Kvinde i hvid kjole og hat står med udstrakte arme på en mole foran en idyllisk by ved vandet under en klar blå himmel.

12 mindre kendte græske øer – find en ny favorit

Jessica Heinonen
Den græske øverden består af tusindvis af større og mindre øer, hvoraf de mest kendte er Kreta, Rhodos og Santorini. Men hvis du er eventyrlysten og gerne vil rejse til mindre kendte øer i Grækenland, så har vi nogle forslag til dig – fx Naxos, Skiathos, Karpathos, Thassos og Kefalonia. Læs mere om 12 mindre kendte græske øer, og find en ny favorit.

Skiathos – kvalitetsstrande på lille græsk ø

Rødt og hvidt skib ligger til på en krystalklar strand med hvide klipper i baggrunden.
I de seneste år er rejser til Skiathos steget i popularitet, og det er nemt at forstå hvorfor. På Sporadernes mindste ø finder du nogle af Europas bedste strande, en intim stemning og en tilgængelig natur.

Hovedbyen er Skiathos by, og det er her, at de fleste indbyggere bor og de fleste hoteller findes. Hvis du tager på charterferie til Skiathos, så ligger de fleste hoteller ved Megali Ammos stranden, som ligger vest for byen. I Skiathos by finder du gode shoppingmuligheder, et stort udbud af restauranter og et natteliv, som lever op til den mest kræsne rejsendes forventninger.

Rundt om Skiathos er vandet helt krystalklart, og det bidrager til, at strandene opleves som endnu smukkere. Nogle af de bedste strande er Banana Beach og Koukounaries, som flere gange er blevet kåret til en af Europas bedste strande. Ud over disse to strande er der strande nok til at du kan besøge en ny hver dag i en uge. Så hvis du er vild med strandlivet, vil Skiathos være et af de bedste valg for din ferie til Grækenland.

Det er endda på Skiathos, at flere af scenerne fra filmen Mamma Mia blev indspillet. Så det kan være, at du kan genkende flere steder, når du er ude og udforske øen. Strandene og Skiathos by er øens bedste seværdigheder. Der findes nemlig kun få tempelruiner i forhold til mange andre græske øer.

Den gamle hovedby Kastro er dog alligevel et besøg værd, hvor du en af dagene vil tage en pause fra solbadningen.

Øgruppe: Sporaderne (Samme øgruppe som Skopelos)
Størrelse: 48 km2
Befolkningsstørrelse 6.000 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til? Dig som er vild med strandlivet – du er måske endda strandløve/-løvinde, som ikke har noget imod at tilbringe nætterne på livlige caféer og vilde diskoteker.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Billy's House
Skiathos byBilly's HouseGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse Classic Room med terrasse mod haven/omgivelserne
2.545,-Vælg
Stellina Hotel
Skiathos byStellina HotelGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse med balkon
2.995,-Vælg
Maria Studios
AlonissosMaria StudiosGrækenland (7 nætter)1-værelses lejlighed med begrænset havudsigt
3.495,-Vælg
Kanapitsa Mare
SkiathosKanapitsa MareGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse med havudsigt
3.545,-Vælg
Panorama
SkiathosPanoramaGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
4.095,-Vælg
Rene
Megali AmmosReneGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse med terrasse, havudsigt og mulighed for en ekstra opredning
4.295,-Vælg

Thassos – fred og ro blandt grækere

To kvinder går langs en sti ved havet, hvoraf den ene bærer en gul kjole og en stribet taske, mens den anden har solbriller og en sort top på.

Thassos er Grækenlands nordligste ø og ligger 45 minutters færgerejse fra byen Kavala på det græske fastland. Hvis du rejser på charterferie til Thassos, flyver du også til Kavala, fordi Thassos ikke har sin egen lufthavn.

Thassos er noget af en hemmelighed og er ikke så plaget af turistmasserne, fordi øen i lang tid har kunnet leve af sine naturrigdomme frem for turismen. Mange grækere holder af at holde ferie på Thassos, fordi det er tæt på fastlandet, og gør, at denne græske ø har kunnet bevare sin autenticitet. Prisniveauet er også lavere takket være de få turister og det høje antal af ferierende grækere.

