Silhuet af en statue, der rækker en klinge op mod himlen, med farverige bygninger i baggrunden på Rynek Pladsen i Poznan.

Storbyferie i Poznan – de bedste rejsetips og priser på flybilletter

Kenneth Karl Nielsen
Jeg kendte næsten intet til den polske by Poznan, da jeg satte fødderne i byens lufthavn. Men da jeg fire dage senere var på vejen hjem, havde jeg fået endnu en europæisk storbyfavorit. En storbyferie i Poznan kan absolut anbefales!

Poznan er en af de mange byer, som let bliver overset, når man kigger efter storbyer til en weekendferie. Det er ofte de kendte storbyer som Paris, London og Berlin, som danskerne ender med at tage til. Men da jeg havde sat mig for at prøve noget nyt, blev Poznan i Polen lidt tilfældigt valgt som mit næste storbyrejsemål. Det er ikke en rejse, jeg nogensinde kommer til at fortryde.

Det første der fangede mig i Poznan, var den noget mere afslappende stemning i forhold til herhjemme i Danmark og i mange andre europæiske storbyer.

Det er lidt som om, at indbyggerne har skruet lidt ned for stressen og travlheden – hvilket jo ofte er det, man har brug for på en ferie. Der gik ikke lang tid, før jeg følte mig rigtigt godt tilpas i Poznan.

Din hurtige vej til tips og tilbud til Poznan

Du er selvfølgelig velkommen til at læse min artikel fra toppen og ned, men hvis du er på jagt efter et bestemt tip eller et godt tilbud til Poznan, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Hvordan kommer du til Poznan?
Hvad koster flybilletter til Poznan?
Poznans bedste seværdigheder
Sådan kommer du rundt i Poznan
Mad & drikke i Poznan
Hvor skal du bo i Poznan?
Hvornår er det bedst at besøge Poznan?
Min personlige favorit i Poznan

Hvordan kommer du til Poznan?

Du kan vælge at køre til din storbyferie i Poznan. Ifølge Google Maps er der 715 kilometer fra Aarhus og 614 kilometer fra København, så det er jo egentlig ganske overkommeligt.

Jeg fløj selv til Poznan direkte med Ryanair fra Billund. Ryanair flyver direkte fra Billund til Poznan fra april til oktober måned, og flybilletter kan ofte fås fra cirka 500 kr. per vej. Flyver du fra København, kan du finde direkte flybilletter til Poznan t/r med SAS eller Norwegian fra cirke 750 kr.


 

Hvad koster flybilletter til Poznan?

Nedenfor kan du se, hvad flybilletter til Poznan koster lige nu

Billund - PoznanFra 252,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Søg selv efter andre billige flybilletter til Poznan her

Tjek også prisniveauet på flybilletter til andre billige storbyer i Østeuropa:
Hvad koster flybilletter til Østeuropa? Find de bedste tilbud her


 

Poznans bedste seværdigheder

Jeg blev overrasket over antallet af gode og spændende seværdigheder i Poznan. Men for mig er der fire seværdigheder, som alligevel stråler lidt mere end de andre.

Porta Posnania
Da jeg er historieinteresseret, kigger jeg altid efter historiske museer i de byer, jeg besøger. Og her bød storbyferien i Poznan på en dejlig stor overraskelse.

En person står på et oplyst gulv og kigger opad i et rum, der er belyst med gule nuancer og udstyret med skærme og projektorer.

På det nye historiske museum, Porta Posnania, gives en spændende, interaktiv og stolt fortælling om byens historie på engelsk. Du skal helt sikkert besøge Porta Posnania på dit besøg i Poznan.

Poznans historiske centrum
Poznans gamle bykerne, Stary Rynek, og de omkringliggende gader er området, hvor alle turister og lokale i Poznan naturligt søger til.

Her er gamle pastelfarvede huse, restauranter og caféer, springvand, markedsboder og dejlig afslappet stemning.

Midt i det hele ligger Poznans flotte rådhus, hvor 2 mekaniske geder hver dag til middag kommer frem og kæmper mod hinanden. Historien bag skal du nok komme til at kende, når du besøger Poznan.

Citadelparken Cytadela
Hvis der er noget, som jeg sætter pris på i byer, så er det byernes parker. Her kan jeg komme helt væk fra byens larm og slappe helt af. Nu er Poznan faktisk ikke så hektisk at besøge, men alligevel er den store Cytadela-park værd at besøge. Hurtigt lægger man lyden af bilmotorer bag sig, og forsvinder helt ind i naturen.

Gangsti omgivet af høje, grønne træer på en solrig dag med en klar blå himmel.

Parken, der er på hele 100 hektar, byder foruden afslapning på forskellige udendørs udstillinger, et museum og flere restauranter.

Skt. Peter og Paul-katedralen
Den store Skt. Peter og Paul-katedral ligger et stykke vej væk fra bymidten, nemlig på en ø i Warta-floden. Og det er efter min mening præcis katedralens placering væk fra byens huse og bygninger, der får den til at se så imponerende ud.

