Storbyferie i Singapore

Storbyferie i Singapore – Her er de bedste tips og tilbud

Hold storbyferie i Singapore, og du får med sikkerhed en oplevelse, du aldrig vil glemme! Den gamle engelske koloni er i dag en af verdens mest rene og mest sikre storbyer. Oplev Asiens New York fyldt med kultur, blandingen af etnisk og futuristisk arkitektur, grønne områder, gastronomi og shopping i verdensklasse, når du rejser til Singapore. Få mine bedste tips til Singapore, og se de billigste flybilletter og pakkerejser lige nu.

Det pudsige ved Singapore er, at det både er en ø – ja, faktisk mere end 50 små øer – en by, et land og en bystat på samme tid. Den pulserende metropol er lidt større end Bornholm, men her bor omtrent lige så mange mennesker som i hele Danmark. Det siger ikke så lidt om befolkningstætheden, og faktisk er ca. 50% af Singapores areal er bebygget.

Turist på storbyferie i Singapore

Din hurtige vej til tips og tilbud til din storbyferie i Singapore


Du er selvfølgelig velkommen til at læse min artikel fra toppen og ned. Er du derimod på udkig efter bestemte rejsetips, eller et godt tilbud til Singapore, kan du hurtigt klikke dig frem til det herunder:

* Singapore – Når nyt og gammelt mødes
* Hvordan kommer du til Singapore – Og hvilke rejsemål kan du kombinere med Singapore?
* Tidsforskel og flyvetid
* Hvad koster flybilletter til Singapore?
* Singapores mest kendte seværdigheder
* Populære bydele i Singapore
* Shopping i Singapore
* Sådan kommer du rundt i Singapore
* Mad & drikke i Singapore
* Hvor skal du bo i Singapore?
* Hvornår er det bedst at tage på storbyferie i Singapore?
* Mine tre bedste oplevelser i Singapore
* Har du også fået lyst til at tage på storbyferie i Singapore?


Rejser til Singapore

Singapore – Når nyt & gammelt mødes

På min families rejse til Singapore mødte vi søde, åbne og hjælpsomme mennesker i den eksotiske og frodige asiatisk storby – ”Den ”Sydasiatiske Tiger”. Her oplevede vi en skøn og fascinerende blanding af moderne arkitektur og gammel engelsk kolonistil, som står i skarp kontrast til de næsten science fictionagtige bygningsværker.

Singapore har en fortid som britisk koloni, der blev grundlagt i 1819. Af samme årsag finder du her en mangfoldighed med alle mulige etniske folkeslag, mange nationaliteter og et væld af sprog, ligesom mange religioner lever side om side.

Grønne områder i Singapore

På din storbyferie i Singapore vil du også opleve et moderne land, som er kendt for sin renlighed, ordentlighed og nultolerance overfor kriminalitet. Ja, Singapore er faktisk et af de mest sikre steder at færdes.

Samtidig er her rigtig mange regler, du skal vide om, inden du bogstaveligt talt stiger ud af dit fly i Singapores lufthavn. Har du mon nogensinde oplevet at skulle tømme håndtasken for tyggegummi, inden du kommer ind i landet for ikke at få en bøde? Det er nemlig forbudt at tygge tyggegummi i Singapore, og derfor må det heller ikke indføres i landet.

Derudover straffes der også med bøder for fx at spytte og smide affald på gaden. Dette er godt at have i baghovedet, når du rejser til Singapore, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Kultur i Singapore
Hop til toppen af siden
 

Hvordan kommer du til Singapore – Og hvilke rejsemål kan du kombinere med Singapore?

Mange mennesker rejser målrettet for at besøge- og opleve Singapore. Men mange bruger også Singapore som et ”stop-over” eller det perfekte udgangspunkt for en rejse i Asien. Min familie og jeg besøgte Singapore før- og efter en uge på Bali og Gili. Drømmer du også om at tage til skønne rejsemål som fx Vietnam, Indonesien – Java, Bali og Gili eller Cambodia?

Eller hvad med Malaysia, hvor du kan opleve dyrelivet på Borneo eller besøge spændende byer som Georgetown på Penang eller Ipoh på Taman Negare? Du kan også nyde en badeferie på Langkawi, Tioman eller Kop Lipe. Singapore er i øvrigt også populær som et stop på “Kænguru-ruten” mellem Europa og Australien.