På Thassos kan du vælge imellem flere forskellige badebyer, og nogle af de populæreste er Potos og Limenaria, som ligger på sydkysten. Her kan du nyde roen og bade i havet fra nogle af de fine hvide sandstrande, som ligger et stenkast fra Limenaria. Thassos by, som er hovedbyen, har ingen strand i centrum af byen. Men byen er et perfekt udgangspunkt, hvis du vil udforske resten af øen eller besøge fastlandet.

Hvis du er historieinteresseret, findes der i Thassos by et arkæologisk museum med skulpturer og andre fund fra antikken.

Øgruppe: Nordøst-ægæiske Øer (Samme øgruppe som Samos og Limnos)
Størrelse: 383 km2
Befolkningsstørrelse 14.000 indbyggere

Hvem passer denne uspolerede græske ø bedst til? Dig, som hellere vil holde ferie med grækere end turister, og som leder efter en autentisk græsk ø, som du kan nyde uden, at en masse andre turister puster dig i nakken.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Molos
LimenariaMolosGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse med balkon og mulighed for ekstra opredning
2.595,-Vælg
Egeo Hotel
Thassos byEgeo HotelGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
2.645,-Vælg
Villa Roxani
Thassos byVilla RoxaniGrækenland (7 nætter)1-værelses lejlighed
2.695,-Vælg
Agali
LimenariaAgaliGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
2.695,-Vælg
Makedonia
PotosMakedoniaGrækenland (7 nætter)2-værelses lejlighed
2.845,-Vælg
Smaro Studios
ThassosSmaro StudiosGrækenland (7 nætter)1-værelses lejlighed mod poolområdet
3.095,-Vælg

Søg efter en charterrejse til Thassos her.

Naxos – børnefamiliens favorit

To personer i solhatte og solbriller tager en selfie foran gamle ruiner med søjler i baggrunden.

Naxos er en frodig ø, som ligger nabo til Mykonos i nord og Ios i syd. Naturen på Naxos er afvekslende og du finder alt fra lavvandede hvide sandstrande til høje bjerge og grønne lunde.

Hovedbyen på øen er Naxos by, som ligger på øens vestkyst og har ca. 7.000 indbyggere. Her finder du et godt udvalg af restauranter at vælge imellem enten langs havnepromenaden eller ved det lille torv i byen.

Stranden, som ligger syd for byen, er både lang og lavvandet. Og den er derfor helt perfekt for børn og børnefamilier. På den sydligste del af stranden kan man også udøve forskellige former for vandsport, så der findes virkelig noget for alle i familien.

Det er også i Naxos by, at du kan finde de karakteristiske rester fra Apollo templet, som kaldes Portara. Portara giver indtrykket af at være porten mellem havet og Naxos og den er et fantastisk syn ved solnedgang.

Det kan anbefales at leje en bil en af dagene. Så kan du nemlig for alvor opleve øens skiftende natur og nyde udsigten fra vejene omkring det højeste bjerg Zeus. Derudover kan du besøge nogle af de små byer i bjergområdet og nyde en kold lemonade i skyggen af et oliventræ.

Eftersom Naxos ikke udelukkende lever af turismen kan du forvente at blive mødt som en virkelig gæst potentiel ven af både restaurant- og hotelejere, som gør alt for, at du og din familie skal følge sig velkommen.

Øgruppe: Kykladerne (samme som Santorini)
Størrelse: 429 km2
Befolkningsstørrelse 19.000 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til? Børnefamilier. Den lavvandede strand i Naxos by passer perfekt til familier og muligheden for vandsport på samme strand passer også til familier med teenagere. Desuden er prisniveauet lavt, og indbyggerne på Naxos er specielt venlige mod børn.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Kouros Art Hotel (Adults Only)
NaxosKouros Art Hotel (Adults Only)Grækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
10.061,-Vælg
Pyrgaki Sun & Moon Luxury Suites
NaxosPyrgaki Sun & Moon Luxury SuitesGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse (havudsigt)
11.450,-Vælg

Søg efter en charterrejse til Naxos her.

