En ørken ved solnedgang med markante klippeformationer og et gyldent lys.

Rejseguide til USA

Alt hvad du ønsker, skal du finde, sådan kunne et slogan om USA godt lyde, her er skønne, hvide sandstrande fyldt med palmer, store skovområder, ørkenområder, fremragende skisportsmuligheder i bjergene og fascinerende storbyer, der aldrig sover.

Fakta


  • The United States of America

  • Washington, DC (607.000)

  • 9.809.155 km2

  • Engelsk

  • Protestantisme

  • 270.298.524 (1998)

  • Føderal republik

  • USA dækker en stor del af de Nordamerikanske kontinent, landet grænser op til Canada og Mexico. USA har en stor variation i geografi på grund af størrelsen. Klimaet går fra subtropisk til arktisk med en ligeså stor bredde i flora og fauna. Landet har tre store bjergkæder, the Appalachians i øst, the Rocky Mountains i vest og the Sierra Nevada langs grænsen mellem Nevada og Californien.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Det mest populære tidspunkt at besøge USA på er i sommermånederne fra juni til august, men forår og efterår kan også være gode tidspunkter. Rejsende skal dog være opmærksomme på, at der øst for Rocky Mountains kan være meget varmt og en høj luftfugtighed om sommeren. Hvis man besøger landet om vinteren, er der gode muligheder for at dyrke skisport.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium på: http://www.um.dk
Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

US Dollar (US$)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der findes internetcaféer i stort set alle byer i USA.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i USA skal man ringe på nedenstående nummer:
Politi, Ambulance og Brandvæsen (911).

Drikkepenge

Det er normalt at give cirka 15 procent i drikkepenge på restauranter, hoteller og til taxichauffører.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 6.00 på østkysten i USA.
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 5.00 i den midterste del af USA.
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 4.00 i vestlige bjergregion i USA.
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 3.00 ved vestkysten i USA.

Vægt og mål

I USA benytter man følgende mål- og vægtenheder:
Længde: miles
Vægt: pund
Flydende væsker: galon.

Fotografering

Der er ingen specifikke regler omkring fotografering.

Drikkevand

Det er ikke noget problem at drikke vandet fra hanen.

Elektricitet

I USA benytter man følgende strømkilde:
110/120 volts AC, 60Hz.

Opførsel

Der er ingen specifikke regler omkring opførsel.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.00 til 16.00 (mandag-fredag), nogle banker har længere åbningstider.
Butikker har åbent fra 9.00 til 18.00 (mandag-lørdag), enkelte butikker har længere åbningstider, nogle har åbent om søndagen, ligesom nogle supermarkeder har åbent 24 timer i døgnet.
Kontorer har åbent fra 9.00 til 17.30 (mandag-fredag).

Mad og drikke

I USA er der alle muligheder, når man vil spise. Der er flerstjernede restauranter, almindelige spisesteder og fast-food kæder. Der serveres alt, og der er mange internationale køkkener og restauranter fra andre lande. En almindelig ret består dog ofte af bøf og salat. Desuden er barbecue en af amerikanernes yndlingsmenu, når vejret tillader det. Med hensyn til drikkevarer kan man få alt fra gode vine til fremragende øl og god spiritus.

Forhold for handicappede

Der er rimelige forhold for handicappede de fleste steder i USA. Det kan dog variere fra by til by og stat til stat. Generelt har de fleste bygninger og transportformer forhold, der gør, at for eksempel kørestole kan komme ind. Det er dog en god ide at kontakte de steder, man vil besøge og overnatte inden afrejsen.

Helligdage

Der er stor forskel på helligdagene fra stat til stat. De nedenstående har indflydelse på alle offentlige kontorer og gælder i de fleste stater.

Nytårsdag, 1. januar
Uafhængighedsdag, 4. juli
Veteranernes dag, 11. november
Juledag, 25. december

Flytbare helligdage
Martin Luther King dag, tredje mandag i januar
Præsidentens dag, tredje mandag i februar
Columbus dag, anden mandag i oktober

Overnatning / Hotel

Camping

Der er mange campingpladser i landet, mange af dem ligger i forbindelse med national parker og andre naturattraktioner.

Hoteller

Der er hoteller i alle byer og områder i USA. Der er mange international hotelkæder med luksuriøse hoteller, men der er også mange hoteller i mellemklassen og i den billigere ende. Hotellerne er generelt af god standard.

Pension

Der findes et netværk af gæstehuse over hele USA. Det er normalt en hyggelig og charmerende måde at overnatte på til rimelige priser. I forhold til B&B dukker der flere og flere steder op, mange er hos private, der tilbyder B&B til overnattende gæster.

Vandrehjem

Der er vandrehjem/hostels over hele landet. De findes i stort set alle byer og områder og er normalt et godt sted at overnatte til billige priser. Det kan nogle steder være en god ide at booke et værelse i forvejen, hvis man vil være sikker på at få et.

Andre overnatningsformer

I den sydvestlige del af landet er der en del kvægfarmere, der tilbyder overnatning og aktiv ferie med ridning og kvægdrivning på programmet.

Lokal transport

Fly

Der er gode muligheder for at flyve indenrigs i USA. Der flyves mellem alle større byer, og på grund af de mange flyselskaber er der stor variation mellem priserne.
Book flybilletter her.

Bus

Bussystemet i USA er rigtig godt udviklet. Man kan komme stort set alle steder hen med bus og til en rimelig pris. Det største busselskab med langdistance busser er Greyhound.

Tog

Der er gode togforbindelser i landet. Der kører tog mellem alle større byer i landet, og tog er en god måde at nyde naturen på, mens man rejser. Amtrak er det største togselskab med over 500 ruter. Der er mange steder mulighed for at købe et turpas, der gør, at man kan stå af og på efter behov.

Taxi

Der kører taxier i alle byer i USA. De fleste kører med taxameter og kan nemt hyres på gaden.

Billeje

Med et godt udbygget vejnet er bilen en god transportform i USA. Det er muligt at leje biler i stort set alle byer, man skal dog være over 21 år for at leje en bil.

Båd eller færge

Langs kysterne og på søer og floder er der gode muligheder for at sejle med båd eller færge. Specielt på The Ohio River er der gode muligheder for at benytte båd som transportmåde, floden er en af de mest trafikerede i verden.

Har du fået lyst til at rejse til USA?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud