En bil parkeret ved siden af en øde landevej omringet af joshua-træer under en klar blå himmel.

Kør selv-ferie i USA – de bedste rejsetips til tre populære ruter

Annette og Tore Seier
De enorme vidder, den smukke natur og de spændende byer nærmest indbyder til en kør selv-ferie i USA. En oplevelse af den ultimative frihedsfølelse og mødet med de venlige lokale. Dette er alt sammen ting, som på vores 10 roadtrips i USA har givet os masser af uforglemmelige minder for resten af livet. Her finder du de bedste rejsetips til vores tre favoritruter.

En gammel, grøn lastbil med forskellige skilte og flag er parkeret ved vejen, hvor et skilt med Route 66 og en figur fra Cars filmene er fremhævet.Med seværdigheder for enhver smag er USA et slaraffenland, når det gælder roadtrips. Vi har over de sidste år været på 10 kør selv-ferier i USA og har stadig ikke oplevet nok af det smukke land.

I dette blogindlæg bliver du præsenteret for tre populære kør selv-ruter i USA. Vi giver dig vores bedste rejsetips, så du fx får et godt indblik i, hvad der venter dig af uforglemmelige oplevelser, og hvornår på året det er bedst at køre ruterne.

Du får også vores bonustips til, hvad du skal huske, når du lejer bil i USA.

Læs også: Hvad koster flybilletter til USA?

1. DET RØDE LAND

En roadtrip, som viser dig et overflødighedshorn af seværdigheder og nationalparker. På denne rute bliver du selv en del af det vilde vesten. Du kører lidt af den legendariske rute 66 og oplever de enorme vidder. Og samtidig er der masser af gode overnatningsmuligheder.

Den bedste kør selv-rute i det vilde vesten

Start i Las Vegas, hvor du også kan slutte din roadtrip. Ruten tager dig gennem staterne Nevada og Arizona.

Stenformationer rager op i et ørkenlandskab under en overskyet himmel.Længde
14 til 21 dage

Din kør selv-rute i det vilde vesten og dage hvert sted
Las Vegas: 2-3 dage
Grand Canyon National Park: 2 dage
Antelope Canyon sammen med Horseshoe Bend: 2-3 dage
Monument Valley: 2 dage
Bryce Canyon National Park: 2 dage
Zion National Park: 2 dage

Det bedste rejsetidspunkt at besøge ”det røde land” i USA
Vinter, forår eller efterår.

De bedste seværdigheder på ruten

At køre på den legendariske rute 66 er kør selv- ferie i USA, når det er bedst. Gør en masse stop, nyd det, og oplev byer som f.eks. Kingman. Naturen, vidderne, de evige røde klipper og den mangeartede smukke natur. Nationalparkerne Grand Canyon, Antelope Canyon, Momument Valley, Zion og Bryce Canyon, som alle er helt unikke.

Vores bedste oplevelser på ruten
At vågne op til en smuk solopgang i Monument Valley. At gå i den smalle kløft i Antelope Canyon, som ligger i et indianerreservat. At se storslået natur i Grand Canyon, som virker som en uendelighed. At se alle de smukke røde klipper i de mange nationalparker, opleve de enorme vidder og tro, at vi var midt i en gammel westernfilm. Det var for os de bedste oplevelser.

Overnatningsmuligheder på ruten

Lysebrune og sandfarvede klippeformationer med slanke, bølgende linjer og en åbning øverst, der lader lidt lys slippe igennem.

Der er utallige overnatningsmuligheder på denne rute. Prisniveauet for et rimeligt motel ligger på ca. 5-700 kr. pr. nat, alt afhængig af sæsonen.

Prisniveauet på flybilletter til Las Vegas

Flybilletter til Las Vegas kan købes for rimelige penge. I vinterhalvåret kan du flyve direkte til Las Vegas med Norwegian for ca. 4.000 kr. for en returbillet.

Vores tre bedste råd til en kør selv-ferie i USA’s nationalparker

• Denne roadtrip egner sig ikke til at køre om sommeren. Temperaturerne kommer snildt op over 40 grader.

• Besøg nationalparkerne tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen. Her er varmen mest behagelig, og der er færrest mennesker.

• Betal lidt ekstra ca. 1.500 kr., og bo en nat på The View Hotel i Monument Valley med en fascinerende udsigt fra din balkon, til de røde klipper.