På Travelmarket sammenligner vi priser på flybilletter, charter- og pakkerejser samt temarejser m.m.

Du kan selv søge efter billige flybilletter til Vietnam , Indonesien (Bali) , Cambodia og Malaysia(Penang) og (Langkawi).

Se også priserne på charterrejser til Vietnam , Indonesien(Bali), Cambodia og Malaysia og på pakkerejser m.m. til Vietnam, Indonesien, Cambodia og Malaysia.

Singapore Zoo

Hop til toppen af siden
 

Tidsforskel og flyvetid

Med hensyn til tidsforskel er Singapore dansk tid plus 6 timer (vintertid plus 7).

Det er nemt og bekvemt at flyve til Singapore. Flyvetiden til Singapore er fra godt 12 timer med direkte fly, og ellers skal du regne med en flyvetid på omkring 16 timer med et stop.

Hop til toppen af siden
 

Hvad koster flybilletter til Singapore?

Nedenfor kan du se, hvad flybilletter til Singapore koster lige nu

København - SingaporeFra 2.967,-Søg

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Søg også selv efter andre billige flybilletter til Singapore her.

Og finder du tryghed i, at fly og hotel er booket samlet, kan du også se, hvad en charterrejse til Singapore og pakkerejser m.m. til Singapore koster.

Hop til toppen af siden
 

Singapores mest kendte seværdigheder

Som altid når man er på ferie, kan man finde mange ture med en guide, men i Singapore valgte vi at gå rundt på egen hånd.

Der er utallige af interessante museer, gallerier, templer, moskéer og kirker at besøge, ligesom du også kan se frem til særlige naturoplevelser fx i junglen i den nordlige del af Singapore. Bukit Timah Nature Reserve er nemlig Singapores sidste stykke oprindelig regnskov med Singapores højeste punkt 164 meter over havet. Du kan også få fine naturoplevelser ved at tage en tur på Singapore River eller besøge Botanisk Have og Singapore Zoo.

Pandaer i Singapore Zoo

Singapore Zoo

Noget af det mest populære – og ikke kun blandt børnefamilier – er nok det imponerende Singapore Zoo. Blandt 3.600 dyr fordelt på 410 arter kan du hilse på de søde og berømte pandaer – både den røde panda og de klassiske sort/hvide. For en lidt anderledes oplevelse, kan du prøve at besøge Zoo om aftenen/natten.

Singapores vartegn, Merlion

Merlion

I Merlion Park med front mod/udover Marina Bay står den ikoniske statue og landets vartegn Merlion og byder gæster velkommen til Singapore. Den 8,6 meter høje og 70 tons tunge figur af hvid beton sprøjter vand ud af munden. Statuen har krop som en fisk og hoved som en løve, hvilket symboliserer Singapores fortid og nutid. Fortiden som den ydmyg fiskerlandsby, Temasek og nutiden som Singa (pore) der betyder løve, som en nu topmoderne og velhavende metropol.

Oplevelser i Singapore

Singapore River

En hyggelig og god oplevelse er det også med en slentretur langs Singapore River. På den ene side går du forbi buske, træer og blomster, mindesten, kunst og statuer fx af Raffles. På den anden side har du floden, som grænser op til skyskrabere og højhuse. Som en skøn kontrast til de moderne høje bygninger, kan du foran langs flodkanten se de lave ældre og charmerende huse.

Singapore Skyline by Night

Jo, seværdigheder og ting at foretage sig er der nok af, når du rejser til Singapore, men byens skyline – om aftenen – er der nu intet, der slår. De nærmest forførende lys bliver man aldrig træt af at kigge på, når man er på storbyferie i Singapore!

Hop til toppen af siden
 

Populære bydele i Singapore

Området omkring vandet, Marina Bay er fantastisk. Det er ligesom her, at de store attraktioner er centreret fx Merlion og Gardens by the Bay.

Seværdigheder i Singapore

Marina Bay

Det er også her, du finder Singapores svar på pariserhjulet og London Eye, Singapore Flyer som frister med at vise dig udsigten udover bugten og byen fra 165 meters højde.

Supertræer i Singapore

Gardens by the Bay

Ved området Gardens by the Bay vil du opleve, hvordan kunst, højteknologi og natur kan gå hånd i hånd- og gå op i en højere enhed. Her har du mange muligheder for at nyde smukke haver, skulpturer, søer og promenadestier.

