6 bud på en dejlig forårsferie til storby og strand

Har du fået frost i kroppen i vintermånederne? Og er du helt desperat efter at tage på forårsferie? – Så er du klar til at tage på en af disse strand- eller storbyferier. Forårets mange feriedage giver dig nemlig mulighed for at tage på en miniferie eller en hel uges ferie. Her får du 6 gode bud på en dejlig forårsferie i Danmark eller udlandet – opdelt i tre prisklasser.

Har du feriedage til gode, er der masser af muligheder for at komme afsted i løbet af foråret.

Du kan fx lægge dine feriedage i forlængelse af påsken, store bededag, Kristi himmelfartsdag eller pinsen. Og pludselig kan du være på ferie i 5 dage eller en hel uge- Eller du kan måske endda tage på 2-ugers ferie, hvis du er så heldig.

billig forårsferieHer får du 3 gode bud på forårets storbyferie, hvad enten du er på udkig efter en billig storbyferie, eller det godt må være lidt dyrere. Det samme gælder for vores 3 bud på forårets strandferie. Her får du også et bud på en billig solferie og 2 varianter, som er dyrere.

Hvis du har et bestemt budget, kan du hurtigt klikke dig frem til den forårsferie, som er relevant for dig:
1. Billig storbyferie i foråret
2. Storbyferie i foråret (mellembudget)
3. Den dyre storbyferie i foråret
4. Billig strandferie i foråret
5. Strandferie i foråret (mellembudget)
6. Den dyre strandferie i foråret

Gå ikke glip af vores to gode bonustips

STORBYFERIE I FORÅRET

Læs også: Flyv billigt på storbyferie i foråret − Se vejret i og tilbud til 31 storbyer

1. Den billige: Tag på ferie i vores dejlige Danmark

En forårsferie behøver naturligvis ikke bare handle om at komme ned til varmen. Danmark er også skøn og charmerende om foråret, hvor de mange forårsblomster pibler frem, træerne bliver grønnere i byernes parker, og vi danskere bliver lidt gladere og kommer ud på fortovscafeerne.

forår i Danmark

Rundt omkring i Danmark findes der adskillige dejlige byer, som er et besøg værd, og du har helt sikkert ikke set dem alle endnu.

Blandt de danske storbyfavoritter er vores fire største byer; København, Aarhus, Odense og Aalborg. Men mange andre byer byder også på spændende oplevelser. Måske skal din næste ferie gå til Vejle, Svendborg, Skagen, Ringkøbing, Kalundborg, Ribe eller et helt andet sted?

Skal du fra Nordjylland til København eller omvendt, så er det billigt at flyve. Det er også billigt at flyve til Bornholm. Du kan også tage toget rundt i Danmark eller bare tage bilen og køre ud i det danske land og kigge efter seværdigheder eller bare køre ad maleriske veje, som Margueritruten.

Du kan finde billige flybilletter i Travelmarkets flysøgemaskine.

Tjek også: Hvad koster flybilletter til Bornholm? Find billige flybilletter til Bornholm fra marts til oktober

Læs også: Ferie i Danmark – Se, hvad rejseeksperterne anbefaler
Læs også: Storbyferie i København – Her er de bedste tips og tilbud

Få flere gode råd på rejsebloggen Kuffert og kompas, der har specialiseret sig i at tage på ferie i Danmark.

2. Mellemprisen: Storbyferie i Sydeuropa eller Østeuropa

Overvejer du en storbyferie i Sydeuropa, så er det klart mere behageligt at tage af sted om foråret, hvor temperaturerne er så lave, at du kan vandre rundt i byerne uden at blive stegt i solen.

