To børn med snorkeludstyr, som snorkler.

Charterferie med børn – sådan får du den bedste ferie

Thiamka Margrethe Pedersen
Fra din allerførste tanke om ferie – til du endelig ligger nede i poolen under solens varme stråler, vil der forud være mange overvejelser og valg. For at hjælpe dig godt i gang giver vi dig et hurtigt overblik med gode tips og råd, når det gælder planlægning af din charterferie med børn.

Drømmer du også om, at du og din familie får den bedste charterferie?

Et par lyserøde sandaler med blomsterdekorationer ligger på sandet.

Når det gælder samvær og nærvær med hinanden, skiller min familie sig højst sandsynlig ikke ud fra andre børnefamilier.

Ferie er et af årets højdepunkter, og noget som både børnene og vi voksne ser frem til og længes efter. Og når den afslappende ferie er ovre, kan vi glædes over den i lang tid efter, at hverdagen igen har meldt sin ankomst.

Læs mere og lad dig inspirere i vores guide Charterferie med børn

Du kan også finde gode chartertilbud i skolernes ferier her

Eller de bedste og billigste charterferier i de enkelte måneder her

Nemt & trygt

En dreng med svømmebriller og badevinger står på en stenstrand ved vandet.

Den klassiske charterrejse er populær, og specielt charterferie med børn er ingen undtagelse. Det er en nem og tryg måde at rejse på, og på destinationerne er rejselederne og guiderne hjemmevante og kan give gode råd og hjælpe, hvis du får behov for det.

Derudover kan du spare tid, da fly, transfer, hotel og forplejning kan bookes samlet, og du behøver ikke at undersøge de forskellige ting hver for sig, for dernæst at få det hele til at passe sammen både praktisk, logistisk og økonomisk.

Her har du overblikket med det samme, og alt kan være planlagt hjemmefra, så det eneste tilbage du skal koncentrere dig om, er at slappe af og være sammen med familien.

En vellykket ferie trods kompromiser

Mange farvestrålende ispinde arrangeret i en fryser med forskellige smagsvarianter som mango, kiwi, fresa, og mojito.

På en familieferie er der mange hensyn at tage og ting at forholde sig til, og det kan være en balancegang at tilgodese alles ferieønsker. Er teenageren til det farverige natteliv, skal den yngste puttes tidligt efter en lang dag i børnepoolen, ønsker mor at dyrke motion, og vil far kun rejse fra København? Der må til tider indgås kompromiser for, at det kan blive en vellykket ferieoplevelse for alle.

Hvordan sikrer du dig, at din familie får netop Jeres ferieønsker opfyldt? Jo tidligere du bestiller, jo større er udvalget, og du kan sikre dig det hotel eller den lejlighed, I ønsker – og til en fornuftig pris. Det er ligeledes en fordel at bestille i god tid, hvis I har ønsker til f.eks. en bestemt afrejselufthavn.

Indlogering på specificeret hotel eller lejlighed

En klynge af muslingeskaller hænger fra et stråtag med træer i baggrunden.

Når du rejser med børn, er det for mange familier vigtigt at vælge en specificeret charterferie frem for en uspecificeret. Her ved du, hvad du og din familie kan forvente af standard, beliggenhed og faciliteter. Derudover kan du ved de specificerede charterrejser på forhånd vise familien, hvad de kan glæde sig til, hvilket kan give en tryghed for børnene. Så ved at vælge specificeret logi får du ingen negative overraskelser, og du behøver ikke pakke efter- og forberede dig på en masse ukendte forhold.

Det samme gør sig gældende ved specificerede afbudsrejser. Her ved du også på forhånd, hvad du kan regne med. Hvad angår prisen, er den lavere, når det er en afbudsrejse, og har du is i maven og tør vente med at bestille, kan du være heldig at få meget for pengene og derved få lidt ekstra på lommepengekontoen. Derimod kan du også være uheldig, at der kun er mindre gode hoteller eller lejligheder tilbage på bestillingstidspunktet.

Har du mindre børn, kan du eventuelt vælge en lejlighed med flere værelser med mulighed for selv at lave mad, når det passer familien. Måske er I ikke alle klar til morgenmad på samme tid, og sydpå åbner restauranterne ofte først til aftensmad omkring kl. 18-19.

