Tsambika Strand

De bedste strande på Rhodos | 10 bud til dig med sol, sand og hav

Torben Linnemann Nielsen
Vidste du, at Rhodos også kaldes for Solens ø? Med sine 300 solskinsdage om året er Rhodos en populær græsk ferieø i Det Ægæiske Hav. Du finder smukke badebyer, skjulte bugter, livlige områder og kilometervis af lækre strande på Rhodos – alle med hver deres unikke charme og karakter. Læs om Rhodos’ bedste strande herunder.

Den græske ø, Rhodos byder på noget for enhver smag. Uanset om du er til en blæsende dag på Prasonisi Strand eller en fredfyldt af slagsen i St. Pauls Bugt, har Rhodos en strand, der vil passe til dig. Strandene fortæller hver sin egen historie.

Tsambika Strand – Flot naturstrand med kloster på toppen

Luftfoto af en smuk strand med klart blåt vand, rækkevis af parasoller og liggestole samt en baggrund af bjerge og kuperet terræn.Tsambika Strand er den smukkeste sandstrand på Rhodos østkyst. Det er et skønt sted, omgivet af høje klipper, og her kan du nyde blødt, gyldent sand og klart vand. Selve stranden er stor, så der er god plads til alle, der ønsker at tilbringe en dejlig dag her.
Tsambika Strand har meget at byde på, især hvis du kan lide vandsport, eller at komme her med din familie. Vandet er roligt, og der er mange aktiviteter, som gør besøget sjovt og behageligt.

Henvender sig til: Familier – og dig, der elsker vandsport.
Sjove fakta: Navngivet efter det lille kloster på toppen af klippen.
Gratis eller betalt: Gratis adgang med mulighed for at leje solsenge, liggestole og parasoller.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil eller bus.
Afstand fra nærmeste by: Tsambika Beach ligger 25 km fra Rhodos by.
Længde og bredde: Cirka 800 meter lang og meget bred.
Type sand: Gyldent, fint sand.

Prasonisi Strand – Halvø bliver til ø ved højvande

En sandstrand strækker sig ud mod en halvø omgivet af klart, blåt vand, med et par biler og mennesker ved strandkanten.Er du vild med vind og vandsport, så bør du besøge Prasonisi Strand. Denne særlige strand findes på den sydlige spids af øen, og er et ideelt sted for dig, der elsker at windsurfe eller at kitesurfe. Det skyldes, at vinden her er helt perfekt til disse sportsgrene.
Noget helt specielt ved Prasonisi er, at det faktisk er to strande, som er delt af et smalt stykke sand. Når tidevandet stiger, bliver dette stykke sand oversvømmet, så Prasonisi forvandles til en lille ø. Det gør Prasonisi Strand til et meget unikt sted at besøge.

Henvender sig til: Wind- og kitesurfere.
Sjove fakta: Omdannes fra halvø til ø ved højvande.
Gratis eller betalt: Gratis adgang.
Tilgængelighed: Bedst at komme hertil med bil, da det ligger ret isoleret.
Afstand fra nærmeste by: 92 km fra Rhodos by.
Længde og bredde: Variabel, afhængig af tidevandet.
Type sand: Blanding af sand og småsten.

Anthony Quinn Bugten – Husk snorkelsættet

Strand med mange mennesker under blå parasoller, omgivet af klipper og grønne træer, med klart turkisblåt vand og både i baggrunden.Den smukke bugt har navn efter skuespilleren Anthony Quinn. Stranden ligger omgivet af grønne planter og store klipper, som danner en slags naturligt bassin med meget klart vand.
Anthony Quinn Bugten er et perfekt sted, hvis du godt kan lide at snorkle eller dykke. Vandet er så klart, at du nemt kan se det spændende liv under overfladen med mange forskellige slags fisk og andre havdyr. Et besøg her er som at træde ind i en anden verden, hvor naturen viser sig fra sin smukkeste side. Quinn Strand er en af Rhodos’ vidunderlige strande og et besøg værd.

Henvender sig til: Dig, der elsker at snorkle og dykke.
Sjove fakta: Opkaldt efter skuespilleren, der købte bugten efter indspilningen af ” Navarones kanoner”.
Gratis eller betalt: Gratis adgang, men betaling for faciliteter.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil eller scooter.
Afstand fra nærmeste by: 15 km fra Rhodos by.
Længde og bredde: Relativt lille og intim.
Type sand: Småsten, små sten og klipper.

Faliraki Strand – Vandsport og fuld af liv

En bred sandstrand ved en rolig kystlinje med parasoller og solstole, omkranset af bygninger og bjerge i baggrunden.Faliraki Strand ligger på østkysten, og er det rette sted, hvis du vil slappe af og have det sjovt. Faliraki Strand er en af de populære strande. Den er lang med gyldent sand, og tilbyder masser af vandsportsaktiviteter, som den også er kendt for.
Både om dagen, aftenen og natten er her altid en livlig atmosfære, da der er mange steder at gå ud. Du kan finde caféer, spisesteder, barer og klubber lige ved vandet. Uanset om du vil ligge og solbade på stranden, eller prøve noget sjovt og spændende i vandet, kan du gøre det hele her.

