Rejseguide til Singapore

Rejseguide til Singapore

Singapore, der de senere år har gennemlevet en omfattende moderniseringsbølge, byder på mange spændende templer, store forlystelsesparker og smukke nationalparker, hvor dyre- og planteliv får lov at udfolde sig.

Fakta


  • Singapore

  • Singapore

  • 647.5 km2

  • Kinesisk, malaysisk, tamil og kinesisk (mandarin) er de officielle sprog. Malaysisk er nationalsproget.

  • Buddhisme, Islam og Taoisme er de tre største religioner.

  • 4.151.264 (2000)

  • Republik

  • Singapore består af mere end 50 små øer. Hovedøen er kun 42 kilometer lang og 23 kilometer bred. Tidligere var store dele af landet dækket af skovområder, men i dag er kun 4 procent af øen dækket af skov, mens 50 procent af Singapores areal er bebygget. Singapore er forbundet med Malaysia i nord med en kilometer lang dæmning.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Besøger man Singapore er der frit slag med hensyn til rejsetidspunkt. Man behøver ikke at tage vejret med i sine overvejelser, for det er varmt og solrigt året rundt. Der afholdes mange festivaler i Singapore, og man kan planlægge sin rejse ud fra, hvilke festivaler man gerne vil opleve.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Singapore dollar (S$), 1S$=100 cents
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der er mange netcafeer i Singapore både i hovedstaden og i de øvrige større byer.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Singapore skal du ringe på følgende numre:
Politi (999)
Ambulance og brandvæsen (995)

Drikkepenge

Det er ikke normalt, og det bliver heller ikke forventet, at man giver drikkepenge i Singapore. Nogle steder bliver det ligefrem taget som en fornærmelse. På hoteller og restauranter, hvor der bliver lagt et servicegebyr på 10 procent oven i regningen samt i lufthavnen, er det forbudt at give drikkepenge. De eneste, man kan give drikkepenge uden videre, er taxachauffører, selv om de ikke forventer det.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 18.00 i Singapore.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 19.00 i Singapore.

Vægt og mål

I Singapore benytter man følgende måleenheder:
Længde: meter
Vægt: kilo
Temperatur: celsius
Volumen: liter

Fotografering

Der er ingen restriktioner i Singapore. Man bør dog ikke fotografere militære anlæg og i lufthavne.

Drikkevand

Vandet i Singapore kan drikkes fra hanen.

Elektricitet

I Singapore benytter man følgende strømkilde:
220-240 volts/Ac, 50 Hz.

Opførsel

Det er forbudt at tygge tyggegummi, og derfor må det heller ikke indføres i landet. Det er forbudt at spytte og smide affald på gaden, ryge på offentlige steder, undlade at trække ud på toilettet, gå over gaden uden for fodgængerfelterne og meget andet. Det straffes med bøde på op til 1000 S$, og der er advarselsskilte alle vegne.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.30 til 15.00 (mandag-fredag) samt fra 9.30 til 13.00 (lørdag).
Butikkernes åbningstider varierer meget, men de fleste har åbent mellem 9.00 og 18.00 hver dag.

Mad og drikke

I Singapore serveres der mad fra hele verden på gode restauranter. Vil man spise lokalt, skal man besøge et af de mange Hawkers-centre, hvor man kan prøve et rigt udbud af retter. De lokale retter har enten rod i det kinesiske, malaysiske eller indiske køkken.

Forhold for handicappede

Der er gode forhold for handicappede på de fleste hoteller og turistattraktioner. På Sentosa Island er er en speciel service for kørestolsbrugere, så de kan se det meste af øen.

Helligdage

Nytårsdag, 1. Januar
Arbejdernes dag, 1. maj
National helligdag, 9. august
Jul, 25. december

Flytbare helligdage
Det kinesiske nytår, februar

Overnatning / Hotel

Camping

Det tætteste man kommer på camping, er på Pulau Island, hvor man kan leje to og fire personers telte og på Sentosa Island, hvor man kan leje et fire-personers telt.

Hoteller

Hoteller findes i alle prisklasser i Singapore. Her kan man bo på internationale luksushoteller eller på billige kinesiske hoteller med sovesale.

Pension

De fleste gæstehuse er at finde langs Bencoolen Street og Beach Road i Singapore City. De er dog ikke så hyggelige som navnet lyder. Værelserne er små, badet koldt og toilettet deles.

Vandrehjem

Der findes ikke egentlige vandrerhjem, men derimod såkaldte “Chrash Pads”, der er offentlige sovesale, hvor man kan købe sig til en liggeplads for få penge.

Lokal transport

Fly

Der er ingen indenrigsfly i Singapore.

Bus

Singapore har et effektivt og veludbygget bussystem. Man skal altid have lige penge til billetten. Køber man en Singapore Explorer Ticket kan man hoppe af og på en hel dag. Billetten kan købes i kiosker og boghandler.

Tog

Der er daglige afgange til flere destinationer i Malaysia fra hovedbanegården i Singapore.

Taxi

Der er mere end 10.000 taxier med aircondition i Singapore, og de har alle taxameter. Man skal ikke påregne at praje en taxi på gaden, da der er særlige taxiholdepladser. Det koster ekstra at køre ind og ud af business-distriktet i centrum i dagstimerne. Har taxierne røde skilte med en destination påskrevet, betyder det, at de er ved at have fyraften og derfor foretrækker en tur i deres retning.

Billeje

De store udlejningsselskaber er repræsenteret i Singapore, men det kan slet ikke betale sig at leje bil. Det er både billigere og hurtigere med de offentlige transportmidler.

Andre transportformer

Singapore har et meget effektivt og veludbygget metrosystem, der hele tiden udbygges. Det er både billigt, hurtigt og behageligt at køre med metroen.

Specielle forhold

Der køres i venstre side af vejen.
Det er gratis at ringe lokalt i Singapore.
Det anbefales at drikke mindst seks glas vand om dagen på grund af varmen.

Har du fået lyst til at rejse til Singapore?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud