En familie leger på stranden og to personer slapper af i strandstole.

De bedste badestrande i Sydeuropa – Hvor vil du helst på badeferie?

Birgitte Oxlund
Elsker du at tage på badeferie og bade i havet, men har du nogle krav til din drømmestrand? Læs om 27 af de bedste badestrande i Sydeuropa.? Du kan få inspiration til, hvor du skal rejse hen ved at læse vores beskrivelser af 27 af de bedste badestrande i Sydeuropa.

Tøj hænger til tørre på en snor i en åben have med højt græs; i baggrunden ses en række træhuse under en overskyet himmel.I min familie starter badesæsonen ofte i starten af maj og slutter hen i oktober måned. Men efter at have oplevet mange af mine venners reaktioner, når jeg har berettet om en svømmetur i 17 grader havvand, er jeg udmærket klar over, at vi hører til mindretallet.

De fleste danskere vil nemlig gerne have badevandstemperaturer over 20 grader og nogle foretrækker endda, at vandet sniger sig op over 25 grader.

Desværre er den danske sommer ikke altid så varm, at man kan forvente så høje temperaturer. Derfor kan det være nødvendigt at søge sydpå i jagten på skønne sandestrande og lune havtemperaturer.

Måske er du i tvivl om, hvor din solrejse skal gå hen. Derfor vil vi hjælpe dig med at finde det charterrejsemål og især den strand, hvor du vil nyde allermest at slappe af og bade – afhængig af om du rejser med en børnefamilie, du ønsker en stille og rolig ferie, eller om du er ude efter den perfekte strand til vandsportsaktiviteter.

Vil du på badeferie allerede i foråret, så tjek lige badevandstemperaturerne her.

Gode tips om de bedste badestrande i Sydeuropa

Her finder du links, så du kan læse om nogle af de bedste badestrande i Sydeuropa. Hvad enten du overvejer at rejse til Spanien, Bulgarien, Montenegro, Tyrkiet eller Portugal – måske en uspoleret charterperle i Italien eller Grækenland.

De bedste strande på Mallorca

19 skønne badestrande i Spanien

Tyrkisblåt vand omgivet af grønklædte klipper og flere både, der sejler i en beskyttet bugt.

En af grundene til, at Mallorca er så populær hos os danskere, er øens smukke kystlinje med de mange skønne badestrande. Disse 6 strande på Mallorca har noget for enhver smag: De lækreste og mest populære strande på Mallorca

Læs også: 16 badebyer på Mallorca, hvilken by er bedst og billigst?

De bedste strande på Costa del Sol

I de skønne badebyer ved Costa del Sol finder du rigtigt gode strande og et gennemsnit på 320 årlige solskinsdage. Her kan du læse om otte badebyer og de bedste badestrande, hvor du kan nyde en dejlig badeferie.

Læs også: Storbyferie i Málaga – De bedste tips og tilbud

De bedste strande på Gran Canaria

Gran Canaria ligger badevandstemperaturen mellem 18 og 22 grader året rundt – også i vinterferien! Og disse seks strande er de bedste badestrande på Gran Canaria.

Læs også: 13 badebyer på Gran Canaria, hvilken by er bedst og billigst?

13 skønne badebyer i Tyrkiet

En strand med liggestole og blå-hvide parasoller, med flere bygninger ved vandkanten i baggrunden under en klar blå himmel.

Hvis du overvejer at rejse på badeferie til Tyrkiet, kan du finde masser af strande med dejligt krystalklart badevand.

Der er dog stor forskel på strandene. Nogle strande har finkornet sand, andre har grovkornet sand, og andre igen strande har grus og småsten, så du skal bruge badesko, når du vil bade.

Nogle badestrande er lavvandede og børnevenlige, og andre tilbyder masser af vandsport. Her kan du læse om 13 badebyer i Tyrkiet, så du kan finde din favoritbadestrand.

9 skønne badebyer i Bulgarien

En kvinde i en farverig kjole går barfodet på en strand med bølger i baggrunden.

Bulgarien er ved at blive et af danskernes mest populære charterrejsemål – især fordi pengene tit længere end i mange middelhavslande.

Landet byder på kilometervis af lækre sandstrande, og hvis du ikke har været der før, kan det være betryggende lige at få et par stikord om de enkelte badebyer, så du nemmere kan vælge dit rejsemål.

Her få du en oversigt over 9 badebyer og de skønne badestrande, som de byder på.

Læs også: De billigste charterrejser til Montenegro, hvor du kan se en lavprisoversigt samt Montenegros bedste strande og bedste rejseperiode.

10 af de bedste badestrande ved Algarvekysten i Portugal

En strand med mange mennesker, både og parasoller, og huse der klatrer op ad en klippe ved siden af havet.

Algarvekysten byder på nogle de bedste badestrande i Sydeuropa.

Men de er yderst varierede. Lige fra det østlige Algarves lange, smukke sandstrande til det vestlige Algarves strande, som ligger ved vilde, gyldne klippekyster og små ugenerte bugter.

Inden du vælger din charterdestination, skal du også forholde dig til, om du ønsker fest og farver eller fred og ro. Ved Algarvekysten kan du nemlig vælge imellem strande med ensomme, fredfyldte “hideaways” og strande med masser af aktivitet og mange mennesker. Her vil du helt sikkert få en fornemmelse af, hvilken badestrand du foretrækker.

4 uspolerede charterperler med de skønneste badestrande

To personer i badetøj står i lavt havvand og pjasker rundt ved kysten.

Drømmer du om en badeferie på en af de mere uspolerede og fredelige charterperler? Så vil jeg anbefale dig at skimme min artikel om Menorca i Spanien, Sardinien i Italien, Skiathos i Grækenland og Azorerne, som hører under Portugal.

På disse øer finder du nogle af Europas smukkeste og fineste sandstrande. Bliver du helt fristet? Det kan jeg godt forstå, for sådan har jeg det osse. Læs om de fire øer og deres badestrande her.

Vil du læse mere om de bedste strande i Grækenland?

I disse artikler kan du læse om flere af Grækenlands bedste strande:
17 badebyer på Kreta − hvilken by er bedst og billigst?
Mindre kendte græske øer – find en ny favorit
De billigste charterrejser til Kreta – lavprisoversigt, nogle af Kreta bedste strande og hvornår er det bedst at rejse dertil?

Har du helt fået lyst til at rejse på badeferie til en af de bedste strande i Sydeuropa?

så kan du finde den bedste charterferie til prisen i vores søgemaskine med charterrejser her.

Læs også: 22 skønne storbyer med strand
Læs også: Charterferie med børn – sådan får du den bedste ferie

Fotos:
Topfoto © istockphoto /
Spanien © istockphoto / logoff
Tyrkiet © istockphoto / vitalytitov
Bulgarien © istockphoto / photobag
Algarve © istockphoto / Rudi Lange
Sardinien © istockphoto / Saracino

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.