Rejser til Grækenland

Rejser til Grækenland

Lækre badestrande, storslået natur, prangende seværdigheder fra oldtiden, afslappet stemning og dejlig græsk mad. Rejs til Grækenland - sammenlign priser her.

Billige rejser til Grækenland

Udvalgte rejsetilbud til Grækenland

Bedøm rejsemål (102 bedømmelser)
4.3

Rejser til Grækenland

Grækenland har til alle tider draget turister, der søger ferieoplevelser og vil nyde en interessant kultur og historie. Grækenland har det hele – og Det Ægæiske Hav er hjemsted for øer, der er vidt forskellige. Fælles for de græske øer er dog det skønne klima og Middelhavets salte, blå charme.

Grækenland er et dejligt land at holde ferie i. Naturen er smuk, maden lækker og den skønne, tilbagelænede stemning gør dig simpelthen forelsket i landet.

De mange smukke, græske øer, som indbyder til dage med øhop, står sammen med hovedstaden, Athen, højt på mange danskeres ferieønskeliste. Men her er også alt, hvad hjertet kan begære af muligheder for afslapning og fredelig ferie, for strandliv, aktiviteter, antikke templer, skøn mad og dejligt byliv.

Hovedstaden Athen

Du har ikke set Grækenland, hvis du ikke har set Athen. Storbyen rummer så meget af vores kulturarv og har samtidig store oplevelser til den moderne turist. En rejse til Athen er derfor ikke kun besøg på Akropolis med Parthenon som klimaks – og de mange museer, der fortæller om vores fortid – det er også cafeliv, lækre restauranter eller open-air biografer.

Athen er en moderne storby og samtidig en oldgammel by, og den kombination er mange feriegæster vilde med. Athen med det farverige natteliv, de skønne øer ved kysten og den særlige græske "ånd", finder man som turist ingen andre steder.
Athen indbyder til store historiske oplevelser. Efter at have besteget Akropolis klippen, set de gamle amfiteatre kan Parthenontemplet nydes. Far vild i de snørklede gader i den gamle bydel Pláka og oplev det ægte Grækenland eller sid på en taverna og nyd et måltid mad. Der er meget at opleve på det græske fastland.

Oplev det underholdende vagtskifte ved Den Ukendte Soldats Grav eller besøg et af de mange imponerende museer som f.eks. Nationalmuseet for Arkæologi. Athens havneby Piræus er stedet, hvor du kan finder din færge til en af de mange græske øer. Her er færger til næsten en hvilen som helst græsk ø.
Grækenland er dog langt mere end sine store byer. De skønne græske øer som eks. Korfu og Kos har en stor andel i, at næsten 18 millioner turister hvert år gæster landet.

Grækenland – Ø paradiset

I Grækenland findes alt, som kan give dig gode oplevelse. Den klassiske kultur, de mange smukke øer, sandstrandene, den evigt skinnende sol, det azurblå hav, den venlige befolkning og lækker mad. Du kan opleve det hele på din rejser til Grækenland.

Rejser til Grækenland kan foretages af alle både store og små. Den bedste årstid er fra det tidlig forår til sent efterår.

Tag på øhop og besøg alle de smukke øer, de hyggelige fiskelejer og oplev, at hver ø er sin helt egen.

Besøg en af de smukkeste øer i verden Santorini, de kendte øer som Kreta, Korfu, Kos og Rhodos eller til den mindre kendte ø Skopelos, hvor filmen Mamma Mia blev indspillet. Mulighederne er uendelige i Grækenland, et land som bare indbyder til nydelse, afslapning, oplevelser og samvær.

Kreta med 1000 kilometer kyst

Kreta har 1000 kilometer kystlinje, og her er nogle af de blødeste, gyldne sandstrande i det blå Middelhav. Strandene hører til blandt verdens bedste strande og har været med til at gøre Kreta til en af Europas mest populære feriedestinationer. En charterrejse til Kreta vil næsten altid blive en god ferie.

