Storbyer i Californien

Tre skønne storbyer i Californien – hvad skal du se?

Annette og Tore Seier
Vi har besøgt Californien mange gange, og der er masser af oplevelser for hele familien. Skønt klima, smuk natur, Stillehavet og alle nationalparkerne. Der venter dig desuden også tre skønne storbyer i Californien. Her får du vores bedste tips til, hvad du skal se og links til flere tips og de bedste tilbud på rejser til Californien.

Storbyer i Californien
Ud over den smukke natur er der også tre skønne storbyer i Californien, som du kan opleve. San Diego, Los Angeles og San Francisco − men hvad skal du se?

Vi giver dig vores bedste bud på oplevelser i de tre storbyer og fortæller om vores egne bedste oplevelser i byerne.

Har du allerede en eller flere favoritstorbyer i Californien?

Her kan du hurtigt klikke ned til den enkelte by. Du kan også hurtigt se, hvornår det er bedst at rejse til Californien. Endelig fortæller vi dig, hvilken californisk storby der er vores favorit og hvorfor.

Læs også: Hvad koster flybilletter til USA?
Læs også: Sommerferie i Californien – se de billigste flybilletter
Læs også: Rejsebudget til det vestlige USA – roadtrip med familien
Læs også: Billeje i USA: De bedste tips og erfaringer
Læs også: Hoteller og overnatning i USA – Sådan finder du den bedste overnatning

San Diego – hvad skal du se?

San Diego ligger i den sydligste del af Californien og har Mexico som en meget tæt nabo. En spændende by med masser af oplevelser for hele familien. I San Diego får du desuden mærket lidt til det stemningsfyldte Mexico.

Sea World – Den store dyreattraktion i San Diego. Her kan du opleve hvaler og delfiner, som kaster sig rundt og giver dig lidt af et show i det våde element. En sikker vinder for både voksne og børn.

Storbyferie i San DiegoSan Diego Zoo – En af de bedste zoologiske haver i verden. Her kan du komme helt tæt på dyrene og få masser af gode oplevelser.

Balboa Park – En fantastisk park med nogle af Californiens bedste museer, der ligger side om side i de frodige grønne omgivelser.

Coronado – Øen som er velhavernes ferieparadis. Der er lækre strande og det historiske Hotel de Coronado, som har været med i mange film.

Gaslamp Quarter – Gode restauranter, barer og masser af underholdning. Det kan du opleve i dette kvarter, som har 94 historiske bygninger.

Tijuana – Tag den lokale sporvogn. Kør ned til den mexicanske grænse, og tag på shoppetur i det farverige Mexico.

Vores bedste oplevelser i San Diego

Da vi var i San Diego, blev vi overrasket over, hvor hyggelig, mexicansk og meget anderledes denne californiske storby er. Vi havde mange gode oplevelser i byen, men vi vil gerne fremhæve de to bedste.

Oplevelser i San DiegoEn sejltur med Hornblower Cruise – På et par timers sejltur fik vi mange gode oplevelser.

Vi fik set de enorme amerikanske krigsskibe, San Diego skyline fra søsiden, sæler som solede sig og en ubåd på øvelse. Bestemt en god oplevelse, som vi kan anbefale, at du prøver.

Old Town Trolley Tours – En underholdende, spændende og informativ køretur. Vi havde en sjov oplevelse, og det er en god måde at se byen på − især hvis tiden er kort.

Vi kørte rundt til alle seværdighederne, kunne stå af og på og fik dermed oplevet de mange forskellige kvarter, som San Diego består af.

Sammenlign priser på flybilletter til San Diego i Travelmarkets flysøgemaskine.

Los Angeles – hvad skal du se?

Storbyferie i Los AngelesMillionbyen Los Angeles, som har tilnavnet englenes by, forkortes ofte til LA. En enorm by, som vi ofte har set scener fra i diverse film.

En by med Downtown LA og byer i byen som Santa Monica og Venice Beach, der ligger ud til Stillehavet. En by, som tilbyder flere dages oplevelser.