Karpathos – en rejse tilbage i tiden

En person med rygsæk går ned ad en smal, solrig sti langs en gul væg med en blå dør til venstre og en stenvæg til højre, med havet i baggrunden.

Karpathos er Kos og Rhodos’ mindre kendte nabo, men som har nogle af Grækenlands smukkeste strande og kan prale med en by, som næsten har stået stille i mange år.

Hovedbyen på Karpathos er Pigadia (Karpathos by), som ligger i en beskyttet bugt på øens østside. Langs med den populære havnepromenade findes der et stort antal restauranter med traditionel græsk mad og lækre skaldyr.

Karpathos har mange fine sten-/sandstrande såsom Kira Panagia. Og du oplever bedst strandene, hvis du lejer en bil for en dag og tager på opdagelsesrejse blandt oliventræer, forrevne bjerge og fantastiske udsigter.

Blandt bjergene finder du også små hyggelige byer, som er et besøg værd.

En virkelig fascinerende by på Karpathos er Olympos. Byen er et levende museum, fordi den i mange år var isoleret fra omverdenen. Mange indbyggere går stadigvæk i traditionelle dragter og taler en speciel dialekt. Tidligere var det kun muligt at besøge Olympos med båd, men nu har man bygget et vejnet på øen, og byen er også tilgængelig med bil eller bus fra resten af Karpathos.

Øgruppe: Dodekaneserne (Samme øgruppe som Rhodos, Kos, Symi og Kalymnos)
Størrelse: 325 km2
Befolkningsstørrelse 6.200 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til? Dig, som leder efter fred og ro i et smukt område. Og som er historieinteresseret. Hvis du derudover elsker alt, som er anderledes og skønne strand, så er Karpathos helt perfekt til dig.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Iolkos
Karpathos byIolkosGrækenland (14 nætter)Dobbeltværelse
2.343,-Vælg
Iris Studios
Karpathos byIris StudiosGrækenland (14 nætter)Etværelses lejlighed
2.487,-Vælg

Søg efter en charterrejse til Karpathos her.

Kefalonia – en kombination af natur og strand

Udsigten viser en charmerende havnefront med borde og stole under store parasoller, både fortøjet ved bådebroen og en frodig grøn baggrund.

Kefalonia er en grøn ø – ligesom de fleste af de ioniske øer. Øerne ligger i det ioniske hav på det græske fastlands venstre side over mod Italien. Og takket være sin “grønhed” har Kefalonia en anden atmosfære end mange af de græske øer i det ægæiske hav.

Hovedbyen på Kefalonia er Argostoli, men mange turister bor i Lassi, Skala eller Sami. Øen kan ikke bryste sig af større templer eller ruiner fra antikken. Til gengæld har den meget at tilbyde, hvis du leder efter gode naturoplevelser.

Rundt omkring på Kefalonia findes der en række små strande, hvor den ene er mere skjult end den anden. Og der er altid noget nyt at opleve rundt om den næste pynt. Lej en bil og udforsk denne græske perle før alle andre. Myrtos stranden på øen nordvestlige side er fx som taget ud af en turistbrochure, og det er svært at forstå, at farverne faktisk er rigtige.

Et andet sted du bør besøge er Melissani søen, som du finder i en grotte på øens nordlige del. Og ifølge den græske mytologi var Melissani grotten hjemsted for nymferne. Det bedste tidspunkt at besøge grotten og søen er midt på dagen, når solen lyser vandet op, hvilket giver en magisk effekt.

Hvis du er træt af at ligge på stranden og du har besøgt Melissani, så kan du tage en båd eller bil op til Fiskardo på øens nordligste spids. Fiskardo er en hyggelig fiskerby med en helt speciel charme, hvor du kan slappe af og betragte bylivet på en af caféerne ved havnen.

