Et smilende par tager et selfie med et bykort på en solrig plads foran en imponerende gotisk bygning.

Storbyferie på budget – her er 12 billige storbyer i Europa

Thiamka Margrethe Pedersen
Har du et stramt budget? Det behøver ikke at betyder, at du ikke kan komme på storbyferie. Her giver vi dig 12 forskellige storbyer, som der både er billigt at flyve til- og at være i.

Europa har utallige skønne storbyer, og der er mange prisvenlige storbyer, som venter på at blive udforsket.

Hvilke 12 billige storbyer i Europa er ideelle til storbyferie på budget?

Du kan naturligvis læse min artikel om de 12 budgetvenlige storbyer fra top til bund, men du kan også klikke dig hurtigt ned i den blå rubrik til den storby, som du er nysgerrig på.

Hænder holder runde solbriller med gule linser, som viser udsigten over en flod og en by med en prominent bygning i midten.

Storbyferie i Budapest

Opdag Budapest, Europas skjulte skat, som er perfekt til en storbyferie, der ikke tømmer pengepungen. Denne perle af en by byder på overkommelige daglige udgifter, og flyrejser dertil er prisvenlige. Altså helt ideel for dig, der har et begrænset budget, og derfor søger en billig storby

Dyk ned i Budapests fortryllende historie, levende kultur og pulserende atmosfære uden at bekymre dig om økonomien. Lige fra de beroligende termiske bade til de maleriske broer over Donau – så er Budapest en by, hvor historisk charme møder nutidens bekvemmeligheder. Budapest sikrer dig et både budgetvenligt og uforglemmeligt eventyr, hvilket du dog også kan få i mange andre østeuropæiske storbyer.

5 seværdigheder som du kan opleve i Budapest

1. Parlamentet: Imponerende bygning ved Donau, som også er et symbol på ungarsk arkitektur.
2. Buda-slottet (Budavári Palota): Historisk slot og kongepalads med spændende museer, beliggende på en bakketop og med panoramaudsigt.
3. Kædebroen (Széchenyi Lánchíd): Ikonisk bro, som forbinder Buda og Pest med storslået arkitektur.
4. Fiskerbastionen (Halászbástya): Eventyragtig terrasse med tårne, som byder på fantastisk udsigt over byen.
5. Széchenyi Termiske Bad: Et af Europas største offentlige bade, kendt for sine termiske kilder.

Hoteller i Budapest

I skrivende stund er prisniveauet:

3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 301,-
4* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 450.-

Flybilletter til Budapest

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

København - BudapestFra 573,-Vælg
Billund - BudapestFra 575,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Budapest her

To personer iført forklæder står bag en madudleveringsdisk med forskellige retter, hvoraf den ene person holder en papirpose.

Storbyferie i Bukarest

Udforsk Bukarest, Rumæniens livlige hovedstad. Den dynamiske skjulte perle i hjertet af Europa er perfekt til en budgetvenlig storbyoplevelse. I Bukarest er leveomkostninger overkommelige, og du kan også finde billige flybilletter dertil. Byen er derfor ideel for dig, som ikke har så mange penge på feriebudgettet, med gerne vil til en af de populære storbyer.

Lad dig fortrylle af byens imponerende arkitektur, dyk ned i den pulserende kulturscene, og smag på det lokale køkken. Bukarest er et rejsemål, hvor historiske vidundere møder nutidens puls, hvilket kan skabe en uforglemmelig oplevelse uden at sprænge budgettet.

5 seværdigheder som du kan opleve i Bukarest

1. Palatul Parlamentului (Parlamentets Palads): En af verdens største administrative bygninger, og med imponerende arkitektur
2. Ateneul Român (Rumænsk Athenaeum): Ikonisk koncertsal, hjem for rumænsk filharmonisk orkester, og med smukt dekoreret interiør.
3. Muzeul Satului (Landsbymuseet): Friluftsmuseum med traditionelle rumænske landsbyhuse, som giver indsigt i landets kultur.
4. Calea Victoriei (Sejrsvejen): Historisk gade med butikker, caféer og arkitektoniske perler, som er et populært område for fodgængere.
5. Arcul de Triumf (Triumfbuen): Inspireret af den berømte parisiske bue. Et symbol på rumænsk uafhængighed, og et betydningsfuldt nationalt monument.

