Tarragona

Udflugter fra Barcelona − Her er de 8 bedste + 4 alternativer

Birgitte Oxlund
En dagsudflugt fra Barcelona kan føre dig til alt fra de majestætiske Montserrat-bjerge og dets spirituelle kloster, til de solbeskinnede strande ved Costa Brava, og vinregionen Penedès, som er kendt for sin udsøgte Cava. Se otte af de bedste udflugter og dagsture fra Barcelona, og udvælg de udflugter, som passer til din ferie i den catalanske hovedstad.


Godt tip
: Barcelona har en fremragende infrastruktur. Jeg synes derfor, at udflugter med bus eller tog er et nemt og bekvemt alternativ til bil. Det er den bedste måde at opleve de mange seværdigheder og slappe af undervejs, mens omgivelserne glider forbi. Derudover er der mange steder i Barcelona, hvor du kan booke en guidet tur. Inden din afrejse kan du også nemt at arrangere en udflugt online.

Montserrat Klosteret − Bjergkløfter, spirituel ro og kunstskatte

Et stort klosterkompleks ligger ved foden af en massiv klippeformation, omgivet af frodig vegetation og en vej, der snor sig tæt forbi.
Montserrat klosteret (Monasterio de Montserrat) blev grundlagt i 1025 og genopbygget mellem det 19. og 20 århundrede. Det ligger på en dramatisk bjergformation og er indbegrebet af spirituel ro. På en dagsudflugt dertil kan du både nyde smukke naturlandskaber og få et indblik i Spaniens religiøse historie.

Noget af det første du bør møde i Montserrat klosteret, er det imponerende syn af det berømte sorte Madonna-ikon, et helligt symbol for mange pilgrimme. Du skal dog være opmærksom på, at adgang til madonnaen kræver forudgående reservation.

Hvis du er heldig, kan du også lytte til de himmelske toner fra det verdensberømte drengekor, der resonerer gennem de gamle klostervægge.
Klosterets beliggenhed giver dig mulighed for at tage en vandretur langs naturskønne stier. Her kan du nyde den betagende udsigt over Cataloniens landskab.

Og glem ikke at besøge klosterets museum, der huser fascinerende kunstværker af Salvador Dalí og Pablo Picasso.

Hvem henvender denne udflugt sig til? Eventyrlystne vandrere og dig, som sætter pris på kulturelle og spirituelle oplevelser i storslåede omgivelser. Ikke egnet for kørestolsbrugere.
Afstand og tid: 60 km, 1 time i bil (dog skal du være opmærksom på, at der er begrænset parkering tæt på klosteret.
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Plaça Espanya til Montserrat-Aeri, efterfulgt af tandhjulsbane. Eller måske det nemmeste og mest komfortable: Book en arrangeret tur.
Hvad kan du overveje at medbringe? Vand, solcreme, behagelige vandresko, kamera, respektfuld påklædning til et besøg i klosteret, adgangsbillet til klosteret, skip-køen-adgang til den sorte Madonna og museet, en varm trøje til bjergklimaet og et behov for ro og eftertænksomhed.
Adresse: Monasterio de Montserrat, 08199 Montserrat

Her kan du købe billetter til Montserrat Klosteret

Sitges − Kystcharme, kunstneriske vibes og et livligt natteliv

Strand med mennesker, der bader, og en række farverige bygninger ved vandkanten med en kirke i baggrunden.
Trænger du til en mere afslappet atmosfære sammenlignet med Barcelonas travlhed? Så er Sitges det perfekte valg. Denne idylliske kystby, kun en kort togtur fra Barcelona, byder på en charmerende blanding af smukke strande og et pulserende kunstnermiljø.

Nyd den afslappede kystlivsstil i Sitges. Her kan du vandre gennem de maleriske gader og lade dig forføre af byens historiske charme. Udforsk fx de små, unikke kunstgallerier, der viser lokale og internationale kunstværker.

Byens kulinariske scene er en lige så stor attraktion med et udvalg af restauranter, der serverer alt fra traditionelle spanske retter til frisk fisk og skaldyr.