Planlægger du en storbyferie i en bestemt måned? Så finder du storbytemperaturer, inspiration og tilbud på flybilletter i disse tre artikler:
Storbyferie i marts – bliv inspireret og find gode flytilbud her
Storbyferie i april – bliv inspireret og find gode flytilbud her
Storbyferie i maj – bliv inspireret og find gode flytilbud her

forårsferie

Forårsferie til kendte storbyer i Sydeuropa

Storbyfavoritter som Paris, Rom, Barcelona, Lissabon, Nice, Malaga og andre kendte sydeuropæiske storbyer er alle fantastiske rejsemål, som minimum skal besøges engang i løbet af livet.
Se, hvad du fx kan opleve i en af de populære storbyer i foråret:
Storbyferie i Málaga – De bedste tips og tilbud
Storbyferie i Paris – her er de bedste tips og tilbud
Storbyferie i Barcelona – her er de bedste tips og tilbud
Storbyferie i Rom – de bedste tips og tilbud
Storbyferie i Palma de Mallorca – de bedste tips og tilbud
Storbyferie i Madrid – de bedste tips og tilbud
Storbyferie i Lissabon – Ti ting du skal se!

Og hvis du kan rejse på lidt skæve datoer, er det muligt at flyve billigt til mange af de populære storbyer om foråret..

Forårsferie til mindre kendte storbyer i Sydeuropa

Men du kan også vælge en lidt anderledes oplevelse til årets storbyferie. Maltas hovedstad Valletta er en gammel middelalderby, hvor det er fantastisk er fare vild i de mange små gader. Og Valetta er netop blevet udnævnt som Europæisk Kulturhovedstad 2018.

forår på Malta

Girona, der ligger tæt på Barcelona, er en lille perle for sig selv. Bologna byder på skøn italiensk stemning, dejlig italiensk mad og færre turister. Napoli er en utroligt fascinerende by, som er udvalgt til UNESCO kulturarv. Og den har den fordel, at du kan flyve direkte dertil fra København for under 1.000 kr t/r. Tjek prisniveauet og find billige flybilletter i disse tre artikler:
Flyv billigt på solferie – arrangér rejsen selv
Hvad koster flybilletter til Spanien?
Flyv billigt til Italien i foråret

Forårsferie til Østeuropa

Vil du prøve noget, der er endnu mere anderledes? Så er hovedstæderne og de store byer på Balkanhalvøen ved at blive mere og mere populære blandt turister.

Byer som Beograd, Zagreb, Ljubljana og andre byer skal ses nu, inden alle turisterne opdager dem.

Tjek prisniveauet og find billige flybilletter til Østeuropa her.

forårsferie til Østeuropa

3. Den dyre: Storbyferie i USA

Foråret er altid et godt tidspunkt at tage på storbyferie, og inden for de senere år er det blevet mere og mere populært at rejse til USA. Og selvom dette er den dyreste storbyferie i artiklen, så er det måske billigere end du tror.

Er du til shopping, god mad, forlystelser, historie eller strand?: Få en kort introduktion og billige flypriser til ni skønne amerikanske storbyer.

Hvis du altid har drømt om at se Frihedsgudinden i New York, opleve Hollywood i Los Angeles, se Det Hvide Hus og de andre storslåede monumenter i Washington eller lukke dit indre barn ud i Disney World ved Orlando. Så er det måske blevet tid til at lade drømmen blive til virkelighed. Få inspiration til, hvad du skal opleve på din drømmeferie:
Storbyferie i New York – de bedste tips
Tre skønne storbyer i Californien – hvad skal du se?
Familieferie i USA – Orlando er det ultimative sted

forårsferie til USA

Hvis du er fleksibel med afrejsedatoer, og kan rejse uden for skolernes ferier, så er det ofte muligt at finde flybilletter til New York, Los Angeles, Orlando, Boston og flere andre amerikanske byer til priser fra 2.000 kr. til 2.500 kr. t/r. Billigst er New York, hvor flyprisen kan komme helt ned omkring 1.800 kr. t/r!

Læs fx Hvad koster flybilletter til USA? – Find billige flybilletter her
Læs også: Hoteller og overnatning i USA – Sådan finder du den bedste overnatning

STRANDFERIE I FORÅRET

4. Den billige: Tag en afbudsrejse til Det Græske Øhav

Når kalenderen rammer april, så begynder det at blive dejligt at rejse til Det Græske Øhav. I april kravler temperaturerne over 20 grader på Kreta, Rhodos og Kos, og varmen er dermed god til både sightseeing og afslapning.