Derudover kan du gå rundt blandt de 18 kunstige supertræer, som er fine beviser på selvforsynende bæredygtighed med et imponerende økosystem. Disse 25-50 meter høje supertræer er også utroligt flotte om aftenen, hvor de er oplyst på smukkeste vis.

Flower Dome i Singapore

Du kan også fordybe dig i natur og fauna i de to imponerende subtropiske drivhus-kupler. Det ene – Flower Dome – bugner af blomster, og da min familie og jeg besøgte dem, var der den smukkeste orkidé udstilling- og konkurrence. I den andet imponerende kuppel – Cloud Forest – kan du gå på spændene stisystemer og gangbroer, som fører op til verdens højeste indendørs (menneskeskabte) vandfald, som måler 35 meter.

Sentosa Island – aktiviteter og vand

Aktiviteter på Sentosa Island i Singapore

Den lille ø ligger i det sydligste Singapore, og for at komme dertil kan du enten tage metroen, køre i bil over en bro, sejle med båd, eller prøve en anden form for transport ved at tage svævebanen. Banen giver dig oveni købet en fin udsigt til byen og ud over øen. Og endelig er det blevet muligt at gå til fods over en gangbro, hvor du samtidigt kan nyde smukke blomster og træer.

Universal Studios i Singapore
På den store ø kan du sagtens tilbringe en hel dag og aften med forlystelser og aktiviteter for både børn og voksne. Det kan fx være et besøg i Universal Studios, MegaZip Adventure Park, i det tropiske kæmpeakvarie eller på kasino. Og er du til golf, finder du her en af de flotteste golfbaner i verden. Vil du slutte dagen af med at dase og blive kølet af, byder Sentosa Island på en vandpark og tre lækre strande.

China Town, Little India og Little Arabia

Skal du endelig have lidt afveksling og anderledes oplevelser, kan du lægge vejen forbi populære China Town, Little India eller Little Arabia. Her henføres du til små charmerende og hyggelige verdener med hver deres kultur og kendetegn.

Jo, en ferie i Singapore kan være meget alsidig og varierende.

Hop til toppen af siden
 

Shopping i Singapore

Shopping er jo ikke just en seværdighed eller aktivitet, men Singapore er også kendt for at være et mekka for folk, der elsker at shoppe. Hvis dine Singapore dollars ”brænder i lommen”, kan du godt glæde dig. Du kan se frem til shopping i verdensklasse med noget for enhver pengepung og smag i det overdådige udvalg.

I Singapore kan du nemlig finde alt lige fra sjovt nips, ”tingeltangel”, kopivarer og silkekimonoer på fx markeder i China Town til de mest eksklusive mærkevarer i imponerende Shopping Malls- og centre. Du kan også få din lyst styret i alle butikkerne- og centrene langs den kendte Orchard Road. Området her er domineret af hoteller og indkøbscentre i flere etager. Singapores største indkøbscenter og shoppemagnet hedder iøvrigt Vivo City.

Shopping i Singapore

Hop til toppen af siden
 

Sådan kommer du rundt i Singapore

Når du ankommer med fly til Singapore, har du mange muligheder for udmærkede transportformer rundt i byen. Fra lufthavnen kan du fx tage en taxa. Ellers er det nemt, billigt og effektivt at benytte Singapores metro, hvis net er ret omfattende. Af andre transportmidler kan nævnes bus og Tri Shaw (en cykeltaxi) til de kortere strækninger.

Som på andre storbyferier gik vi også i Singapore mest til fods, da det er en skøn måde at opleve med alle sanser og med god tid til at fotografere. Når det gjaldt lidt længere strækninger tog vi dog en taxa, som lå i et rimeligt prisniveau.

Når du krydser gaden, skal du huske, at der i Singapore køres i venstre side af vejen!

Transportformer i Singapore

Hop til toppen af siden
 

Mad & drikke i Singapore

For mange er mad- og spiseoplevelser en stor del af deres ferie og dét at rejse, hvilket det bestemt også er for min familie og jeg. Ikke overraskende er Singapores mangfoldighed smittet af i kødgryderne i de forskellige køkkener. På din rejse til Singapore kan du glæde dig til mange internationale retter samt alt inden for det asiatiske køkken

Sæt tænderne i specialiteter lige fra kylling, fisk & skaldyr med ris og nudler – til supper og lækre grøntsager. Du kan også bestille en af de forskellige karry-retter, og helst hvor de lokale spiser på de såkaldte ”hawkers”, som er en slags ”madcentraler”. Her kan du nemlig være sikker på at få gode & autentiske madoplevelser til rimelige penge.