Øgruppe: De Ioniske øer (Samme øgruppe som Korfu, Ithaka og Meganisi)
Størrelse: 786
Befolkningsstørrelse 35.800 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til? Dig, som vil opleve Grækenlands vestlige øer, som foretrækker en ferie, hvor du kan kombinere strand med natur og byliv med små landsbyers charme.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Irinna Hotel
KefaloniaIrinna HotelGrækenland (7 nætter)Værelse (udsigt til bjerg)
5.656,-Vælg
Starlight Hotel
KefaloniaStarlight HotelGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
6.369,-Vælg

Søg efter en charterrejse til Kefalonia her.

Ithaka – dejligt miks af græsk og italiensk

To personer med hatte sidder ved et bord med en blå- og hvidternet dug og nyder et måltid bestående af salater, brød, pommes frites og kødretter.

Du kan godt glæde dig til selve sejlturen til Ithaka, som er utrolig smuk. Det tager kun 1 time og 45 min at komme over til den frodige og bjergrige ø.

Ithaka ligger vest for det græske fastland, og er den næstmindste af De Ioniske Øer. I 400 år var øerne under veneziansk styre, hvilket fx ses ved at husene er i pastelfarver med varme farvede skodder og ikke hvide med græsk-blå skodder, som man ellers forbinder med Grækenland. Derudover er maden inspireret af det italienske køkken.

På Ithaka er det enkelt at komme rundt, hvad enten det er på vandretur, på cykel eller i bil. Og alle vegne er der smukt med svimlende udsigter over havet, storslåede landskaber og små hyggelige landsbyer. Og – ikke mindst – så er stemningen og atmosfæren autentisk og rolig.

Tag på tur ind til hovedbyen Vathi, som er smukt beliggende i Molo-bugten. Og når du trænger til at blive kølet af, kan du snuppe en dukkert i det krystalklare vand. Er du heldig, kan du måske finde en af de mange hemmelige strande.

Ithaka er et yndet feriested for velstillede grækere, som nyder det elegante italienske særpræg. Men derudover har Ithaka altid været kendt som ”hjemstavn” for den mytologiske fortælling om Odysseus.

Øgruppe: De Ioniske Øer (Samme øgruppe som Korfu, Kefalonia og Meganisi)
Størrelse: 115 km2
Befolkningsstørrelse: 3.000 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til?
Dig som nyder, at dit rejsemål er autentisk og ikke overrendt af turister, men også til dig som værdsætter smuk og varieret natur ekstra meget.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Søg efter en charterrejse til Ithaka her.

Limnos – autentisk med mange indbydende strande

En mand står på en klippetop og kigger ud over en by med røde tegltage og en havn med både.Smukke og charmerende Limnos – også kaldet også Lemnos – er den ottende største ø i Grækenland, og den må siges at have det hele: Indbydende strande, fantastisk natur, kultur & seværdigheder og helt særlige sports- og træningsmuligheder. Og så er hovedstaden Myrina populær blandt de kvalitetsbevidste grækere.

Myrina har alt lige fra hyggelige torve, stræder, butikker og shoppingområdet Agoran til havnepromenade og sandstranden Myrina Beach.

Seværdigheder og spændende ting at se- og opleve er der rigeligt af på Limnos. Oplev grækernes hverdag med alt det nye og gamle, små taverner, ruiner, kirker, romerske teatre, helligdomme, traditionelle stenhuse og hyggelige butikker.

Er du kulturrel, så besøg flere interessante historiske byer og arkæologiske steder som fx Poliochni, Hephaestia, Kontiás.

Og når sulten skal stilles, kan du vælge mellem alt fra caféer, moderne restauranter til traditionelle, familiedrevne tavernaer, hvor du kan nyde ægte græsk mad. Og så er øens gastronomi i øvrigt også præget af lokale opskrifter og -drikkevarer.