En smuk flod med en sightseeing-båd, en gruppe mennesker der slapper af på græsset ved bredden, og en historisk bygning med tårne i baggrunden under en klar blå himmel.

Katedralen, med sine to tårne, rejser sig ligesom op fra floden, og strækker sig mod himlen. Skt. Peter og Paul-katedralen ligger på øen Ostrów Tumski, der passende nok også betyder Katedral-øen.


 

Sådan kommer du rundt i Poznan

Poznan er en ganske lille og overskuelig by, og på min rejse gik jeg rundt til alle seværdighederne i byen. Der kører dog også sporvogne rundt i byen, som du kan benytte dig af.

En mand går forbi en mur med sort-hvide, grafiske bygninger og træer tegnet på den.


Køb et bykort, spørg de lokale om råd til at finde vej eller brug hjemmesiden Jakojade.pl, som giver dig et godt overblik. Hjemmesiden findes også i en mobilversion.

Den nemmeste måde at komme fra lufthavnen og ind til byen er ved at tage en taxa og køre med taxameter.


 

Mad & drikke i Poznan

Noget af det mest fantastiske ved en storbyferie i Poznan, og i Polen i det hele taget, er det lave prisniveau på restauranterne.

Fyldte dejboller med gylden skorpe serveret på en hvid tallerken med lidt grønt i midten.


I Poznan er der gode muligheder for at tage på en rigtig god restaurant, uden at det koster en formue. Bevæg dig gerne lidt væk fra de populære restauranter i den historiske bykerne, for så falder priserne, og der kommer flere forskellige typer af restauranter.

En af Poznans stoltheder er de specielle St. Martin-croissanter, og der er simpelthen også et Croissant-museum i byen. Jeg fik ikke smagt croissanterne på dette besøg, men det vil jeg absolut gøre på mit næste.


 

Hvor skal du bo i Poznan?

Der er adskillige gode hoteller i Poznan – og i mange forskellige prisklasser.

Da langt de fleste seværdigheder i Poznan er centreret i- og ved den gamle bydel, så anbefaler jeg, at du skal bo tæt herpå.

Der er selvfølgelig mange lokale hoteller i Poznan , men du finder også store internationale hotelkæder som Novotel, Park Inn by Radisson og Sheraton.

Indgangen til en bygning med navnet City Solei, hvor der er cykler parkeret på trapperne og to store vinduer på hver side af døren.

Jeg boede på City Soleil Boutique Hotel, der ligger lige i udkanten den gamle bydel. Hotellet ser ikke ud af så meget udefra, men indenfor er alt nyrestaureret, og servicen er blandt den bedste, jeg nogensinde har oplevet på hoteller.

City Soleil Boutique Hotel kan varmt anbefales, hvis du tager på ferie i Poznan. Booker du i god tid og lidt udenfor sæsonen, så koster et dobbeltværelse på hotellet mindre end kr. 400 per nat.

Søg selv efter hoteller i Poznan her


 

Hvornår er det bedst at besøge Poznan?

En storbyferie i Poznan kan selvfølgelig foretages hele året rundt, og jeg er sikker på, at byen helt sikkert er hyggelig og dejlig både om foråret og om vinteren. Alligevel vil jeg anbefale at besøge Poznan mellem maj og september. Typisk vil der være lidt varmere i Poznan end i Danmark på samme tid, og i disse måneder er der god chance for, at du kan sidde og spise udenfor på caféer og restauranter.

Jeg besøgte byen i maj, og kunne gå rundt i shorts og T-shirt nogle dage. Andre dage brugte jeg lange bukser og en let sommerjakke.


 

Min personlige favorit i Poznan

For mig var Poznans højdepunkt dog ikke de største seværdigheder, men den hippe Śródka-bydel og min gåtur derhen.

Śródka-bydelen ligger på den anden side af Warta-floden, lige efter øen med Skt. Peter og Paul-katedralen. Det er en bydel, jeg virkelig nød at besøge.

I Śródka-bydelen er der skruet endnu mere ned for tempoet end i resten af Poznan. Det er her, du hænger ud og slapper af på en restaurant, på en café eller bare spiser en is i solen.

I Śródka fik jeg noget af den bedste kaffe, som jeg fik på denne rejse til Polen, og på den lille restaurant Na Winklu fås helt fremragende pirogger. Hvis du selv vil besøge restauranten (hvilket jeg vil anbefale dig på din rejse til Poznan), er det en god idé at bestille bord i forvejen.

Og så byder Śródka-bydelen på en meget speciel oplevelse, nemlig et gigantisk stort 3D-maleri, der er malet på en af husgavlene i bydelen. Alene et kig på dette maleri er gåturen fra centrum værd.

En bygning med en detaljeret vægmaleri, der forestiller huse i forskellige arkitektoniske stilarter, herunder en person, der klatrer på taget.

Fotos:
Alle fotos © Private af Kenneth Karl NielsenSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.