5 mindre kendte græske øer – find en ny favorit

Den græske øverden består af tusindvis af større og mindre øer, hvoraf de mest kendte er Kreta, Rhodos og Santorini. Men hvis du er eventyrlysten og gerne vil rejse til mindre kendte øer i Grækenland, så har vi nogle forslag til dig: Naxos, Skiathos, Karpathos, Thassos og Kefalonia. Læs mere om disse mindre kendte græske øer, og find en ny favorit.

Skiathos – kvalitetsstrande på lille græsk ø

mindre kendte græske øer skiathosØgruppe: Sporaderne
Størrelse: 48 km2
Befolkningsstørrelse 6.000 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til? Dig som er vild med strandlivet – du er måske endda strandløve/-løvinde, som ikke har noget imod at tilbringe nætterne på livlige caféer og vilde diskoteker.

AlonissosIliasGrækenland (7 nætter)1-Værelses Lejlighed
1.149,-Søg

AlonissosParadise (Alonissos)Grækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
1.367,-Søg

Megali AmmosFiorella Sea ViewGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
1.429,-Søg

Megali AmmosNicholasGrækenland (7 nætter)1-Værelses Lejlighed
1.448,-Søg

Achladies VontzosGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
1.654,-Søg

SkiathosHermes (Skiathos)Grækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
1.784,-Søg

I de seneste år er Skiathos steget i popularitet, og det er nemt at forstå hvorfor. På Sporadernes mindste ø finder du nogle af Europas bedste strande, en intim stemning og en tilgængelig natur.

Hovedbyen er Skiathos by, og det er her, at de fleste indbyggere bor og de fleste hoteller findes. Hvis du tager på charterferie til Skiathos, så ligger de fleste hoteller ved Megali Ammos stranden, som ligger vest for byen. I Skiathos by finder du gode shoppingmuligheder, et stort udbud af restauranter og et natteliv, som lever op til den mest kræsne rejsendes forventninger.

Rundt om Skiathos er vandet helt krystalklart, og det bidrager til, at strandene opleves som endnu smukkere. Nogle af de bedste strande er Banana Beach og Koukounaries, som flere gange er blevet kåret til en af Europas bedste strande. Ud over disse to strande er der strande nok til at du kan besøge en ny hver dag i en uge. Så hvis du er vild med strandlivet, vil Skiathos være et af de bedste valg for din ferie til Grækenland.

Det er endda på Skiathos, at flere af scenerne fra filmen Mamma Mia blev indspillet. Så det kan være, at du kan genkende flere steder, når du er ude og udforske øen. Strandene og Skiathos by er øens bedste seværdigheder. Der findes nemlig kun få tempelruiner i forhold til mange andre græske øer.

Den gamle hovedby Kastro er dog alligevel et besøg værd, hvor du en af dagene vil tage en pause fra solbadningen.

Søg efter en charterrejse til Skiathos her.


Thassos – Fred og ro blandt grækere

den autentiske ø Thassos
Øgruppe: Nordøst-ægæiske Øer (Samme øgruppe som Samos og Limnos)
Størrelse: 383 km2
Befolkningsstørrelse 14.000 indbyggere

Hvem passer denne uspolerede græske ø bedst til? Dig, som hellere vil holde ferie med grækere end turister, og som leder efter en autentisk græsk ø, som du kan nyde uden, at en masse andre turister puster dig i nakken.

Thassos byGarden Studios Thassos TownGrækenland (7 nætter)1-vær. lejlighed, mulighed for en ekstra opredning
2.745,-Søg

LimenariaAgaliGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse - mulighed for to ekstra opredninger
2.795,-Søg

TheologosFiloxenia Hotel - ApartmentsGrækenland (7 nætter)Studio (udsigt til pool eller haven)
2.810,-Søg

LimenariaGarden studiosGrækenland (7 nætter)1-værelses lejlighed med balkon
2.945,-Søg

Thassos byTimoleonGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
2.995,-Søg

TheologosSummer DreamGrækenland (7 nætter)Værelse (udsigt til pool eller haven) - adskilte senge
2.996,-Søg

Thassos er Grækenlands nordligste ø og ligger 45 minutters færgerejse fra byen Kavala på det græske fastland. Hvis du rejser på charterferie til Thassos, flyver du også til Kavala, fordi Thassos ikke har sin egen lufthavn.