Hoteller i Bukarest

I skrivende stund er prisniveauet:

2* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 256.-
3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 375,-

Flybilletter til Bukarest

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Bukarest her

Udsigt fra en buegang til en åben, brostensbelagt plads med en stor kirke i baggrunden og flere bygninger med gule parasoller.

Storbyferie i Krakow

Oplev den polske storby Krakow, en fascinerende storby i hjertet af Europa, som er ideel til en storbyferie, selv med et stramt budget. Denne historisk rige polske by er overkommelig både i flyrejser dertil og daglige udgifter, perfekt for prisbevidste rejsende, som søger en billig storbyferie.

Krakows gader fortæller historier fra fortiden, lige fra det majestætiske Wawel Slot til det stemningsfulde Jødiske Kvarter. Byens pulserende kulturliv og farverige markeder giver dig en rig og autentisk oplevelse. Krakow er en charmerende by, hvor du kan slentre rundt og opleve, hvordan hver krog afslører en ny skat. Den er ideel til et mindeværdigt ophold uden at sprænge budgettet.

5 seværdigheder som du kan opleve i Krakow

1. Wawel Slot: Imponerende historisk slot, der symboliserer Polens nationale identitet og historie.
2. Rynek Glówny (Markedspladsen): Europas største middelalderlige torv, omgivet af historiske bygninger. En central og livlig plads med bl.a caféer.
3. Mariakirken: Berømt kirke med en fantastisk gotisk arkitektur og et imponerende alter. Ligger i hjørnet af Rynek Glówny-pladsen.
4. Kazimierz (Jødiske Kvarter): Historisk kvarter med en rig jødisk arv, kunstgallerier og caféer.
5. Auschwitz-Birkenau: Tidligere koncentrations- og udryddelseslejr, nu et bevægende mindested og museum. Ligger knap 70 km fra Krakow.

Hoteller i Krakow

I skrivende stund er prisniveauet:

2* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 256.-
3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 375,-

Flybilletter til Krakow

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

Billund - KrakowFra 198,-Vælg
København - KrakowFra 539,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Krakow her

En person står på en balkon iført en rød jakke med armene spredt ud og ansigtet vendt opad omgivet af gamle bygninger i en by.

Storbyferie i Sofia

Udforsk Sofia, et budgetvenligt vidunder i Europas hjerte, perfekt for dig, der ønsker en storbyferie uden de helt store udgifter. Bulgariens hovedstad byder på en fortryllende kombination af historisk pragt og moderne flair.

Overkommelige flypriser og lave leveomkostninger gør Sofia til et ideelt valg for dig som rejsende med et begrænset budget. Her kan du vandre gennem gader fyldt med historiske kirker, romerske ruiner, og opleve den livlige lokale kultur og gastronomi. Sofia er en overset perle blandt storbyer i Europa, hvor du kan få en rig og autentisk oplevelse uden at sprænge budgettet.

5 seværdigheder som du kan opleve i Sofia

1. St. Alexander Nevski Katedralen: En arkitektonisk og religiøs perle, bygget til minde om de russiske soldater, der døde under den Russisk-Tyrkiske Krig. Kendt for de smukke dekorationer.
2. Vitosha Boulevard: Sofia’s mest fashionable gade med eksklusive butikker og modehuse. Også kendt for dens elegante art nouveau-stil og udsigt til Vitosha-bjerget.
3. Saint Nikolas Russisk Kirke (Tsurkva Sveta Nikolai): En arkitektonisk imponerende russisk-ortodoks kirke fra 1914, kendt for sit smukke ydre og historiske betydning.
4. Vitosha Bjerg: En naturpark og skiområde med fantastiske muligheder for vandring og ski. Kendt for sine smukke landskaber og panoramaudsigter over Sofia.
5. Rotunda Kirken af St. George: En historisk kirke, der ligger i den indre gårdhave af præsidentpaladset. Kirken er kendt for sin historiske betydning og velbevarede arkitektur.

