En familie på fire smiler foran et dramatisk kystlandskab med klipper og havet.

Rejsebudget til det vestlige USA – Planlæg din kør selv-ferie med familien

Annika-Myhre

Da jeg var gravid med vores tredje barn, besluttede vi os for at realisere vores rejsedrøm og tage på en kør selv-ferie i Californien og det vestlige USA. Med to små børn på bagsædet og et i maven, rullede min mand og jeg ud på vejene fra Los Angeles i vores lejede Mustang. Med sigtet indstillet på Californien, Nevada og Utah var drømmerejsen blevet til virkelighed. Udgifterne til sådan en langtidsrejse kan hurtigt løbe løbsk. Men hvis du laver et godt rejsebudget til det vestlige USA, kan du sikre dig, at totalprisen for ferien holder et rimeligt niveau.

Flybilletter til det vestlige USA

En dreng i en rød t-shirt står med hænderne i V-tegn foran et landskab med et skilt på en bakke.

Da vi havde besluttet os for at gennemføre vores drømmerejse, begyndte jagten på de ultimative flybilletter. Den oprindelige plan med at flyve til Salt Lake City i Utah for at starte rejsen hos min søster blev hurtigt modificeret efter, at vi havde fået prisforslag fra de rejsebureauer, vi kontaktede.

Vi begyndte i stedet at overveje alternative rejseruter. Og efter at have sammenlignet priserne på nettet, besluttede vi os for at vælge et direkte fly Stockholm/Los Angeles tur/retur til en overkommelig pris.

Eftersom børnene var små (ca. 4 og 6 år) behøvede vi ikke at tage hensyn til skoleferier og tilpasse rejsedatoerne efter prisniveauet på flybilletterne.

Totalprisen for flybilletter

for vores familie (2 voksne og 2 børn) tur/retur Arlanda/Los Angeles med et lavprisflyselskab landede på ca 20.000 svenske kroner (i Danmark vil tilsvarende flybilletter fra København til Los Angeles koste ca. 15.500 kr.)

Tips til at finde billige flybilletter til USA:

Vær ude i god og var forberedt på at lave kompromiser – både hvad angår datoer og alternative rejseruter. Tag ikke det første det bedste prisforslag. Hvis du sammenligner forskellige flyselskaber/ruter/datoer på Travelmarket, kan du ofte spare mange tusindlapper.

Læs også: Californien i sommerferien – se de billigste flybilletter
Læs også: Flyv billigt til USA – hvilken storby skal du vælge?
Læs også: Hvad koster flybilletter til USA – Se billige flybilletter her

Benzin og lejebil i det vestlige USA

Efter at vi havde bestemt os for at hente og aflevere lejebilen i Los Angeles, stod der kun tilbage at vælge den ultimative bil. Vi vidste jo ikke på forhånd, hvor lange strækninger børnene kunne klare på bagsædet. Men forhåbningerne var at nå at se så meget som muligt i løbet af vores tre uger på vejene.

En sort bil er parkeret ved en benzinstation i et øde område med bjerge i baggrunden.Angående valget af bil havde min mand og jeg forskellige preferencer. Jeg ville have en stor, funktionel og bekvem familiebil med god plads til shopping og rejsetasker. Min mand havde til gengæld bestemt, at en kør selv-ferie på USAs vestkyst ikke kan gøres på en anden måde end i en cabriolet. Denne her gang lyttede jeg til min mand. Og jeg er ham evigt taknemmelig for, at han ikke gav sig. Vi minimerede vores bagage , og på trods af at vores sorte Ford Mustang Convertible lå en smule over vores oprindelige budget, var det alle pengene værd.

At suse ud af vejene med vinden i håret er en uforglemmelig oplevelse. Børnene sad fornøjede i deres autostole og underholdt sig selv med diverse aktivitetsbøger og musik. Tilsammen tilbagelagde vi omkring 5.600 uforglemmelige kilometer på de amerikanske veje.

Prisniveauet

for vores cabriolet lå på ca. 385 kr. per dag eksklusiv forsikringer. På grund af at vi lejede en bil slap vi for ekstra udgifter til transfer til og fra lufthavnen. Benzinen i USA er betydeligt billigere end i Danmark: ca. 7 kroner/liter.

Tips til billeje i USA:

  • Det er meget billigere at forbooke en bil via en formidler inden afrejse end at leje en bil ved ankomsten.
  • Visse kreditkort tilbyder bilforsikring som tillægsforsikring.
  • Husk på, at der kan være vældigt langt imellem benzinstationerne i USA.

Her kan du læse flere gode tips til billeje i USA.

Overnatningsmuligheder i det vestlige USA

En mand og to børn opholder sig i et værelse med to senge, hvor manden og det ene barn ligger på hver deres seng med tablets, mens det andet barn står ved vinduet.

På vores rejse boede vi nogle dage i Orem, Utah, hos min søster, hvilket i øvrigt er et udmærket tip til at opleve hverdagslivet i et andet land. Derudover foretrak vi at bo på enkle hoteller, de såkaldte “inns”.

Ud over den første nat i Los Angeles bookede vi ingen overnatninger i forvejen. Eftersom vi ikke vidste, hvordan børnene reagerede på de lange bilstrækninge, vil vi ikke føle os bundne af forudreserverede overnatninger. Vi løste det ved at booke hoteller dagen før vi checkede ind.

