Storbyferie i Barcelona  – de bedste tips og tilbud

Storbyferie i Barcelona – de bedste tips og tilbud

Lise Kryger
Er du til storby, kultur, historie, kunst og arkitektur – samtidig med, at du elsker varme og strandferie? Så kender vi byen, du skal besøge. Barcelona, byen vi har besøgt igen og igen og er blevet så håbløst forelskede i. Her kan du læse hvorfor – og lade dig inspirere til, hvorfor også du skal holde din storbyferie i Barcelona. Du kan også få besvaret spørgsmålet: “Hvornår er det bedst at rejse til Barcelona?”

Barcelona er, for os, Europas varme, pulserende hjerte. Byen er hovedstaden i den spanske region, Catalonien og er en metropol af liv som vækker alle sanser, når du besøger byen.

Du får her vores rejseguide til Barcelona fyldt med ideer til, hvad du kan opleve af seværdigheder, udflugter og oplevelser i byen.

Din hurtige vej til tips og tilbud til Barcelona

Du er selvfølgelig velkommen til at læse vores artikel fra toppen og ned. Men hvis du har brug for et godt tilbud eller et bestemt tip til Barcelona, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Hvad koster flybilletter til Barcelona?
De bedste seværdigheder og bydele i Barcelona
Tips til gode gratis seværdigheder
Sådan kommer du rundt i Barcelona
Mad og drikke i Barcelona
Hvor skal du bo i Barcelona?
Shopping i Barcelona
Udflugter ud fra Barcelona
Vejr – Hvornår er det bedst at rejse til Barcelona?
Vores tre bedste oplevelser i Barcelona
Gode rejsetilbud til Barcelona


Læs også:
Udflugter fra Barcelona − Her er de 8 bedste + 4 alternativer
Storbyferie i Barcelona – 10 ting du bare skal se

Hvad koster flybilletter til Barcelona?

For at få en idé om prisniveauet på flybilletter til Barcelona, kan du se aktuelle flytilbud her:

Billund - BarcelonaFra 365,-Vælg
Aalborg - BarcelonaFra 632,-Vælg
København - BarcelonaFra 640,-Vælg

Søg selv efter flybilletter til Barcelona i Travelmarkets flysøgemaskine.

De bedste seværdigheder og bydele i Barcelona

Barcelona er spækket med spændende seværdigheder, du kan opleve.

seværdigheder i BarcelonaHer har vi valgt at nævne de 8 største seværdigheder du bør opleve næste gang, du holder storbyferie i Barcelona.

1. La Segrada Familia

En af de allerstørste seværdigheder i Barcelona er den enorme kirke, La Segrada Familia. La Segrada Familia er især kendt for dens eventyrlige og gotiske præg som Antoni Gaudi satte på bygningsværket.

Undgå køen, og køb dine billetter til La Sagrada Familia her.

2. Santa Maria del Mar – Havets Katedral

En anden smuk, gotisk kirke, du bør opleve er Santa Maria del Mar, der ligger i bydelen La Ribera. Kirken er virkelig imponerende med dens meget stilrene Catalansk gotiske udtryk.

Kirken blev bygget i 1329 og tog kun 54 år om at blive bygget færdigt. Som noget helt særligt, blev kirken opført af alle de vigtigste håndværkere i området. Kirken har sidenhen overlevet både brand og jordskælv.

3. Las Ramblas

Du kan ikke undgå at opleve Ramblaen, når du er på storbyferie i Barcelona. Og det bør du heller ikke.

Ramblaen er en 1.2 km. lang boulevard, som strækker sig fra havnen og ind i byen. Her kan du slentre mellem blomsterboder, gadesælgere, musikanter, turister og spaniere på vej i deres hverdag.

4. Parc Güell

Hvornår er det bedst at rejse til Barcelona

En af de helt store seværdigheder i Barcelona er Parc Güell, som også er en af de mest besøgte seværdigheder. Parken er designet af Antoni Gaudi og er i dag UNESCO World Heritage Site.

Udover at du får en fantastisk udsigt over Barcelona, er parken også fyldt med eventyrlige kunstværker. Parken er en af de ting vi altid planlægger at besøge, når vi besøger Barcelona.