Henvender sig til: Festglade, unge rejsende.
Sjove fakta: Det største vandland i Grækenland ligger i nærheden.
Gratis eller betalt: Gratis adgang, diverse aktiviteter skal betales.
Tilgængelighed: Meget let tilgængelig fra Faliraki by.
Afstand fra nærmeste by: Beliggende i Faliraki by.
Længde og bredde: Over 4 km lang.
Type sand: Gyldent, fint sand.

Lindos Strand – Omgivet af kultur og historie

En sandstrand fyldt med parasoller og liggestole strækker sig langs kysten med en by og en bakke i baggrunden.Tæt på den gamle by Lindos ligger en dejlig strand, som er fyldt med historie. Her er vandet stille og meget klart, og derfor et godt sted for familier, hvor børnene vil nyde at lege i vandkanten. Når du er på stranden, kan du se op på tempelruinerne, Lindos Akropolis, som er meget flotte. De gør besøget her helt særligt, og det er nærmest som at være på stranden og i en historiebog på samme tid.
Familier vil elske at tilbringe dagen her i de rolige og smukke omgivelser, hvor man både kan nyde solen, sandet og udsigten.

Henvender sig til: Familier – og dig, der elsker historie.
Sjove fakta: Tæt på den antikke Akropolis i Lindos.
Gratis eller betalt: Gratis adgang med mulighed for leje af faciliteter.
Tilgængelighed: Let tilgængelig til fods, eller med bil fra Lindos by.
Afstand fra nærmeste by: Lindos by ligger lige ved siden af.
Længde og bredde: Moderat længde, med god plads.
Type sand: Fint, lyst sand.

St. Paul’s Strand – I bugten af samme navn

En smuk strand med krystalklart vand, hvor der er adskillige solsenge med stråparasoller, og i forgrunden ses blomstrende buske.St. Paul’s Strand ligger tæt på den gamle by, Lindos, og er et rigtig hyggeligt sted. Stranden er omgivet af store klipper, som gør stedet meget fredeligt. Vandet er så klart, at det er ideelt til at snorkle og svømme i.
Rundt omkring på stranden er her små kapeller, der gør stedet endnu mere særligt. Det er et dejligt sted at være, hvis du søger ro og smuk natur. Her kan du nyde solen, vandet og den smukke udsigt i en afslappende atmosfære.

Henvender sig til: Dig, der elsker romantik og at snorkle.
Sjove fakta: Populært sted for bryllupper på grund af de maleriske kapeller.
Gratis eller betalt: Gratis adgang, med mulighed for leje af faciliteter.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil eller til fods fra Lindos.
Afstand fra nærmeste by: Tæt på Lindos. Byen ligger ca. 1 km fra stranden.
Længde og bredde: Relativ lille og intim.
Type sand: Fint sand og småsten.

Agathi Strand – Den gyldne strand med fred & ro

Strand med rækker af farverige parasoller og liggestole strækker sig langs den gyldne sandkyst, mens folk nyder det klare blå vand og det omkringliggende tørre landskab.Agathi Strand er den bedste strand på Rhodos østkyst. Den er et roligt og særligt sted, og stranden ligger gemt væk i en flot bugt omgivet af klipper, hvilket får den til at virke lidt hemmelig.
Hvis du drømmer om en stille dag, hvor du bare kan slappe helt af, er Agathi Strand ideel. Her kan du også snorkle i krystalklart vand og se mange spændende ting. Stranden med det gyldne sand er god til alle, der gerne vil have ro og en pause fra en travl hverdag – og bare nyde naturen og smukke omgivelser. Den bløde sand og det lave, rolige vand gør stranden til en af Rhodos’ børnevenlige strande.

Henvender sig til: Familier – og dig, der søger fred og ro.
Sjove fakta: Ligger tæt på ruinerne af et gammelt slot.
Gratis eller betalt: Gratis adgang med mulighed for leje af faciliteter.
Tilgængelighed: Bedst med bil, da den ligger lidt isoleret.
Afstand fra nærmeste by: 36 km fra Rhodos by.
Længde og bredde: Cirka 200 meter lang og ret bred.
Type sand: Fint, gyldent sand.

Kiotari Strand – Luksuriøse omgivelser

En lang sandstrand med mange solstole og parasoller i nærheden af en by med bakker i baggrunden, samt flere mennesker der svømmer i det klare blå hav.Kiotari Strand er et dejligt sted med blødt sand og meget klart vand. Mange besøgende, som kan lide lidt luksus, holder af at komme her. Stranden er omgivet af flotte hoteller, og der er masser af muligheder for at dyrke vandsport.
Hvis du gerne vil have det lidt godt og samtidig være aktiv ved havet, er Kiotari Strand et godt sted at vælge. Her kan du nyde solen i komfortable omgivelser og prøve sjove aktiviteter i vandet.