Hoteller i Sofia

I skrivende stund er prisniveauet:

2* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 149,-
3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 231,-
4* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 505,

Flybilletter til Sofia

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

København - SofiaFra 927,-Vælg
Billund - SofiaFra 1.358,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Sofia her

En person med en hat står foran en springvand og kigger på en høj bygning, der er omgivet af træer.

Storbyferie i Warszawa

Warszawa, Polens hovedstad, er en by i rivende udvikling og et fantastisk valg for en storbyferie i Europa, selv på et stramt budget. Byen er en fascinerende blanding af historisk dybde og moderne puls, og både leveomkostninger og flybilletter dertil er overkommelige.

Udforsk det storslåede kongelige slot, vandre gennem de livlige gader, og nyd den pulserende kulturscene. Warszawa er en by, der elegant forener fortidens storhed med nutidens dynamik, og tilbyder dig en rig oplevelse til en pris, der er til at håndtere.

5 seværdigheder som du kan opleve i Warszawa

1. Gamle Bydel (Stare Miasto): En atmosfærisk og historisk bydel, som er genopbygget med charmerende gader og pladser.
2. Paladset for Kultur og Videnskab (Pałac Kultury i Nauki): Et imponerende højhus og kulturelt center, som også er et symbol for byen.
3. Warszawa-opstandsmuseet (Muzeum Powstania Warszawskiego): Dokumenterer 1944-opstanden med interaktive udstillinger og artefakter.
4. POLIN – Museet for Polens Jøders Historie (Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN): Et moderne museum, der fortæller den polske jødiske historie.
5. Frédéric Chopin-museet (Muzeum Fryderyka Chopina): Dedikeret til den berømte komponist med en samling af hans personlige genstande.

Hoteller i Warszawa

I skrivende stund er prisniveauet:

2* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 331,-
3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 378,
4* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 489,-

Flybilletter til Warszawa

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

København - WarszawaFra 343,-Vælg
Billund - WarszawaFra 892,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Warszawa her

En kvinde med kort hår og tørklæde står smilende i en murstensbue, mens hun støtter sig på væggene, og der er stenbelagte trapper i baggrunden.

Storbyferie i Beograd

Beograd, den pulserende serbiske hovedstad, er en skjult perle for budgetvenlige storbyrejser i Europa. Denne historiske by er overkommelig at rejse til- og opholde sig i. Beograd byder på en unik blanding af historiske vidundere og moderne livsstil, hvilket gør den til en eftertragtet destination for prisbevidste rejsende, som søger billige storbyferier.

Udforsk de charmerende gader, nyd den autentiske lokale mad og bliv opslugt af byens unikke atmosfære, alt sammen inden for rammerne af et stramt budget. Med byens ideelle blanding af kultur, historie og moderne bekvemmeligheder, er den perfekt til en uforglemmelig rejseoplevelse.

5 seværdigheder som du kan opleve i Beograd

1. Kirken Sankt Sava: En af de største ortodokse kirker i verden, dominerende i byens skyline. Bygget på det sted, hvor Sankt Savas rester blev brændt af osmannerne i 1595.
2. Knez Mihailova: En livlig gade og midtpunkt i Beograd, fyldt med cafeer, butikker og livlig atmosfære i byens centrum.
3. Skadarlija: Kendt som Beograds boheme-kvarter, hvor gaden er fyldt med restauranter, barer og cafeer, der tilbyder en autentisk oplevelse.
4. Museum of Yugoslavia and the House of Flowers: Et museum, der skildrer historien om det tidligere Jugoslavien. Her ligger også Josip Broz Titos mausoleum.
5. Zemun: Et historisk distrikt, kendt for sin smukke promenade langs Donau-floden og udsigten fra Gardoš Hill.

Hoteller i Beograd

I skrivende stund er prisniveauet:

2* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 348,-
3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 377,-
4*hotel – Dobbeltværelse fra kr. 436,-

Flybilletter til Beograd

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

København - Beograd / BelgradeFra 520,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Beograd her

En kvinde med langt brunt hår smiler foran en kirke med søjler og en fritstående klokketårn på en solrig dag.

Storbyferie i Vilnius

Vilnius, hjertet af Litauen, er en ideel storbyferie for dig, der søger historisk rigdom og kulturel mangfoldighed på et budget. Byen er overraskende overkommelig, både i flyrejser dertil og i leveomkostninger.