5. Det gotiske kvarter

Hvis du godt kan lide at mærke historiens vingesus, skal du helt klart tage dig en god lang gåtur gennem Barcelonas gotiske kvarter – Barri Gotic. Bydelen strækker sig fra havnen og ind mod byen ad middelalderlige, labyrintiske gader og gyder.

seværdigheder i BarcelonaBarri Gotic er vores favorit bydel. Her er stemning og masser af spansk charme blandet med duften af tapas restauranter og lyden af byens mange kirkeklokker.

6. Picasso Museum

Picasso museet er udover at være en af de 40 mest besøgte museer i verden også på vores liste af ting vi ønsker at se næste gang, vi tager en storbyferie i Barcelona.

Museet skulle indeholde den imponerende samling af ikke mindre end 3.500 værker af Picasso.

7. Montserrat

En anden (desværre ofte overset) men i vores øjne en af de største seværdigheder er bjerget Montserrat, der ligger en times kørsel nordvest for Barcelona.

Udflugter i KatalonienNår du kommer op på bjerget (med cable car) får du ikke blot en af de bedste udsigter over Barcelonas omegn – du får også oplevelsen af klosteret, som ligger på toppen af bjerget.

8. Barceloneta

Her er vores absolut favorit seværdighed i Barcelona – bydelen Barceloneta.

Barceloneta er en bydel der strækker sig fra havnen og ud mod stranden, der ligger midt i Barcelona.

Det er Barceloneta vi snakker om, når vi drømmer os et smuttur væk fra Danmark. Byen og stranden der forenes er hovedårsagen til, hvorfor vi elsker Barcelona. Den kombinerede storby- og strandferie er som skabt til os der elsker by og strand – og os, der rejser med børn.

Vores tips til gratis seværdigheder i Barcelona

gratis oplevelser

Der er uendelig meget at opleve, blot ved at gå rundt i Barcelonas gader og bydele. Der er altid masser af liv og spændende situationer, når bare du er indstillet på at lade sanserne tage ruten.

Her er havdufte fra middelhavet, der er dufte fra tapas restauranterne og caféerne. Der er kunstnere der udstiller på gaderne, folk der optræder, lokale, der får sig en daglig snak og over en kop kaffe.

Solen der varmer de blege vinterkinder, børn og voksne der spiller bold på Barceloneta, en kvinde der råber fra vinduet til en anden kvinde i et andet vindue…

Sådan kommer du rundt i Barcelona

Den bedste måde at opleve Barcelona er på gåben. Men det kan give temmelig trætte ben, da der kan være langt mellem attraktionerne.

Heldigvis, er der også rige muligheder for, at du kan lade dig transportere rundt i byen.

På cykel i Barcelona
Hvis du har mod på det, kan en cykel være en god måde at komme rundt i byen på. Barcelona har gode cykelstier, og du kan cykle gennem byens åbne pladser og parker.

Transport i BarcelonaLeje af cykel koster ca. 10-15 EUR i døgnet og kan flere steder lejes på timebasis.

Med taxi i Barcelona
Der er omkring 11.000 taxier i Barcelona, så det er nemt at finde en taxa. Taxaerne er nemt genkendelige på deres gule og sorte farver. Priser på taxatakster, finder du her.

FGC og sporvogn og metro i Barcelona
Disse transportmåder er den hurtigste måde at komme rundt i Barcelona på. Det offentlige transportnet i Barcelona er meget veludbygget og nemt at bruge.

Enkeltbilletter: 2,15 eur
10 turskort (T-10): 9,95 eur
Dagskort: Kan købes via Hola Barcelona.

Hop on-Hop off busser i Barcelona
Har du børn med og vil du vil besøge mange seværdigheder i Barcelona? Så kan det varmt anbefales, at du køber billetter til Hop on hop off busserne i Barcelona. Så kommer du nemt rundt i byen og kan hoppe af ved de seværdigheder du vil besøge.

Mad og drikke i Barcelona

Transport i Barcelona

Barcelona er madeventyrernes mekka. Er du i Barcelona, kan det være et stort eventyr at spise der, hvor de lokale spiser.

De bedste restauranter i Barcelona
Prøv fx disse restauranter: El Mercader de l’Eixample (Slow Food), Bacaro (Venetiansk inspireret) og Café Emma (Fransk Bistro). På disse restauranter er der ikke mange turister, der kommer forbi.