Også strandene er især værd at komme efter. Der er så mange, at de sjældent føles overfyldte, og vil du helst sole dig og bade, hvor der kun er få mennesker, så er det bestemt også en mulighed. Her finder du altså ingen store turistområder. De fine lavvandede sandstrande fx Myrina Riha Nera er perfekt for familier med børn, og ellers er Plati Beach blandt de mest populære strande. Agios Ioannis Beach kan bryste sig af dets finkornede og bløde sand.

Er du den aktive type, byder Limnos’ varierede landskab på oplagte muligheder for cykelture eller gode vandreoplevelser i naturskønne omgivelser med sletter, frodige marker, bjerge, vulkanlandskab og varme kilder. Det kan fx også være en tur på Stand Up Paddle Board, hvor du ser øen fra vandsiden.

Øgruppe: Nordøst-ægæiske Øer (Samme øgruppe som Samos og Thassos)
Størrelse: 476 km2
Befolkningsstørrelse: 17.000 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til?
Dig som holder af det autentiske Grækenland, og som vil prøve mange forskellige skønne (og børnevenlige) strande. Hvis du ynder at være aktiv på din ferie, er her unikke muligheder.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Søg efter en charterrejse til Limnos her.

Telendos – kom helt ned i gear på en af de mindste græske øer

Swimmingpool i forgrunden med solsenge og parasoller, der vender ud mod en strand med flere mennesker og både i vandet og på kysten.Trænger du til at trække stikket og få pulsen helt ned, så er den lille vulkanske klippeø Telendos det perfekte sted for dig. På denne græske ø kan du nemlig nyde naturen og stilheden i fulde drag.

Det tager kun 5 min. med båd for at komme til den lille ø, hvor der kun findes fine stier – altså hverken asfalterede veje eller biler. Dog lige på nær én enkelt bil, som hotel Porto Potha bruger til at transportere gæsternes bagage med.

Foruden den maleriske havn kan du finde et par minimarkeder og hyggelige tavernaer ved vandet, hvor du kan nyde en forfriskning og et lækkert måltid.

Øens stier er fine at vandre på, og du kan følge dem til forskellige badebugter og udkigspunkter. Du kan også lægge vejen forbi ruinerne af kloster St. Basil fra middelalderen. Og så kan det i øvrigt være, at du på din vej kommer til at hilse på Odysseus – øens æsel-”lykkedyr”.

På Telendos kan du fordrive tiden med at slappe af, sole dig ved strandene og bade i det krystalklare vand fx ved en af badebugterne. Flere steder er der også mulighed for fin snorkling.

Vil du også gerne være lidt aktiv på din ferie, kan du foruden at vandre også klatre – Og det er ikke uden grund, at Telendos er populær blandt klatrefolket. Bjerget Rachi er 458 moh, og det skulle det være en uforglemmelig og storslået naturoplevelse at se solnedgangen oppe fra toppen. Så er du klatre-entusiast, så må dette være øen for dig!
Øgruppe: Ægæiske Øer
Størrelse: 8 km2
Befolkningsstørrelse: 50 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til?
Dig som er til det helt stille øliv med fred & ro – men også til dig, som elsker at klatre.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Villa Maria
TelendosVilla MariaGrækenland (7 nætter)1-værelses lejlighed med begrænset havudsigt
2.945,-Vælg
Porto Potha
TelendosPorto PothaGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse mod bjergene
3.095,-Vælg

Søg efter en charterrejse til Telendos her.

Symi – ”sagaernes ø” med den pittoreske havneby

En smilende kvinde med hat og solbriller står på en båd med farverige bygninger og en havn i baggrunden.Symi ligger tæt ved den tyrkiske grænse, og du skal blot tilbringe en times tid på færgen, inden du ankommer til havnebyen. Den er smukt beliggende op ad en bjergside langs en hesteskoformet bugt, og er ikke uden grund øens trækplaster.

Symi er netop kendt for sin havneby, som er en af de smukkeste blandt de græske øer. Husene er pastelfarvede i nyklassisk stil, og her er god stemning og hyggelig atmosfære.

