Billedet viser Parthenon, en antik tempelruin på Akropolis i Athen, med doriske søjler under en delvist skyet himmel.

Storbyferie i Athen – her er de bedste tips og tilbud

Maria Erica Jensen

En storbyferie i Athen er fyldt med Lækker mad, smukke bygninger, afslapning, det dejligste byliv og en skøn tilbagelænet atmosfære. Den ene storslåede tempelruin afløser den anden, og udsigten over byen fra Akropolis er enestående. Her får du de bedste rejsetips og gode tilbud på rejser til Athen. Du får også svar på spørgsmål som “hvad koster flybilletter til Athen?” og “hvornår er det bedst at rejse til Athen?

Athen er en overset perle, som vi danskere bør besøge på en romantisk forårsferie eller en hyggelig efterårstur – eller endda med julepynt og besøg i de små kirker på dage i december.

Din hurtige vej til tips og tilbud til Athen

Du er selvfølgelig velkommen til at læse min artikel fra toppen og ned.

En person sidder udenfor på en lav mur omgivet af planter og blomster, og har solbriller og et tørklæde på.Men hvis du er på jagt efter et godt tilbud eller et bestemt tip til Athen, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Hvad koster flybilletter til Athen?
De bedste seværdigheder i Athen
Sådan kommer du rundt i Athen
Mad og drikke i Athen
Hvor skal du bo i Athen?
Shopping i Athen
Vejr – Hvornår er det bedst at rejse til Athen?
Mine tre bedste oplevelser i Athen
Gode tilbud på rejser til Athen
Storbyferie i Athen

Hvad koster flybilletter til Athen?

Det er ganske nemt at flyve på storbyferie til Athen fra Danmark.

Fra København går der direkte fly til den græske hovedstad, og fra maj 2018 starter Ryanair op med direkte flyvninger fra Billund til Athen. Desuden kan du – med blot en enkelt mellemlanding – komme til Athen med fly fra en række andre danske lufthavne.

Når du tager med flyet direkte fra Danmark til Athen, er flyvetiden 3,5-4 timer. Hvis du skal have en mellemlanding på turen, tager det naturligvis længere tid.

Du kan købe en flybillet til en direkte flyvning mellem København og Athen fra cirka 1100 kr.
Fra Billund koster en flybillet med Ryanair fra cirka 800 kr., og en flybillet med mellemlanding fra Aarhus og Aalborg koster cirka 1400 kr.

Du kan søge efter billige flybilletter til Athen i Travelmarkets flysøgemaskine, og se eksempler på gode flytilbud længere nede på siden.

Athens 5 mest kendte seværdigheder

1. Akropolis

Gamle stenruiner i forgrunden med en by i baggrunden og en bakke i midten under en skyet himmel.En af verdens største seværdigheder ligger i hjertet af Athen. Det gamle tempelområde, Akropolis, ligger på en stor klippe, hvorfra du vil opleve en helt enestående udsigt over den græske hovedstad.

Akropolis har været et populært tilløbsstykke for athenerne og byens besøgende i flere tusinde år.

Oppe på Akropolis ligger der en række smukke templer, som du kan se. Her er det mest populære det kendte Parthenon-tempel med de karakteristiske slanke søjler.

Det er virkelig en stor oplevelse at være på Akropolis, og det er lidt af en feriedrøm for rigtig mange danskere – og for alle byens andre feriegæster. Derfor kan stedet godt virke overrendt.

Et godt tip er at besøge Akropolis, så snart det åbner om morgenen eller sidst på dagen, hvor der er færre turister.

Undgå køen, og køb dine billetter til Akropolis her

2. Agoraen

Ruiner af gamle søjler og bygninger med en grøn bakketop i baggrunden, hvor der er flere træer og historiske strukturer. En gruppe mennesker står og går rundt mellem ruinerne foran de farverige bygninger.En anden populær attraktion i Athen er Agoraen – oldtidens markedsplads, nu et meget smukt ruinområde.

Her, lige nedenfor Akropolis, flokkedes tidligere tiders handlende. Her gjorde man forretninger, mødte bekendte og købte ting og sager, mad og vin og kilovis af oliven.

Desuden besøgte man hellige templer og bygninger, og man så byens fremtrædende personligheder gå rundt og diskutere filosofiske tanker eller politiske problemer.

I dag er Agoraen som sagt et stort område med smukke ruiner og den dejligste stemning. Det er let at blive grebet af skønheden og alle de gamle historier, som hører til stedet.

Et godt tip er at komme sidst på dagen, hvor der ikke er fyldt med mennesker. Her kan du opleve Athens agora ligge badet i det smukke, gyldne solnedgangslys – det er om noget et syn for guder.