Om aftenen og natten, vil du opleve byen fra en helt anden side. Byen er nemlig kendt for sit livlige natteliv. Et andet tidspunkt, hvor byen er ekstra livlig, er til den årlige filmfestival, der tiltrækker filmelskere fra hele verden.

Hvem henvender denne udflugt sig til? Stranddyrkere, kunstinteresserede, madelskere og festglade
Afstand og tid: 42 km, 40 minutter i bil. Du kan eventuelt kombinere din dagsudflugt med et besøg i Tarragona.
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Sants Station.
Hvad kan du overveje at medbringe? Solcreme, badetøj, solbriller, komfortable sko til byvandring – og måske lysten til at købe et unikt stykke kunst. Det gjorde jeg 🙂

Her kan du købe ture i og omkring Sitges

Girona − Historiske labyrinter, Game of Thrones-kulisser og arkitektoniske perler

Gammel by med en dominerende kirke i baggrunden, omgivet af en murstensmur og frodig vegetation.
Har du lyst til at gå på opdagelse i en middelalderby med en rig historie? Så er en udflugt til Girona − i hjertet af Catalonien − lige noget for dig. Denne maleriske by byder bl.a. på brostensgader og farverige huse langs floden Onyar, som skaber en atmosfære af en svunden tid.

Gironas velbevarede jødiske kvarterer og den imponerende katedral hvisker historier fra fortiden til dig. Og i byens spændende museer kan du beundre alt fra kunst til historiske skatte.

Girona har også opnået international berømmelse som optagelsessted for flere scener i den populære tv-serie Game of Thrones. Dette tilføjer et moderne twist til byens historiske charme.

Hvem henvender denne udflugt sig til? Game of Thrones-fans, og dig, som er interesseret i historie og artitektur, og som drømmer om at træde ind i en levende historiebog.
Afstand og tid: 100 km, 1 time og 30 minutter i bil
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Sants Station.
Hvad kan du overveje at medbringe? Vand, behagelige sko til byvandring, kamera og respektfuld påklædning, hvis du vil besøge en kirke eller to.

Her kan du købe ture i og omkring Girona

Figueres og Salvador Dalís museum − Surrealistisk kunst, excentrisk arkitektur og kreativ inspiration

Er du fascineret af kunstens surrealistiske univers og måske en ægte fan af Salvador Dalí? Så er en dagsudflugt til Figueres, den legendariske kunstners fødeby, virkelig et besøg værd.

I hjertet af Figueres finder du det fortryllende Dalí-museum (Teatro-Museo Dalí), som er fuld af kunstnerens skulpturer og malerier.

Museet er designet af Dalí selv, og hvert værelse og hjørne af museet åbenbarer en ny facet af hans kunstneriske rejse.

Denne udflugt tilbyder en enestående mulighed for at træde ind i Salvador Dalís tankevækkende og ofte udfordrende univers.

Hvem henvender denne udflugt sig til? Kunstelskere og kreative sjæle.
Afstand og tid: 140 km, 1 time og 50 minutter i bil.
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Sants Station.
Hvad kan du overveje at medbringe? Vand, kamera, nysgerrighed og gode sko til at vandre rundt i museet og byen.
Adresse: Plaça Gala-Salvador Dalí, 5, 17600 Figueres.

Her kan du købe ture til Figueres og Salvador Dalís museum

Tarragona − Romersk storhed, middelhavscharme, historiske monumenter

Er du fascineret af antikkens vidundere og elsker at udforske historiske skatte? Tarragona er en af Cataloniens byperler med en perfekt blanding af historiske monumenter og en charmerende bykerne – et kæmpe plus er også, at byen ligger ved Costa Dorada.

Denne gamle romerske by er rig på arkæologiske fund og monumenter. Og du får mulighed for at træde direkte ind i fortidens storhed.

Forestil dig at vandre gennem det imponerende romerske amfiteater, hvor gladiatorer engang kæmpede (betalt entré). Du kan også beundre de gamle bymure, som fortæller historier fra en svunden tid. Byens arkæologiske museum tilbyder en dybere forståelse af områdets rige historie.

Samtidig er Tarragona også en kystby med ægte middelhavscharme, der virkelig fik mig til at slappe af og nyde den lokale kultur og atmosfære. Jeg elsker krydderurter og kan især huske den største rosmarinbusk, som jeg nogensinde har set.

Hvem henvender denne udflugt sig til? Historieentusiaster, kulturinteresserede og fotografer. Og dig, som trænger til at slappe af i en smuk og charmerende by.
Afstand og tid: 100 km, 1 times kørsel sydvest for Barcelona. Du kan eventuelt kombinere din dagstur med et besøg i Sitges.
Alternativ transport: Tog fra Barcelona Sants Station.
Hvad kan du overveje at medbringe? Vand, behagelige sko til byvandring og kamera plus solhat og/eller solcreme.

Her kan du købe ture til Tarragona

Cava-vinruten i Penedès − Boblende vine, grønne vinmarker og fine madoplevelser

Er du en vinelsker – måske med en særlig forkærlighed for mousserende vine? Det er jeg, og næste gang jeg er i Barcelona drømmer jeg om at tage en dagstur til Penedès vinregionen, som er berømt for sin fremragende Cava.

Denne region ligger i hjertet af Catalonien og er et sandt paradis for enhver vinentusiast. Her kan du besøge de lokale vingårde, hvor du får muligheden for at smage på et bredt udvalg af Cavas, hver med sin unikke smagsprofil og aroma.

Lær om den detaljerede og omhyggelige proces bag produktionen af den populære mousserende vin. Og mens du er der, så husk at tage dig tid til at nyde den betagende udsigt over de bølgende vinmarker, der strækker sig så langt øjet rækker.

I Penedès-regionen kan du også få en skøn kulinarisk oplevelse. De lokale specialiteter og friske råvarer komplementerer nemlig fint de boblende vine. Her er nogle af de specialiteter, som jeg er blevet anbefalet af venner:

· Pà amb tomàquet (brød med tomat, som er regionens svar på bruschetta)
· Xató: (en traditionel catalansk salat med bl.a. tun og oliven)
· Calçots og romesco sauce: (En type forårsløg, der grilles og serveres med en tyk sauce lavet af nødder, røde peberfrugter og olivenolie)
· Fideuà: En skaldyrsret a la paella men med nudler i stedet for ris)
· Crema Catalana: (En dessert a la crème brûlée, men med en tydelig citrus- og kanelaroma)

Hvem henvender denne udflugt sig til? Livsnydere, som elsker vin og god mad.
Afstand og tid: 50 km, 45 minutter i bil.
Transport: Hvis du vil køre rundt til flere vingårde, kan en bil anbefales. Eller kan du tage toget fra Barcelona Sants Station, efterfulgt af lokal transport. Endelig kan du vælge en arrangeret dagstur fx med Get your Guide, hvor alt er arrangeret.
Hvad kan du overveje at medbringe? En booking af en rundvisning på en vingård fx Codorníu Winery, en interesse for vin, vandresko og solbriller. Og husk endelig ikke at spise for meget “hjemmefra”.

Her kan du købe billetter til ture i Penedès

Costa Brava − Solbeskinnede Strande, skjulte Bugter og kystcharme

Et gammelt slot med tårne, mure og bygninger ligger på en skovklædt bakke ved kysten, med en strand, både og blåt hav i forgrunden.
Trænger du til en pause fra Barcelonas storbyliv, og drømmer du om at slappe af på en gylden sandstrand? Så kan jeg anbefale, at du tager på en dagstur til Costa Brava og dens strande. Jeg har besøgt den smukke kyst en del gange både, da jeg var ung og festglad og senere i mit voksenliv.

Jeg kan godt forstå, at denne strækning af den spanske kystlinje er kendt for sine gyldne sandstrande og det krystalklare vand. Costa Bravas kyst er fuld af børnevenlige strande og små, skjulte bugter, perfekt for en afslappende dagstur.

Nogle af de mest populære strande ved Costa Brava er:
· Platja d’Aro, en livlig strand med mange faciliteter, forretninger, caféer og restauranter (110 km. fra Barcelona og 40 km. Fra Sitges)
· Calella de Palafrugell (126 km. fra Barcelona), der tilbyder en mere afslappet og charmerende atmosfære. Her kan du slappe af i solen, tage en forfriskende dukkert i havet eller bygge sandslotte med familien.

