Panoramaudsigt over en kystby med højhuse langs strandpromenaden og klart blåt hav.

Rejser til Israel

Gyldne sandstrande, krystalklart badevand, vilde delfiner, verdenshistoriske seværdigheder, afslapning og pragtfuld feriestemning – sådan er en ferie i Israel.
Bedøm rejsemål (103 bedømmelser)
4.3

Tag på anderledes charterrejse til Israel

DET HELLIGE LAND: Rejser til Israel er en rejse til et land, hvor ferien kan blandes af lige dele historie, eksotisk dykning og afslapning på vidunderlige badestrande.

Er det en billig charterrejse til Israel, du leder efter, kan du finde den her hos Travelmarket.

Der bliver flere og flere danskere som rejser til Israel, efterhånden som andre turister kommer hjem og fortæller om de helt unikke oplevelser, det kontrastfyldte land giver, lige fra det gamle Jerusalem, til det moderne Tel Aviv.

Andre har dog for længst opdaget det skønne, lille land, der ligger som en ø i det arabiske Mellemøsten. Faktisk vælger mange turister rejser til Israel, som gør at turisme er en af landets vigtigste indtægtskilder. De 3,5 millioner turister vil se den helt specielle blanding af historiske og religiøse steder, strandhoteller, arkæologiske steder og museer for vores verdensarv – Israel har det højeste antal museer per indbygger i verden.

Dykkerparadis

Israel er et sandt paradis for dykkere, der vil udforske livet i havet. Byen Eilat i Aqababugten er centrum for en omfattende dykkerturisme, da den ligger ved Rødehavskysten tæt ved en af verdens nordligste koralrev.

Koralrevene er relativt uberørte, og man regner med, at turister foretager omkring 250.000 nænsomme dyk fra Eilat. Israel behersker kunsten at beskytte og benytte. Vandtemperaturerne i det døde hav er helt ideelle med 21-25 grader året rundt, her er ingen strøm, og det klare vand har op til 20 til 30 meters sigtbarhed.

Det er aldeles fantastiske dykkerforhold i det døde hav, hvor dykkerne får en farverig og meget, meget smuk oplevelse. Som følge heraf rangerer destinationen blandt de absolut mest populære dykkersteder i verden. Naturligvis er der også her på den sydligste spids af Israel – tæt ved både den jordanske og egyptiske grænse – gode muligheder for en fantastisk og absolut unik badeferie i det døde hav.

Det Døde Hav

Charterturister som rejser til Israel, kommer i stigende grad til det østlige Israel for at bade i Det Døde Hav og nyde godt af det efter sigende livgivende og meget saltholdige vand.

Vandet indeholder faktisk så meget salt, at man uden problemer kan flyde i det nærmest “tykke” vand. Omvendt kan man, så heller ikke dykke!

Et charterophold ved Det Døde Hav er en ferie på et sted, hvor naturen viser sig fra sin mest fantastiske side. Det Døde Hav ligger omkring 417 meter under havets overflade, og det er det laveste sted på jorden. Mængden af vand, der fordamper, er simpelthen større end, hvad der flyder til. Derfor bliver saltindholdet også ekstremt højt (340 gram pr. liter vand).
Saltvandet har helende virkning på en række hudsygdomme – herunder psoriasis – og feriegæster fra hele verden kombinerer ferie og helse ved vandet.

Israels store seværdigheder

Man kan ikke remse alle de mange historiske steder op, der findes i Israel, men for turister, der tager et charterfly til landet for at forene ferie og historisk interesse, er der dog nogle ting, der helt sikkert er på ønskelisten.

Det gamle Jerusalem er den helligste by for både kristne og jøder og den tredje helligste by i islam. De vigtigste steder er: Den Hellige Gravs Kirke og Grædemuren – det helligste sted i jødedommen, idet den vestlige væg er den eneste del af Jerusalems tempel, der står tilbage. For muslimer er det Klippemoskeen og Al-Aqsa-moskeen, der er de tredje helligste steder i Islam.

Hertil kommer andre seværdigheder som Oliebjerget, Zionbjerget og de gamle jødiske, armenske, muslimske og kristne kvarterer – for blot at nævne nogle få seværdigheder indenfor bymurene.

Bjergpaladset Masada var den sidste fæstning, der overlevede i den store jødiske oprør mod romerne, og den gamle by Acre er kendt fra tempelriddernes tid og ligeledes velbesøgt.

Af nyere dato finder man Den Hvide By i Tel Aviv. Det er en samling af over 4.000 Bauhaus bygninger opført i Tel Aviv fra 1930erne af tyske, jødiske arkitekter, der immigrerede til det dengang britiske mandat Palæstina. Tel Aviv har det største antal af bygninger i denne stil i verden.

Betlehem med sin bibelske historie er uden tvivl også en oplevelse, man ikke må snyde sig selv for. En tur til Nazaret vil også være en del af manges ferieprioriteter, når de rejser til Israel.

Udeliv i Israel

Når man som charterturist går til rejsebureauet for at bestille sin ferie, må man være klar over, at man simpelthen ikke kan se Israel på en gang. Vores og mange andres kulturer har rod her, og det betyder, at seværdighederne nærmest falder over hinanden.

Desuden skal der på enhver charterrejse være plads til strand og udeliv, for også på det punkt er Israel unik. Derfor booker man rejser til Israel igen og igen.

Sommeren er lang og tør, og den begynder allerede i april og slutter først i oktober. Om vinteren er der mildt og dejlig tørt, så man kan sagtens spise ude, hvad mange da også gør.

Når man har chancen til at rejse til Israel, bør mad nemlig nydes under åben himmel. Med god vin fra Golan og den specielle israelske mad er charterturisten godt på vej til at få kildret alle sine sanser.
Det israelske køkken er på en måde, hvad man kan kalde et fusionskøkken. Menukortet fortæller om påvirkninger fra en lang række lande – nøjagtig som Israel er sammensat af forskellige folkeslag og kulturer.

Der er spor af det jødiske køkken, det arabiske og det europæiske og træk fra det russiske. Det gode Middelhavs klima gør friske råvarer lette at skaffe, og de smager helt anderledes end herhjemme. Frugt og grøntsager, skønne krydderier, gode mejeriprodukter og fisk er i overflod.

Israel er i sandhed landet det hellige land, der flyder med mælk og honning!

Hav en fantastisk rejse til Israel.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Israel

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Israel?

Du kan rejse til Israel fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg og Aalborg

Er det sikkert at rejse til Israel?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden.

Men er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Israel, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Israel.

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Israel | Charterresor till Israel

Rejser til rejsemål i Israel