Malerisk udsigt fra en høj terrasse med levende røde blomster og en hvid bue med et kors, der overser en klar blå bugt.

Vi rejser til Grækenland igen og igen

Travelmarket

Hvorfor overhovedet rejse til Grækenland, og så gøre det igen og igen? Jette og hendes mand, Leif, har besøgt Grækenland mange gange i løbet af de sidste 19 år. Her fortæller hun hvorfor.

Når vi nærmer os sommerferie-tiden, og snakken falder på, hvordan folk skal holde ferie, så behøver vi ikke at fortælle, hvad vi skal, for det lyder: “Ja, I skal vel til Grækenland, som I plejer!”
Joh, det skal vi selvfølgelig, spørgsmålet er så hvor denne gang.

De evigt hjælpsomme grækere

Nu har vi i de sidste 19 år rejst til Grækenland, og hvorfor falder man for dette land? Det er ikke kun solen, de mange seværdigheder og den gode mad. Det er simpelthen grækerne selv og deres levevis, vi holder så meget af. “No problem,” som de siger, altid parate til at forstå hvad du vil og opfylde dit ønske.

Bare det at komme på en taverne er en oplevelse. Du får dit bord placeret, hvor du ønsker det, ikke noget pjat der, og er man et større selskab, er de hurtige til at få sat flere borde sammen. Og om du bestiller lidt eller meget, er betjeningen den samme – her er man ikke tvunget til at bestille 3 retter mad.

Børn er også velkomne, og her behøver de ikke at blive siddende ved bordet, mange steder er der en lille legeplads, hvor de kan more sig, mens de voksne spiser.

Hvilke græske øer skal jeg besøge? – Læs og øhop og forskellige græske øer her.

Grækerne er for det meste meget gæstfrie mennesker, og tit bliver man inviteret indenfor i deres private hjem, hvilket er en stor oplevelse. Der er meget stor forskel på, hvordan man bor, men altid er der meget rent.
Grækerne er også utroligt nysgerrige. “Hvor kommer I fra?”, “Har I været i Grækenland før?”.
For det meste ved de ikke, hvor Danmark ligger, og når man fortæller, at man har været I Grækenland før, så vil de spørge, om der ikke er bedst og flottest der, hvor vi er lige nu, så vær høflig og sig, at det er det bedste sted, du har været.

Jeg kender heller ikke andre end grækere, der kan komme ind på en taverne som en “Onassis” med den ene hånd i lommen, hvor alle penge ligger bundtet.
Og så den diskussion der er med, hvad hele familien nu skal have at spise, som regel er der mange rester tilbage på bordet, når de går.

Og så kan de jo det der med damer “de kære grækere”, der smiles, blinkes og klemmes lidt her og der til alle kvinderne, unge som ældre, så tit kan man se, hvordan en kvinde pludselig bliver 10 år yngre eller får rødmen i kinderne, joh så er der nye stamkunder i butikken.

Dejlige Kreta

Kreta er den ø, der tiltrækker de fleste danskere. Her er der også noget at finde for enhver smag. Her kan både børn og ældre få sig en god ferie, hvad enten man ønsker at bo på mindre pensioner eller i de store hoteller og lejlighedskomplekser.
Her findes større og mindre feriesteder, så man vælger, om man vil være sammen med mange eller få turister eller den lokale græske befolkning.

På Kreta findes der også flere store seværdigheder, og lejer man en bil, er vejnettet udmærket på hele øen.

En god ide er altid at læse om feriestedet hjemmefra, enten ved at låne en bog på biblioteket eller få tilsendt materiale fra Det Græske Turistbureau. Selvfølgelig kan der også findes utrolig mange gode oplysninger på internettet.

Gode tips til din ferie i Grækenland

Der er mange muligheder at vælge imellem, når man vil holde ferie i Grækenland, både for unge som ældre, det er bare at bestemme sig for, om det skal være en ferie med seværdigheder, bade- eller storbyferie eller måske en kombination, alt kan faktisk lade sig gøre.

Foråret maj/juni er en god tid at tage til Grækenland i, hvis man vil ud at opleve/se en hel masse ting. På denne årstid er landet meget smukt og blomstrende, og varmen til at holde ud.

Juli/august er varme måneder, og i august måned holder grækerne selv ferie, og så kan det være et problem at finde overnatning.

September måned er god, hvis man skal på badeferie, og det er ikke den store højsæson.

Endelig skal det siges, at hvis du kan bare snakke lidt græsk, så bliver de meget glade. Vi har forsøgt os nu gennem 10 vintre at lære lidt af sproget, men grammatikken er svært, og jeg synes stadig, at det går bedre efter en ouzo eller to.

Efter altid at have købt vores rejse til Grækenland igennem et bureau, er vi nu begyndt selv at arrangere vores ferie enten med rutefly, eller vi er kørt af sted i vores bil via Italien, og på den måde har vi kunne få lov at se nye steder i det græske.

Mange i vores omgangskreds er efterhånden også blevet overbevist/omvendt til at tilbringe deres ferie i Grækenland, og har de først været af sted en gang, har det heller ikke været den sidste.

Find en billig rejse til Grækenland
Lav en søgning, og sammenlign tilbud på rejser til Grækenland.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Freeartist

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.