En familie smiler og nyder solen, mens de flyder på en gul luftmadras i en swimmingpool.

Afbudsrejser med børn – sådan får I den bedste ferie

Thiamka Margrethe Pedersen
Fra jeres første ferietanke – til I faktisk vandrer ned mod strandkanten på ferien, behøver der med en afbudsrejse kun at gå nogle få dage. For at hjælpe jer godt i gang med jeres søgen efter afbudsrejser med børn, giver vi jer et hurtigt overblik med nogle gode tips og råd.

Kvinde og barn leger og smiler på en strand.
 
Når årets sommerferie er planlagt, vil der som regel forud have været mange overvejelser og valg at træffe. Mange børnefamilier bestiller ferien i god tid, så de er sikre på at få et dejligt hotel, hvor både voksne og børn kan få en skøn ferie.

Men hvad nu, hvis ferien af gode grunde ikke er blevet bestilt i god tid? – Kan en afbudsrejse så være et godt alternativ? Nej, vil mange børnefamilier mene, men det kan faktisk sagtens lade sig gøre at få en fantastisk familieferie med en afbudsrejse. Få et hurtigt overblik over de billigste afbudsrejser på markedet lige nu.

Først lidt om afbudsrejser

Hvad er en afbudsrejse?
Afbudsrejser er i virkeligheden et lidt forkert ord, når vi taler om denne type rejser. Rejserne burde i stedet kaldes restpladser, for en afbudsrejse er i virkeligheden de rejser, som rejsebureauerne ikke kan få solgt. Ofte falder de i pris, når man kommer tæt på afrejsedatoen.

Fødder af flere personer, inklusiv et barn, er nedsænket i klart vand og skaber skvulp og reflektioner på overfladen.
 
Hvad er fordelen ved afbudsrejser?
Den helt store fordel ved at tage på en afbudsrejse er, at der ofte er mange penge at spare. Har I is i maven, og tør I vente med at bestille, kan I være heldige at få meget for pengene. Det kan give lidt ekstra på lommepengekontoen, og i nogle perioder kan I komme på solferie til priser fra cirka kr. 1.000 per person.

Hvad er ulemperne ved en afbudsrejse?
Som beskrevet tidligere, er afbudsrejser i virkeligheden en slags restpladser, og udvalget af rejser er derfor også begrænset. Derudover kan I være uheldige, at der kun er mindre gode hoteller eller lejligheder tilbage på bestillingstidspunktet. Og rejser I som en stor familie, og skal være mange på samme hotel, kan udvalget bliver endnu mere begrænset.

Læs videre og bliv inspireret her på bloggen i kategorien med afbudsrejser.

Sådan finder I den bedste ferie

Men hvad gør I så, hvis I står midt i juni måned, og gerne vil booke en charterferie til hele familien i Sydeuropa?

To børn med stråhatte står ved stranden og spiser is.
 
Brug en rejsesøgemaskine
Et godt sted at starte, er ved at bruge en rejsesøgemaskine, når I skal finde den rigtige afbudsrejse. Rejsesøgemaskinerne sammenligner priser og rejser fra mange forskellige rejsebureauer, så I nemt kan finde den bedste, billigste og hurtigste rejse til jeres familie.

I skal være opmærksomme på, at prisen, fundet på rejsesøgemaskinerne som Travelmarket.dk, er angivet som pris per person, når to personer rejser sammen. Brug derfor rejsesøgemaskinen som en guide, når I skal finde jeres ferie.

I må godt være lidt kræsne alligevel
Selvom udvalget er begrænset, kan det alligevel være en fordel at starte med at stille nogle krav til den rejse, I gerne vil på. Det kan være, at I gerne vil til Grækenland, eller at i ønsker en rejse med All Inclusive.

Søg efter afbudsrejser nær dig
Når der er børn med på rejsen, så kan det være en fordel at vælge en afrejselufthavn, der er tæt på dit hjem. De fleste afbudsrejser i Dannmark fås fra lufthavnene i København, Billund og Aalborg.
 

Skal jeres afbudsrejse med børn være med All Inclusive?

Forplejning er for de fleste en vigtig del af ferien – og ikke mindst når de rejser med børn. Afbudsrejser med All Inclusive er populære, og kan være et rigtigt godt valg for børnefamilier. Det er praktisk med mad og drikke til rådighed- og inden for rækkevidde det meste af døgnet. I restauranten eller den lille snack-buffet er der som regel noget for enhver smag og ethvert behov.

To børn med solbriller drikker kokosvand fra kokosnødder ved et bord med udsigt til havet og stråtækte hytter i baggrunden.
 