2. ALTERNATIVE OPLEVELSER I CALIFORNIEN

Oplev den ultimative og klassiske roadtrip i USA men krydr det med lidt alternative seværdigheder. Her vil du køre på den legendariske Highway 1. Se nationalparker som Joshua Tree og Yosemite. Gå blandt de enorme redwoodtræer i Muir Woods National Monument, og se imponerende kyststrækninger ved Point Reyes National Seashore. Og du vil afslutte denne roadtrip med manér, når du kører ind til San Francisco over den ikoniske Golden Gate Bridge.

Den bedste kør selv-rute i Californien

Start i Las Vegas og slut i San Francisco. Ruten tager dig gennem staterne Nevada og Californien.

Kystlinje med stenede klipper, blå bølger og en buet bro i det fjerne, omgivet af grønne bakker og en sky, der hænger lavt over landskabet.Længde
14 til 21 dage

Din kør selv-rute i Californien og dage hvert sted
Las Vegas: 2-3 dage
Joshua Tree: 2 dage
Yosemite: 2-3 dage
Highway 1: 2-3 dage
Muir Woods: 1 dag
Point Reyes National Seashore: 2 dage
San Francisco: 3-4 dage.

Det bedste rejsetidspunkt at besøge Californien
Forår og efterår.

De bedste seværdigheder på ruten

At køre på Highway 1 er kør selv-ferie i USA når det er bedst. Det imponerende Stillehav, de barske kystlinjer, den lille danske by Solvang og et besøg til Hearst Castle. Imponerende natur i Yosemite og Joshua Tree men bestemt også de store redwoodtræer i Muir Woods.

At køre denne roadtrip og at kunne opleve kystlinjen og naturen ved Point Reyes vil være oplevelser, der vil slå benene væk under dig. Du afslutter denne roadtrip i en af verdens smukkeste byer med masser af seværdigheder – San Francisco.

Læs også: Søg Californien Tre skønne storbyer i Californien – hvad skal du se?

Vores bedste oplevelser på ruten
De anderledes træer i Joshua Tree kombineret med to ørkener, der møder hinanden. At køre ad de snoede veje på Highway 1, hvor der efter hvert sving dukker nye smukke scenerier op. Den mangeartede natur i Yosemite National Park med masser af dyr, klipper, højder, sne og flere vandfald.

At gå blandt kæmpetræerne i Muir Woods, se fyrtårnet og den smukke kystlinje ved Point Reyes og den uforglemmelige følelse det er at køre over en af verdens smukkeste broer, Golden Gate Bridge.

Overnatningsmuligheder på ruten

En gade med forskellige bygninger i en dansk stil, herunder en markant vindmølle i baggrunden, omgivet af mennesker og parkerede biler på en solskinsdag.

Der er masser af muligheder for overnatning på denne rute. Gode moteller kan fås for ca. 4-700 kr. pr. nat. Du skal dog være opmærksom på, at priserne stiger i weekenden, og at moteller inde i nationalparkerne er dyrere. De skal bestilles i god tid – især i højsæsonen.

Prisniveauet på flybilletter til Californien

Du kan købe flybilletter til USA med udrejse til Las Vegas og hjemrejse fra San Francisco fra omkring 4 – 4.500 kr. Der er direkte fly fra San Francisco og i vintermånederne til Las Vegas.

Vores fem bedste rejsetips til en kør selv-ferie i Californien

• Det bedste tidspunkt til denne roadtrip er om foråret. Her kan du opleve både Highway 1 og San Francisco i klart vejr. På andre tider af året, er der ofte dis.

• Tag en overnatning i den lille danske by Solvang.

• Bo på moteller lidt udenfor nationalparkerne, da de ofte er væsentlig billigere.

• Undgå Highway 1 i weekenden, der er masser af mennesker og det er svært at få et motelværelse.

• Besøg det imponerende Hearst Castle, og husk bagefter at stoppe op ved rastepladsen. Her finder du en stor koloni af søelefanter.

Læs også: Sommerferie i Californien – se de billigste flybilletter
Læs også: Rejsebudget til det vestlige USA – roadtrip med familien

3. DET ULTIMATIVE NEW ENGLAND

New England i USA består af hele 6 stater og byder på masser af seværdigheder. Området er oplagt til en kør selv-ferie, og du vil opleve storslået natur i New Englands eneste nationalpark Acadia, de smukke bjerge i White Mountains, masser af fyrtårne og hyggelige landsbyer. Tag på hvalsafari ved Cape Cod, spis en Maine hummer, og bliv imponeret over de smukke gamle overdækkede broer.

Den bedste kør selv-rute i New England

Start og slut i Boston. Ruten tager dig igennem de 6 stater, som New England består af: Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire og Maine.