Vilnius en skattekiste af oplevelser. Lige fra de brostensbelagte gader til de majestætiske barokke kirker, byder byen på en unik blanding af fortidens charme og nutidens dynamik. Nyd de hyggelige caféer og udforsk de kulturelle seværdigheder. Vilnius er en drøm for budgetbevidste rejsende, der ønsker en rig, men økonomisk overkommelig oplevelse.

5 seværdigheder som du kan opleve i Vilnius

1. Vilnius’ Gamle By (Old Town): Et af de største og bedst bevarede historiske centre i Nordeuropa med gotiske, renæssance, barokke og klassiske paladser og kirker.
2. St. Anne’s Church: En imponerende bygning opført omkring år 1500 i gotisk stil, kendt for sin smukke røde murstensfacade.
3. Gediminas’ Tårn: Et historisk tårn med en fremragende udsigt over Vilnius, opført i 1409 og en vigtig del af byens symbolik.
4. Uzupis: En kunstnerisk og bohemeagtig bydel, der erklærede sig som uafhængig republik – også kaldet englenes republik. Med egen grundlov og anerkendt af regeringen i Litauen.
5. KGB Museum (Museum of Occupations and Freedom Fights): Et museum, der dokumenterer Litauens 50-årige besættelse af Sovjetunionen. Med udstillinger, der inkluderer fængselsceller og artefakter fra modstandsbevægelsen.

Hoteller i Vilnius

I skrivende stund er prisniveauet:

2* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 365,-
3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 499,-

Flybilletter til Vilnius

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Vilnius her

Kvinde iført en orange kjole med store, hvide prikker holder sin hat op i luften med ryggen vendt mod kameraet, mens hun står foran en by med mange bygninger og et prominent tårn i baggrunden.

Storbyferie i Istanbul

Istanbul er storbyen, hvor øst møder vest, og også en spændende storbydestination for dig, som søger en budgetferie. Den pulserende by er overkommelig at rejse til, og byder på rigtigt mange billige- men også berigende oplevelser.

Fra de summende basarer og de majestætiske moskéer til det autentiske gadekøkken, åbner Istanbul en verden af eventyr uden at belaste din pengepung. Med sin unikke kulturelle blanding og historiske rigdom, er Istanbul et fortryllende valg for dig som prisbevidst rejsende, der søger en uforglemmelig og økonomisk tilgængelig storbyoplevelse.

5 seværdigheder som du kan opleve i Istanbul

1. Hagia Sophia (Ayasofya): Tidligere kirke og moské, nu et imponerende museum med historiske mosaikker.
2. Den Blå Moské (Sultanahmet Camii): Berømt for sin smukke arkitektur og blå fliser indvendigt.
3. Topkapi-paladset (Topkapı Sarayı): Historisk pragtpalads, der engang var hjem for osmanniske sultaner.
4. Grand Bazaar (Kapalıçarşı): En af verdens største og ældste overdækkede markeder, fuld af butikker.
5. Bosporus-strædet: Naturskønt område, der tilbyder krydstogter mellem Europa og Asien med betagende udsigter.

Hoteller i Istanbul

I skrivende stund er prisniveauet:

2* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 222,-
3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 265,-
4*hotel – Dobbeltværelse fra kr. 349,-

Flybilletter til Istanbul

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

København - Istanbul AirportFra 833,-Vælg
Billund - Istanbul AirportFra 2.631,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Istanbul her

En person med blondt hår laver en hjerteform med hænderne og kigger mod en historisk bygning med tårne i en by.

Storbyferie i Prag

Prag, en af de mest betagende europæiske storbyer, er det perfekte valg for en økonomisk tilgængelig europæisk storbydestination. Den fortryllende tjekkiske hovedstad er økonomisk overkommelig at rejse til- og at opholde sig i, og så er den rig på historie og arkitektonisk pragt.

Gå på opdagelse i de brostensbelagte gader, besøg de majestætiske slotte og dyk ned i de gotiske kirker, alt sammen uden at sprænge budgettet. Prag er en drøm for kultur- og madelskere, så du kan se frem til rigtigt mange oplevelser og smagsoplevelser til en pris, der passer til enhver pengepung.