Først i starten af maj begynder de andre græske øer såsom Zakynthos, Santorini, Samos og Korfu at komme på banen med charterrejser.

På en forårsferie viser de græske øer sig fra deres bedste side. Der er færre turister, naturen er grøn og fyldt med eksotiske blomster. Solen er mere behagelig og der er meget bedre plads på strandene.

forår i Grækenland

I forårsmånederne er det god mulighed for at tage en lang spadseretur uden at komme i fare for at få hedeslag og efter vandreturen er det meget lettere at finde en rolig lille taverna, hvor du kan slappe af med en forfriskning.

Priserne for rejser til Kreta og andre øer i det Græske Øhav er meget overkommelige. Charterrejser kan ofte fås til cirka 1.500 kr., og flybilletter med rutefly er også meget billige.

Få inspiration til, hvilken græsk ø du skal vælge og find derefter et godt tilbud i en af vores lavprisoversigter:
Fire skønne, græske ø-favoritter
5 mindre kendte græske øer – find en ny favorit
Billige charterferier til det græske øhav – Lavprisoversigt
De billigste charterrejser til Kreta – lavprisoversigt

Du kan til tider være heldig at finde en billig 4-stjernet charterferie med All Inclusive til Grækenland. Tjek prisniveauet her.

En mulighed er også at kombinere en storbyferie til Athen med et øhop til en lille græsk ø. Det er nemlig nemt at tage en færge fra fastlandet. Der er både direkte flybilletter fra Billund og København i foråret. Tjek prisniveauet på flybilletter til Athen, Kalamata og de græske øer her.

5. Mellemprisen: Eventyrferie ved Rødehavet eller en tur til De Kanariske Øer

Selvom kalenderen viser forår i Danmark, så er temperaturerne ofte lave og vejret kan være regnfuldt og blæsende. Først på foråret kniber det også med det gode vejr i det sydlige Europa, hvor temperaturerne de fleste steder ligger under 20 grader.

Forårsferie i Egypten, Jordan eller Israel

Hvis du vil være sikker på en solrig ferie og ovenikøbet få nogle helt unikke muligheder med på din ferie, så er en rejse til Egypten, Jordan eller Israel et godt valg. Regn med at kunne slappe af med cirka 25 graders varme.

I Egypten får du muligheden for at se pyramiderne og andre fantastiske monumenter fra oldtiden.

Israel byder på et møde med historierne fra Biblen og Koranen. Og Jordan byder blandt andet på fantastiske Petra, der er en af verdens bedst kendte seværdigheder.

Og i Det Røde Hav, som kan nås fra alle 3 lande, venter der farverige fisk og flotte koraller, når du dykker og snorkler under havoverfladen.

forår i Israel

Se prisniveauet på charterrejser til Egypten i en af vores lavprisoversigter:
De billigste 3* og 4* charterrejser til Egypten – lavprisoversigt
Billige 4-stjernede All Inclusive rejser til Egypten – lavprisoversigt

Har du altid drømt om at opleve Israel? Find en charterferie til Israel i Travelmarkets chartersøgemaskine. Du kan sagtens tage på udflugter til fx Jerusalum og Betlehem.

Jordan er et godt og billigt alternativ til Israel. Få Inspiration og tilbud på rejser til Jordan her.

Forårsferie på De Kanariske Øer

Synes du, at Egypten, Israel og Jordan er lidt for eksotiske som rejsemål, så er et besøg på en af De Kanariske Øer et godt valg, og øerne kan besøges hele foråret.

Der er færre turister på øerne om foråret, og tempoet er noget lavere. Så selvom temperaturerne er lavere end om sommeren, så er De Kanariske Øer stadigvæk et dejligt forårsrejsemål.