3. De arkæologiske museer: Nationalmuseet for Arkæologi og Akropolis-museet

En kunstudstilling med flere skulpturer og buster, og en gruppe mennesker, der betragter en stor statue i midten af rummet.Athens Nationalmusum for Arkæologi huser nogle af de største kunstskatte fra oldtiden. Og selv hvis du ikke er hverken den store oldtids- eller museumshaj, så er museet spændende og fyldt med gode historier – og det er for besøgende i alle aldre.

Ligeledes er Akropolis-museet, som ligger lige nedenfor selve Akropolis-klippen, et museum, du ikke bør snyde dig selv for at opleve, når du er på rejse i Athen.

Det er ganske enkelt fantastisk at se de mange statuer, friser og kunstværker, der engang har stået oppe på Akropolis.

Det er, som om Akropolis’ storhed virkelig går op for dig, når du ser de udhuggede statuer af græske guder, kendte filosofer, sportsmænd, krigere mv. udført i det fineste hvide marmor på byens museer.

4. Monastiraki-pladsen

En travl plads med mange mennesker, hvor nogle sidder på bænke, og i baggrunden er der historiske bygninger og en bakke med en gammel struktur på toppen.Nu skal det hele heller ikke handle om gamle ruiner og oldtids-kunst, når du er på ferie i Athen. Lige midt i byen ligger Monastiraki-pladsen, som er Athens moderne, bankende hjerte.

Her mødes de lokale til en snak og en gyros-pita. Her kommer flokke af turister forbi på vej til Plaka-området med dets restauranter og souvenirsælgere. Her vimser nogle af byens mange gadekatte rundt i håb om at finde en godbid hist og her.

Og selvfølgelig er her en helt enestående udsigt til Akropolis, som ved aftenstid bliver så smukt oplyst af lamper.

Monastiraki er en pulserende plads med en dejlig afslappet stemning. Her er det skønt at bruge tid på at spise god take-away-aftensmad og sidde og se på mennesker.

5. Athen som by

Farverig graffiti med en masse cirkler i baggrunden og en sort-hvid tegning af en kvinde med langt bølget hår og et barn.Athen er en by, som vil overraske dig, hvis det er din første tur hertil.

Athenerne er smilende, hjertevarme mennesker, som tager imod dig med åbne arme. Byen emmer af en dejligt uhøjtidelig og afslappet stemning. Den gør det let for dig at komme ned i tempo og kunne nyde dine dage med storbyferie i Athen uden stress og jag.

Byens spændende undergrundskultur kommer blandt andet til udtryk i den farverige street art, som står i smuk kontrast til byens flotte bygninger og historiske seværdigheder.

Og så er det bare sjovt at opleve, hvordan der helt uventet dukker den ene ruin efter oldtidens bygningsværker op efter den anden på de mest overraskende steder. Bedst som du går ned ad en moderne gade – eller går ind på en top-tunet metrostation – så venter der minsandten en fin, lille ruin på dig.

Sådan kommer du rundt på din storbyferie i Athen

Metro i Athen

Som i stort set alle andre europæiske storbyer er der også en metro i Athen.

En togstation med et stort, buet glastag, et tog ved perronen og personer, der går rundt.Det er både overskueligt at bruge den, og det ikke koster en bondegård.

Metroen i Athen fungerer ganske glimrende, og den dækker hele byen samt lufthavnen og havneområdet, Piræus.

Du kan købe særligt turistvenlige billetter til Athens metro. Du kan læse mere om de forskellige billettyper samt priser her: https://www.athenstransport.com/english/tickets/

Det er en fordel at øve dig på, hvordan din station staves på græsk – skriv eventuelt bogstaverne ned på en seddel, så du kan genkende dem på oversigttavlerne og stationsskiltene – så du kommer af på det rigtige sted.

Med taxi i Athen

Foruden metroen er der selvfølgelig også taxaer, du kan benytte dig af, når du er på storbyferie i Athen. Men her skal du være opmærksom på, at chaufføren slår taxameteret til, så du ikke bliver snydt.

Til fods i Athen

Endelig er det oplagt, at du har dine gode gåturssko med, så du kan få nogle gode kilometer i benene.

Ved at gå rundt i Athen, kommer du desuden også til at opleve meget mere af byen, end du gør, hvis du sidder i en taxa eller i metroen.

Rundt i Athen med børn

Når du rejser på storbyferie med børn, er det altid et hit, hvis I den første dag tager en rundtur i byen med en hop on hop off bus. På den måde har I en fornemmelse af byens størrelse og placeringen af de forskellige seværdigheder. De fleste hop on hop off busser starter fra Syntagma-pladsen. Og det kan varmt anbefales, at I køber billetter til bussen på forhånd.