Thassos er noget af en hemmelighed og er ikke så plaget af turistmasserne, fordi øen i lang tid har kunnet leve af sine naturrigdomme frem for turismen. Mange grækere holder af at holde ferie på Thassos, fordi det er tæt på fastlandet, og gør, at denne græske ø har kunnet bevare sin autenticitet. Prisniveauet er også lavere takket være de få turister og det høje antal af ferierende grækere.

På Thassos kan du vælge imellem flere forskellige badebyer, og nogle af de populæreste er Potos og Limenaria, som ligger på sydkysten. Her kan du nyde roen og bade i havet fra nogle af de fine hvide sandstrande, som ligger et stenkast fra Limenaria. Thassos by, som er hovedbyen, har ingen strand i centrum af byen. Men byen er et perfekt udgangspunkt, hvis du vil udforske resten af øen eller besøge fastlandet.

Hvis du er historieinteresseret, findes der i Thassos by et arkæologisk museum med skulpturer og andre fund fra antikken.

Søg efter en charterrejse til Thassos her.


Naxos – børnefamiliens favorit

mindre kendte græske øerØgruppe: Kykladerne (samme som Santorini)
Størrelse: 429 km2
Befolkningsstørrelse 19.000 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til? Børnefamilier. Den lavvandede strand i Naxos by passer perfekt til familier og muligheden for vandsport på samme strand passer også til familier med teenagere. Desuden er prisniveauet lavt, og indbyggerne på Naxos er specielt venlige mod børn.

Naxos byAsteriaGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
1.518,-Søg

Agia AnnaOrkos BeachGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
1.548,-Søg

Naxos byNaxos HolidaysGrækenland (7 nætter)1-Værelses Lejlighed
1.648,-Søg

Agia AnnaEvdokiaGrækenland (7 nætter)1-Værelses Lejlighed
1.680,-Søg

NaxosAriadne HotelGrækenland (9 nætter)Classic dobbeltværelse (havudsigt)
14.740,-Søg

NaxosAriadne HotelGrækenland (9 nætter)Classic dobbeltværelse (havudsigt)
14.808,-Søg

Naxos er en frodig ø, som ligger nabo til Mykonos i nord og Ios i syd. Naturen på Naxos er afvekslende og du finder alt fra lavvandede hvide sandstrande til høje bjerge og grønne lunde.

Hovedbyen på øen er Naxos by, som ligger på øens vestkyst og har ca. 7.000 indbyggere. Her finder du et godt udvalg af restauranter at vælge imellem enten langs havnepromenaden eller ved det lille torv i byen.

Stranden, som ligger syd for byen, er både lang og lavvandet. Og den er derfor helt perfekt for børn og børnefamilier. På den sydligste del af stranden kan man også udøve forskellige former for vandsport, så der findes virkelig noget for alle i familien.

Det er også i Naxos by, at du kan finde de karakteristiske rester fra Apollo templet, som kaldes Portara. Portara giver indtrykket af at være porten mellem havet og Naxos og den er et fantastisk syn ved solnedgang.

Det kan anbefales at leje en bil en af dagene. Så kan du nemlig for alvor opleve øens skiftende natur og nyde udsigten fra vejene omkring det højeste bjerg Zeus. Derudover kan du besøge nogle af de små byer i bjergområdet og nyde en kold lemonade i skyggen af et oliventræ.

Eftersom Naxos ikke udelukkende lever af turismen kan du forvente at blive mødt som en virkelig gæst potentiel ven af både restaurant- og hotelejere, som gør alt for, at du og din familie skal følge sig velkommen.