Prisniveauet for vores overnatninger

landede på mellem 250-800 kroner per nat for hele vores familie, oftest inklusiv morgenmad. Husk på, at standarden på hotelmorgenmad kan variere kolossalt. Vi fik alt fra fortyndet saft + en tør muffin i plastfolie till overdådige morgenmadsbuffeter.

Alle vores overnatninger var fine, og flere af dem kunne lige så godt have været på et velanset hotel i Sverige eller Danmark.

Tips til din overnatning i USA:

Ofte er overnatninger billigere at booke i forvejen end at booke, når du er der.

I storbyerne kan man klare sig med billige hoteller og udlejningstjenester som Airbnb. Men langs vejene kan der være temmeligt langt mellem overnatningsstederne. Med småbørn i bilen kan det være dumt at tage chancen og håbe på, at der dukker et egnet logi op langs vejen.

Du kan søge efter hoteller i USA i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

Hvad koster mad i det vestlige USA

I fast food’ens forjættede land behøver maden ikke nødvendigvis at blive en stor udgift. Vi åd så mange pommes frites og hamburgere, at selv børnene blev trætte af det til sidst.

Generelt blev madpriserne og restaurantregningerne højere og højere, jo tættere vi kom på storbyerne. Og Las Vegas og San Francisco toppede listen. Præcist som i Danmark kan man spare mange penge på at købe mad i supermarkederne.

Prisniveauet på mad i USA

varierer selvfølgelig afhængig af familiens præferencer. Cirkapriser: En almindelig frokost ca 50-80 kr., en treretters middag ca 525 kr. og en flaske vand ca. 6 kr.

Aktiviteter og nationalparker i det vestlige USA

To børn i stribede tøj står ved en stenmur og kigger ud over et landskab, mens en informationsplade er placeret til højre for dem.

De absolutte højdepunkter på vores kør selv-ferie var naturoplevelserne, både i och uden for nationalparkerne. Vi satsede på Bryce Canyon, Arches National Park og Zion National Park – hver især med sin personlige charme. Parkerne er meget velholdte, og der er fine rastepladser. Amerikanerne elsker deres propfyldte termotasker. En trend, som vi var meget hurtige til at adoptere.

Parkafgifter til nationalparkerne

er absolut overkommelige. De parker, vi besøgte, variere fra ca. 35 kr. per person til ca. 250 kr. for at køre ind med bilen. Og billetten gjaldt ofte i mere end en dag.

Tips til dit ophold i nationalparkerne:

For at reducere udgifterne kan det være en god idé at investere i en termotaske i et af de store supermarkeder og derefter fylde den med udflugtsmad. Du skal dog huske på, at flere af nationalparkerne har problemer med bjørne, som bryder ind i bilerne, hvis der ligger mad i dem.

At se og opleve, nogle skønne og billige fornøjelser for familien på en kør selv-ferie i det vestlige USA:

San Francisco:

Vi sneg os op til Pier 39 tidligt om morgenen for at overraske børnene med bjæffende søløver. I øvrigt er San Francisco en by, som har alt hvad man behøver og lidt til. Spændnede historier om Alcatraz, den mægtige Golden Gate bro, fodgængervenlige områder og en almen skøn fornemmelse. Her trivedes vi alle!

Læs også: Tre skønne storbyer i Californien – hvad skal du se?

Muir Woods:

Den eventyrlige troldeskov med de imponerende redwood træer lige nord for San Francisco udgør et perfekt stop for aktive børn efter flere dages rejse.

Carmel:

To børn med solhatte står tæt sammen ved et rækværk med udsigt over havet og klippeformationer.

Carmels bykerne er pittoresk, så det forslår. Det her sted blev en favorit for hele familien og bevirkede, at vi forlængede vores besøg med et ekstra døgn. Byen byder på en børnevenlig strand, som blev nydt af både store og små.

Highway 1:

Hele Highway 1 er en lang kavalkade af fantastiske udsigter. Børnenes favorit blev vores spontane stop ved en strand fuld af vilde søelefanter, som lå og slangede sig side om side. Min mand og jeg taler stadig om det magiske stop ved vandfaldene ved Julia Pfeiffer National Park.

Malibu beach:

Stranddage uden bekymringer, livreddere som taget ud af Baywatch og glade børn. Dagen ved Malibu Beach er blevet et kært minde for os alle.

Vil du sammenligne priser på flybilletter til din kør selv-ferie i det vestlige USA?

I Travelmarkets flysøgemaskine kan du hurtigt sammenligne priser på flybilletter til Californien og Las Vegas. Vi har nemlig samlet tilbuddene fra hele rejsebranchen.

Hvis du planlægger en kør-selv-rundrejse i det Vestlige USA, er det oplagt at begynde din rejse i enten nord (San Francisco) eller syd (Los Angeles) eller måske i Las Vegas. Så kan du flyve hjem fra den modsatte ende af staten. Eller du kan vælge at starte eller slutte din rejse i Las Vegas. Du kan søge efter dine flybilletter til USA i vores flysøgemaskine her.

Under søgefeltet skal du blot vælge rejsetypen “Flere destinationer”.

Du skal blot sikre dig, at du får det med i kontrakten, at din afhentning og aflevering af bilen sker i to forskellige byer. Få gode råd om billeje i USA fra to eksperter, som har været på kør selv-ferie i USA utallige gange.

Fotos:
Alle fotos © Annika MyhreSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.