Er du til gin, må du lægge vejen forbi den berømte Atlas Bar, som kan bryste sig af mere end 1.000 forskellige slags gin. Den er derfor ofte at finde på listen over de bedste (og smukkeste) barer i verden.

Raffles statue Singapore

Sidst men ikke mindst: Når turen går til Singapore, er det selvfølgelig et must at nyde en Singapore Sling – og det kunne måske “passende” være på et bestemt hotel i Singapore, nemlig Raffles Hotel.

Hop til toppen af siden
 

Hvor skal du bo i Singapore?

Hvis du selv planlægger at finde fly og hotel i Singapore, kan det være svært at vælge blandt det store udbud af hoteller i Singapore.

Der findes indkvartering og overnatning i alle standarter og prisklasser lige fra sovesale på billige hoteller til dyre internationale luksushoteller. Har du mulighed for det, er et tip at bo så højt oppe som muligt, så du kan nyde byens lys, når mørket falder på, – ligesom det er et smukt syn med udsigt ud over Marina Bay Singapore.

Uanset om du skal bo her eller ej, bør du lægge vejen forbi Marina Bay Sands Sky, som er ikke mindre end et arkitektonisk og ingeniørmæssigt mesterværk!

Hvor skal du bo i Singapore?

Konstruktionen er imponerende og fascinerende i det store hotel, som rummer ikke mindre end 2.500 værelser og 3.500 sengepladser. Derudover er hotellet kendt for at have verdens største pool – i hvert fald hvad angår infinity pool – oppe på 57. etage. Den berømte og mest fotograferede pool i verden oppe på Marina Bay Sands Skypark, er dog kun tilgængelig for hotellets gæster.

Udsigtsplatformen derimod – Skypark Observation Deck – er åben for alle, hvorfra du har en imponerende udsigt ud over Singapores Skyline og Marina Bay inklusiv det smukke lotusformede ArtScience Museum. Denne udsigt er must at opleve, når du rejser til Singapore.

Marina Bay Sands Sky hotel

Læs også: 7 spektakulære svimmingpools som det er værd at rejse til

Hop til toppen af siden
 

Hvornår er det bedst at tage på storbyferie i Singapore?

Du kan besøge Singapore året rundt. Der er nemlig stort set altid varmt og solrigt. Singapore har et tropisk klima med en høj luftfugtighed. Temperaturen er stabil, og ligger på omkring de 30 grader hele året.

Når du rejser til Singapore, må du dog være forberedt på, at vejret også kan byde på lidt regn og torden. Heldigvis kommer solskin oftest efterfølgende. Uanset højsæson i Singapore, skal du have med i dine overvejelser, at der i november og december falder mest nedbør.

Vejret i Singapore

Hop til toppen af siden
 

Mine tre bedste oplevelser i Singapore

Det er svært at begrænse sig og vælge blandt alle de mange gode oplevelser. Mine klassiske “Tre bedste oplevelser” blev hurtigt til fire – i vilkårlig rækkefølge:

1. Slentreturen langs Singapore River.
2. Cloud Forest med alverdens planter, blomster og vandfaldet.
3. Udsigten fra Marina Bay Sands Sky.
4. Singapore skyline by Night!

Hvornår er det bedst at besøge Singapore?

Hop til toppen af siden
 

Har du også fået lyst til at tage på storbyferie i Singapore?

Nedenfor kan du se, hvad flybilletter til Singapore koster lige nu

København - SingaporeFra 2.967,-Søg

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Søg også selv efter andre billige flybilletter til Singapore her.

Og se ellers, hvad en charterrejse til Singapore og pakkerejser m.m. til Singapore koster.

Ønsker du forslag til pakkerejser til en storbyferie til Singapore, kan du se en eller flere herunder:

SingaporeThe ElizabethSingapore (8 dage)Dobbeltværelse superior
5.841,-Søg

Hop til toppen af siden
 
Alle fotos (c) Private / Thiamka Margrethe Pedersen
 

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.