Glad pige med orange svømmevinger svømmer i en pool sammen med to smilende delfiner.

Familieferie i USA – Orlando er det ultimative sted

Mette Vaabengaard
Få steder i verden gør så meget for at tiltrække børnefamilier som Orlando i Florida. Byen, der er på størrelse med Aarhus, har over 100 forlystelsesparker, der i sammenligning får Legoland til at ligne et omrejsende tivoli.

Det er store forhold. Alene Disney World omfatter fire parker og to gange vandland. Dertil kommer Universal Orlando med den nye Wizarding World of Harry Potter, SeaWorld og Gatorland samt Kennedy Space Center. I kan umuligt nå det hele på 14 dage.

Familieferie i Orlando

Ønsker du, at få en roligt familieferie i USA og Orlando, er det rigtig god ide for familiefreden og for pengepungen er at indgå aftaler med børnene, inden I tager af sted. F.eks. ved at begrænse antallet af forlystelsesparker der skal besøges, og ved at give børnene et dagligt beløb i feriepenge, de kan bruge til slik og souvenirs. Det forebygger plageri, hver gang de ser en ny Fedtmule-nøglering.

Læs også: Flyv billigt til USA
Læs også: Flyv billigt til New York
Læs også: Storbyferie i Miami – Se de bedste tips og tilbud
Læs også: Hvad koster flybilletter til Florida? – Hvornår er det bedst at rejse dertil?

Her kan du finde et eller flere eksempler på flybilletter til Orlando, som er fundet i Travelmarkets flysøgemaskine inden for de sidste 48 timer.

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)
 
Ingen tilbud eller forkerte datoer? Søg selv efter flybilletter til Orlando i vores flysøgemaskine her.

På besøg hos verdens mest berømte gnaver

Det koster $25 at køre taxi fra den ene ende af Disney World til den anden, og prisen siger lidt om afstanden. Man kommer hurtigt til at gå 10-12 km på en dag, og det kræver gode benkræfter.

Familieferie i USADisney Animal Kingdom er en safaripark, hvor man på en halv time kan opleve lige så mange fritgående vilde dyr, som på to ugers rejse i Kenya. Safarioplevelsen er meget naturtro, og man er sikker på, at dyrene ikke opfører sig dyrisk, da usynlige hegn og god foderstand holder løver fra gazeller.

Hollywood Studios giver dig fornemmelsen af at være i verdens største filmby. Epcot er et eksperimentarium med fokus på teknologi og viden. Og endelig er der Magic Kingdom med det kolossale udbud af shows, parader, rutschebaner, snurrende tekopper og spøgelsestog.

Harry Potters og andres fortryllede verdener

Universal Orlando er også et kinderæg af forlystelsesparker til en familieferie i USA.

Der er Universal Studio, hvor gæsterne bevæger sig rundt i filmkulisser og angribes af den hvide haj fra Dødens Gab eller møder karakterer og special effects fra andre film.

Familieferie i USADer er Islands of Adventure, hvor man kan foretage syv opdagelsesrejser til blandt andet Jurassic Park og The Wizarding World of Harry Potter. Og der er Wet’n’Wild vandland med nogle af verdens vildeste vandrutsjebaner.

Våde fornøjelser

SeaWorld blander tivoli og akvarium med mange populære live shows, som underholder med søløver, hvaler og dræberhajer. SeaWorld har også et Aquatica vandland til dem, der vil boltre sig i badetøj.

Og der er en Discovery Cove med regnskov, vandfald og badestrande med delfiner og undersøiske koralrev, der indbyder til snorkling og nærkontakt med tropiske fisk.

Gatorland har børnezoo og fuglevoliere samt bunker af firben og slanger. Dertil kommer 150 alligatorer og 95 krokodiller. Her går virkelighedens Crocodile Dundees i aktion.

Små astronauter og rumforskere

Seværdigheder i Orlando

Nær Orlando ligger Kennedy Space Center, og det fungerer også som besøgscenter, hvor man kan udforske rummet, møde en rigtig astronaut og prøve, hvordan det føles at blive skudt af i en rumraket. Måske er fremtidens ferie ikke en familieferie i USA, men en tur ud i rummet.

Her er også et helt almindeligt gammeldags legeland, og et fantastisk omkringliggende naturområde af den ægte slags med uberørte sandstrande og mulighed for at se krokodiller, der dovner i solen, spændende fuglearter samt vildsvin og havskildpadder.

Det kunne måske være meget rart til en afveksling fra omvandrende tegneseriefigurer og store mængder mekanisk og pangfarvet plastik.

Om familieferie i Orlando – vidste du?:

Familieferie i Orlando

Orlando var engang en lille ukendt by – det ændrede sig da Walt Disney World åbnede i 1971.

Orlandos officielle kælenavn er “The City Beautiful” (Den smukke by), den er også kendt som “O-Town”.

Orlando har så mange attraktioner, at man har beregnet at det vil tage den gennemsnitslige rejsende 67 dage at se dem alle.

Verdens største Hard Rock Café ligger i Orlando.

Kun lufthavnen i Las Vegas har flere rejsende end Orlando blandt indenrigsrejsende – blandt udenlandske turister er Orlando nummer fem blandt alle amerikanske byer.

Søg efter flybilletter til Orlando her.
Søg efter rejser til Florida her.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / AlexanderNovikov
Disneyworld © istockphoto / Yobro10
Universal Studios © istockphoto / Haxortech
Seaworld © istockphoto / Rpsycho
Kennedy Space Centre(c) istockphoto © Spanic
Orlando by © istockphoto / David Sucsy

Tidligere bragt i 24rejser.

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.