Mad og drikke i Athen

Det græske køkken er et af verdens bedste. Hvis du ikke har et nært kendskab til græsk mad, så kan jeg fortælle dig, at du har noget at glæde dig til.

En pita med grøntsager, tomat og kylling i en papirindpakning.Den græske mad er en herlig blanding af maden fra Europa og Mellemøsten krydret med gamle, lokale madtraditioner.

På din storbyferie i Athen er det oplagt, at du smager på noget af den dejlige, lokale mad. Retter som fyldte vinblade, lam og musaka kan findes på restauranter overalt i byen. Dertil kommer tilbehør som tomatsalat med feta, nybagt brød og skønne oliven.

Hvis du er blevet sulten og har lyst til noget hurtigt og lækkert, så er pita med souvlaki eller gyros et glimrende bud på lokal fast food til ikke ret mange penge.

Prisniveau og restauranter i Athen

Athen er ikke en dyr by at gå på restaurantbesøg i. For cirka 250 kroner kan du og din rejsekammerat spise en dejlig 3-retters middag på en udmærket restaurant.

Der er et hav af gode restauranter overalt i Athen.
Selvfølgelig er der mange (og meget velbesøgte) restauranter i det centrale Plaka-område. Men hvorfor ikke finde et af de lidt mere afsidesliggende spisesteder lidt udenfor alfarvej, hvor der serveres lokale, traditionelt græske retter?

Bare kast dig ud i madeventyret, når du er på storbyferie i Athen – du vil ikke fortryde det.

kaffebarer og caféer i Athen

To kopper kaffe med latte-art, et glas vand, en småkage på en serviet, en guidebog om Athen og en lille potteplante står på et træbord.

Når hovedmåltiderne er spist, og du trænger til en kop kaffe, så har Athen også meget at byde på. Der er et glimrende udvalg af kaffebarer og caféer i byen.

Og at sidde på en bænk i solen med en god kop kaffe og en lille kage, mens forårssolen varmer dine kinder, det er altså bare lykken.

Overnatning i Athen – Hvor skal du bo?

De mest centrale bydele er Plaka (måske også en bydel med en del larm, men det er virkelig i hjertet af byen), Makrigianni, Koukaki, Monastiraki, Thissio og Syntagma.

Jeg anbefaler, at du bor her
Et godt tip er at bo lidt udenfor det centrale Athen, hvor der ofte findes fredelige områder med billigere hoteller. Selvom det ikke lige er i byens centrum, så er det alligevel ikke længere væk fra byens oplevelser, end at du kan gå rundt til de forskellige seværdigheder og attraktioner.

Almindelige trestjernede turistklassehoteller, der har fine brugerbedømmelser, fås fra 400 kr.

Gode hoteller til rimelige penge
Athen er en af byer i Europa, hvor der er rigtig gode muligheder for at få lidt ekstra luksus med på rejsen, når det gælder hoteller. Det er ofte muligt at finde et flot firestjernet hotel i centrum af byen til mindre end 1.000 kr. pr. nat. Du kan også få et femstjernet luksushotel for mindre end 1.500 kr. pr. nat.

Shopping i Athen

En gammel skrivemaskine, flere vintage kameraer og forskellige værktøjer er opstillet på et træbord sammen med en lampe og andre antikke genstande.Hvis du er vild med at shoppe, så er der naturligvis et godt udvalg af skønne butikker i Athen. Her kan du købe tøj, sko, bøger, pynt til huset, lækre delikatesser til køkkenet og alt muligt andet.

Du finder både kendte, internationale kædebutikker og små, lokale butikker åbnet af driftige athenere.

Prisniveauet er ikke så højt, som det er i Danmark. Du kan derfor spare en del penge på at forny garderoben her i forhold til, hvis du skulle gøre det derhjemme.

Jeg er selv ret vild med markeder, genbrugsbutikker og antikvitetshandlere, og dem er der heldigvis også en god del af i Athen.

Et godt marked i Athen

Inde midt i Athen, lige om hjørnet fra Monastiraki-pladsen, finder du et stort, spændende marked, som fylder flere gader, med gamle antikviteter, plastik-dimser og genbrugsguld.

Jeg har blandt andet kraftigt overvejet at købe en brugt skrivemaskine med mig hjem (jeg er vild med skrivemaskiner). Men jeg tænkte, at der nok ikke var plads i rejsetasken, når det kom til stykket.

Køb kogebøger på din storbyferie

Til gengæld har jeg købt kogebøger med græsk mad skrevet på engelsk – noget jeg ofte gør, når jeg er ude at rejse, så jeg kan lave mad med den ”rigtige” lokale smag, når jeg igen er kommet hjem.

Hvornår er det bedst at rejse til Athen?