LA Downtown – Bliv betaget af den smukke Walt Disney Concert Hall lavet af metal. Tag på en guidet gåtur, og besøg den ældste gade i LA Olvera Street, hvor du kan shoppe på markedet.

Disneyland Park – Se alle de kendte figurer fra tegnefilmene, og prøv de vilde forlystelser. En rigtig god oplevelse for børn og barnlige sjæle.

Universal Studios Hollywood – En forlystelsespark og et ægte filmstudie med daglige filmoptagelser. En park med forlystelser og masser af oplevelser for hele familien.

Ferie i CalifornienGetty Center – Dette kunstmuseum har en gigantisk kunstsamling og er grundlagt af oliemilliardæren J. Paul Getty. Stedet giver timevis af oplevelser for kunstelskere.

Beverly Hills og Rodeo Drive – Her kan du opleve LA på 1. klasse. Kig på vinduer på Rodeo Drive, eller måske skal du købe noget, hvis pengepungen altså tillader det. Bliv imponeret over alle filmstjernevillaerne på en guidet tur rundt i Beverly Hills.

Griffith Park – Nyd stilheden, tag på en vandretur i denne smukke park, og nyd udsigten. I denne park får du nemlig den bedste udsigt til Hollywood-skiltet.

Vores bedste oplevelser i Los Angeles

Da vi besøgte LA, blev vi overrasket over, hvor enorm byen er. At den er opdelt i så mange områder, og at det kræver en bil for at komme rundt i byen. En by, hvor oplevelserne lige pludselig blev til vores virkelighed og ikke længere kun noget, som vi havde set i en film. Der er masser af gode oplevelser i LA, men vi vil gerne fremhæve vores to bedste oplevelser.

Los AngelesWalk Of Fame – En gåtur på Hollywood Boulevard og Vine Street Hollywood er næsten et must-do, når du er i LA. At se de mere end 2.000 femtakkede stjerner, synes vi, var en god oplevelse.

På de mange stjerner i fortovet er det ikke kun navne på menneskelige berømtheder, men også en del fiktive figurer.

Den 5,6 kilometer lange gåtur, bragte os forbi det berømte Dolby Theatre. Et teater, hvor der hvert år bliver uddelt de anerkendte Oscar-priser til filmverdenen. En meget typisk LA-oplevelse.

Santa Monica Beach og Venice Beach – Her møder det enorme Stillehav millionbyen med smukke sandstrande. Vi gik en tur på den berømte Santa Monica Pier i Santa Monica og kiggede på det gøgl, der foregår på molen. Vi nød at gå langs havet, spise is og kigge på alle dem, som var ude at motionere.

Find flere gode tips og rejsetilbud til Los Angeles her.

Sammenlign priser på flybilletter til Los Angeles i Travelmarkets flysøgemaskine.

San Francisco – hvad skal du se?

San Francisco ligger i den nordlige ende af Californien. Byen, som vi forbinder med den ikoniske røde bro Golden Gate, det kuperede terræn og sine kabelvogne. En by med masser af oplevelser til mange dage. Desuden er byen er et godt udgangspunkt for andre oplevelser i Californien.

San FranciscoFisherman’s Wharf og Pier 39 – Det livlige havneområde er topturistattraktionen i San Francisco. Her kan du opleve gøgl og gå en tur på havnefronten.

På Pier 39 kan du spise en middag på en af de utallige restauranter. Ude for enden af molen kan du se de mange søløver, som holder til på stedet. Havneområdet giver masser af oplevelser til hele familien.

Kabelvognene – En køretur i de historiske kabelvogne, skal du prøve under dit besøg i San Francisco.

De tager dig op og ned af de enorme bakker, som findes inde i centrum. En tur, som foregår i fuld fart. En sjov oplevelse for børn og barnlige sjæle.

Lombard Street – Verdens mest snoede gade, som du sikkert har set i utallige film. Den lille gade, som kun er 400 meter, har 8 hårnålesving og en hældning på 16 %. Prøv at gå en tur op ad gaden. Du bliver helt sikkert forpustet, eller måske skal du prøve at køre i bil ned af den.

Storbyferie i CalifornienTwin Peaks – Et fantastisk udsigtspunkt, hvor du på en klar dag får en imponerende udsigt over San Francisco og til Golden Gate-broen.