Søg efter en charterrejse til Naxos her.

Karpathos – en rejse tilbage i tiden

ukendte græske øer karpathosØgruppe: Dodekaneserne (samme som Rhodos)
Størrelse: 325 km2
Befolkningsstørrelse 6.200 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til? Dig, som leder efter fred og ro i et smukt område. Og som er historieinteresseret. Hvis du derudover elsker alt, som er anderledes og skønne strand, så er Karpathos helt perfekt til dig.

Karpathos byLakki StudiosGrækenland (7 nætter)1-Værelses Lejlighed
1.416,-Søg

Karpathos byVerginaGrækenland (7 nætter)1-Værelses Lejlighed
1.438,-Søg

Karpathos er Kos og Rhodos’ mindre kendte nabo, men som har nogle af Grækenlands smukkeste strande og kan prale med en by, som næsten har stået stille i mange år.

Hovedbyen på Karpathos er Pigadia (Karpathos by), som ligger i en beskyttet bugt på øens østside. Langs med den populære havnepromenade findes der et stort antal restauranter med traditionel græsk mad og lækre skaldyr.

Karpathos har mange fine sten-/sandstrande såsom Kira Panagia. Og du oplever bedst strandene, hvis du lejer en bil for en dag og tager på opdagelsesrejse blandt oliventræer, forrevne bjerge og fantastiske udsigter.

Blandt bjergene finder du også små hyggelige byer, som er et besøg værd.

En virkelig fascinerende by på Karpathos er Olympos. Byen er et levende museum, fordi den i mange år var isoleret fra omverdenen. Mange indbyggere går stadigvæk i traditionelle dragter og taler en speciel dialekt. Tidligere var det kun muligt at besøge Olympos med båd, men nu har man bygget et vejnet på øen, og byen er også tilgængelig med bil eller bus fra resten af Karpathos.

Søg efter en charterrejse til Karpathos her.

Kefalonia – en kombination af natur og strand

mindre kendte græske øerØgruppe: Ioniske øer (samme øgruppe som Korfu)
Størrelse: 786
Befolkningsstørrelse 35.800 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til? Dig, som vil opleve Grækenlands vestlige øer, som foretrækker en ferie, hvor du kan kombinere strand med natur og byliv med små landsbyers charme.

KefaloniaTerra MareGrækenland (7 nætter)Værelse (udsigt til haven) - adskilte senge
6.902,-Søg

KefaloniaFiloxenia Hotel & ApartmentsGrækenland (7 nætter)Studio (udsigt til bjerg)
6.967,-Søg

Kefalonia er en grøn ø – ligesom de fleste af de ioniske øer. Øerne ligger i det ioniske hav på det græske fastlands venstre side over mod Italien. Og takket være sin “grønhed” har Kefalonia en anden atmosfære end mange af de græske øer i det ægæiske hav.

Hovedbyen på Kefalonia er Argostoli, men mange turister bor i Lassi, Skala eller Sami. Øen kan ikke bryste sig af større templer eller ruiner fra antikken. Til gengæld har den meget at tilbyde, hvis du leder efter gode naturoplevelser.

Rundt omkring på Kefalonia findes der en række små strande, hvor den ene er mere skjult end den anden. Og der er altid noget nyt at opleve rundt om den næste pynt. Lej en bil og udforsk denne græske perle før alle andre. Myrtos stranden på øen nordvestlige side er fx som taget ud af en turistbrochure, og det er svært at forstå, at farverne faktisk er rigtige.

Et andet sted du bør besøge er Melissani søen, som du finder i en grotte på øens nordlige del. Og ifølge den græske mytologi var Melissani grotten hjemsted for nymferne. Det bedste tidspunkt at besøge grotten og søen er midt på dagen, når solen lyser vandet op, hvilket giver en magisk effekt.