Kreta er Grækenlands største ø og den femtestørste i Middelhavet, er også en unik mulighed for at gå på opdagelse i den Minoiske kultur og civilisation. De arkæologiske udgravninger ved Knossos, Phiastos og Grotys bliver besøgt af tusindvis af turister årligt.

Skønne Chania, der er Kretas hovedby, er bestemt også et besøg værd. Byen har et dejligt havneområde, hvor turister elsker at promenere. Chania har en smuk gammel bydel med farverige huse og blomstrende planter. Et traditionelt marked, gamle kirker og skønne pladser med gode muligheder for at nyde et glas raki og en vandmelon fuldender ferieoplevelsen for feriegæsterne.

Tag også trekking til Samariá kløften, se drypstens huler, hyggelige fiskerlejer eller nyd en sejltur på havet.

Skønne Korfu fascinerer

Den græske ø Korfu har aldrig været under Det Osmanniske Rige som resten af Grækenland. Her var det derimod venetianere, franskmænd og englændere, der satte deres fingeraftryk på kulturen. Og det mærkes.

Øen er desuden usædvanlig grøn og frodig, hvilket hovedsageligt skyldes oliven og cyprestræerne, der vokser over hele Korfu. Samtidig bryder de farvestrålende blomster det grønne, og det sætter både lokale og turister pris på.

Kerkira by er den chartergæsterne først møder, for her ligger Korfus Internationale Lufthavn.

Korfu er også øen med de perfekte og smukke strande. Vælg sandstrand på vest siden eller de mere stenede strande på den østlige side. Hop i bølgerne i det azurblå vand eller se drypstenshuler, frugtplantager eller hvad med at leje en bil, for at udforske de små landsbyer.

Riddernes ø – Rhodos

Med sine små charmerende landsbyer kombineret, de historiske mindesmærker og den historiske gamle bydel i Rhodos by indbyder bare til dit besøg. Find din egen smukke strand, hop i bølgerne eller tag børnene med til det underjordiske akvarium.

Den græske ø Rhodos er kendt af de fleste danske charterturister. Øen har et skønt, solrigt og behageligt klima, da den ligger i Grækenlands mest solrige region.

Rhodos var en af de allerførste charterdestinationer, og charterrejser og Rhodos hænger uløseligt sammen.

Især historien er meget nærværende på øen, og for dem der er vilde med tempelriddernes tid, så er her rigtigt meget at hente.

Det var også her ved byens havn, at den kæmpemæssige statue, Kolossen af Rhodos formentlig stod. Et charterfly til Rhodos og en pakket kuffert er således en god begyndelse til en solferie med indhold.

Solrige og smukke Santorini

Den helt vidunderlige og meget romantiske ø Santorini er som taget ud af et postkort. Oplev de ikoniske kridhvide huse med de blå døre. Se det barske vulkanlandskab og bad i det azurblå hav fra de sorte sandstrande. Besøg en vingård eller læn dig tilbage og oplev den fascinerende solnedgang fra Oia.

Vulkanøen danner en halvmåneformet lagune, der er kendt verden over. De dejligste byer Fira og Athinios syder af hed romantik, og alle hjerter må overgive sig her. Det er her man tager hen, hvis man vil nyde en kærlighedstur med den, man holder allermest af. Strandene er bare et ekstra plus – de er intet mindre end nogle af Middelhavets bedste.

Kos må du ikke gå glip af

Øen hvor du er sikker på at finde en lækker lavvandet strand, hvor børnene kan lege. Benyt dig af de mange tilbud for et livligt natteliv, lej en bil eller cykle for at nyde den smukke natur som findes på øen. Udforsk den charmende Kos by, gåtur på havnepromenaden eller tag en båd til en nærliggende ø.

