisAdonis Paris SudFrankrig (3 nætter)Standard Studio
  2.095,-Vælg
  Campanile Paris Ouest - Nanterre - La Defense
  ParisCampanile Paris Ouest - Nanterre - La DefenseFrankrig (3 nætter)Værelse - adskilte senge
  2.747,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Paris i Travelmarkets søgemaskine

  Billige flybilletter til Paris i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

  København - ParisFra 205,-Vælg
  Billund - ParisFra 1.204,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Paris her.

  Hvad kan du opleve i Paris i maj?

  Foråret i ”kærlighedens by” er romantisk og helt specielt, når kirsebærtræerne blomstrer. Du kan slentre langs- eller sejle en tur på Seinen, tage trappen op i Triumfbuen eller nyde solen og en café au lait på en udendørs café. Paris rummer uendelige muligheder. Læs blot her.

  Har du en forkærlighed for gamle ting, og synes du, det er sjovt at gøre et særligt fund, så læs videre og find et marked for dig her. Har du ikke mulighed for at have fri en hel uge, så læs videre og få forslag til, hvordan du kan prioritere din tid på en miniferie til Paris.

  Læs også: Storbyferie i Paris – Her er de bedste tips og tilbud

  Prag i maj

  Prag i maj

  Prag er også kaldet Den Gyldne Stad. Den oser af charme med dens hyggelige krogede gader, historiske bygninger og smukke torvepladser.

  Hvordan er vejret i Prag i maj

  Foråret er den skønneste tid at besøge Prag i. Mere præcist er en storbyferie i maj nok at fortrække, hvor temperaturerne ligger omkring de 18 grader. Du kan dog være uheldig at løbe ind i en regnvejrsdag eller to, så tag din regnjakke eller en paraply med.

  Billige pakkerejser til Prag i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

  Brezina
  PragBrezinaTjekkiet (3 nætter)Dobbeltværelse
  1.732,-Vælg
  Hotel Assenzio Prague
  PragHotel Assenzio PragueTjekkiet (3 nætter)Dobbeltværelse
  1.748,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Prag i Travelmarkets søgemaskine

  Billige flybilletter til Prag i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

  København - PragFra 432,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Prag her.

  Hvad kan du opleve i Prag i maj

  Der er noget helt særligt ved at krydse den smukke Karlsbro, ligesom det er et must at besøge et marked, hvor du kan finde alle former for håndværk.

  Besøg et galleri, gå i teater eller til koncert, og snyd ikke dig selv for en tur i et af byens ældste kvarterer Malá Strana. En god afslutning på en lang dag kunne være at nyde en tjekkisk pilsner på et af de traditionelle gamle værtshuse.

  Må din storbyferie i maj gerne være lidt romantisk, så skynd dig at læse videre her.

  Riga i maj

  Riga i maj

  Riga er bestemt et besøg værd. Byen har nemlig meget smukt at byde på, Du kan fx udforske Det gamle Riga, også kaldet Vecriga. Bydelen ligger indenfor fæstningsmurene, og har smalle hyggelige gader belagt med brosten.

  Hvordan er vejret i Riga i maj?

  hvis du vælger at tage på storbyferie i maj, hvor byen er solrig med temperaturer på 14-17 grader. Højsæsonen for turister ligger i de varmere måneder, startende netop fra maj og til oktober.

  Billige pakkerejser til Riga i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

  Rixwell Old Riga Palace Hotel
  RigaRixwell Old Riga Palace HotelLetland (3 nætter)Small Double/Twin room
  1.125,-Vælg
  RIGAAPARTMENT Sonada
  RigaRIGAAPARTMENT SonadaLetland (3 nætter)Dobbeltværelse
  1.189,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Riga i Travelmarkets søgemaskine med storbyferier

  Billige flybilletter til Riga i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

  Aarhus - RigaFra 236,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Riga her.

  Hvad kan du opleve i Riga?

  På dit ophold i Riga kan du fx besøge Riga slot og Kristi Fødsel Katedralen. Og i St. Peterskirken kan du komme 70 meter op i kirkens spir og få en skøn udsigt ud over byen.

  Slut af med at ose og handle på Rigas Centrale Marked, hvor du kan købe alt mellem himmel og jord. Læs videre og få tips til en skøn miniferie i Riga.

  Rom i maj

  Rom i maj

  Rom står øverst på listen, når danskerne drømmer om en storbyferie i maj – ikke mindst på grund af det skønne sydlandske klima.