Ingen bekymringer
Børnene er ofte glade for selv at kunne hente snacks, is og drikke – og I behøver ikke at bekymre jer om kontanter eller kort, eller om budgettet løber løbsk. På mange All Inclusive rejser er alle måltider og drikkevarer inkluderet i prisen på rejsen, og på den måde kan I have mere styr på økonomien og spare penge.

For nogle år siden var det svært at finde afbudsrejser med All Inclusive, men det er heldigvis blevet meget nemmere. Er I i tvivl om, hvad All Inclusive er, og om det er noget for jer, kan I læse mere her og her.

Hvis I ikke finder det, I ønsker, så kig på andre rejser og se, om der er en rejse, der passer til jer. Ring til rejsebureauet, som I vil bestille hos, hvis I er i tvivl om noget.

Pas på med de uspecificerede rejser

De allerbilligste afbudsrejser er ofte de såkaldte uspecificerede rejser. Ved en uspecificeret rejse forstås, at I ikke på forhånd ved, hvilket hotel I kommer til at bo på. Reglerne er lidt forskellige fra rejsebureau til rejsebureau, men i princippet kan familier risikere at komme til at bo på forskellige hoteller.

En person med solbriller og stråhat spiser et stykke vandmelon med havet og klipper i baggrunden.
 
Og er I en familie, som foretrækker ro om aftenen, kan I komme til at bo et sted, hvor ungdommen fester og larmer hver nat.

Vælg kriterier i jeres søgning
Når I skal finde afbudsrejser med børn, kan det derfor være en rigtig god idé at vælge en specificeret afbudsferie frem for en uspecificeret. Her ved I, hvad I kan forvente af standard, beliggenhed og faciliteter som fx poolen, som de fleste børn forbinder det at holde ferie med- og glæder sig mest til. I kan derfor med fordel vælge hotel med pool og/eller børnepool som kriterium i jeres søgning i søgemaskinen for afbudsrejser.

Derudover kan I ved de specificerede afbudsrejser på forhånd vise familien, hvad de kan glæde sig til. Dette kan give en tryghed for børnene. Så ved at vælge specificeret logi, får I ingen negative overraskelser, og I behøver ikke pakke efter- og forberede jer på en masse ukendte forhold.

Inddrag familien – men skynd jer

En god måde at sikre jer, at hele familien bliver tilfreds med ferien, er ved at inddrage alle i rejseplanlægningen. Specielt lidt større børn sætter megen pris på at kunne være med til at bestemme.

Husk dog på, at priser på afbudsrejser kan ændre sig lynhurtigt, så I skal være klar til at tage en hurtig beslutning. Find jeres afbudsrejser med børn her.

Nyd ferien, når I er kommet afsted

Når I først er kommet afsted på jeres ferie ned til solen og varmen, så sørg for at nyde den. Det gælder om at være i nuet, og bare koncentrere jer om at slappe af og være sammen som familie.

En familie på fire smilende mennesker er i en swimmingpool og holder fast i en oppustelig grøn flåde.
 
Det kan være en fordel at have undersøgt i forvejen, hvad der er af spændende attraktioner på rejsemålet. På mange rejsemål for afbudsrejser er der store og spændende vandlande for børnene, men også voksenseværdigheder som museer og oldtidsruiner kan gøres spændende for dem. Hvis der er guider på jeres hotel, skal I ikke tøve med at henvende jer til dem. De er hjemmevante, og kan give gode råd & tips, og hjælper også gerne, hvis I får behov for det på jeres afbudsrejse.

Få den bedste ferie for både børn og voksne
Hvis I har en balkon, altan eller terrasse, så brug den så meget I kan. Det er skønt at sætte sig ude om aftenen, når børnene sover. Og ovenpå en dejlig dag kan det være godt at slappe af, og samtidig få lidt voksentid også.

Viser vejret sig mod forventning fra sin lidt mere Danmark-agtige side end Sydeuropa-agtige, så sørg for at have nogle spil, tegnesager og aktivitetshæfter med, som I kan være fælles om hele familien. Disse ting kan uanset også være en god idé at medbringe, når I skal spise aftensmad. Børnene er jo som bekendt ofte hurtigere færdige end de voksne. På den måde er der større chance for at få gode og uforglemmelige afbudsrejser med børn.

Læs også om, hvordan I får den bedste charterferie med børn i artiklerne her og her.

Fotos:
Topfoto af © istockphoto/ monkeybusinessimages
Mor og datter på strand © istock/ Geber86
Fødder i vand © istock/ JaneUk86
Børn med is © istock/ travnikovstudio
Børn med kokosnød © istock/ Nadezhda1906
Pige med melon © istock/ serts
Familie i vandet © istock/ bowdenimages


 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.