Barceloneta er kendt for sine fiskerestauranter – hvilket skyldes, at det tidligere var fiskerne der boede i bydelen. Så hvis du vil have lækker mad fra havet – er Barceloneta området, du skal besøge.

Tapas er muligt at få overalt i byen og fås i alle prislejer. Kig dig lidt omkring i det kvarter du er i, og du vil sikkert finde en spændende tapasrestaurant rundt om hjørnet.

Forvent at morgenmad starter ved ca. 7 EUR og forvent, at aftensmad starter ved ca. 15 EUR.

Markeder i BarcelonaDet bedste madmarked i Barcelona
Lad alle sanserne få et ordentlig boost i det 170 år gamle marked La Boqueria, som ligger midt på Ramblaen.

Her får du alt, hvad hjertet begærer af spanske delikatesser som serrano-skinker, chorizo-pølser, oliven, oste, lækre frugter, svampe og friskfangede fisk.

La Boqueria er det mest populære marked, du finder i Barcelona og du kan tage hertil for at købe de lækre delikatesser, men alene det at befinde sig inde i markedet – er bestemt også en oplevelse værd.

Hvor skal du bo på din storbyferie i Barcelona?

Når du besøger Barcelona, er det helt op til dig og pengepungen at vælge, hvordan du vil overnatte i byen. Selv har vi boet forskellige steder og på forskellige måder, når vi har besøgt byen.

Hvis du er i Barcelona blot for nogle dage anbefaler vi dig at bo i centrum af byen, så du når at se de vigtigste seværdigheder og områder. Du kan vælge, om du vil bo ned mod havnen og stranden – eller om du vil bo lige midt i hjertet af Barcelona.

Du kan få overnatning i alle prislejer, som starter helt nede ved kr. 85,- pr. overnatning på hotel – og kun fantasien sætter grænsen for, hvor meget du vil give for faciliteter og luksus.

Airbnb er et godt bud på, hvor du kan finde hyggelig overnatning midt i byen – fra et par hundrede kroner pr. nat og opefter.
Find ferieboliger i Spanien.

Shop amok i Barcelona

shopping i Barcelona

Der er uendeligt mange muligheder for shopping i Barcelona. I princippet er det bare at gå rundt i byen og lade dig inspirere.

Her har vi udvalgt nogle af de mest populære områder, hvor du kan shoppe.

Plaça de Sant Josep Oriol

Et levende område, hvor der er gademusikanter og kunstnere på gaden Området er fyldt med håndværks- og designerbutikker, der sikkert vil friste dig til at købe smukke og spændende ting med hjem.

The Portal de l’Àngel

Her er stedet, hvor du finder et stort udvalg af butikker, der sælger de mest eksklusive brands indenfor tøj og tilbehør.

Diagonal Mar

Det store moderne center i Barcelona hvor du finder mere end 250 butikker, biografer, restauranter og en legeplads, hvor børnene kan lege.

La Rambla

Ramblaen er fyldt med mange små butikker, hvor du kan købe alverdens ting og sager. Her finder du kiosker, blomsterbutikker, modebutikker og accessories butikker. På grund af de store mængde af turister her, er priserne desværre skruet godt i vejret.

Barri Gotic

Et rigtig hyggeligt og spændende sted, hvor du finder små, ultramoderne, unikke, trendy mode- og retrobutikker.

Tips om åbningstider

De fleste butikker i Barcelona holder siesta et eller andet sted mellem kl. 13-17. De større kæder og shoppingcentre holder stort set aldrig siesta. Åbningsperioden ligger mellem kl. 9.30-20.00.

Udflugter ud fra Barcelona

storbyer med strand

Mulighederne for at tage på udflugter fra Barcelona er nærmest uendelige.

Du kan fx tage toget og køre den smukke tur langs kysten – både nord og syd for Barcelona. Eller vælge en booket tur.

Du kan også vælge at leje en bil og køre ud af byen i retningerne nord, syd og vest. Med bil, kan du komme vidt omkring.

På en af vores mange ture til Barcelona, lejede vi en bil og kørte rundt i området rundt om Barcelona. Vi kørte bla. til Montserrat med det gamle benediktiner kloster, ca. 1 times bilkørsel nordvest for Barcelona.