  Hvordan er vejret i Rom i maj?

  I maj ligger dagtemperaturen i Rom mellem 21 – 23 grader. Der er solrigt, og de fleste holder af at sidde på en udendørs café og nyde en espresso.

  Billige pakkerejser til Rom i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

  Hotel Artis
  RomHotel ArtisItalien (3 nætter)Dobbeltværelse
  2.290,-Vælg
  Occidental Aran Park
  RomOccidental Aran ParkItalien (3 nætter)Superior dobbeltværelse
  2.428,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Rom i Travelmarkets søgemaskine

  Billige flybilletter til Rom i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

  Billund - RomFra 214,-Vælg
  København - RomFra 460,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Rom her.

  Hvad kan du opleve i Rom?

  I Rom er der en helt speciel stemning, og Colosseum, Peterskirken, Den spanske Trappe og Pantheon er blot nogle få af de ting, som du bare må opleve, når du besøger byen.

  Efter en indholdsrig dag er der utallige muligheder for at nyde den italienske kogekunst. Rom er byen, som mange vender tilbage til igen og igen, og flere påstår endda, at byen er stærkt vanedannende. Læs videre og find ud af hvorfor her.

  Læs også: Storbyferie i Rom – de bedste tips og tilbud


  Stockholm i maj

  Stockholm i maj

  Stockholm er Nordens største by, og ikke mindst en af de smukkeste og mest charmerende.

  Hvordan er vejret i Stockholm i maj?

  I maj bevæger temperaturerne sig op omkring 6-15 grader, og Stockholm viser sig fra sin skønneste side. Det sene forår er derfor et perfekt tidspunkt at besøge den svenske hovedstad.

  Billige pakkerejser til Stockholm i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets søgemaskine)

  Good Morning Kista
  StockholmGood Morning KistaSverige (3 nætter)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
  2.335,-Vælg
  Park Inn by Radisson Solna
  StockholmPark Inn by Radisson SolnaSverige (3 nætter)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
  2.585,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Stockholm i Travelmarkets søgemaskine

  Billige flybilletter til Stockholm i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Stockholm her.

  Hvad kan du opleve i Stockholm?

  Stockholm er rig på historie, og det er derfor et must at slentre i Gamla Stan, hvor du også finder det kongelige palads.

  Ønsker du at være kulturel, kan du også lægge vejen forbi fx Nobel- eller Vasamuseet. Det er fornøjelse at gå på opdagelse i Stockholms smalle gader, stræder og gyder. Og er du til shopping og hygge, byder byen på alt fra små spændende specialbutikker til store moderne stormagasiner samt smarte caféer og spisesteder.

  Læs også: Storbyferie i Stockholm – her er de bedste rejsetips og tilbud

  Wien i maj

  Wien i maj

  Wien har et mildt fastlandsklima, og foråret kommer ofte sent hertil. Det sene forår er derfor et af de bedste tidspunkter at besøge den smukke by.

  Hvordan er vejret i Wien i maj?

  I maj begynder vejret i Wien at blive sommeragtigt med temperaturer på gode dage op til 19-21 grader. Og du kan forvente 7 solskinstimer om dagen.

  Generelt har Wien en del nedbørsdage året rundt, men ofte viser regnen sig i form af mindre byger. Det er derfor en god idé at have en lille paraply eller et regnslag i tasken.

  Billige pakkerejser til Wien i maj

  (Klik på tilbuddet, og sammenlign priser til Travelmarkets søgemaskine)

  Campanile Vienna South
  WienCampanile Vienna SouthØstrig (3 nætter)Værelse - adskilte senge
  1.704,-Vælg
  Senator Hotel Vienna
  WienSenator Hotel ViennaØstrig (3 nætter)City-værelse
  1.799,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Sammenlign priser på storbyferier til Wien i Travelmarkets rejsesøgemaskine

  Billige flybilletter til Wien i maj

  (Klik på tilbuddet, og bliv overført til Travelmarkets flysøgemaskine)

  København - WienFra 367,-Vælg

  Ingen tilbud, eller vil du se flere tilbud? Find selv dine flybilletter til Wien her.

  Vil du rejse billigst muligt på storbyferie i foråret? Læs mere om Wien og andre storbyer i foråret her.

  Hvad kan du opleve i Wien?