På billedet er der et fyrtårn og en hvid bygning med rødt tag, placeret på en klippe med udsigt over havet.Længde
18-20 dage

Din kør selv-rute i New England og dage hvert sted
Boston: 2-4 dage
Maine inkl. Acadia National Park: 4 dage
New Hampshire inkl. White Mountains: 4 dage
Vermont: 4 dage
Rhode Island: 1 dag
Massachusetts inkl. Cape Cod: 4 dage
Connecticut: 2 dage

Det bedste rejsetidspunkt at besøge New England
Forår, sommer og efterår.

De bedste seværdigheder på ruten

Den hyggelige by Portland med det smukke fyrtårn og den imponerende og meget smukke natur i Acadia National Park. At køre rundt i White Mountains og især på Kancamagus Highway er en roadtrip, når det er allerbedst. De hyggelige byer i Vermont, som byder på masser af gode spisesteder og isfabrikken Ben & Jerry’s. Smukke Newport, hvor nyt og gammelt mødes og kystlinjen ved Cape Cod National Seashore.

Vores bedste oplevelser på ruten
At opleve løvfaldet i White Mountains om efteråret er en af de smukkeste oplevelser, vi har haft på en kør selv-ferie i USA. At kunne jagte de mange fyrtårne i New England, som står ved den forrevne klippekyst ved Atlanterhavet.

At køre den smukke men skræmmende tur op ad Mount Washington. At kunne sætte vores tænder i en Maine hummer og smage ahornsirup på en gård. At se naturen i Acadia National Park, som er en af de bedste seværdigheder i New England og de enorme hvaler på en safari fra Cape Cod.

Overnatningsmuligheder på ruten

Skovlandskab med træer i efterårsfarver som gult, orange og rødt.

Der er utallige moteller, hvor du kan købe overnatning for ca. 5-700 kr. ellers kan vi anbefale, at du overnatter på en Inn. Det er en form for bed and breakfast, og prisen er lidt højere, men den inkluderer også morgenmad.

Bemærk, at højsæsonen i New England er efteråret, hvilket også afspejles i priserne.

Prisniveauet på flybilletter til New England

Du kan købe direkte flybilletter med Norwegian til USA med ud- og hjemrejse til Boston fra ca. 3.500 kr t/r.

Vores fire bedste rejsetips til en kør selv-ferie i New England

• Tag en afstikker på en af de små landeveje, kør en tur i New Englands baghave, og oplev hvordan livet leves.

• Besøg en af de mange gårde som har gårdsalg, og smag lækker lokal mad. Lav fx et stop ved en af de mange sirupsgårde, og smag ahornsirup i alle afskygninger.

• Smag en lobsterroll, som er et brød med Maine hummer og dressing.

• Tag på hvalsafari fra Cape Cod, og oplev disse smukke kæmper i deres rette element.

Læs også: Naturskønne New England – højdepunkter og rejsebudget

Billeje i USA – det skal du huske

En kør selv-ferie i USA kræver selvfølgelig, at du lejer en bil. Der er dog et par ting som du skal være opmærksom på.

Et udsyn fra en klippe med et træ i forgrunden, der skuer ud over en bred og dyb kløft med farverige klippeformationer under en blå himmel med spredte skyer.• De fleste biler i USA har automatgear.

• Lej en bil, som har en rimelig størrelse, så der både er plads til hele familien og jeres oppakning.

• Hvis du henter din bil i en stat og afleverer den i en anden, kommer der ekstra afgifter på din leje. Det kan beløbe sig helt op til 500 dollars.

• Du kan med fordel bestille din bil hjemmefra og afhente den, når du ankommer til lufthavnen.

• Prisen på billeje er meget forskellig fra stat til stat.

Bonustips – køretips i USA

• Du skal ikke skifte vejbane for at overhale – du bliver bare i den samme bane.

• I de fleste stater kan du dreje til højre i et kryds uden at vente på, at der bliver grønt.

• Hav respekt for afstandene i USA, de er enorme. Afsæt derfor lidt længere tid til din kør selv-ferie i USA.

Har du fået lyst til at tage på kør selv-ferie i USA? – Måske på familieferie i Californien eller parferie i New England?

Vil du have en idé om prisniveauet på en kør selv-ferie i USA, kan du få overblikket med Travelmarket, der sammenligner priser for pakkerejser til USA i én søgning. Find rejser til USA i vores søgemaskine.

Fotos:
Alle billeder © Ontrip.dk

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.