5 seværdigheder som du kan opleve i Prag

1. Pragborgen (Pražský hrad): Imponerende historisk borgkompleks på UNESCOs verdensarvliste med kirker, smukke paladser og haver.
2. Karlsbroen (Karlův most): Berømt stenbro prydet med statuer, der forbinder byens to sider. Her er kunstnere, boder og altid fuld af liv.
3. Den Gamle Byplads (Staroměstské náměstí): Historisk plads med astronomisk ur og maleriske bygninger.
4. Josefov (Det Jødiske Kvarter): Historisk kvarter med gamle synagoger og den jødiske kirkegård.
5. Petrín-højen (Petrínské sady): Parkområde med udsigtstårn, hvorfra man har panoramaudsigt over Prag.

Hoteller i Prag

I skrivende stund er prisniveauet:

3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 333,-
4* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 411,-

Flybilletter til Prag

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

København - PragFra 396,-Vælg
Billund - PragFra 1.055,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Prag her

En statue af en ridder står foran historiske bygninger og en gadelampe under en klar, blå himmel.

Storbyferie i Riga

Riga, Letlands hovedstad, er en ideel destination for en storbyferie i Europa for dig, som er budgetbevidst rejsende. Den charmerende storby er blandt de billigste storbyer, og tilbyder en fantastisk blanding af historisk arkitektur og sprudlende moderne kultur til overkommelige priser.

Gå på opdagelse og vandre rundt i de farverige gader i den gamle by, nyd de kulinariske lækkerier, og sug Rigas rige kulturarv til dig. Alt dette, uden at økonomien bliver en bekymring. Riga er den perfekte blanding af skønhed, historie og økonomisk overkommelighed.

5 seværdigheder som du kan opleve i Riga

1. Riga Gamle By (Vecrīga): En del af UNESCO’s verdensarvsliste. Rigas historiske hjerte med brostensbelagte gader og middelalderlige bygninger, fyldt med restauranter, kunstgallerier og museer.
2. Riga Central Market: En del af Rigas UNESCO verdensarvsliste, og et af de største og mest besøgte i Østeuropa. Kendt for sine store zeppelinhangarer, som er omdannet til markedspavilloner.
3. Riga Katedral (Dome Cathedral): Et symbol på Riga. Katedralen har gennemgået mange ændringer siden opførelsen i det 13. århundrede. Berømt for sit historiske orgel med 6718 piber.
4. Den Svenske Port (Swedish Gate): Den eneste overlevende port fra Rigas middelalderlige bymur, kendt for sin fascinerende historie og arkitektur.
5. Sankt Peters Kirke (St Peter’s Church): Denne lutherske kirke er kendt for sit 123 meter høje tårn, der er en integreret del af Rigas skyline.

Hoteller i Riga

I skrivende stund er prisniveauet:

3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 221,-
4* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 388,-

Flybilletter til Riga

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

Aarhus - RigaFra 486,-Vælg
København - RigaFra 578,-Vælg
Billund - RigaFra 578,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Riga her

To personer iført rygsække går ned ad en brostensbelagt gade i en solrig by.

Storbyferie i Tallinn

Tallinn, Estlands maleriske hovedstad, er en ideel destination for en mindeværdig, men budgetvenlig storbyferie i Europa. Den indbydende by er ikke kun budgetvenlig med hensyn til fly og ophold, den er samtidig også rig på charme og historie.

Fra de smukt bevarede middelalderlige gader til de trendy caféer og pulserende kulturtilbud, er Tallinn en skattekiste af oplevelser, der ikke kræver, at du sprænger budgettet. Dyk ned i en verden af historiske vidundere og moderne bekvemmeligheder, alt sammen inden for økonomisk rækkevidde. Kort sagt, er Tallinn en drøm for enhver prisbevidst rejsende, der søger både skønhed og værdi.