  Wien er Østrigs største by og hovedstad, og er en fantastisk blanding af kunst, kultur og musik. Betragt alle de flotte barokbygninger, slotte, museer, pladser og parker i den smukke hovedstad. Og er du til shopping, kan du måske få din lyst styret i Mariahilferstrasse.

  Trænger du til at hvile benene, kan du slå to fluer med ét smæk og nyde en kop god kaffe & et stykke Sacher-torte på en af byens hyggelige konditorier.

  Storbyferie med børn

  Vil du rejse alene – eller med børn på din storbyferie i maj?

  Der kan være mange grunde til, at du rejser alene. Klik videre og læs om, hvordan du får den bedste rejse i dit eget selskab her.

  Nogle forbinder dét at rejse alene som kvinde (eller mand) med noget mindre sikkert og utrygt, men det behøver det ikke at være. Læs om forholdsregler, du bør tage, og om ting du bør være opmærksom på her. Du kan også lade dig inspirere og få forslag til fire storbyer, du kan besøge som solorejsende.

  Det kan sagtens være en succes at rejse med børn, og at have børn eller børnebørn med på storbyferie i maj. Overvejer I at tage til fx Paris, findes der flere gode råd og idéer til, hvad I kan opleve sammen.

  Er du specielt begejstret for London, og vil du gerne dele din glæde med dine børn eller børnebørn, kan du læse videre og få gode idéer til fælles oplevelser i London.

  Spar penge på feriebudgettet i maj

  Spar penge på feriebudgettet på din storbyferie i majs

  Det behøver slet ikke at koste en formue at tage på en storbyferie i maj. For det første kan du sagtens finde en flybillet under tusind kroner. Klik videre og se de mange muligheder her. Derudover kan du se, hvad de billigste flybilletter til de populære storbyer koster lige nu ved at klikke her.

  For det andet kan du opleve storbyerne uden helt at blive ruineret. Hvordan du kan opleve fx Paris med et begrænset feriebudget, kan du læse videre om her. Endelig kan du få masser af andre tips og gode råd om at spare penge på feriebudgettet ved at hente vores gratis e-bog her.

  Jeg håber, du er blevet inspireret, og har fået gode idéer – og ønsker dig en skøn storbyferie i maj!

  Storbyferie i foråret

  Fotos:
  Topfoto © Getty Images / LeoPatrizi
  Storbyferie i maj – rooftop pool © Getty Images / Orbon Alija
  Vejret i storbyer i maj © Getty Images / seb_ra
  Storbyferie i maj – brunch © Getty Images / los_angela
  Amsterdam i maj © Getty Images / RossHelen
  Athen i maj © Getty Images / extravagantni
  Barcelona i maj © Getty Images / RossHelen
  Berlin i maj © Getty Images / LeoPatrizi
  Budapest i maj © Getty Images / naruedom
  Dublin i maj © Getty Images / mihailomilovanovic
  Edinburgh i maj © Getty Images / Gannet77
  Istanbul i maj © Getty Images / puhhha
  Krakow i maj © Getty Images / martin-dm
  Lissabon i maj © Getty Images / dennisvdw
  London i maj © Getty Images / franckreporter
  Madrid i maj © Getty Images / monkeybusinessimages
  Malaga i maj © Getty Images / amoklv
  Milano i maj © Getty Images / Bobex-73
  New York i maj © Getty Images / guvendemir
  Paris i maj © Getty Images / encrier
  Prag i maj © Getty Images / seregalsv
  Riga i maj © Getty Images / VictorGrow
  Rom i maj © Getty Images / CentralITAlliance
  Skt. Petersborg i maj © Getty Images / SerrNovik
  Stockholm i maj © Getty Images / bruev
  Wien i maj © Getty Images / amriphoto
  Storbyferie med børn © Getty Images / AleksandarNakic
  Spar penge på feriebudgettet © Getty Images / BartekSzewczyk

  Søg også efter andre rejser i maj.
   Kommentarer til indlægget

 1. Storbyen Nice mangler – den vil jeg rigtig gerne have med

  • Kære Nina, Nice er også en skøn storby i maj. Jeg sætter Nice på listen, så den kommer med, når vi opdaterer artiklen. Indtil da får du lige et kort overblik over majvejret i Nice og et link til, hvor du kan søge efter flybilletter til Nice i maj:

   Vejret i Nice er lunt og solrigt med temperaturer omkring 20 grader om dagen, og 13-15 grader i aften- og nattetimerne.

   Find selv dine flybilletter til Nice her.

   De bedste hilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.