Skal der ske lidt mere, kan du tage på en sejltur eller prøve vandsport som snorkling eller paddleboarding, som mange af strandene også tilbyder.

Costa Brava byder også på kystbyer, som kan virke en del turistet især de gamle danskerkolonier Calella og Lloret de Mar. Hvis du kan se bort fra det, skal du blot finde frem til at de hyggelige strandbarer og lækre restauranter. Her kan du bl.a. smage friskfanget fisk og skaldyr, mens du nyder udsigten over Middelhavet.

På en udflugt til Costa Brava og dens strande vil du garanteret nyde en dejlig dag med afslapning, sjov og familiehygge. Hvis du virkelig trænger til at slappe af, så vil jeg anbefale dig at tage toget og nyde udsigten langs kysten.

Hvem henvender denne udflugt sig til? Soldyrkere, vandhunde, børnefamilier og dig, der trænger til at slappe helt af i smukke omgivelser.
Afstand og tid: Varierer, men generelt 40 minutter til 3,5 time i bil.
Alternativ transport: Afhængig af, hvilken strand du vil besøge, eller hvis du vil besøge flere strande, kan det anbefales at leje en bil. Eller kan du tage tog eller bus fra Barcelona til forskellige destinationer langs Costa Brava.
Hvad kan du overveje at medbringe? Vand, solcreme, badetøj, strandhåndklæde og solhat.

Her kan du købe billetter til ture i og omkring Costa Brava

Andorra − Naturpragt, shoppingparadis, historiske skatte og wellness

By og huse omgivet af frodige grønne bjerge under en klar blå himmel.
Denne dagsudflugt er perfekt til familier, som har vidt forskellige interesser. Som teenager helt tilbage i starten af 1980’erne besøgte jeg sammen med min familie det lille fyrstedømme Andorra. Gemt mellem Frankrig og Spanien er fyrstedømmet mest kendt for, at du kan købe alt fra luksusbrands til lokale specialiteter helt skattefrit.

Jeg kan huske, at jeg syntes, at det var megaspændende med muligheden for at shoppe amok. Det var et af mine første køb for mine egne penge, og jeg udvalgte med stor omhu og ærefrygt tre kassettebånd og en soltop. Men jeg kan også huske, at det var spændende at gå rundt i de gamle gader i Andorra la Vella, som er Europas højest beliggende hovedstad. Vi spiste på en hyggelig restaurant på et lille torv, og fra byens kunne vi kigge ud over nogle smukke naturlandskaber. Og jeg har hørt fra nogle venner, at et besøg i byen stadig er en fin oplevelse.

Afhængig af hvor din interesse ligger, kan du fx starte dit eventyr med en vandretur gennem Andorras smukke natur. Her finder du velafmærkede stier, der fører dig gennem frodige dale og til bjergtoppe med betagende udsigter. Hvis du er utrænet, vælger du blot det fladere terræn.

Og efter en aktiv formiddag, kan du dykke ned i Andorras shoppingunivers.

Historieinteresserede vil også finde Andorra fascinerende. Landet er nemlig hjemsted for en række velbevarede romanske kirker og historiske monumenter, der fortæller om dets rige fortid. Must-sees er Dalis ur Casa de la Vall og kirken Eglise Sant Esteve med et imponerende glastårn.

Afslut dagen med at slappe af i et af de mange termiske bade, som Andorra er berømt for, og lad dig forkæle af det varme kildevands helbredende egenskaber. Eller du kan vælge at besøge det gigantiske spa-kompleks Centre Termoludic Caldea.

Hvem henvender denne udflugt sig til? Dig, som elsker historie, smukke naturoplevelser, at shoppe amok og/eller en skøn wellness-forkælelse.
Afstand og tid: Ca. 200 km, cirka 2 timer og 30 minutter i bil fra Barcelona.
Valg af transport: Bil er den mest praktiske måde at rejse på for fleksibilitet og komfort. Der er også direkte busforbindelser fra Barcelona til Andorra. Det tager ca. 3 timer og 15 minutter. Men det koster ca. 250 kroner hver vej. Du kan selvfølgelig også vælge at tage på en arrangeret dagsudflugt.
Hvad kan du overveje at medbringe? Vandretøj, komfortable vandresko, badetøj til de termiske bade og ikke mindst plads i tasken til dine shoppingfund.