5 seværdigheder som du kan opleve i Tallinn

1. Tallinn Gamle By (Old Town): En velbevaret middelalderlig bymidte med brostensbelagte gader og historiske kirker og monumenter samt barer, restauranter og cafeer.
2. Toompea Hill: Et vigtigt og historisk område, der huser Toompea Slot, St. Olaf’s Kirke og Aleksander Nevsky Katedralen. Her fås også fantastiske udsigter over byen.
3. Aleksander Nevsky Katedral: En imponerende katedral i russisk genopstandelsesarkitektur med sorte løgformede kupler. Et populært turistmål i byen.
4. Kadriorg Park: En stor og smuk park, anlagt af Peter den Store i 1718. Parken er hjemsted for Kadriorg Paladset, som huser Estlands Kunstmuseum og den estiske præsidents kontor.
5. Kumu Kunstmuseum: Et af de største kunstmuseer i Estland og Nordeuropa, beliggende i Kadriorg Park. Museet har en omfattende samling af estisk kunst og værker, der afspejler Estlands historie og mentalitet.

Hoteller i Tallinn

I skrivende stund er prisniveauet:

3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 306,-
4* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 356,-

Flybilletter til Tallinn

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

Billund - TallinnFra 388,-Vælg
København - TallinnFra 965,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Tallinn her

To unge kvinder ligger på græsset foran en historisk bygning med flag.

Storbyferie i Berlin

Berlin, Europas kulturelle smeltedigel, er et fantastisk valg for en økonomisk storbyferie. Denne by bobler over med historie og moderne puls, og er overraskende overkommelig. Med billige fly og en bred vifte af budgetvenlige indkvarteringsmuligheder, er Berlin tilgængelig for alle. Og ikke uden grund er den blandt de populæreste europæiske storbyer.

Gå på de brede boulevarder, opdag den ikoniske Brandenburger Tor, dyk ned i byens unikke kvarterer som Kreuzberg, og oplev den livlige kunstscene. Berlin er en by, hvor historiske seværdigheder møder nutidig charme, hvilket gør den til en ideel destination for budgetbevidste rejsende og de mange turister, der søger eventyr, kultur og kulinariske oplevelser.

5 kendte seværdigheder som du kan opleve i Berlin

1. Brandenburger Tor: Ikonisk neoklassisk monument, symbol på tysk enhed og historie.
2. Reichstag: Tysklands parlamentsbygning, kendt for sin imponerende glaskuppel og arkitektur.
3. Mindesmærket for Berlinmuren (East Side Gallery): Bevaret del af muren, dækket af politisk kunst.
4. Checkpoint Charlie: Kendt grænseovergangspunkt mellem Øst- og Vestberlin under den kolde krig.
5. Museumsinsel (Museumøen): UNESCO-verdensarvssted med fem fremtrædende museer på en ø i Spreefloden.

Hoteller i Berlin

I skrivende stund er prisniveauet:

3* hotel – Dobbeltværelse fra kr. 477,-

Flybilletter til Berlin

Se herunder, hvad flybilletter koster fra de fire største lufthavne i Danmark:

København - BerlinFra 428,-Vælg
Billund - BerlinFra 1.011,-Vælg
Priserne er grundpriser for returbilletter, og vil oftest kun have en lille håndbagage under sædet inkluderet.

Find din storbyferie til Berlin her

Fotos:
TopFoto © Getty Images / Mystockimages
Smuk udsigt til slottet i Budapest © iStock / Getty Images Plus / frantic00
Smilende par sælger rumænske delikatesser i Bukarest © iStock / Getty Images Plus / Dan Rentea
Den smukke Rynek Glowny Markedsplads i Krakow © iStock / Getty Images Plus / Jacek_Sopotnicki
Kvinde nyder morgenstemningen i Sofia © iStock / Getty Images Plus / bowie15
Kvinde med solhat på sightseeing i Warszawa © iStock / Getty Images Plus / Daria Kulkova
Moden kvinde udforsker en gammel bygning i Beograd © Getty Images / Vesnaandjic
Ung kvinde tager selfie foran seværdigheder i Vilnius © iStock / Getty Images Plus / Zigres
Udsigt over byen og skyline i Istanbul © Getty Images / ozgurdonmaz
Ung kvinde nyder solen i Prag © Getty Images / Mystockimages
Statue af Roland på en plads i Riga © Getty Images / traveler1116
To unge piger udforsker den gamle del af Tallinn © iStock / Getty Images Plus / LeManna
Hygge på plænen foran Reichstag i Berlin © iStock / Getty Images Plus / frantic00Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.