Hvis du er træt af at ligge på stranden og du har besøgt Melissani, så kan du tage en båd eller bil op til Fiskardo på øens nordligste spids. Fiskardo er en hyggelig fiskerby med en helt speciel charme, hvor du kan slappe af og betragte bylivet på en af caféerne ved havnen.

Søg efter en charterrejse til Kefalonia her.

Vil du tjekke flere mindre kendte græske øer?

Klik her og find flere mindre kendte græske øer i Travelmarkets søgemaskine med charterrejser.

Mindre kendte græske øer

Bedøm artiklen her.

DårligtIkke optimalOKGodFantastisk

Current rating 4.4Topfoto Karpathos (c) istockphoto / Freeartist
Naxos (c) istockphoto / JustinBlackStock
Skiathos (c) istockphoto / DaveBolton
Karpathos (c) istockphoto / Freeartist
Thassos (c) istockphoto / milosducati
Kefalonia, Myrtos Beach (c) istockphoto / Borut Trdina

 

Kommentarer til indlægget

 1. Vi vil meget gerne ti Hydra, men i har ingen ture dertil. Kommer der i fremtiden

  • Hej Fritze,
   Mange tak for din henvendelse. Travelmarket er en sammenligningsside, så vi bestemmer desværre ikke, hvilke destinationer der bliver udbudt på vores side. Her kan du se, hvilke græske øer du kan rejse til i denne sæson:
   Billige charterferier til det græske øhav − Tjek lavprisoversigten for 2022.

   Jeg håber, at du kan finde et godt alternativ til Hydra. Så snart Hydra kommer i vores søgemaskine, vil øen blive vist i denne prisoversigt.

   De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 2. Min kone og jeg vil gerne til øen syros , der vi mødtes første gang i 1983…gallissas beach , findes det rejser dertil ?

  • Hej Bjørn,
   Umiddelbart kan jeg desværre ikke finde nogen charterrejser til Syros hos de store charterrejsebureauer. Men det skulle ikke undre mig. Jeg vil anbefale dig, at du prøver at google “rejser til Syros”. Held og lykke med at finde en rejse. Det er altid sjovt og romantisk at genfinde gamle steder- især et sted, som nok stadigvæk er forholdsvist uspoleret!
   Mange rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 3. Jeg savner afgange fra Jylland/Ålborg vh gunilla ratz

  • Hej Gunilla,
   Som jeg har skrevet til Janni, er der for øjeblikket en stor overvægt af Grækenlandsrejser fra København. Du kan gå ind i vores søgemaskine og vælge rejser fra en bestemt lufthavn. Du kan fx finde charterrejser til Grækenland her og vælge Aalborg som afrejselufthavn.

   Hvis du er på Facebook, har du også den mulighed at følge vores side der hedder: Os der rejser fra Aalborg.

   Jeg håber, at du finder en fantastisk rejse fra Aalborg og ønsker dig god ferie!

   Mange rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 4. Hvorfor er det ALTID Københavner rejser i fremmer på denne side????????????

  • Hej Janni,
   jeg kan sagtens forstå din frustration. Og du har ganske ret i, at der for øjeblikket er en stor overvægt af charterrejser fra København. Men vi bestemmer desværre ikke, hvilke tilbud der vises i vores søgemaskine. Og i de lister, som vi viser på vores blog, er de billigste tilbud vist øverst.

   Jeg er startet på at lave blogindlæg med de billigste rejser fra de enkelte lufthavne i Danmark. Og jeg er af samme årsag startet med “De 100 billigste afbudsrejser fra Aaalborg”, som du finder her.

   Heldigvis kan du også gå ind i vores søgemaskine og vælge rejser fra en bestemt lufthavn. Du kan fx finde charterrejser til Grækenland her og vælge Billund, Aalborg og Aarhus som afrejselufthavne.

   Jeg håber virkelig, at du finder en billig og god rejse fra Jylland.

   Mange hilsner Birgitte, Travelmarket
   P.S. en sidste mulighed er, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, hvor du ofte kan finde priser fra Jylland. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.