Derudover kan du slappe af på et andet værelse eller på altanen, når børnene sover. Er der en teenager i familien, kan denne eventuelt også få sit eget værelse, når der er brug for at være sig selv, eller måske har andre sovevaner end den øvrige familie. Du kan tage højde for mange ting for, at din ferie med børn bliver vellykket for alle.

Få styr på økonomien og vælg All Inclusive

Et overdådigt buffetbord fyldt med en række forskellige småretter og delikatesser, inklusive friske skaldyr, salater og desserter, præsenteret i farverige og dekorative opsætninger.

Forplejning er for de fleste en vigtig del af ferien, og ikke mindst når du rejser med børn. Charterferie med All Inclusive er det mest nærliggende valg, da det er praktisk med mad og drikke til rådighed og inden for rækkevidde det meste af døgnet. I restauranten eller den lille snack-buffet er der som regel noget for enhver smag og ethvert behov.

Som børnefamilie kan I have forskudt og forskellig døgnrytme, enten i forhold til andre gæster på hotellet eller også i din egen familie, hvis du f.eks. både har mindre børn og teenagere. Børnene kan hente snacks, is og drikke – og du behøver ikke bekymre dig om kontanter eller kort, eller om budgettet løber løbsk.

Du kan finde billige All Inclusive tilbud i skolernes ferier her, og All Inclusive ferier i en bestemt måned her.

Faciliteter og aktiviteter for hele familien

Som navnet antyder kan det ideelle være en ferie på et af de mange familiehoteller, som findes næsten alle steder. De børnevenlige hoteller tilbyder et væld af aktiviteter og faciliteter for alle aldre, så I har rig mulighed for at være aktive sammen og også hver for sig. Efterhånden har de fleste hoteller også en børneklub for aldersgrupper fra børnehavebørn, lidt større børn til teenagere, og aktiviteterne og varigheden er tilpasset de forskellige alderstrin.

Poolen og stranden er højdepunkterne

Et barn med grønne svømmebriller nyder en svømmetur i en swimmingpool og griner bredt.

De fleste børn glæder sig mest til poolen og forbinder ferie med at lege og plaske i det dejlige vand. Du kan derfor med fordel vælge et hotel med børnepool. Dette kriterium og flere andre kan du tilvælge i søgeresultatet i både søgemaskinen for charterrejser og for afbudsrejser. I vores chartersøgemaskine har du mulighed for at få vist alle de hoteller, som har pools og børnepools. For at finde funktionen går du ind i vores chartersøgemaskine. I venstre side kan du vælge en række filtre såsom afrejselufthavn, hotelkategorier etc. Scroll ned, indtil du finder en funktion, som hedder ”Faciliteter”. Klik på den og vælg pool og/eller børnepool.

Har I også lyst til en dukkert i havet fra den lokale strand, kan det være en fordel at undersøge, om der er børnevenlige strande i den by, I overvejer at bo i. Som en hjælp hertil kan du læse mere i vores artikel om de bedste badestrande i Sydeuropa.

Den bedste ferie…

Der findes et væld af skønne børnevenlige rejsemål. Jeg har selv været på mange charterrejser med mine børn i bl.a. Side i Tyrkiet, Sharm El Sheikh i Egypten, og på Mallorca, Tenerife og Rhodos, hvor vi har haft nogle dejlige familieferier.

Med god forberedelse og inspiration fra vores blog og gratis e-bog er jeg sikker på, at du og din familie også får den bedste charterferie.

Fotos:
Alle fotos: © Thiamka Margrethe Pedersen

 

Relaterede artiklerKommentarer til indlægget

 1. Jeg ser efter afbudsrejser, men jeg rejser alene og vil bo på eneværelse, evt. med to senge. Hvordan jeg kan så finde prisen, da alle priser er pr. person ved to personer. Der er jo dog rigtig mange singler, der også gerne vil rejse billigere.

  • Kære Bente, Jeg kan sagtens forstå din situation, og vi er opmærksomme på singlers udfordring, når I skal finde rejser. Men Travelmarket er jo en søgemaskine og sælger ikke selv rejser. Charterselskaberne sender os priser pr. person ved 2 personer og har pt. desværre ikke mulighed for at sende priser pr. person ved 1 person.

   Når du har fundet et godt rejsetilbud, klikker du videre til det pågældende selskabs egen hjemmeside, og her kan du finde priser til 1 person.

   Held og lykke med at finde en rigtig god rejse, og rigtig god ferie!

   Mange hilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.