Udover turister som holder ferie her, tiltrækkes der af samme grund også masser af dagsturister fra Rhodos. Og der er derfor et rigt folkeliv i havnebyen i dagtimerne.

Det er altså ikke primært på grund af strandene, at folk besøger Symi, for det er små sten- og klippestrande. Rundt om øen kan flere badebugter og strande med fordel nås med badebåde, så man kan hoppe direkte ned i det klare og rene vand. I Symi by er der badestiger på kajen.

Du kan også tage en båd til Panormitis-bugten med det flotte kloster fra 1700-tallet, som er øens største udflugtsmål. Alternativt kan du også komme dertil med scooter.

Øgruppe: Dodekaneserne (Samme øgruppe som Rhodos, Kos, Karpathos og Kalymnos)
Størrelse: 58 km2
Befolkningsstørrelse: 2.500 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til?
Dig som ynder det smukke! Symi er nemlig kendt som den smukkeste blandt De Dodekanesiske Øer.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Sevasti
SymiSevastiGrækenland (7 nætter)1-værelses lejlighed
3.495,-Vælg
Pedi Beach Hotel
SymiPedi Beach HotelGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse
4.195,-Vælg

Søg efter en charterrejse til Symi her.

Meganisi – bo på uspoleret græsk ø med havudsigt

En kvinde iført en sommerkjole og hat smiler og kigger op mod solen, mens hun står på en terrasse med udsigt over en kystlinje og bjerge i baggrunden.Meganisi ligger idyllisk i Det ioniske Hav mellem det græske fastland og halvøen Lefkas. Uanset hvor på øen du opholder dig, har du en pragtfuld udsigt over havet.

Øens hovedby er havnebyen Vathi, som – især om aftenen – summer af liv. Ved havnefronten finder du restauranter, caféer og butikker – så havnepromenaden er stedet, hvis du vil opleve et skønt leben.

Vil du have naturoplevelser ud over det sædvanlige, er du kommet til det rette sted. Meganisis mange eksotiske bugter med fredelige strande virker som en magnet på lystsejlere, og de kommer langvejs fra.

Med båd kan man også besøge Papanikolis, havgrotten der under 2. verdenskrig fungerede som skjulested for en græsk ubåd af samme navn.

Når du trænger til en dukkert eller til at nyde solen, er der flere strande at vælge imellem, men den mest populære er Fanari Beach, hvor man bl.a. kan leje paddle boards og kajakker.

Tag på tur rundt på øen på scooter eller cykel og oplev det autentiske Grækenland. Kør forbi charmerende olivenlunde og gør stop på en hyggelig taverna. Og glem ikke også at tage de små grusveje langs kysten.

Læg også vejen forbi den charmerende landsby Spartochori med snørklede stenbelagte stræder og udsigtspunktet, hvorfra du kan se hele bugten og havnen Porto Spilia.

Øgruppe: De Ioniske Øer (Samme øgruppe som Korfu, Kefalonia, Ithaka)
Størrelse: 22,36 km2
Befolkningsstørrelse: 1.500 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til?
Dig som vil opleve det rigtige Grækenland med store naturoplevelser ud over det sædvanlige.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Esperides Resort m/Mini All Inclusive & Ø-All Inclusive
MeganisiEsperides Resort m/Mini All Inclusive & Ø-All InclusiveGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse m/delvis/begrænset havudsigt & trin til terrasse (2-3 pers)
2.998,-Vælg
Esperides Resort (Mini All Inclusive & Ø-All Inclusive)
MeganisiEsperides Resort (Mini All Inclusive & Ø-All Inclusive)Grækenland (7 nætter)Dobbeltvær. m. delvis/begrænset havudsigt & trin til terrasse (2-3 pers.)
3.199,-Vælg

Søg efter en charterrejse til Meganisi her.

Kalymnos – afslappet ø-stemning med mange dejlige strande

To personer sidder på en klippe og kigger ud over havet med en by i baggrunden.

Kalymnos ligger lidt nord for Kos, og det tager en times sejlads at komme dertil. Øen byder på en afslappet atmosfære, dejlige strande og små hyggelige byer.