Henvender sig til: Dig, der elsker luksus og vandsport.
Sjove fakta: Hurtigt voksende som et luksusrejsemål.
Gratis eller betalt: Gratis adgang, resortfaciliteter er for gæster eller mod betaling.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil.
Afstand fra nærmeste by: 60 km fra Rhodos by.
Længde og bredde: Flere kilometer lang.
Type sand: Fint, lyst sand og småsten (overvej badesko).

Gennadi Strand – Føles næsten som en hemmelig strand

Lang strand med liggestole og parasoller langs vandkanten, nogle både i vandet og en række bygninger og træer i baggrunden.Gennadi Strand er en virkelig smuk strand. Vandet er klart og blåt, og ideelt at svømme og sole sig i. Hvis du leder efter et stille og roligt sted, der ikke er fyldt med turister, er Gennadi Strand noget for dig. Her kan du virkelig slappe af og nyde naturen. Det kan nærmest føles som at være på en hemmelig strand, hvor du kan være dig selv.

Henvender sig til: Dig, der elsker natur og ro.
Sjove fakta: Gennadi by er kendt for sin traditionelle græske charme.
Gratis eller betalt: Gratis adgang.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil eller bus.
Afstand fra nærmeste by: 64 km fra Rhodos by.
Længde og bredde: Mere end 6 km lang og ret bred.
Type sand: Groft sand og småsten.

Haraki Strand – Med en hyggelig strandpromenade

En strand med blå parasoller og strandstole, klart vand i baggrunden og en by samt bjerge længere væk.Haraki Strand er en hyggelig strand ved en charmerende lille by. Her er atmosfæren afslappet, og det er et godt sted at opleve det ægte ø-liv. Vandet ved stranden er stille, så det er et rigtig dejligt sted for familier med børn.
Langs strandpromenaden kan du finde mange restauranter og taverner, hvor de serverer frisk fisk og mad fra lokalområdet. Det er dejligt at sidde her og spise, mens du kigger ud over vandet. Haraki Strand er ideel, hvis du bare vil nyde dagen i rolige omgivelser.

Henvender sig til: Familier – og dig, der elsker mad.
Sjove fakta: Området er kendt for det nærliggende Feraklos slot.
Gratis eller betalt: Gratis adgang.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil eller scooter.
Afstand fra nærmeste by: 36 km fra Rhodos by.
Længde og bredde: Cirka 800 meter lang.
Type sand: Småsten og fint sand.

Sådan rejser du billigt til Rhodos’s strande

Du kan rejse til Rhodos på flere forskellige måder. På Travelmarket kan du sammenligne priser på flere forskellige typer af rejser. Du kan søge efter blandt alle rejser til Rhodos, afbudsrejser til Rhodos, all inclusive rejser til Rhodos og flybilletter til Rhodos.
Herunder finder du nogle af de billigste rejser, som vores brugere har fundet indenfor de seneste 48 timer:

Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person

Læs også:
13 skønne badebyer på Rhodos
Øhop i Grækenland: Her er de bedste græske øer til ferien
Fire skønne, græske ø-favoritter
12 mindre kendte græske øer – find en ny favorit
Autentiske Grækenland – Tjek billige rejser til 5 smukke kystbyer

Fotos:
Tsambika Strand © Vladislav Zolotov / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Luftfoto af en smuk strand med klart blåt vand, rækkevis af parasoller og liggestole samt en baggrund af bjerge og kuperet terræn. © Oleg_P / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En sandstrand strækker sig ud mod en halvø omgivet af klart, blåt vand, med et par biler og mennesker ved strandkanten. © Oleg_P / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Strand med mange mennesker under blå parasoller, omgivet af klipper og grønne træer, med klart turkisblåt vand og både i baggrunden. © Milena Pigdanowicz-Fidera / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En bred sandstrand ved en rolig kystlinje med parasoller og solstole, omkranset af bygninger og bjerge i baggrunden. © clubfoto / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En sandstrand fyldt med parasoller og liggestole strækker sig langs kysten med en by og en bakke i baggrunden. © Freeartist / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En smuk strand med krystalklart vand, hvor der er adskillige solsenge med stråparasoller, og i forgrunden ses blomstrende buske. © Balate Dorin / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Strand med rækker af farverige parasoller og liggestole strækker sig langs den gyldne sandkyst, mens folk nyder det klare blå vand og det omkringliggende tørre landskab. © Starcevic / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En lang sandstrand med mange solstole og parasoller i nærheden af en by med bakker i baggrunden, samt flere mennesker der svømmer i det klare blå hav. © clubfoto / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Lang strand med liggestole og parasoller langs vandkanten, nogle både i vandet og en række bygninger og træer i baggrunden. © clubfoto / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En strand med blå parasoller og strandstole, klart vand i baggrunden og en by samt bjerge længere væk. © SlavkoSereda / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.