En malerisk bygade med farverige huse og blomsterpotter under en klar blå himmel.

Rejs til Frankrig – der er oplevelser nok til et livs rejser

Travelmarket
Frankrig er den evige ferieperle, og har i mange år været et af danskernes foretrukne feriesteder. Det er med god grund, for livet er dejligt, når du er på ferie i feriebyerne på Den Franske Riviera. Provence byder på lavendelmarker, smuk natur, og idyl i de hyggeligste landsbyer med lækre restauranter. Og Paris – byernes by – er altid en skøn og fascinerende oplevelse. Rejs til Frankrig – der er oplevelser nok til et livs rejser

Frankrig – Verdens mest besøgte rejseland

Frankrig er landet, hvor du kan opleve solrige strande i syd, de sneklædte alper i nord, og samtidig se de mange kulturelle rigdomme. Smag maden fra et af verdens bedste køkkener, nyd lækre vine, eller oplev romantikken i en af verdens smukkeste hovedstæder, Paris.

Frankrig er en gavebod til ferierejsende, og det er derfor det mest besøgte land i verden. Landet som har oplevelser for alle rejsetyper, for alle aldre, og kan besøges året rundt.

Stå fx på ski i Alperne, tag en tur op i Eiffeltårnet i Paris, eller snus lidt til det glamourøse liv i Cannes. Er du interesseret i historie, kan du følge minderne om 2. verdenskrig i Normandiet, opleve de lilla lavendelmarker i Provence, eller besøge en vingård i Bordeaux.

Vil du gerne føle friheden, kan du køre til Frankrig, eller leje en bil, når du er fremme. På den måde, kan du opleve landet i dit eget tempo. Aflæg et besøg på den smukke ø Korsika, i det lille fyrstedømme Andorra eller tag en udflugt til nabolandet Spanien.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Frankrig? Find dine flybilletter her

Mad og drikke

Det franske køkken er et af verdens største, hvis ikke dét største. Oplev madkulturen, som er helt central for franskmændene. Til morgenmad kan du snuppe en croissant med camembert til kaffen. Og om aftenen kan du nyde Moule marinière, hvidvinsdampede muslinger til at starte middagen med. Smag den kendte favorit sauce béarnaise, en smørsauce med eddike, estragon og æggeblommer, eller vil du hellere prøve Coq au vin, kylling stegt med grønsager og rødvin? Et must må være at slutte af med en chokolademousse til dessert.

Slå dig løs og prøv en af de mange vine, der produceres i dette vinmekka. Frankrig er landet, hvor du har muligheden for at prøve vine i alle afskygninger, prisleje og kvalitet. Smag champagne, cognac eller Pernod med den markante anissmag, og som overraskende bliver helt hvid, hvis du tilsætter vand.

Byer og områder i Frankrig

Paris: Frankrigs hovedstad byder på et væld af oplevelser. Få en fantastisk udsigt ud over den smukke by fra Eiffeltårnet, sejl en tur på Seinen, eller se det verdensberømte maleri, Mona Lisa på Louvre museet.

Et must må også være en gåtur på den imponerende Champs-Élysées, hvor du kan drikke en kop kaffe på en af de utallige cafeer og fornemme historiens vingesus ved synet af Triumfbuen. Børnene vil være vilde med et besøg i Disneyland Paris, og du vil nyde skønheden ved Versailles slottet.

Nice: Her kan du virkelig nyde strandlivet, hoppe i bølgerne eller gå på opdagelse i den gamle by. Er du kaffetørstig, kan du nyde en kop på Cafeen Cours Saleya i byen, som også kaldes Rivieraens dronning. Lad kameraet gå på opdagelse på blomstermarkedet, Saleya eller se smuk kunst på Matisse museet. Du kan også tage båden fra til Korsika eller Sardinien. Og hvis du hellere vil køre, så tag bilen langs kysten til det lille fyrstedømmet Monaco.

De Franske Alper: Er din familie til aktiv ferie, kan I nyde skønheden af bjergene imens, I indånder den friske luft. Om sommeren kan I tage på trekkingture, klatre i bjergene eller køre en tur på mountainbikes. Vinteren indbyder til at mærke suset ned af en piste på ski, at lege i sneen med børnene, og at nyde det lækre franske landkøkken.

Normandiet: Følg historien fra 2. verdenskrig, og bliv bevæget om mindet fra D-dagen ved den store krigskirkegård, Cimetière St-Laurent. Oplev den enorme forskel i tidevandet, og besøg klippeøen Mont-Saint-Michel. Nyd strandlivet, når I tager til den kendte badeby Deauville, spil golf, eller hvad med at sejle en tur til England?

Provence: Duft til de utallige bølgende lilla lavendelmarker, og nyd det smukke landskab, som inspirerede maleren Paul Cezanne. Tag til Pavepaladset i byen Avignon og oplev de gotiske mesterværker, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Er du til vild natur, vil du blive imponeret over vilde floder, rå klipper og et besøg i en grotte i Ardéche. Et must må være at smage på vinen i byen Chateauneuf du Pape.

Alsace: Når du følger vinruten, vil du se masser af smukke vinmarker. Besøg de forskellige vingårde og få en smagsprøve eller to. Mærk også middelalderen og besøg den imponerende borg Haut-Koeningsburg. Eller hvad med Mulhouse med sit bilmuseum, Cité de l’Automobile med over 400 biler?

Se Europa-Parlamentet og Domkirken i Strasbourg, for derefter at lade dig imponere af kanalerne og de smukke gamle huse i det romantiske område Petite France.

Den Franske Riviera: Området der praler af sine 2.500 solskinstimer om året. Stedet med hyggelige landsbyer og fantastiske badebyer. Besøg Antibes og lad børnene opleve Europas største Marineland med masser af søløver og spækhuggere.

Kør langs den smukke kyst, og gør et stop i filmfestivalbyen Cannes. Her kan du gå en tur på en af verdens smukkeste strandpromenader, Boulevard de La Croisette. Oplev de rige og smukkes ferieparadis i Saint Tropez, hvor du kan betragte de enorme luksusyachts. Eller sæt dig på en café for at spotte en kendt.

Korsika: Øen tilbyder alt fra lange hvide sandstrande, smukke bjerge, masser af oplevelser til en gæstfri befolkning. Nyd livet på den børnevenlige strand Plage de la Rondinara, der ligger smukt i en bugt. Tag på opdagelse rundt på øen, og prøv Europas flotteste togtur med Korsikas jernbane. Besøg de små landsbyer med hver deres særpræg, eller tag på en smuk vandretur ad ruten GR20.

Fotos:
Foto © istockphoto / spooh

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.