Standene består primært af grovkornet sand, grus eller sten, og øens største strand ligger i Massouri.

Kalymnos’ hovedby Pothia er en hyggelig havneby. Her findes små gader, butikker, caféer, havnepromenaden med bl.a. barer og tavernaer langs havnen med fin udsigt over havet.

Er du til den aktive ferieform, har du mange muligheder på Kalymnos. Øens stejle klippevægge er populære blandt bjergbestigere – både nybegyndere og erfarne klatrere. Og er du mere til at være nede på jorden eller under vandet, er der også rig mulighed for at vandre eller at dykke.

Øgruppe: Dodekaneserne (Samme øgruppe som Rhodos, Kos, Karpathos og Symi)
Størrelse: 110 km2
Befolkningsstørrelse: 14.000 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til?
Dig som elsker afslappet stemning, smukke strande – og muligheder for forskellige aktiviteter.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Moussas Studio
MassouriMoussas StudioGrækenland (7 nætter)1-værelses lejlighed med havudsigt
2.095,-Vælg
Meltemi Studios
MassouriMeltemi StudiosGrækenland (7 nætter)1-værelses lejlighed med havudsigt
2.145,-Vælg
Katerina Apartments
PothiaKaterina ApartmentsGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse mod poolområdet
2.295,-Vælg
Kalydna Island Hotel
KantouniKalydna Island HotelGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse mod bjergene
2.395,-Vælg
Kantouni Beach Boutique Hotel
KantouniKantouni Beach Boutique HotelGrækenland (7 nætter)Dobbeltværelse med havudsigt
7.795,-Vælg

Søg efter en charterrejse til Kalymnos her.

Skopelos – smukke kirker, vidunderlig natur og god vin

En person iført en pink- og gråstribet kjole og sort hat læner sig over en metaltrappe ved en klippe og kigger ud over det krystalklare vand.

Skopelos er en af øgruppens smukkeste- og nok mest roligste af de græske øer. Den grønne og frodige ø med krystalklare badebugter ligger blot en time med båd fra Skiathos.

Skopelos er en ø, du bør opleve på egen hånd i det tempo – og på den måde – der passer dig bedst. Det kan være med bus eller i lejet bil, når du skal udforske øen med dens utallige smukke klostre og små kirker.

Et must er naturligvis at besøge Skopelos by, der er smuk med de hvidkalkede huse, som ligger nede fra havnen og op langs bjergsiderne. Her er en elegant atmosfære med mange forskellige spisesteder og butikker.

Holder du af at shoppe, er Skopelos også stedet, hvor du får håndværk i god kvalitet. Her har mange kunstnere nemlig egne små butikker, hvor de sælger deres håndværk. Og så er det i øvrigt kun her på øen, at du kan købe sort keramik, som også produceres på øen.

Er du til skønne vandreture kan du kombinere et besøg i den lille by Glossa og tage på vandreture herfra. Den hyggelig by ligger på en stejl skråning, og har en betagende udsigt over havet.

Øgruppe: Sporaderne (Samme øgruppe som Skiathos)
Størrelse: 96 km2
Befolkningsstørrelse: 5.000 indbyggere

Hvem passer denne græske ø bedst til?
Dig som holder af ro, og som gerne udforsker på egen hånd.

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud på i chartersøgemaskinen)

Søg efter en charterrejse til Skopelos her.

Vil du tjekke flere mindre kendte græske øer?

Klik her og find flere mindre kendte græske øer i Travelmarkets søgemaskine med charterrejser.