Her kan du købe billetter til ture i og omkring Andorra

Andre spændende heldagsture og udflugter fra Barcelona

Til dig, som har brug for mere inspiration? Her får du fire ekstra dagsture fra Barcelona.

Vic − Tradition og livlig markedsdag

Besøg byen Vic på en markedsdag for en autentisk catalansk oplevelse. Byens historiske centrum og de livlige ugentlige markeder (tirsdag og lørdag) med lokale delikatesser og håndværk tiltrækker både mange lokale og turister.

Hvor ligger Vic?: 69 km. nord for Barcelona – midtvejs mellem havet og Pyrenæerne

Her kan du købe billetter til ture i og omkring Vic

Banyoles – Cataloniens største sø og afslappende vandreture

Tag til byen Banyoles for at nyde den nærliggende idylliske sø og de smukke naturstier. Perfekt for en afslappende dag i det fri med mulighed for at ro eller gå langs søens bredder.

Hvor ligger Banyoles?: 120 km. nordøst for Barcelona. Tager ca. 1 time og 30 minutter i bus.

Besalú − Middelalderby og historiske broer

Oplev den smukt bevarede middelalderby i Besalú, som ligger ved bredden af floden Fluviá. Byen er bl.a. kendt for sin imponerende bro fra Romertiden og sit velbevarede jødiske badehus (mikwa). På denne udflugt tager du en fin rejse tilbage i tiden med fascinerende arkitektur og charmerende arkadegader.

Hvor ligger Besalú?: 131 km. nordøst for Barcelona. Tager godt 1 time og 40 minutter i bus.

Her kan du købe billetter til ture i og omkring Besalú

Cadaqués – Bohemeby med hvidkalkede huse og Dalís sommerhus

Besøg den pittoreske kystby Cadaqués, hvor hvidkalkede huse møder det azurblå hav. Byen tiltrak kunstnere som Salvador Dalí, hvis tidligere hjem nu er et museum.

Kvinde med sort hår og solbriller sidder på en mur foran en bugt med mange både og en by i baggrunden.

Hvor ligger Cadaqués?: ca. 170 km. nordøst for Barcelona. Bedst med lejebil, som tager ca. 2 timer og 10 minutter via AP-7.

Her kan du købe billetter til ture i og omkring Cadaqués

Disse 12 dagsture og udflugter fra Barcelona byder på alt, lige fra historiske attraktioner til naturskønne udsigter og alle strandene. Uanset hvilke ferieønsker du har, og om du vil opleve alle seværdighederne på egen hånd eller i en gruppe, vil en eller flere af disse udflugter forhåbentligt gøre din rejse mere minderig.

Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har ekstra tips til dagsturene, eller hvis du selv kan anbefale en dagsudflugt fra Barcelona.

Rigtig god ferie!

Fotos:
Tarragona © Gerold Grotelueschen / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Et stort klosterkompleks ligger ved foden af en massiv klippeformation, omgivet af frodig vegetation og en vej, der snor sig tæt forbi. © Kharichkina / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Strand med mennesker, der bader, og en række farverige bygninger ved vandkanten med en kirke i baggrunden. © Rui Xu / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Gammel by med en dominerende kirke i baggrunden, omgivet af en murstensmur og frodig vegetation. © bloodua / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Et gammelt slot med tårne, mure og bygninger ligger på en skovklædt bakke ved kysten, med en strand, både og blåt hav i forgrunden. © KavalenkavaVolha / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
By og huse omgivet af frodige grønne bjerge under en klar blå himmel. © Fotograf: Armando Oliveira / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Kvinde med sort hår og solbriller sidder på en mur foran en bugt med mange både og en by i baggrunden. © Fotograf: MonikM / iStock / Getty Images Plus via Getty ImagesSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.