Vi kan også varmt anbefale dig at tage toget fra Barcelona og køre langs stranden nordpå.

Turen er betagende, fordi du kører langs stranden og får udsigt ud over Middelhavet, klipperne og de mange forstæder til Barcelona.

Vi valgte at køre til byen Blanes (nord for Barcelona), hvor vi gik på opdagelse i byen og spiste frokost på en strandrestaurant.

Hvornår er det bedst at rejse til Barcelona?

Der findes som sådan ikke et tidspunkt, hvor det er bedst at rejse til Barcelona. Du kan besøge Barcelona året rundt. Byen har milde vintre og virkelig varme somre.

hvornår er det bedst at rejse til Barcelona?Forår og efterår er vores foretrukne, fordi temperaturerne er milde og lune og gør det nemt for os at bevæge os rundt i byen uden at få hedeslag.

Om sommeren kan det godt blive voldsomt varmt – men så hjælper det med en kølig is og en tur på en af byens strande.

For dig, der savner sol på næsen om vinteren, er det oplagt at tage på storbyferie i Barcelona i vinterperioden. Hvor du på en vinterdag i Danmark får 1-2 solskinstimer, får du helt op til 5-6 solskinstimer på en vinterdag i Barcelona.

Vi har oplevet at sidde på en café på Barceloneta, første nytårsdag, og drikke kaffe udenfor – i solskin og t-shirt. Vandtemperaturen når sjældent under de 15 grader om vinteren, og vi har da også set folk bade ved nytårstid.

Vil du gerne tjekke vejret og billige flybilletter til Barcelona i din rejsemåned?

Her finder du flere månedsoversigter over populære storbyer, og du kan finde Barcelona i dem alle.

Vores tre bedste oplevelser i Barcelona

storbyferie i Barcelona

Nytårssol på Barceloneta

En af de bedste oplevelser vi har haft i Barcelona var, da vi 1. nytårsdag spiste frokost på en strand-café på Barceloneta. Solen skinnede og vi smed overtøjet, mens Sebastian legede i sandet ved siden. Bagefter gik vi rundt i området, mens solen lyste på bygningerne og fuglene pippede… ligesom de gør herhjemme, når det er forår.

Tapas på en ægte tapasbar

En af de andre rigtig gode oplevelser, vi har haft i Barcelona, er den første gang vi spiste på en ægte tapas-bar, midt i Barri Gotic. Den var mørk, lang, smal og maden smagte spansk, dyb og autentisk.

Parc Güell

Den tredje bedste oplevelse vi har haft i Barcelona er en oplevelse, vi har gentaget mange gange. Det er de mange ture, vi har gået i Parc Güell. Her har vi slappet af og nydt de eventyrlige mesterværker rundt om i parkens grotter, bygninger og skulpturer. Det er for os Barcelonas absolutte bedste park.

Måske er det endda her byens hjerte i virkeligheden slår sine vigtigste slag?

Har du fået lyst til at tage på storbyferie i Barcelona?

Du kan finde aktuelle flybilletterhoteller og pakkerejser på Travelmarket.

Billige flybilletter til din storbyferie i Barcelona

Se eksempler på flypriser til Barcelona herunder.

Billund - BarcelonaFra 365,-Vælg
Aalborg - BarcelonaFra 632,-Vælg
København - BarcelonaFra 640,-Vælg

Søg selv efter billige flybilletter til Barcelona her.
 

Pakkerejseforslag til en storbyferie i Barcelona

Barcelona Princess
BarcelonaBarcelona PrincessSpanien (2 nætter)Dobbeltværelse
1.896,-Vælg
Novotel Barcelona Sant Joan Despi
BarcelonaNovotel Barcelona Sant Joan DespiSpanien (2 nætter)Værelse
1.923,-Vælg

Og her er gode tilbud på flere pakkerejser til Barcelona.

Vil du holde storbyferie i Barcelona i en bestemt måned?

Så kan du finde aktuelle flypriser og gennemsnitlige temperaturer i Travelmarkets månedsoversigter her.

Fotos:
Alle fotos: © Eventyrstyrelsen.dkSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.