Udsigtspunktet består af to bakker på 282 meter, som ligger 200 meter fra hinanden, i smukke naturskønne omgivelser.

Chinatown – San Francisco har den største Chinatown udenfor Asien og den ældste i USA.

Her kan du opleve lidt af Østens mystik, se den anderledes arkitektur og shoppe i en af de utallige butikker. Få et godt måltid mad, og nyd den pulserende stemning.

Vores bedste oplevelser i San Francisco

Den kuperede by ligger smukt med udsigt til havet. Et anderledes syn at se kabelvognene der kører på kryds og tværs i byen og bilerne der kæmper op ad bakkerne. Den smukke røde bro, de mange kvarterer og den gode stemning. En meget charmende by, som du kun kan holde af.

Vi har haft mange gode oplevelser i San Francisco. Der er dog to, som har imponeret os mest.

Storbyer i CalifornienGolden Gate Bridge – Den ikoniske røde hængebro, som smukt går på tværs af det kolde strømfyldte vand.

Vi har kørt over broen en del gange og bliver aldrig trætte af det. Det er hver gang en fantastisk oplevelse.

Når vi gør det bliver vi altid nødt til at stoppe – køre ind på en af rastepladserne og nyde det smukke udsyn, vi her får til broen. Rastepladser, som findes lige efter, at du er kørt over broen, inde fra centrum eller inden du kører ind mod centrum.

Alcatraz-fængslet – Alcatraz-fængslet ligger på en ø ude i San Francisco-bugten, så derfor skal du sejle til den. På sejlturen nød vi den smukke udsigt til San Francisco skyline og Golden Gate Bridge.

At ankomme til det nedlukkede fængsel var en lidt skræmmende oplevelse. For imens vi gik rundt på området følte – og eller fornemmede vi, hvordan det var for fangerne. Vi kom ind i fængslet, så cellerne og hørte de skræmmende historier. Bestemt en oplevelse vi kan anbefale. Men husk at bestille billet i god tid inden dit besøg.

Find flere gode tips og rejsetilbud til San Francisco

Sammenlign priser på flybilletter til San Francisco i Travelmarkets flysøgemaskine.

Hvornår er det bedst at rejse til Californien?

Hvornår er det bedst at rejse til  CalifornienCalifornien kan besøges året rundt.

Om vinteren kommer temperaturen sjældent under 10 grader. I forårsmånederne og i efterårsmånederne kan du risikere, at det regner en del, men temperaturen er behagelig. I sommermånederne er der næsten altid sol og varmt, nogle gange meget varmt.

Vi anbefaler at rejse til Californien i forårsmånederne april-maj, som vi ofte selv har gjort. På dette tidspunkt har vejret været perfekt med 20-25 grader og sol. Desuden er der ikke så mange andre turister på dette tidspunkt.

Vores favoritstorby i Californien

Der er ingen tvivl om, at San Francisco er den af de tre storbyer i Californien, som er vores favorit. En by, som vi har besøgt masser af gange, og som hver gang viser os nye sider, nye oplevelser og gensyn med gamle kendinge. En by, som vi holder meget af, fordi der er rigtig god stemning, masser af gode restauranter, og som er totalt afslappet.

Hvornår er det bedst at rejse til  CalifornienDe lokale i San Francisco er venlige, frisindede og meget imødekommende. Med direkte fly til San Francisco er byen nem at komme til. Vi synes desuden, at den er et rigtig godt udgangspunkt for andre oplevelser i USA.

Vi håber at have givet dig et indblik og inspiration til tre skønne storbyer i Californien – og hvad du skal se. Storbyer, som alle er forskellige, hver har deres charme og er helt deres egen.

Hvis turen går til Californien, skal du ikke snyde dig selv for et besøg til en af eller alle disse storbyer i Californien.

Læs også: Hvad koster flybilletter til USA?
Læs også: Sommerferie i Californien – se de billigste flybilletter
Læs også: Rejsebudget til det vestlige USA – roadtrip med familien

Fotos:
Alle fotos © Ontrip.dk

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.