En person går forbi et charmerende stenhus omgivet af farverige blomster under et blødt sollys.

Ferie på Den Franske Riviera – smukke byer som perler på en snor

Travelmarket
Oplev den fashionable Franske Riviera – også kaldt Côte d’Azur – hvor smukke middelhavsbyer ligger som perler på snor. Her ligger klipperne smukt ud til havet og strandene er skønne. Nyd de smukke badebyer, og tag på opdagelse i de små landsbyer inde i landet. Klimaet er behageligt, og du kan tilbringe din ferie på Den Franske Riviera året rundt, men bedst fra tidlig forår til sen efterår. Der er mulighed for gode oplevelser for alle aldre, uanset hvordan du rejser.

Uendelige muligheder ved Rivieraen

Der er et væld af muligheder for at få nogle fantastiske oplevelser ved Den Franske Riviera. Du kan vælge at bo fast et sted, eller at mærke friheden ved at køre hertil i egen- eller lejet bil. Nyd det søde franske liv, når du bader ved smukke strande, spiser god mad og drikker vin, som er i verdensklasse. Er du glad for naturen, så besøg middelalderbyen Eze oppe i bjergene. Og skal din naturoplevelse være endnu mere storslået, læg da vejen forbi Gorges du Verdon, som er Frankrigs svar på Grand Canyon.

Byerne langs Den Franske Riviera

Nice

Tager du til Rivieraens dronning Nice kan du hoppe i bølgen fra en af de utallige strande. Men husk badesko, da strandene kan være fyldt med sten. Et must må være at slentre en tur og nyde den smukke strandpromenade, Promenade de Anglais. Er du kunstinteresseret, må du ikke gå glip af de to berømte museer, Matisse og Chagall.

Den gamle bydel i Nice emmer af charme, og dit kamera bliver flittig brugt, når du besøger det farverige blomstermarked, Saleya eller du går rundt i de små gader blandt pastelfarvede huse. Køb franske specialiteter, gå på café, eller shop på gågaden Rue de France.

Antibes

Her kan du besøge den største bådhavn på Den Franske Riviera, Port Vauban. Det er også her, at nogle af kystens bedste sandstrande ligger. I Antibes er der masser af muligheder, fx at nyde kunst på Picasso-museet og gå rundt i små gyder & stræder i den gamle bydel. Vil du bruge penge, kan du handle på det lokale marked Marche Provencal, eller shoppe i de utallige forretninger. Og hvad med at slutte din dag af på en eksklusiv natklub?

Har du børn med på din ferie, kan du tage dem med til vandlandet Aquasplash for at prøve de vilde rutsjebaner. Børnene vil også elske en tur til Marine Land, hvor de kan opleve store spækhuggere, legesyge delfiner og gå en tur gennem hajtunnelen.

Cannes

Byen er kendt for sin årlige filmfestival, hvor byen er helt fyldt. Her bliver der også shoppet i de eksklusive butikker på den berømte boulevard Rue de’Antibes, og nydt skønne middage på Cannes utallige restauranter.

Er du træt af trafikken, kan det bilfrie område ved Rue Meynardier anbefales, hvor du også kan nyde en forfriskning på en af cafeerne. Gå ad de snoede og stejle gader i den gamle bydel Le Suquet, hvor du kan besøge markedshallerne. Trænger du senere til at blive kølet af, kan du nyde strandlivet på Plage du Midi med det fine lyse sand, og det lave børnevenlige vand.

St. Tropez

Besøg den gamle flotte bydel i den fashionable by, og oplev kontrasten, når du kigger på alle de moderne luksuriøse lystyachts i havnen. Bad eller slap af ved byens mest berømte strand, Plage de Pampelonne. Vil du være mere aktiv, så tag traveskoene på og besøg fortet ‘Citadelle de St. Tropez. Herfra kan du få en betagende udsigt, og ellers kan du besøge det lille maritime museum.

Omegnen af Nice

Monaco

Tag bilen og besøg det lille fyrstedømme Monaco. Her kan du opleve lystbådehavnen og blive imponeret over de enorme lystyachter. Prøv lykken på Monte Carlo Casino, eller se tusinde af forskellige kaktusser i den smukt beliggende eksotiske have Jardin Exotique.

Børnene vil kunne lide et besøg i det imponerende Musée Océanographique med akvarier, koraler og en hajlagune. Når I har set det hele, kan familien slutte besøget af med en forfriskning på tagterrassen, hvorfra der er en ubeskrivelig smuk udsigt.

Koglebanen

Hvad med at prøve noget helt andet? Tag en tur med Koglebanen på en tre timers tur med skinnebus. Den fører dig gennem naturskønne områder i baglandet af Nice, og du kan se dale og kløfter, når I følger den smukke flod, Var. Det giver en anderledes oplevelse.

Gorges du Verdon

Tag enten din egen eller en lejet bil, og kør 120 km. fra Nice til Gorges du Verdon, som er Frankrigs svar USAs Grand Canyon. Kør den smukke vej igennem skove og bjerge. Her vil du opleve den turkisfarvede flod, som løber ud af en dyb smuk slugt, for til sidst at munde ud i en sø. Du kan også se slugten fra en vandcykel, som børnene vil være vilde med at prøve, og slut af med en tur i det kølige klare vand.

Fotos:
Foto © istockphoto / LordRunar

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.