Læs også: Autentiske Grækenland – Tjek billige rejser til 5 smukke kystbyer
Læs også: Øhop i Grækenland: Her er de bedste græske øer til ferien
Læs også: Billige charterferier til det græske øhav

Læs også: De billigste 3* og 4* charterrejser til Grækenland
Læs også: Billige charterrejser til Grækenland i juni, juli og august 2022

Læs også: De billigste All Inclusive rejser til Grækenland
Læs også: Billige 4-stjernede All Inclusive rejser til Grækenland

Læs også: De billigste afbudsrejser til Grækenland
Læs også: Billige afbudsrejser med All Inclusive i Grækenland

Læs også: Billige langtidsrejser til Grækenland 2022

Bedøm artiklen her (12 bedømmelser)
3.9

Fotos:
Topfoto © Getty Images / SHansche
Naxos © Getty Images / frantic00
Skiathos © Getty Images / mbbirdy
Karpathos © Getty Images / cunfek
Thassos © Getty Images / Kerkez
Kefalonia © Getty Images / cliff_p
Ithaka © Getty Images / wundervisuals
Limnos © Getty Images / miljko
Telendos © Getty Images / cunfek
Symi © Getty Images / frantic00
Meganisi © Getty Images / miljko
Kalymnos © Getty Images / photobac
Skopelos © Getty Images / Krasimir Kanchev

Relaterede artiklerKommentarer til indlægget

 1. Vi vil meget gerne ti Hydra, men i har ingen ture dertil. Kommer der i fremtiden

  • Hej Fritze,
   Mange tak for din henvendelse. Travelmarket er en sammenligningsside, så vi bestemmer desværre ikke, hvilke destinationer der bliver udbudt på vores side. Her kan du se, hvilke græske øer du kan rejse til i denne sæson:
   Billige charterferier til det græske øhav − Tjek lavprisoversigten for 2022.

   Jeg håber, at du kan finde et godt alternativ til Hydra. Så snart Hydra kommer i vores søgemaskine, vil øen blive vist i denne prisoversigt.

   De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 2. Min kone og jeg vil gerne til øen syros , der vi mødtes første gang i 1983…gallissas beach , findes det rejser dertil ?

  • Hej Bjørn,
   Umiddelbart kan jeg desværre ikke finde nogen charterrejser til Syros hos de store charterrejsebureauer. Men det skulle ikke undre mig. Jeg vil anbefale dig, at du prøver at google “rejser til Syros”. Held og lykke med at finde en rejse. Det er altid sjovt og romantisk at genfinde gamle steder- især et sted, som nok stadigvæk er forholdsvist uspoleret!
   Mange rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 3. Jeg savner afgange fra Jylland/Ålborg vh gunilla ratz

  • Hej Gunilla,
   Som jeg har skrevet til Janni, er der for øjeblikket en stor overvægt af Grækenlandsrejser fra København. Du kan gå ind i vores søgemaskine og vælge rejser fra en bestemt lufthavn. Du kan fx finde charterrejser til Grækenland her og vælge Aalborg som afrejselufthavn.

   Hvis du er på Facebook, har du også den mulighed at følge vores side der hedder: Os der rejser fra Aalborg.

   Jeg håber, at du finder en fantastisk rejse fra Aalborg og ønsker dig god ferie!

   Mange rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 4. Hvorfor er det ALTID Københavner rejser i fremmer på denne side????????????

  • Hej Janni,
   jeg kan sagtens forstå din frustration. Og du har ganske ret i, at der for øjeblikket er en stor overvægt af charterrejser fra København. Men vi bestemmer desværre ikke, hvilke tilbud der vises i vores søgemaskine. Og i de lister, som vi viser på vores blog, er de billigste tilbud vist øverst.

   Jeg er startet på at lave blogindlæg med de billigste rejser fra de enkelte lufthavne i Danmark. Og jeg er af samme årsag startet med “De 100 billigste afbudsrejser fra Aaalborg”, som du finder her.

   Heldigvis kan du også gå ind i vores søgemaskine og vælge rejser fra en bestemt lufthavn. Du kan fx finde charterrejser til Grækenland her og vælge Billund, Aalborg og Aarhus som afrejselufthavne.

   Jeg håber virkelig, at du finder en billig og god rejse fra Jylland.

   Mange hilsner Birgitte, Travelmarket
   P.S. en sidste mulighed er, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, hvor du ofte kan finde priser fra Jylland. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.