Andre øer i Grækenland

Grækenland er et ørige, og det er svært at fremhæve de bedste, for landet er også Zakynthos, Lesbos, Naxos og Mykonos og mange andre. Grækenland bliver man aldrig helt færdig med. Der er så mange rejsemål i Grækenland og du kan finde smukke strande over alt.

Mad og drikke på rejser til Grækenland

Gå ombord i det græske køkken. Smag de enkelte retter lavet på helt friske råvarer og krydret med f.eks. mynte, hvidløg eller oregano. De friskfanget fisk og skaldyr, som steges over åben ild. De anderledes Dolmades, der er vinblade fyldt med ris eller den græske udgave af lassange, Moussaka med hakket oksekød, bagt i lag med aubergine, tomater og kartofler.

Til frokost kan lette retter som tzatziki, der er yoghurt med hvidløg og agurk nydes med brød samt en græsk salat. Smag den græske hvidvin Retsina, med en helt særlig smag af harpiks eller den noget stærkere brændevin Ouzo med smagen af anis og som bliver helt hvid, når den tilsættes vand. Det græske køkkens spændende kultur kan være et rejsemål i Grækenland i sig selv på dine rejser til Grækenland.

Transport rundt i Grækenland

Der er nemt at komme omkring på de forskellige græske øer med færger, som sejler imellem dem. På havet kan du nyde det smukke blå vand sammen med de lokale. Øerne kan også tilgås i et hurtigere tempo med fly eller med de noget hurtigere katamaraner.

På rejser til Grækenland er også oplagt til at leje en bil og udforske den ø du er kommet til. Eller tag på en køretur på fastlandet langs Peloponnes kyst og over Korinth kanalen. Den nemme og hurtige transportform på øerne er leje af en scooter, der også giver muligheden for at komme tættere på naturen.

Charterrejser til Grækenland

Langt de fleste der besøger Grækenland, rejser på en charterrejse eller en anden type pakkerejse. Grækenland har længe været et af danskernes mest populære rejsemål, når der skulle vælges charterferie.

Kreta og Rhodos er de mest populære rejsemål, når charterferien skal vælges – men rejser til de andre græske øer og til fastlandet i Grækenland er også populære.

Kort tid til afrejse

Skal du rejse indenfor den næste måneds tid. Så er det en god idé at tjekke priserne på afbudsrejser. Du kan søge efter afbudsrejser til Grækenland her.

Er det sikkert at rejse til Grækenland?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden. Det er dog blevet mere usikkert under coronapandemien.

Er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Grækenland, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Læs også om regler ved indrejse til Danmark på Coronasmitte.dk.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Grækenland.

Søg også rejser med afrejse fra Sverige og Norge:
Charterresor till Grekland | Charterreiser til Hellas

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Grækenland?

Du kan rejse til Grækenland fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg, Odense, Bornholm (Rønne), Aalborg og Århus (Tirstrup)

Charterrejser til rejsemål i Grækenland

Charterbureauer med charterrejser til Grækenland

 • Billige charterrejser med Amisol Travel
 • Billige charterrejser med Apollo
 • Billige charterrejser med Atlantis Rejser
 • Billige charterrejser med Bravo Tours
 • Billige charterrejser med Corendon
 • Billige charterrejser med Detur
 • Billige charterrejser med Eliza was here
 • Billige charterrejser med Escapeaway
 • Billige charterrejser med FolkeFerie.dk
 • Billige charterrejser med Mixx Travel
 • Billige charterrejser med Nazar
 • Billige charterrejser med NordcoTours
 • Billige charterrejser med Primo Tours
 • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
 • Billige charterrejser med Spies
 • Billige charterrejser med SunCharter
 • Billige charterrejser med Sunweb
 • Billige charterrejser med Ticket
 • Billige charterrejser med TripX
 • Billige charterrejser med TUI
 • Billige charterrejser med Aarhus Charter

Find rejsen til Grækenland her

Læs mere om Grækenland på vores blog

Find inspiration til Grækenland her