Athen er en by, som mange danskere kun kender fra alt for varme sommerdage, hvor det eneste, man drømmer om, er at hoppe på en båd og suse ud til en lækker græsk ø.

En åben plads med en rund fontæne i midten og en stor bygning med søjler i baggrunden, omgivet af træer og folk, der går rundt.Men før at sommervarmen gør sit indtog, eller så snart den er ovre, så er Athen en by, som meget let smyger sin ind i hjertet på sine besøgende.

Sommer i Athen

Sommeren er som sagt meget varm i Grækenland (især i august). Med sommersolen bragende ned, bliver byen som en bageovn. Og ja, så er det mere de græske øer, end det er Athen, du skal besøge.

Forår og efterår i Athen

Forår og efterår er de skønneste måneder at besøge Athen i, hvis du gerne vil have behagelig varme og solrigt vejr.

Påskeferien eller efterårsferien er derfor et godt tidspunkt at besøge Athen. Det er pragtfuldt at kunne gå rundt kun med en let jakke over T-shirten og at sidde ude og nyde et glas vin på de dejlige efterårsaftener.

Vinter i Athen

Vinteren i Athen er meget mild, og dagtemperaturen ligger på 12-14 grader.

Så hvorfor ikke tage på juletur til Athen? Byen er skøn, når den er pyntet op til jul.

Og du kan være heldig at få virkelig godt vejr, hvis du tager på storbyferie i Athen i februar. Samtidig er priserne stadig lave i forhold til de måneder, hvor der er mange turister.

Du kan læse mere om vejret i Athen og andre populære storbyer i Travelmarkets storbyoversigter – måned for måned.

Mine 3 favoritter i Athen

* Hefaistos-templet

Et gammelt tempel med doriske søjler omgivet af buske og nogle personer, med en delvist overskyet himmel i baggrunden.Ved Athens smukke agora ligger det velbevarede Hefaistos-tempel, lidt skjult, men omgivet af sølvgrønne oliventræer.

Faktisk har jeg det sådan, at Hefaistos-templet er den største tempel-oplevelse for mig i Athen. Templet er det bedst bevarede tempel fra oldtiden i hele Grækenland, så jeg har let ved at forestille mig, hvordan det har set ud på sin storhedstid, når jeg er der.

Desuden er det et sted, hvor der ikke er så mange turister, så du kan gå rundt og nyde oplevelsen i rimelig fred og ro.

* Piræus – Athens havneområde

Piræus, Athens havneområde, er et dejligt valg til en lidt alternativ oplevelse. Fra Piræus har der sejlet skibe til både de græske øer og til resten af verden i flere tusinde år.

Det er altid godt med lidt afvekslende oplevelser, når man er på ferie, synes jeg. I Piræus er det skønt at gå en dejlig tur, hvor du både kan besøge smukke kirker, beundre havudsigten, drikke en god kop kaffe og i det hele taget nyde det lidt mere lokale liv, end det du finder i det centrale Athen.

* Aften i Athen

En oplyst ruin med flere søjler står omgivet af træer og buske om natten.Athen er altid en smuk by at besøge, men om aftenen bliver alle de smukke bygninger og oldtidsruiner ligesom mere levende.

Mange seværdigheder står oplyst af gyldne lamper natten lang, og når dagens larm samtidig forstummer, så er Athen nærmest magisk.

Athenerne mødes på byens pladser og går aftentur sammen med familie og venner. Især på pladsen foran det græske parlament og på Monastiraki-pladsen finder du en dejlig aftenstemning.

Jo, aftenlivet i Athen er helt sikkert noget, du skal glæde dig til.

Læs også: Athen – en lidt overset storbyperle

Har du fået lyst til at tage på storbyferie i Athen?

Du kan sammenligne priser på flybilletterhoteller og pakkerejser i Travelmarkets rejsesøgemaskiner.

Se eksempler på flypriser til Athen herunder

København - AthenFra 1.081,-Vælg

Søg selv efter billige flybilletter til Athen her.
 

Pakkerejseforslag på en storbyferie til Athen

Marina Hotel Athens
AthenMarina Hotel AthensGrækenland (3 nætter)Twin (adskilte senge)
2.195,-Vælg
Candia Hotel
AthenCandia HotelGrækenland (3 nætter)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
2.305,-Vælg

Og her kan du selv søge efter gode tilbud på pakkerejser til Athen i den periode, hvor du vil rejse.

Flere tips og tilbud til din storbyferie

Er du ikke helt sikker på, hvor du vil tage på storbyferie? Vi har bedt flere eksperter om at give deres bedste tips til deres favoritbyer. Du kan læse deres guides her og samtidig finde de bedste tilbud til din storbyferie.

Fotos:
Alle fotos: © Maria Erica Jensen

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.