Regn med lidt over 20 graders varme og lidt flere dage med regn specielt i marts og april. Det mest solrige vejr finder du på det sydlige Tenerife eller det sydlige Gran Canaria.

forår på De Kanariske Øer

Få inspiration til, hvilken ø og badeby du skal vælge, og tjek derefter vores to lavprisoversigter med de billigste charterrejser til De Kanariske Øer:
De fire mest populære Kanariske Øer – hvilken ø skal du vælge?
13 badebyer på Gran Canaria, hvilken by er bedst og billigst?
De billigste charterrejser til De Kanariske Øer

Billige All Inclusive rejser til De Kanariske Øer – Lavprisoversigt

Læs også: Kap Verde Øerne – Et godt alternativ til De Kanariske Øer

6. Den dyre: Eksotisk badeferie i sikker sol og varme

Er dine knogler blevet helt blå efter en kold vinter i Danmark, og har du brug for rigtigt at blive varmet igennem, så er en eksotisk solferie måske løsningen for dig.
Heldigvis er foråret et af de bedste tidspunkter til at besøge rejsemål i Caribien og Asien, og mange steder er du sikret dejligt vejr og temperaturer på omkring 30 grader.

Forårsferie til Thailand og Asien

Tager du til Thailand i foråret, kan du endda være så heldig, at kombinere din badeferie med en fejring af det thailandske nytår, som bliver kaldt Song Kran.

forår i Thailand

Her kan du læse lidt om forårsvejret i Thailand.

De 100 billigste charterrejser til Thailand

Et godt alternativ til Thailand er Vietnam, hvor du både kan finde gode tilbud til Hanoi og Ho Chi Minh City eller til en skøn strandferie. Få gode råd og tilbud til din rejse til Vietnam:
Billige rejser til Vietnam – find en eksotisk og autentisk ferie her
Rejsebudget til Vietnam – Et storslået, eksotisk og utroligt tiltalende land

Forårsferie i Caribien

Vælger du Caribien, lokker rejsemål som Mexico og Den Dominikanske Republik med varme, hvide sandstrande og klart og svømmevenligt badevand. Tjek disse lavprisoversigter:
Billige charterrejser til Caribien – Hvor skal du rejse hen og hvornår?
Billige charterrejser til Mexico – lavprisoversigt
Billige 3* og 4* charterrejser til Den Dominikanske Republik – lavprisoversigt
Eksotiske charterrejser fra Billund – så billigt kan det gøres

forår i Caribien

TO GODE BONUSTIPS

1. Brug vores varmeguider

For at hjælpe dig bedst muligt med at finde frem til de varme rejsemål i forårsmånederne har vi skrevet en række varmeguider, hvor vi anbefaler forskellige rejsemål og fortæller, hvor varmt du kan forvente at der er på rejsemålene. Klik for linkene herunder for at se guiderne.
Hvor er det varmt i marts?
Hvor er det varmt i april?
Hvor er det varmt i maj?

2. Hvad med en forårsferie, hvor du kombinerer storby og strand?

Find inspiration til din kombinerede storby- og strandferie i vores artikel 22 skønne storbyer med strand, hvor du kan læse om 16 europæiske storbyer, 2 storbyer i USA og 4 oversøiske storbyer, som alle har dejlige strande i selve byen eller tæt på.

Læs også: De billigste charterrejser i påsken – få et hurtigt overblik her
Læs også: Storbyferie i påsken – find klima og billige flybilletter til 9 storbyer
Læs også: Billige ferier med All Inclusive i påsken – få et hurtigt overblik her

Topfoto (c) istockphoto / FilippoBacci/balipadma/vvvita/pixdeluxe/extravagantni/
Forår i Split (c) istockphoto / RudyBalasko
Forår i Aarhus (c) istockphoto / balipadma
Lissabon (c) istockphoto / andreviegas
Forår i Valetta (c) istockphoto / Aksenovko
Ferie i Ljubljana (c) istockphoto / gremlin
Forår i Washington (c) istockphoto / SeanPavonePhoto
Forår på Zakynthos (c) istockphoto / extravagantni
Eilat, Israel (c) istockphoto / gorsh13
Forår på Fuerteventura (c) istockphoto / Elenasfotos
Thailand i foråret (c) istockphoto / luk341
Mexico i foråret (c) istockphoto / lucafabbian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.