Miniferie i Paris

Miniferie i Paris

Kenneth Karl Nielsen
Efterhånden som der går længere og længere siden ens sidste lange rejse med rygsæk, vender man sig til andre rejseformer. Miniferier til europæiske storbyer er et alternativ, så sammen med tre venner drog jeg til Frankrig for at opleve en miniferie i Paris.

Vi indlogerede os på et hotel i Montmartre, der er byens gamle kunstnerkvarter og ligger på en bakke i den nordlige del af byen. Kunstnerne på den nederste del af bakken er dog hverken malere eller skulptører, som i tidligere tider. Området er blevet et rent sexkvarter, centreret omkring den klassiske natklub Moulin Rouge, hvor der hver aften arrangeres danseshow med halvnøgne piger. Tager man længere op ad bakken kan man dog stadig opleve den gamle kunstnerstemning samt købe et maleri til ganske rimelige priser.

Fejltagelsen Eiffeltårnet
Derfor satte vi i stedet kursen mod Paris´ vartegn Eiffeltårnet. Tårnet blev bygget til verdensudstillingen i år 1900, og var færdigt i 1896. Derefter var det meningen, at tårnet skulle rives ned. Heldigvis fandt man ud af, at det kunne bruges som radiomast, og tårnet blev stående. Der er en fantastisk udsigt fra tårnet, og der er en masse plakater, der forklarer om forskellige hændelser i tårnets historie. Vidste du for eksempel, at der har været en elefant oppe i tårnet?

Champs-Elysées og Triumfbuen
Skal man til Paris må man ikke snyde sig selv for en spadseretur op ad den brede boulevard Champs-Elysées, som er så kendt for Tour de France. Nyd stemningen de mange eksklusive butikker og caféer, og smut forbi Triumfbuen.

Disneyland Paris
Er der den mindste barnlige sjæl tilbage i dig vil du nyde Disneyland. Her møder du de kendte figurer fra Anders And-bladet, og prøver et hav af fede forskellige forlystelser. Kom tidligt om morgenen – der er køerne ved forlystelserne kortere, og man når at prøve meget mere. Én dag bør være nok til et besøg, også for børnene, men de er nok ikke enige :-).

Louvre
For de voksne bør besøget i Paris indeholde et besøg på det fantastiske museum Louvre. Her er det meget vigtigt at komme tidligt, ellers kommer man til at stå i kø i en laaang kø. Indenfor byder museet på verdens mest berømte maleri Mona Lisa, den berømte skulptur Venus de Milo og mange andre berømte kunstværker.

Bastilledagen
Jeg må ærligt indrømme, at vi ikke gjorde det store for at finde ud af, hvad der foregik af specielle ting i forbindelse med Bastilledagen. Vi overværede naturligvis militærparaden, hvilket ikke var noget for mig. Mit indtryk var dog, at der var rigtigt meget gang i byen.

Franskmændene
Franskmændene betegnes ofte som det værste i Frankrig, men de var langt flinkere og venligere end forventet. Havde jeg ikke haft min skepsis i baghovedet tror jeg slet ikke, at jeg ville have tænkt på, at de engang i mellem opførte sig som deres rygte: Snobbede og egoistiske.

Samlet indtryk
Det er begrænset, hvor stort indtryk man får i løbet af en weekend i Paris. Overordnet er mit indtryk dog positivt trods dårligt vejr og forkølelse. Angående Paris som en specielt romantisk by tænkte jeg ikke så meget over det denne gang – næste gang skal min kæreste sikkert med i stedet for en kammerat…

Fotos:
Foto © istockphoto / SERGEY ALESHIN

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.